МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 192
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  По отношение на бабите и дядовците, досега още никога не са оставали без някой от нас някъде. Всъщност напоследък се е случвало рядко да са няколко дни без мен, но с баща си. Причините са, в началото до късно се кърмехме и нямаше как, а и отделно свекърите живеят далече, чак в Добрич.
  Майка ми имаше период  в който живееше няколко месеца вкъщи през седмицата и ги гледаше следобяд като ги вземе от детската, не оставаха да спят там. Разбираха се, принципно и на другите си баба и дядо се радват.
  В момента каките са на пет, малката на две и половина, надявам се това лято вече да може да го организираме някак и да останат сами с баба си и дядо си в Добрич поне седмица. Лошото е че точно тогава свекървата работи и дядото също, така че е малко сложна организацията.
  За подаръците, почти същото, на каките много и често, за Елена почти нищо. Аз обаче си пазех още нещата от каките, така че реално почти нищо не ми е трябвало, а и имаме възможност да си вземем нещо, ако ни е необходимо. Реално само количка ми е трябвало, защото нямаше как да ползвам двойната. Кърмене и после от нашата храна, спеше при нас, ползвах многократни пелени, изобщо докато са малки, разходите ми са и най-малки, постепенно усещам как обаче разходите стават все повече и повече.
  Аз ви оставям за да се приготвям за коледното парти довечера  Simple Smile

# 361
  • Кьолн
Ние пък имаме само една баба,майка ми и един дядо свекър ми. Но майка ми живее в Добрич и е на 40км от нас.Средната ми дъщеричка с удоволствие остава при баба си. Аз още не съм купувала подаръците за Коледа. Вече трета седмица сме с ангини в къщи. Първо малкия който е на 2г и 6м беше три дни с температура която едвам свалях,сега и средната ми дъщеричка и тя от петък вечерта е с температура и нямах никакво време за подаръци. Момичета да ви попитам давате ли нещо на децата си заусилване на имунната система?

# 362
  • София
Приливна вълна, нямам представа дали някой би купувал шапки животни, пък и не ме бива много в продажбите и ценообразуването  Wink
А за играчките, децата ми почти не им обръщат внимание. Затова ги правя за свое удоволствие.

mozila, като дойде есента, давам и на двамата по-големи - детско рибено масло и цитросепт джуниър всеки ден, сутрин по 1 чаена лъжица. Давам им и по няколко капки витамин Д. При нужда или като видя признаци на разболяване (веднъж, два пъти седмично), сироп от черен бъз и витамин Ц. От миналата година спазвам дозировките и младежите са доста по-устойчиви на болестите.

# 363
  • Варна
Мозила,
сока от черен бъз в каква доза го даваш? И купуваш ли го или правен?
Аз давам от доста време Саменто. На баткото профилактичната доза е веднъж дневно по 120мг, а при болес т двойно, докато на каката профилактично по 60, и при болест двойно. 

Сега на баткото взех комбинираните витамини на Yummy bears,  като изпие кутията , тя е за месец ще видя какво друго. Реших да му ги дава, понеже той не се храни добре, на училище в стола не яде всичко, и въобще е злояд. А от както тръгна на училище няколко пъти се разболява , в градината се беше стабилизирал и, боледуваше по 2-3 пъти за есенно зимен сезон и то не тежко. а сега от началото на уч.година 3 пъти, в чудо се видях, защото след него се разболяваме и другите. И докато се изредим , пак на ново.  ooooh! 
На Ния пък почнах сутрин на глдно да давам по 3-4 капки прполис, че тя пък от време на време почна да се оплаква от коремче.

# 364
  • На село (близо до Лондон)
Отдавна не сам писала, а и влизала  Embarassed.

Доста трудна година изкарахме, докато бебко стана на 7-8 месеца...сигурно някои знаете как е с едно, тогава на 6, едно на почти 3 и малко бебе...доста трудно си беше....Сега бебко попорастна и се вкл^чва в игрите, освен това и проходи така че сега си е направо песен почти Heart Eyes

Споделяте за опит с околните като сте с повече от стандартните две деца Grinning в България.
Най-голямият ми син, Филип започна ново училище сега септември, и в класа му от 15 деца сигурно има 3, които са само 2 деца в семейството. Повечето са 4 деца в семейството, с доста малка разлика (1, 2 ,3 години) и е голяма веселба.

За баби и дядовци - не сме оставали никога нашите деца. Бихме ги оставяли, за да прекарват време с тях, но са много възрастни едните, а бащта ми е много млад и не му се занимава с деца още Crazy   

# 365
  • Кьолн
Sali,аз още не съм давала сироп от бъз на децата,но чета добри отзиви и смятам да го поръчам.В нашите аптеки е само с поръчка.Не успях да си направя сама,за което много съжалявам.Лукаса,въобще не се сетих за цитросепта.Трябва да си взема задължително.

# 366
  • Варна
Мозила ,
питам аз понеже майка ми е направила , ама не смея да давам на децата , да не сгреша с дозировката, че трябва да се внимава там.
А за този Цитросепт сега прочетох хубави работи,  но опаковката му я дават 165мл като смятах ако давам само на баткото - 2 пъти по 12,5 мл ще стигне за 6 дена, или за 20 дена колкото пише че се пие в началото са 3 опаковки само за баткото и още една за каката . А после вече наполовина Толкова много ли или съм в грешака нещо.  newsm78

# 367
  • София
  Аз честно казано нищо не давам, но може би защото така или иначе не боледуват и няма причина от специални мерки. Опитвам се с храната и по-голямо разнообразие да покривам нуждите на организма им. Всъщност малката все още суче вечер, така че това и е на нея имунитета  Simple Smile

# 368
  • София
Мозила ,
питам аз понеже майка ми е направила , ама не смея да давам на децата , да не сгреша с дозировката, че трябва да се внимава там.
А за този Цитросепт сега прочетох хубави работи,  но опаковката му я дават 165мл като смятах ако давам само на баткото - 2 пъти по 12,5 мл ще стигне за 6 дена, или за 20 дена колкото пише че се пие в началото са 3 опаковки само за баткото и още една за каката . А после вече наполовина Толкова много ли или съм в грешака нещо.  newsm78

Аз си  поръчвам сироп от този сайт, защото в него освен бъз има ехинацея и прополис. Не си в грешка за цитросепта - скъп е. Затова аз давам и на двамата само сутрин по 5мл., като свърши опаковката ги оставям да почиват. После при нужда купувам пак. Дори и с по-малки дози има поразителен ефект.

# 369
Мозила ,

Аз си  поръчвам сироп от този сайт, защото в него освен бъз има ехинацея и прополис. Не си в грешка за цитросепта - скъп е. Затова аз давам и на двамата само сутрин по 5мл., като свърши опаковката ги оставям да почиват. После при нужда купувам пак. Дори и с по-малки дози има поразителен ефект.

И ние сме на Sambucus  Peace Всяка сутрин по 5 мл, пият го от една малка чашка като капачка приложена към сиропчето, с голямо удоволствие при това, даже вече се е превърнало в ритуал! Аз го вземам от една аптека до операта за 22,20 лв. Откакто им го давам ходят нормално на градина, (а преди това правеха оздравителни паузи от по 2-3 седмици), може да им е малко влажен носа, но ето на, че аз хванах някаква страшна хрема, която втора седмица не ме оставя, пък те (да чукна на дърво) се държат!

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 16:31 от gigamiga

# 370
  • Варна
Гигамига,
благодаря за инфрмацията. Ще тествам тоя Sambucus.

# 371
  • София
В момента дават семейството на мама Цоцоланка по БНТ 1 в предаването на Ути!  Peace

# 372
  • Варна
И аз гледам! Чудех се в коя тема да съобщя.  Blush Laughing

# 373
  • Варна
И аз гледам. Много са сладки.

# 374
    Оф, че съм склерозирала! От сума ти време все си повтарям да не забравя да гледам предаването на 20.12 и точно днес съвсем изключих! Някой знае ли дали може някъде из нета да се види запис на това предаване, че сега ме хвана чак яд, че съм такава забравана!  Confused 
   Нашият татко е в командировка и ще се върне към четвъртък, че затова изкукуригах. А като си помисля че има майчета и тук, и другаде, които се справят сами.  Rolling Eyes Точно онзи ден четох тук че едно майче се оправя сама, докато таткото е в чужбина.   #Crazy Аз точно на такава станах докато се оправя сама.Предполагам че е въпрос на организация, така че ще се оправя!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт