Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 112
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • София по рождение
Имаме 6 минус на контролното па Мат. Толкова го мислеше. В последния момент я осенило решението на най-трудната задача, почти я довършила, но госпожата и измъкнала листа...голяма драма беше  ooooh! Утре съм на родителска среща, после ще споделям впечатления. А в неделя /4-ти/ сме на ПИ по Мат във Веди, има ли и други?
аз Simple Smile

# 196
Мойта красавица има 5 ца по физика.Решила го е вярно, но не е написала всички формули, защото не е дочела единият въпрос Wink
Имаме и две забележки по рисуване- за липса на материали (акварелни бои, при положение, че им е казал, че ще рисуват с молив Laughing) и за правене на снимки в час Laughing(с телефона си е направила фото на аверката си на "фона на слънчев лъч").

# 197
  • Добрич
Деси има днес контролно по физика, основно на задачи. Не очаквам чудеса:)
Вчера имаха по география.
На 6.12. им е класното по БЕЛ. Изобщо започва един доста важен и наситен с контролни и т.н. месец.
Ще ходи на зимуване в Пампорово от 2 до 7 януари. Мислихме, мислихме, и решихме да я пуснем.
Днес има някакъв концерт от танците, т.е. ще пропусне последните 3 часа. Към Коледа ще има още 2 или 3 концерта. Поне класните ще са минали вече.
Отказа да ходи на Салабашев тази събота.

Забележки имаме няколко и ние, 2 закъснения и нередовно носене на бележника. Confused "Уф,мамо, забравям го като си сменям чантата!"  Wink

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 10:29 от anuschka

# 198
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте!

Страшно благодаря за споделените тестове  Hug Свалила съм ги ..., но кога ще стигнем до тях ... не знам  Crossing Arms

На пробните изпити в Междучасие бая се е изложила ... или просто за сега толкова си може ...: по мат. - 4,04 (при среден успех за курсистите 4,22); по БЕЛ - 5,143 (при среден успех за курсистите 4,51)

Да ви попитам: купувате ли вестник "Рики - кандидат-гимназист"? Получих листовка в пощата ... излиза всеки вторник и днес смятам да го потърся. И за друго ... имаше преди години поредица в Стандарт с тестове ... Ако сте се сблъсквали с тях: Добри ли са? За да знам дали да ги търся в Столична библиотека и да ги преснимам.

Иначе в у-ще ми е наредила едни 6-ци ... Много се старае, но явно, когато става въпрос за тест и нещо важно, обърква конците Simple Smile Панира ли се, що ли  newsm78 Иначе твърди, че не се притеснява, но ...

Лек ден!

# 199
Здравейте момичета, правихме контролно по химия - 5-ца
По математика пак 5-ца, единствената висока оценка в класа- което ме изуми
Каза че им дали много малко време и не смогнал за последната задча
Класната по БЕЛ е утре.
Госпожите при които ходи на уроци са много доволни, и въпреки това
тези 5-ци по математика ме шокират.
Най- голям ни е зора по рисуване, тая нещо е превъртяла
Ама ядох го с каката,така че имам тренинг. Събота цял ден се прави домашното
по рисуване #2gunfire
В общи линии това е засега

# 200
Много благодаря за тестовете, които споделяте.
Ние получаваме "Рики - кандидат-гимназист". Има хубави материали по БЕЛ, тестове също, математиката е слабо застъпена, има текстче на английски и немски и др.  Не е зле, но при тези школи, сборници и т.н. мисля, че можеше да мине и без него.

# 201
  При нас най-новото е, че учителката им по история почина  Confused. Доколкото разбрах е имало много разстроени деца в класа. Моичкият е по-чувствителен и в понеделник вечер се прибра с главоболие / учии след обед/. Отдавам го на новината  Confused. Уважаваше учителката си и му харесваше как преподава. Във вторник много си говорихме за смъртта и се надявам да започне по-леко да я приема. Днес само спомена, че вчера е видял некролога на входа на училището и че госпожата му била на 53г.
  Иначе последно има 5 по английски, 5 и 6 по ИТ и 6 по литература. Тази вечер има родителска среща. Надявам се да ни представят новата учителка по история и да разберем кога са класните работи. Мисля, че ни казаха на миналата род. среща, че ще са през януари, но не помня кога точно.
  Искам да се запише за състезанието по математика "Иван Салабашев", но нямам идея дали не е изпуснал срока. Вчера като се сетил библиотеката била заключена, а там става записването.
 La vida loca, спокойно, трябва и практика на дъщеря ти. Тя може да ти казва, че не се притеснява, но само тя си знае какво и е в такъв момент. Както казах - синът ми е много чувствителен, но не си признава. Все пак като тръгна по състезания в 4-ти клас в началото беше много зле. Постепенно свикна и вече не му пука особено.

