МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 140
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Абе, знам аз, че си чакате почерпката! Laughing Да са живи и здрави всички вчерашни и днешни именници, които се навъртат около вас!  Hug  bouquet

И наздраве! Wink Grinning Heart Eyes

чаках почерпката   bouquetблагодаря
Приливна вълна
ако имаш нужда насреща съм    bouquet

# 511
Теди, да ти е жив и здрав Йоан и честит ви троен празник в къщи. Брейййййййй 5 години?  newsm78 Кога минаха бре, хора???????? Имам чувството, че вчера беше когато се събирахме в онова крайпътно клубче в Красна поляна и той беше бебе в количка. Хааааааааа, сега се сещам, моите малките бяха на 1-2 месеца  Crazy Crazy Crazy

МАЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИ    Blush Blush Blush Blush

# 512
Нели, ама липсваш ни оттогава!

# 513
  • София
Благодаря, момичета! Празникът мина чудесно. Направихме едно нестандартно детско парти- водихме децата в едно клубче за час да си поиграят и после ги доведохме у дома, където Мони беше приготвила топли и студени сандвичи. Мммм, тези деца ядоха както никога досега  Laughing И майките бяха щастливи, и ние също. После идваха дядо с любимата си, а за вечеря мама с нейния  ooooh! Е, справихме се. Сега главният герой спи, уморен от емоции.

Приливна вълна, дано всичко премине благополучно  Praynig

# 514
Теди, да са ти живи и здрави и много да те слушат рожденника и именника ти!

Ванче, честит празник! Много вдъхновение ти пожелавам, да твориш само хубавини!

Честит имен ден на Йоан на мама Цо!

# 515
Здравейте!Отдавна не съм писала тук,но все не ми остава време,а и във ФБ ми е по-удобно. Simple SmileПри нас се натрупаха пак много проблеми един след друг и съм много,ама много притеснена.Още при раждането си,Елиза имаше шум на сърцето,тогава лекарите казаха,че най-вероятно ще го израсте,освен ако не е сърдечна малоформация,но казаха да си запазим час за кардиолог.Въпросния час беше зо 05.01.През това време обаче при Адела се проявиха други проблеми,споделих за тези проблеми на кардиолога,който след обстоен преглед каза,че Адела е с диагноза Тетралогия на Фало CryНяма назначено лечение,но всеки месец ще ходим на прегледи в София,ще й правят и операция,но кардиолога каза,че ще е около годинката.Много се притеснявам,надявам се всичко да бъде наред до тогава,защото колкото повече чета в интернет,толкова повече се стресирам. ConfusedПри Елиза нещата се оправят,шума на сърцето е намалял,поне така каза кардиолога,а и след преглед с ехограф поне стана ясно,че няма малоформация на сърцето,а този шум ще го израсте.
При Адела засега няма много проблеми,освен че посинява много около и под устичката,когато плаче,иначе други проблеми няма.Другото е,че много се поти,когато суче и суче по-бавно и мудно...Но за щастие хипоксемични кризи не е правила,надявам се и да не прави.Кардиолога ми обясни много внимателно и ми каза,че е възможно да прави такив кризи,но каза в никакъв случай да не се шашкаме....Аз обаче съм много,много притеснена.
Иначе бяхме и на консултация при педиатърката.Елиза вече е 3.200 кг.,а Адела е 3.400 кг.Растат добре,което ме радва много.
С татко им се разделихме.Явно прекалено много му дойде и не можа да издържи на напрежението.Но...опитвам се да вървя напред!Бабите много ми помагат,приятелката на брат ми също много ми помага,макар че и племенника ми си иска много грижи,но си помагаме взаимно и така....Писна ми от проблеми,не знам вече какво даправя.Само се моля нещата да се наредят!

# 516
  • София
Ох, Мони, много ти се събра наистина! Sad Умът ми не побира как така таткото няма да издържи на напрежението и ще те остави сама в такъв момент! Нали са ваши дечица, нали заедно сте им треперили?
Няма да продължавам повече, че болката ти и без това е голяма! Хубаво, че имаш помощ от роднините си!
Стискам палци сърдечният проблем при Адела да се разреши възможно най-успешно! Praynig
Прекрасни са и двете, много се радвам на снимките им, на които видими си личи, че растат и наддават добре! Да са живи и здрави! Heart Eyes

Да се похваля, че вчера Косьо прави палачинки.  Wink Имаме си нов тиган, който нямахме търпение да изпробваме, обаче нито аз, нито баща му се добрахме до котлона, защото тийнейджърът отсече, че му било много интересно и направи цялата доза.  Grinning  Успяхме хубаво да си поприказваме, понеже аз все пак стоях през цялото време в кухнята да обсъждаме тънкостите на палачинкоправенето. Wink Та покрай другите неща младежът сподели, че искал да се научи да готви, защото му се струвало много хубаво. Това си го обяснявам с факта, че гледа баща си, който също готви, и то с удоволствие.

Теди, радвам се, че ви е било хубаво и рожденикът е доволен! Hug

# 517
  • София
sweet_monii, силно се надявам, таткото скоро да се почувства гузен, да размисли и да се върне при вас  Praynig

Сигурно ще ти прозвучи станно, но вярвай и не губи нито за миг надежда, че нещата ще си дойдат на мястото. Чудесно е, че имаш помощници. Ако сте ходили в Националната Кардиологична Болница, имай предвид, че там са едни от най-добрите детски доктори. Дано малките ти момиченца се справят с проблемите си.  Hug

# 518
  • Варна
sweet_monii, имаш голяма  Hug и от мен. Сигурна съм, че съвсем скоро таткото ще се прибере при вас. Просто понякога мъжете са по-слаби и не издържат на такива неща. Искам да ти кажа, че имам двама познати, които като деца са им установили тетралогия на Фало. Сега са здрави възрастни и нямат никакви проблеми. А отонова време до сега медицината е доста напреднала. Стискам палци малките душички да се оправят възможно най-скоро. Praynig Пожелавам ти всичката сила на света, да се преборите.

# 519
Мони, миличка, прегръдки и от мен.
Вярвам, че малките ти сладуранки ще се оправят. Момичетата са много по-издръжливи от момчетата в такова състояние. Не се притеснявай излишно (знам, че не можеш да спреш изобщо), но се старай да си възможно по-спокойна, защото бебките имат нужда от това - спокойна и уверена мама и ... вкусно мляко от нея. Може пък и с времето нещата да се оправят (както при Елиза) и да се размине операцията.  Praynig Само не губи надежда.
За таткото - какво да ти кажа?! Още едно доказателство, че мъжете бързо рухват психически. Сега той също е под голям стрес. Надявам се да премисли нещата и да вземе правилното решение. Добре, че не разчиташ единствено на него, а имаш подкрепата на близките си хора. Това е от огромно значение.
Пожелавам ти много сили и вяра - за да имаш приказка с щастлив край.
  Hug

# 520
  • Варна
Moni.
прегръдка и от мен, ще се опавят нещата, ще видиш Peace Наистина много ти се събра през последната година, но има такива периоди, рано или късно ще мине, не губи надежда. Вярвам  че Адела ще се справи с болеста (попрочетох малко и виждам, че лекарите имат много опит с това състояние и шансовете за оздравяване са големи) , знам че няма как да не се притесняваш , майките се тревожат и от малко и от много.
Дано и с таткото да се подредят нещата, че е всяко дете има нужда от татко. И дано близките ти все така да те подкрепят.

# 521
Мони, трудно начало на годината ти се стовари. Таткото ви сигурно е рухнал - мъжете по-трудно се справят с такива неща, но вероятно след известно време ще събере сили и ще заеме мястото си. Хубаво е, че имаш подкрепата на близките си в този момент - и физически, и психически. Много се надявам и двете госпожици да израстат проблемите бързо и да се успокоите всички.

# 522
  • София
  Мони  Hug

# 523
  • През девет земи в десета
Мони, прегръдки и от мен  Hug
Важното е, че бебките в момента наддават и се развиват добре, много се надявам да не се потвърди диагнозата. Ако се наложи идване до София, все с нещо може би ще мога да съм ти полезна Peace Предполагам ще ви насочат към Националната кардиологична болница, а там наистина има страхотни специалисти.
Ако имаш време, погледни тази тема, авторката има момиченце, което е с тетралогия на Фало Peace Мисля, че момичетата, които пишат там могат да ти препоръчат добър лекар, макар че в тази болница всички са добри. Горещо се надявам при вас нещата да се наредят в положителна насока.
Дано таткото ви да се осъзнае навреме и да поеме своята доза отговорност за децата Praynig

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 20:07 от Пиги®

# 524
Много ви благодаря за хубавите думи и за подкрепата.Извинявам се,че ви натоварвам,но като няма с кого да споделя...Одеве исках и други неща да пиша,но не ми стигна времето,та ще се опитам сега да напиша това,което исках.
Пиги,благодаря ти за линка,ще изчета темата сега. Hug
За таткото-мисля,че няма да се съберем отново.Историята е дълга,няма да ви натоварвам и с това.Няма да му простя лъжите най-вече,сложих край на отношенията ни,защото няма смисъл да натоварваме децата с постоянни скандали.Трябва да подам и документи за развод,но все още нямам толкова смелост Confused
Одеве писах за Елиза и Адела...сега да кажа за Бела и Ивон.Те са добре,вече и двете ходят на градина.Доволни са,засега няма проблеми.Мисля,че ви бях писала какви проблеми имахме преди,но явно нещата се успокоиха вече след безбройни разговори с директорката,с родителите,с лелките и т.н.И двете се радват на Елиза и Адела.Гушкат ги,говорят им,помагат ми.Послушни са,не се оплаквам. Simple Smile
И в общи линии е това.Ще се опитам да пиша по-често,но както казах вече,във ФБ ми е много по-удобно и там влизам много често,тук ми е по-трудничко.
Лека вечер на всички  и благодаря още веднъж! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт