МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 139
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Ех, Мони, много си ми на сърце ,силно момиче с голямо сърце.
Децата ще са добре, вярвам. Около мен поне три майки имат дечица, които се родиха с шум на сърчицето, всички в момента са здрави.
За таткото-ако не си заслужава, продължи без него, ти си силна, само ти си знаеш какво ти коства.....но си силна........Всичко хубаво ти пожелавам Simple Smile

ДИП, специално за теб,това е кавър ....на ти знаеш кои, направен от едно наше българско момиче, наслади се........

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 22:21 от Еластина

# 526
  • Сандански
Мони,миличка освен една силна виртуална прегръдка друго не знам какво да кажа  Hug Много ти се събра,но съм сигурна,че ще се справиш Peace Не се шашкай за момичетата - всичко ще мине и замине и те ще растат здрави и весели деца.Знам,че ти е свито - в отчетната ми тема имаме момиченце с тетралогия на Фало,което вече е в болница и го подготвят за опреация,та знам как се чувства майката в момента,но докторите си знаят работата,важно е да попаднеш на специалисти Praynig

Много именици и рожденици изпуснах,но нека ги пропуска злото HugСамо хубави неща пожелавам на всички през новата година  bouquet

# 527
ЗДравейте мили майчета  Hug
Със закъснение ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! Да са ви живи и здрави и рождениците. Не помня дали съм ви честитила новата година  newsm78 .Това, което аз най много искам е да сме живи и здрави и заедно с любимите си хора! Пожелавам го и на всички вас!
Мони миличка  Hug много неща ти се струпват на главата,но аз вярвам, че скоро всичко ще се оправи.Племенникът ми сега е на 10г.Роди се с порок на сърцето.Имаше шум.Трябваше операция.Пазеха го много да не плаче, да не се натоварва.Трябваше като стане на годинка операция да му правят.И когато я навърши реших ада почакат още малко и още малко и накрая той израсти проблема и е съвсем здрав. Знам, че и твоите принцески ще са добре Hug
А за таткото има една стара приказка сигурно я знаеш -" По добре сама отколкото с лоша компания"
Важното е, че не си сама! За развода те разбирам, плашещо е защото тогава сякаш по ясно осъзнаваш това, че си сама, че вече го няма човека до теб физически! Но ти така или иначе си била самичка морално,без него.Нищо няма да се промени за по лошо,просто ще си по спокойна и поне няма да те е яд, че УЖ има някой до теб,а трябва сама да се бориш Hug Най-важно за теб и децата е да сте спокойни Hug Hug Hug И само да ти кажа, ако имаш нужда от нещо, ние тук, майките сме насреща!
Лека и спокойна нощ на всички!

# 528
Здравейте момичета!
Имам въпрос. Една приятелка е бременна с първо детенце.В 7 месец е.Каза, че и тече коластра,миналата седмица и течало доста,тази не.Лекарят и казал да си изцежда гърдите стискайки ги отстрани. Но аз не съм сигурна дали трябва? така количеството няма ли да се увеличи?
Аз честно казано не си спомням как е било при мен. Освен като се къпех от топлата вода,но не съм се изцеждала. Кажете вие съвет,моля ви  newsm03 Ще съм ви много благодарна.

# 529
  • Варна
Мама Сузи, аз не съм най-големия специалист, но да кажа. Сега нищо да не изстисква, а само да си подгорвя зърната с Гармастан или Лансинох /специални кремчета/ и в банята с тривка. Живот и здраве да се роди бебчето и започне да кърми, тогава да се доизцежда след кърмене.
Пиши на Айла на лични ако не се включи в темата.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 13:25 от antonia

# 530
  • София
Здравейте момичета!
Имам въпрос. Една приятелка е бременна с първо детенце.В 7 месец е.Каза, че и тече коластра,миналата седмица и течало доста,тази не.Лекарят и казал да си изцежда гърдите стискайки ги отстрани. Но аз не съм сигурна дали трябва? така количеството няма ли да се увеличи?
  Здравей,
наличието на коластра в седми месец е напълно нормално и няма нужда да прави каквото и да било. Съветите за мазане или търкане с хавлия, отдавна са отхвърлени защото няма полза, а могат да доведат от стимулацията на гърдите, до преждевременни контракции, което не е желателно. Ежедневен душ и измиване на коричките засъхнала коластра са напълно достатъчни. Разбира се ако желае няма проблем да си вземе и лансинох и да се маже, но съвсем нежно без груби движения, ако кожата и е по суха и чувствителна.
  След раждането за да не се стига до разраняване и проблеми, най-важното е правилно да поема и да суче бебчето от гърда. Тогава не се стига до разраняване. Ако кърми достатъчно често без да спазва режим и предлага на бебчето винаги, когато то иска няма нужда принципно и от доизцеждане след кърмене. Ако държи на режим или по-големи паузи, предлага само едната гърда и тн, в определени случай може да се налага и да доизцежда, но това също не е задължително и зависи от желанието и нагласата на майката.

# 531
  • Бургас
Мони,аз съм нова тук и отчасти знам историята ти.
Ти си изключителна жена,как намираш сили да вървиш и дишаш?
Децата,твоето най-голямо богатство,предполагам те държат изправена.
Желая ти здраве,здраве и най-вече здраве!Ще се оправят момичетата,ще видиш!
Това с шумовете вече стана като градска легенда.Всяко дете с шум на сърцето,а то се оказа че се израства.Сестра ми роди в 29гс и същата история.Оказа се,че нищо няма на племенницата ми.
Относно твоя мъж само една дума ми се върти в главата-предател!
Няма повече да пиша,ти най-добре знаеш какво ти струва всичко.
От мен една,голяма  Hug

# 532
Момичета, напомням за срещата - сряда, 11 януари, от 14 ч. в офиса на Асоциация Родители на ул. Черковна 33.
Хайде да заредим батериите!

# 533
  • София
Мони, голяма прегръдка  Hug  и от мен - да стигне за теб и четирите ти дъщери! Дори когато имаш страхове и сълзи, силите извират от някъде и продължаваш напред - да дишаш, да се движиш, да се грижиш, да живееш, защото нямаш друг избор и защото имаш един куп избори и решения, които да вземаш всеки ден. ''И това ще мине'' беше наш'та мантра - дано  Praynig повече хубави неща да те чакат, докато ти и щерките пораствате. Wink Целувки!  Hug

Благодаря за пожеланията ви, момичета и хубава среща на срещащите се - аз ще се пробвам душицата ми дет' се е свила кат' стафидка да напусне тялото си и да намине да ви види, та да ви е срещата по-така задушевна. Laughing

Hug Hug Hug

# 534
Здравейте, мами на малки, големи и още по-големи момичета и момчета  Hug
Честита Новата 2012 година!!!
Желая на всички вас трудностите и неприятностите да останат в старата година, да сте здрави, весели и щастливи   bouquet

Нашата Бъдни вечер беше една никаква, нашият татко трябваше да стои в България до последния работен ден и така ми мина меракът за трапеза, елха и прочие...Всъщност елхата я украсиха малките, но нямах желание да е пооправя и доукрася, така и я разглобих вчера и съм се смяла как я бяха накичили. От 30.12 до 8.01 си имахме татито у дома и беше голяма радост  Heart Eyes Онзи ден го изпратихме и пак сигурно за 2 месеца няма да го видим, освен по Скайп.
Както и да е, само да сме здрави!
Мони  Hug, много сили ти пожелавам  Hug
Все пак, дайте си един период на размисъл с мъжа ти. Не е справедливо да има млада жена, родила му 4 прекрасни създания и той да не може да намери отново път към сърцето й...Шанс трябва да има всеки, дори и много сгрешилият. Изчакай да ти мине обидата и премисли пак. Нека твоите 4 красавици имат присъствието на тати в живота си, а и ти мъжка подкрепа. Желая ти нещата да се наредят както е най-добре за ТЕБ, защото ти носиш на плещите си всичко  Hug
Успех и горе главата   bouquet

Завиждам ви за срещата искрено, толкова е готино да се събереш със себеподобни, с които да споделиш чаша кафе и сладки приказки! Даже и да живеехме още в София обаче, едва ли щях да мога да дойда с двете ми опашлета отзад  Laughing
Искам да честитя на всички рожденици и именици от тези дни - бъдете щастливи и здрави, мили дечица (и по-големи)  Heart Eyes Да ви е живо името и късмет да ви носи   bouquet

# 535
  • Кьолн
Здравейте момичета! И ние си имахме татко за празниците и беше много весело.Но хубавите дни бързо свършват и отново сме сами. Тъжно ни е на всички ,но няма как. Мила Мони,имаш моята много голяма прегръдка! Ти си изключително силна жена!  Hug Пожелавам много щастие и късмет на всички!

# 536
Здравейте момичета, първо  Hug за Мони! Горе главата! Всичко се оправя!!! Аз съм убедена, съдейки по себе си, че всяка жена, която е родила има психиката и силите да направи всичко за детето си!!! А да не говорим за нас с по 3 и повече деца.... Когато раждах всяко от децата си, знаех, бях убедена, че ще мога да се справя и сама, ако се наложи. Защото в живота нещо не се знае, нищо не е сигурно!

За срещата утре, аз ще дойда. Понеже ми е за първи път,  ще ми е малко притеснено..... Кой още ще идва, да не отида сама и съвсем да се панирам?..........

# 537
  • През девет земи в десета
Добър ден и от мен Hug

Онзи ден на работа  мъж ми се хлъзнал на една заледена площадка и литнал няколко стъпала надолу. Резултата е 4 счупени ребра, като едното е направо натрошено. Има и разтегнат паренхим на белия дроб.  Искали да го оставят в Пирогов, да следят за вътрешни кръвоизливи обаче нашия се изрепчил и сега се лекуваме у дома. Е познайте какъв цирк сме. Изкарала съм колата да е в бойна готовност и ще се наблюдаваме, ако стане зле да го карам по спешност в болницата. С работата как ще се оправя, не знам.
Най-важното е, че успявам да паля сама парното и съм много доволна от себе си Laughing

Та в този дух на мисли, не знам дали ще мога да го оставя и да дойда утре. Ако обаче успея, Кабо в коя част на  Черковна е офиса на асоциацията и как стои въпроса с паркирането?

# 538
  • Варна
Леле, Пиги тая история с мъжа ти е като на майка ми дето като бях в осмия месец бременна падна от едно дърво. Имаше 2 счупени ребра и ключица, пак така я оствиха за паблюдение , защото наистна не  третия ден все пак се оказа , че има насъбрана течност и кръв в тъканите около белия дроб и трябваше да и сложат дрен. Изписаха я май десеина дни след инцидента като се оттече насъбралото се.  Просто имай предвид, че си е сериозно това, не ви ли казаха да правите контролна симка след няколко дена ?  Иначе за болките и помагаше Арника 30. Аз по принцип не давам препоръки за хомеопатични лекарства, защото това си е работа на лекар- хомеопат, но в случая знам , че може да се взема. Аз после като си бях счупила пръстите също вземах няклко дни подред, докато беше остро състоянието. Не е панацея но облекчава, и майка ми така разправяше. Ех , дано се разминете с усложненията иначе за бързо оздравяване, ти си знаеш, на колкото години си, за толкова дни зараства счупеното

# 539
  • През девет земи в десета
Сали, мерси за информацията. Вчера бяхме на контролна снимка. На 12-и пак ще ходим. А при майка ти на снимка ли видяха, че има кръв и течност около дроба или тя се почувства не добре. В смисъл има ли някакъв симптом за това състояние. За да знаем кога и как да реагираме?

Общи условия

Активация на акаунт