МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 192
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета Hug
Искам да ви почерпя за рождения ден на моето най-малко мишле (за сега) днес става на седем годинки.
Да ви се представя и аз, за протокола имам туристическа агенция, но от четири месеца лежа, пазя бебока и мърморя от леглото по колегите в офиса Mr. Green
Още ми е трудно да ви запомня, но ви поздравявам всички Heart Eyes и обещавам да се старая повече.

# 346
  • Бургас
Марти,честит рожденик!
Да ти е жив и здрав,много да те радва!  bouquet

# 347
  • Варна
Marti,
Честит Рожденик! Жив и здрав да е и много да ви радва!
А ти си лежи и пази бебето Simple Smile и без притеснение гърчи работниците  Laughing

Аз какво да кажа за себе си , нямам особенни таланти , освен че като млада пишех стихове  Joy , после завърших по стечение на обстоятелствата икономически университет , приеха ме Банково дело с 6тица по литература   #Crazy и естествено не излезе Банкер от мен, не ме влечеше.  Но и за литературата забравих, покрай многото сметки музата ме напусна. До някакъв момент правих някаква кариера, но нещо от един  момент тръгна надолу, май не устоях на разни интриги newsm78 ,  и докато лежах с болното си дето по болници за разни операции, изпуснах влака за кариерата . А после взех, че родих още  две деца.  Grinning И така сега ще търся ново призвание, за времето когато ми свърши майчинството (счетовдното имам предвид, другото е до живот). И все пак за протокола - 10 години станаха тая есен, откато съм   във външнотърговския отдел на фирма, която внася разни неща .

Лия,Marti, и аз преди година точно така наднича в тази тема , да видя аджеба какво е това да си многодетен. Ние нашите родственици ги изненадахме за Коледа, с подарък който никой не очкваше, сервирахме им новината за трето бебе  Mr. Green Аз таман се бях върнала на работа, номер две беше на година и 4 месеца и въобще , никой не очакваше такова нещо точно от нас  Laughing глътнаха си граматиките, в първия момент, само бъдещиия батко искрено се зарадва , взе да вика "урааа сега ще бъда истински батко "PartyНе знам ,защо преди това не ще да бил истински  Wink Wink Така де , не знам какво са си помислили, и дали са били доволни, но никой нищо не коментира. След пъровначалния шок, вдигнаха наздравица  Grinning Може би са се чудели как ще се справим, че ние с моя мъж не сме от най -добре организираните хора. Но нали са добре възпитани и дискретни , никой нищо не каза. Запазили са си мислите за себе си Joy
Само малко ми стана обидно, че като родих, някак почти никой нищо не подари на бебето, освен свеки , че купи един комплект за изписване. Претръпнали бяха явно , нямаше всенародни тържества и явно са си мислели, че трето дете, от какво ли да имаме нужда . Но това са си мои мисли, може би следстие на след родилна свръхчувствителност.  Mr. Green Че какво като е трето, да не е трета ръка човек.  Ама да е жива и здрава майка и на Бела, че не си остави магарето в калта.  Laughing ,  и купих на детенце каквото си пожелах  Laughing, че даже повече отколкото на другите съм купувала лично.

А иначе от много неща мога по малко и нищо по много,  Joy

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 09:54 от Saly

# 348
  • София
Мен си ме знаете - специализирам виртуално поднасяне на кафета! Laughing

Честито на рожденниците!!!  bouquet  bouquet

Прегръщам идеята на Оле Затвори Очички! Hug С удоволствие ще се възползвам от уменията ви като ми потрябвате. Peace Wink
Аз шия, пиша и гледам деца...Сега работя в една шивашка фирма и за другите неща остава много малко време...Но ще вляза в ритъм...надявам се... Wink

# 349
  • София
Честито на рождениците и от мен !
Поздравявам ви за страничните хобита и умения, тъй като аз засега си седя само с доброто желание някой ден , като поотраснат децата и се сдобия с малко лично време, да ходя да рипкам народни танци и да се ограмотя като любител фотограф (  Кукла, фенка съм  Hands Clap )
Сега съм по майчинство, но иначе работя като счетоводител-касиер-фактурист (.. и тн..) във фирма за дизайн и предпечат със собствена печатна база. Та, ако някой има нужда, мога да ударя рамо и да тормозя колегите за каквото трябва  Peace

Искам да ви разкажа бисер на Яна от тази вечер, извън последните теми е, но ме впечатли много..
Нещо си говорехме и тя каза, че ще станело еди кое си като стане голяма.Аз и казвам "Да, като станеш голяма, като станеш майка". А тя категорично заяви "ооо, не, аз няма да ставам майка, аз ще си бъда кака, не искам да ставам майка..". Няколко пъти я питам защо, тя не казва..?!? Накрая много сериозно и категорично обясни "ми, не искам да родявам (т.е.раждам), да къъъпяя, да маажа с креем, да слааагам памперси, не искам..!"
Учуди ме последователността и тона, с който категорично го разказа. Зачудих се какво ли вижда и осмисля тази 5-годишна главица..?!!! Съответно, далеч съм от мисълта, че няма да стане майка, нямам това предвид, просто сякаш в нея имаше някаква досада от тези действия. А точно вчера разказвах на една позната как Яна играе с кукли Барби, но с кукли-бебета не и за зачудих защо.. newsm78 А то какво било..  Thinking

# 350
  • Кьолн
Добро утро момичета! Отдавна не съм писала в темата защото съм страшно заета. Не се оправдавам,но наистина едва се оправям вече. Мъжът ми е в чужбина и аз си гледам сам сама децата. И също така болен свекър. Помагат ми единственно две приятелки. Да са ми живи и здрави! И на моето трето детенце никой нищо не подари. Не че съм искала,но много обидно ми стана. Сега е любимец на родата, защото е кротък и добричък.На всички желая много щастие и късмет!

# 351
Хей , привет, май отдавна не съм се разписвала!
За протокола - счетоводител съм, или по скоро бях, допреди три месеца. В момента съм домакиня, която учи нидерландски, готви, чисти, мие прозорци по време на дъжд и т.н. Иначе много обичам да шия гоблени, но сега ме е страх да ги подхвана, че нищо няма да науча от езика. Аз съм малко маниачка, и като почна нещо докато не го свърша не захващам друго.
В понеделник чакам гости от България - майка ми и брат ми. Като видят дъжда и студа тук, ще им се изпари ентусиазма, с който идват, но карай....искат да направят лично проверка. Дали не спим в калта под някой мост, дали имаме храна....Нали знаете. Същото като с въпросите покрай имането на много деца.
Мозила, вие нямаше ли да се стягате да заминавате при таткото?
Поздрави! Hug

# 352
Честит празник и от нас на titico и Marti, , да са ви живи и здрави дечицата и много щастливи.
Аз работя като старши експерт в един от отделите на УНСС, но понастоящем си гледам най - малкото дете в къщи. Все си мислих че щом мине годинката ще се върна на работа, но сега реших да си го гледам поне до 2г., така че понастоящем съм само ''майка''.
А при нас най близките ни пък много се зарадваха за бебето - и свекърва ми и майка ми и баща ми. Аз бях раздала и изхвърлила всичко от големите деца и сега всико за бебето е ново - повечето неща са ни подарък.  А аз и по нагоре написах че мнението на околните принципно слабо ме интересува. Важното е че аз, нашият татко и каката и баткото са много щастливи с бебето. Мария мине не мине и казва - мамо, много съм щастлива че ми роди бебе, защо сега не ми родиш и една сестричка.
Кукла страхотни снимки, много ми харесаха и на мен.

# 353
  • Кьолн
Наде,да щяхме ,но се отложи заминаването ни за март месец. Дано този път да заминем със сигурност. Радвам се ,че вие сте заминали и сте заедно със съпруга ти! Отдавна ли сте там? Желая ти много късмет! И аз не работя ,гледам си децата. Сега съм и майка и татко. Но се справям и вече свикнах. И друг път съм писала в тази тема ,че в началото чувах много подмятания за третото дете,дори такива на които не знаех да се смея ли или да се ядосвам. Например ,че съм правила много секс и затова съм имала три деца. Не съм осъзнавала колко ограничени хора има покрай мен! На всички желая много късмет! Децата са най-голямото богатство!

# 354
Здравейте момичета Hug
Аз много обичам да се шегувам с хората и им казвам, че понеже не мога да отказвам имам много деца Mr. Green Това ги оставя да разсъждават на темата дали съм прекалено луда или говоря сериозно.
Да попитам, вашите деца обичат ли да ходят при бабите си? Преди малко майка ми и баща ми взеха малките за събота и неделя и беше един пазарлък една драма ooooh! Накрая естествено децата плачеха а майка ми викаше. Чувствам се като палач от инквизицията, най-лошата майка, която мъчи децата си.Но ако не ги пусна пък ставам най-лошата дъщеря, която не обичала майка си и баща си ooooh!

# 355
  • Бургас
Марти,явно на децата им е хубаво при теб,а пък и вече порастват.Като станат големи не искат при баба и дядо,имат си свои интереси и приятелски кръг.
Суит, Heart Eyes.
Не си го слагай,а баба и дядо да не правят трагедии от това.
Този филм сме го гледали не веднъж.

# 356
  • София
marti2001, нашите големи батковци нямат търпение да стане петък и да отидат при едната си баба. В неделя ги водя и при другата баба, но определено мило и драго дават, да не стоят при мен и баща им.

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 14:21 от Lukasa & Te

# 357
  • Варна
И моя син мило и драго дава да остава при при едните си баба и дядо. Като беше по-малък, до 5 години някъдде не искаше да отава там без нас. Сега каката обича да е при тях, но тръгнем ли с баща и да си ходим тя веднага обува обуките и иска да тръгва с нас. Тя за сега ни предпочита  Laughing и то най-вече мен ,  Laughing Мисля , че много зависи бабите и дядовците как се държат с децата, занимават ли се с тях, какво внимание им обръщат и прочее.

# 358
    Значи си имам почти колежка.
   „Руски и английски.“
    Иначе това майка ми само да не го види, че пак ще произнесе „заветните“думи:“Аз нали ти казах да завършиш с английски?!“
    Браво на всички момичета! Колко много и интересни хобита и странични дейности развивате. Чак се почувствах адски некадърна и неспособна на нищо.  Confused
    Lukasa&Te много сладки и оригинални шапчици правиш за малки деца. Някъде няма ли пазар за тях? Иначе под формата на шега – няма нужда да купувате играчки на децата, ти чудесно изработваш такива.
   А за подаръците за третото…ами почти нищо ново под слънцето!  Баща ми купи2-3 пакета памперси (нали е негова буквичката). Майка ми прати по него 2-3 дрешки,а след месец и половина, когато дойде даде и парички.
   А що се касае до свекъра и свекървата – ами доколкото си спомням нищо. Свекърът когато му казахме 2-3 дена след изписването че ще ходим за количка,каза да изчакаме, че имало време. Аз му казах че сестра ми е пратила пари, за да купим именно количка (още докато бях бременна в 3-4 месец тя ми каза че количката ще бъде от нея). Впоследствие останаха пари и за корито.
   Зълвата пък донесе едно одеяло и 2 дрешки – втора употреба.  Confused Каза че щели да ни дадат тяхната седалка за кола . Дадоха я, пък после един път ни се обади да я вземе да я даде на едни нейни познати, които си идвали от Германия. След една-две седмици я върна. Ние през това време купихме друга седалка от парите от моите колеги. А за проходилка каза да не купуваме, защото имали две(едната доколкото разбрах съвсем нова). Октомври я донесоха, а аз после като я видях почти се разплаках. Cry Доста заносена си беше. Даже въпреки всичките трудности сега се радвам че малката съвсем малко прекарва времето си там (предпочита си „девойчето“ да щъпука наляво-надясно и хич не й е интересно да стои в този своеобразен „затвор“).
    Слава Богу ние обаче имахме едни парички  и с тях накупихме всичко ново. Сигурно пак някой си е помислил, че това си е чиста загуба (нали е трето, а не първо, че да са нови нещата), обаче навремето нямахме много средства и сега се зарадвахме че  можем да осигурим нови нещица  за новия живот.
    Веднага да се коригирам, че единият път, когато дойдоха свекъра със свекървата дадоха към 20 лв. за малката.
    Истината е че най-много подаръци даде сестра ми.  Hug И количката, която си е все пак голям разход, и дрешки един път, после още друг път -  и това говоря за нови, от магазина. Вярно е че тя може би разполагаше с повече пари към този момент (все пак живее в Германия), но истината е че аз като живуща в БГ не съм си помисляла, че за най-близките (уж) няма да отделя средства и да купя нещо новичко за детенце. Толкова човек да не може да отдели 10 лв. за внуче или племенниче. Но всеки човек с разбиранията си! Аз така ги разбирам нещата, и зълвата ми и сега да реши да ражда второ, пак бих купила подарък за детето, въпреки че разбирам че тя явно не мисли по този начин.
    Както и да е! Все се опитвам в такива случаи да си припомня че никой по никакъв начин не ми е длъжен за нищо и че най-важното е ние (аз и мъжът ми) ми да сме живи и здрави, за да осигурим най-важните неща на децата си. Все пак родителите знаят най-добре кое е по-добро за децата им!