# 202
Госпожите при които ходи на уроци са много доволни, и въпреки това
тези 5-ци по математика ме шокират.

Това все едно, че аз съм го писала. Учителката по математика, която подготвя дъщеря за кандидатстване всеки път и дава сложни тестове за домашно, и е доволна от резултатите. Освен това на уроците и в училище по ЗИП-Математика работят по един сборник, с което на практика го решават изцяло, дори някои задачи за домашно се дублират. За наше щастие учителката в училище също е доста взискателна, на тестовете дава само сложни задачи на тези, които ще кандидатстват и съответно ги оценява най-много до 4,90-5,25. Първоначално се чудих как след толкова уроци и решаване на задачи, дъщеря ми не може да се представи по-добре на тестовете в училище, но сега (като преосмислих цялата ситуация) даже съм доволна от този факт, тъй като се надявам това да "помогне" детето да не се главозамайва и да мисли, че всичко си знае. Другата ми надежда е, че все пак ще има 6 за годината по БЕЛ и мат.
Благодаря за всички тестове и линкове, които са дали другите майки, по-горе. Страхотни сте.  Днес ще потърся вестника за кандидат-гимназисти.
Незнам за вас, но аз вече леко се изморих от мислене за кой тест да подсещам дъщеря ми, че е желателно и него да реши, а е едва в началото на година, ще стискам зъби за да не се издам пред детето.

# 203
  • София
При щерката по математика учителката в училище даже и е писала 5 1/2 под контролното само за това, че е предала последна работата си, казала и е това да й е за урок по-бързо да работи и в бележника й е писала 6-, защото щерката се е нацупила като няма нито 1 грешка, защо и е намалена оценката. Аз много не се впечатлих, но при щерката този подход не е стимул, а напротив. При други деца може да работи, но моята е бясна бележкарка.  ooooh!

# 204
Нашата госпожа по АЕ е ужасно строга и взискателна/аз лично предпочитам да е такава.../, но като че ли прекалява с домашните:всеки път/2 пъти седмично/ имат за домашно по 3 страници минимум/от работната или граматичната тетрадка/, а веднъж седмично и някое по-специално домашно/резюме, есе и т.н./При вас как е и не е ли прекалено това?

# 205
При вас как е и не е ли прекалено това?
Изобщо не е много това домашно PeaceОсвен това има и подобно за Бртаниката, + есе + глава от Шерлок Холмс.Но, мойта учи с голямо удоволствие английският език...А дано и догодина успява с вторият език Laughing Wink

# 206
При вас как е и не е ли прекалено това?

При нас всички учители казаха на първата родителска среща, че са наясно с натовареността на децата, нямало да ги ангажират с много домашни, но вече се разбра, че това са само думи. Всички учители са се взели много на серизно, дори учителката по технологии (трудово) им давала тестове. Аз лично очаквам от детето си сериозно отношение към всички предмети, но усилията трябва да са насочени основно към БЕЛ и математика. Ако тази година пропусне нещо от другите предмети после ще го навакса, докато обратното няма да е възможно.

# 207
Но, silvi mama , това няма ли да се отрази на общия успех? Т.е., предпочитаме да има високи оценки и по останалите предмети,нали? При нас пък проблем този срок е, че имат абсурдна програма, давам пример - физика,химия,два езика плюс история и география  - всичко в един ден.Даже не домашните са проблем, при големите вече е е ясно, че със или без домашни,трябва да пада учене.Да знаят урока и тези преди него, постоянно има изненадващи контролни /е хайде ще ги нарека писмени изпитвания/, трябва да си знаеш всичко от първия урок.Така че няма начин да не са натоварени.

Желая успех на всички седмокласници /или май да го пожелая на родителите?/, да стискат зъби и да се справят отлично тази година!

# 208
  • София
Общият успех не оказва влияние на бала за кандидатстване след 7. клас, така че е повече въпрос на лична мотивация.

# 209
  • София
Ех, времето си върви, ние сме още със счупена ръка и нищо не пипа да прави. Добре, че ми хрумна да го карам да пише преразказите на компютъра. Поне да го използва по предназначение  newsm78
Чак на 19ти ще му свалят гипса, и дотогава нито контролни прави, нито задачи решава, въобщеее - една голяма дупка  #2gunfire  Дано това не му се отрази негативно впоследствие  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт