МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 087
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ванче, да ти е жива и  здрава Катето и името да и носи само късмет!  Heart Eyes

Честит имен ден и на всички останали именички в темата!   bouquet

# 136
  • Варна
Честито на всички, които празнуват днес. Да ви е живо името.  bouquet
Гледам за третокласници пишете и то като че ли за моето момиченце е написано. Не знам какво стана с това дете, но тая година ситуацията е направо трагична. Четох нагоре за невидяни забележки. Е и при нас се оказа, че е имала такива още от октомври, които е скрила. Започна да лъже за оценки, за контролни, за домашни. Миналата година учеше с моя помощ и изкара висок успах. Тази година реших да пробваме да се оправя сама. Ами оказа се, че не стават нещата. Особено това Човек и общество и е толкова трудно, че не успява нищо да запомни и да се справи с него. Ако не съм до нея просто си намира занимания и дреме, но не пише.
Тази година сина го записахме предучилищна в училището, където учи сестра му и са двамата в една смяна. Резултата е, че или и двамата докато са в къщи си играят и не искат да чуват да си пишат домашните или аз сядам с единия и докато оправям и бебето го натискам да пише. Другият през това време продължава с игрите и остава без домашно. Въобще съм се видяла в чудо и направо не знам какво да правя.
Много ми е трудно да се справям едновременно и с тримата у дома. Може би това, че малката е само на 3м и от скоро съм майка на трима и не успявам да вляза в ритъм си казва думата. А може и да не съм била за 3 не знам вече.

# 137
Despina, горе главата. Всички сме имали такива моменти, когато не знаеш как да се мултиплицираш и да бъдеш на няколко места едновременно. Но това отминава.
Стигам до извода, че темперамента на децата оказва голямо влияние върху начина им да се организират. Гого и Поли са по-буйни и експанзивни и са по-оправни. Ади и Коко са по-вглъбени, потайни, интровертни и много по-неорганизирани. Ади до 8 клас ходеше всеки петък вечер при баба си с всичките си учебници и в събота и неделя си научаваше по всички предмети и си написваше домашните. След това спря да ходи при баба, но почти всяка вечер решавахме задачи по телефона. Сега Коко е същия - за всяка задача идва да пита така ли се решава. Всеки урок го учи изречение по изречение с дни. А иначе математиката е силна страна и на двамата. Просто не мога да си го обясня. Освен да се успокоявам, че Коко сега е в някакъв "детски" пубертет (както е модерно да се говори сега - имало било "бебешки" пубертет, що да няма и "детски"?!) и да чакам да отмине.  Joy
Поне не съм сама - ето Деспина, Сузи, Приливната вълна - компанията ни стана доста голяма. 
Heart Eyes

# 138
     Честита  именничка на Vania3m! Нека бъди много здрава, много обичана и много щастлива! И аз обичам много сладолед, затова й пожелавам животът й да е по-сладък от мед!       
    Честит празник и на всички други именнички! Св. Екатерина е покровителка и на майчинството, така че може да се чувстваме всички ние като празнуващи!    Wink Ето и още един повод да се съберем цялото семейство.  Laughing

# 139
        Виждам че тук вече може да организираме „Клуб на третокласника“.  LaughingЗнаете и и аз точно взех да се замислям за пубертет  и ето… Пролетна фея ме е изпреварила със своите догадки. При мене още, големият взе да се заглежда по момиченца. Всеки ден си  харесваме нова и всяка е още по-хубава от предишната. Rolling Eyes Та в главата ни сега е кое момиче къде и как да поканим на среща – и това взе да ме навежда на мисълта, че може пък и някое пубертетче да си карат децата. Нали и ние трябва да се хванем като удавник за сламка, за някоя, ако ще и абсурдна идея. Wink
      Despina натъжи ме със своето изказване. Мисля че всички ние тук, в един или друг момент сме имали своите колебания и съмнения (а аз с  моята зодия - направо да не говоря – от сто места, само в моята глава, сто различни съвета получавам) #Crazy. Сигурна съм обаче в едно - ти наистина си добър родител и ще успееш да се справиш с всичко! Аз също имам малко дете (моето е на 9 месеца) и имахме „честта“да учим с батковците докато тя беше съвсем малка. Даже сега малко ми е тъжно за това време, защото тя тогава си поспиваше повечко, а сега през повечето време е будна. Та сега има случаи, когато ми се налага да я дундуркам с едната ръка, защото й се спи, а с другата да посочвам грешките в домашните на големите и да им  разяснявам задачите . Но се справям някакси. А пък ако се замислиш не е чак пък толкова страшно че в 3 кл. не изкарвали добри оценки. Моят съпруг някъде докъм 6 кл. не обичал много-много да учи,но след като навлязъл в пубертета го връхлетяла изведнъж музата, та така и до ден днешен си е любознателен и ученолюбив. Може пък и на нашите така да им подейства пубертета?!  Thinking
     Така че спокойно, и помни че не сме сами – ето виж колко много сме станали!  Hug

# 140
  • Варна
Честит имен ден на Катетата! Да са живи и здрави и с гордост да си носят името!   bouquet

Благодаря ви много за поздравленията, чак сега успявам да вляза във форума, в паузата на всенародните тържества по случай пълнолетието.  Mr. Green Половината да се сбъднат, пак ще съм много щастлва! Simple Smile

Много се радвам за добрите новини за бебките на Мони! Да продължават да наддават все по-бързо и да направят мама много щастлива!

Деспина, човек и с едно, и с две деца се отчайва, като се натрупат много задачи. Децата ще свикнат и ще стават все по-самостоятелни, ще се наредят нещата, ще видиш!

# 141
  • София
Момичета, последно повикване за празника. Засега сме приблизително 22 семейства с около 60 деца.
Смятате ли,че сме достатъчно, за да поканим медии?

Честити празници на всички, които пропуснах. Бъдете здрави!

# 142
  • София
        Виждам че тук вече може да организираме „Клуб на третокласника“. 
Grinning Да и ние сме в клуба, но за сега нямаме драми. Действително обаче ми се струва че се вълнуват от всичко друго , но н е и от учене. 

# 143
  • Бургас
Желая хубав празник на трети декември!
Аз така и не разбрах кои сме бургазлийките,както и да е!
Лека нощ!

# 144
Момичета,промяна в плана!
Теди,запиши и моите три девойки в списъка Simple Smile Промениха ми часа за ортодонт и се оказа,че точно на нашия празник трябва да съм в София.Взимам си децата и мъжо и сме на линия.Ванче,ще се опитам да се включа и в кулинарния  конкурс Simple Smile Не държа на подаръци,но ако сте измислили нещо,ще се включа.

# 145
  • София
Рени, супер е, че ще дойдете. Момичетата ще направят ли картички? Записани сте  Hug

Други ?????

# 146
  • София
  Хайде сега и аз като неразбрала, трябва ли на някого и колко пари да дам и за какви картички става въпрос ? Blush

# 147
Желая хубав празник на трети декември!
Аз така и не разбрах кои сме бургазлийките,както и да е!

Аз съм от Бургас, Славка, често го споменавам по повод морето, Ванчето/която също е от Бургас, но е емигрирала към София Simple Smile/, други бургазлии в темата не познавам, но пък познавам доста многодетни от Бургас, една от тях дори има дъщеря, която тази година завършва Немската Wink

# 148
  • София
Здравейте ! Simple Smile
И  аз ще дойда с моите дечурлига на празника  ! Ще помогна с каквото мога !
Поздрави и здрави нерви на всички ! Simple Smile

# 149
Момичета, много ви благодаря за поздравите! Чувствайте се почерпени и благословени, че помните и възхвалявате това прекрасно име.  Hug Heart Eyes
Чак днес успях да си проверя тук постовете и затова чак сега отговарям.
С нови снимки на моите джуджанковци не мога да се похваля, че от работа, техните стоят непипнати  Embarassed (още от лятото  ooooh!)

Малкия в момента се изявява в детската градина като една видна Снежанка и обикаля ежедневно кутиите със закуска на другарчетата си - при нас нали са само до обяд и всяко дете си носи закуска от къщи.
Големите се оправят в училище за моя голяма изненада много добре. Много съм щастлива, че в близкия ни голям град откриха българско училище в събота и сега ходят с голямо удоволствие (днес пропуснаха, че каката имаше ангажимент в нейната гимназия). Една нахъсена българка води класа с такава любов и мерак и знам, че децата ще напреднат с четенето и писането.

Аз покрай работата си много миткам, като последното ми хаймантосване беше до Берлин - моят поглед.
Надявам се следващата седмица да успея поне веднъж предколедно да ги щракна моите и да ви ги покажа.
А от моите работи, мога с удоволствие да ви покажа снимките от акцията Help Viki.

Общи условия

Активация на акаунт