# 359
     А за ходенето при баба и дядо... ами всеки път е различно.
    Моите деца, когато ходех на работа, а те бяха свършили с детската градина, ги гледаше през деня свекърът. Та в този момент много-много не искаха да си прекарват времето с него. Имаше и страшни сцени: когато се върнаха единия път от вратата свекърът се караше доста разпалено с големия ми син (абе направо си викаха) и синът ми тогава заяви, че повече никога нямало да ходи при дядо си. А аз стоях и не можех да реагирам. После ми разказаха децата че дядо им стоял по цял ден в къщата на село при майка си (през деня ги беше водил на село), а те били на двора и само от времена време излизал да им се кара. Моите че са диви- това го знам прекрасно! Интересен е факта, че въпреки че  моят баща също много им се кара, те възприемат това по различен начин и винаги искат да прекарват времето си с него. Другото, което ме озадачава е,факта че са били на село. Винаги им е било много интересно на село, а и ние сред тишината и спокойствието на селската среда сме ги оставяли да си играят и викат на воля. Те винаги са използвали това време, като си измислят много игри без да изискват нашето участие.
      Та явно си е до подход и желание. Навремето свекъра и свекървата са пращали мъжа ми и зълвата при бабите им и дядовците един по един. И когато забременях с второто свекървата изяви желание да й оставим големия, да го гледа (щяла да го води на ясла при тях и вечер да си го прибира). Аз категорично отказах! Не съм правила,износвала и раждала деца, за да ги давам после други да ми ги отглеждат. И във все по-редките случаи напоследък, в които искаха да ги вземат за една нощувка, аз много се радвах, когато децата ми не искаха да ходят там. Истината е че племенника го гледат всяка събота и неделя, и няколко пъти (не повече от 1-2 пъти) искаха и децата да ги вземат, за да ги съберат тримата на едно място. Е, малко се чувствам обидена, защо едното си внуче го гледат постоянно само, а на другите две не могат да им обърнат внимание насаме, а задължително с братовчедчето?!
     И тъй като си чувстват отношението, моите деца имат желание да ходят при моите родители (което мене отново ме натъжава, защото ми се иска аз да съм на първо място,ама не би  Sad). Малко обидно му става на моя мъж, когато децата нещо коментират и казват „баба“ или „дядо“ с подразбирането, че това са моите родители. Когато говорят вече за другите, тогава посочват „баба еди-коя си“ или „дядо еди-кой си“.
     Та marti2001  щях много да се радвам ако децата ми не искаха да ходят при бабите и дядовците си. Това значи само едно – ти явно им даваш всичко, което те имат като очаквания (или доста повече от другите) и затова не искат да ходят там. Така че не го приемай много навътре  Hug и се опитай да обясниш на родителите си, че е съвсем нормално децата да искат да бъдат с родителите си и това не те прави лоша дъщеря. И категорично твърдя, че МАЙКАТА и БАЩАТА са най-важните за едно дете.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт