МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 130
  • 743
  •   1
Отговори
# 570

Какво имаш предвид? Да не се приберат повече на брой, отколкото са тръгнали ли?  Mr. Green

smile3532 Вие двете ще ме уморите от смях!

Кабо, лек път!

# 571
Благодаря, момичета, за добрите думи на изпроводяк. Сега ви пиша от летището в Истанбул, полетът е след час. Не знам кога ще е следващата възможност, но ще се опитвам да следя темата.
Надявам се да ви сваря всички в добро здраве, пораснали и ... щях да кажа помъдрели, но предпочитам - вдъхновени за различни начинания.

Какво имаш предвид? Да не се приберат повече на брой, отколкото са тръгнали ли?  Mr. Green
За умната не знам - то поначало начинанието си е щуротия, но ще гледаме да се приберем поне толкова на брой, колкото тръгваме. Simple Smile

# 572
  • Бургас
Ей,лудетино,на добър час! Heart Eyes
Живот и здраве пак тук като се върнеш!

# 573
Здравейтееееее!!! Аз пак съм тук... И се надявам а не с губя повече...  Hug

Поздрави на всички!!!

# 574
  • На село (близо до Лондон)
4естита нова година! Да сме много усмихнати и здрави през 2012!

NellyDi честита нова лентичка Heart Eyes мама с голямо сърце си ти  Hug.
Кабо Алма лек път и много впечатления да съберете.

# 575
  • София
Остана само закуската и кафето да ви сложа. Grinning

# 576
Ау, какво е това затишие тук! Хайде тия като мен дето отдавна не са се появявали поне да се разпишат! Sunglasses
Децата бяха болни цяла седмица, но успях да ги излекувам. Вече се записахме при личен лекар и от другия месец ще мога да ги водя, ако се наложи. Иначе завърших второто ниво на нидерландския - опитвам се да говоря, но ми е все още трудно да ги разбирам, та си помагам с английския. Ходя всяка седмица, откакто се записахме, да се разправям със здравната каса - объркали имената, адреса, и имам подозрения, че не е само това - пратиха ми сметка само 76,44евро здравни вноски за пет души за цяла година Confused. А мислех, че само в БГ може да се случват такива работи.
Децата свикват вече с училището. Не мога да разбера само защо Вики все се оплаква от съучениците си, казва, че не искали да си играят с нея, че не разбирала нищо, а онзи ден като имаше родителска и говорих с учителката, тя каза че била много доволна от нея, справяла се невероятно, разбирала всичко и все неща в тоя дух. Нямала проблеми с децата, те винаги искали с нея да играят. Та това ми е дерта засега - тя ли преиграва или учителките не я наблюдават достатъчно.
Виждам, че бая сняг има при вас. Искрено ви завиждам. Тук още не е валяло тая година и май няма и да вали. Rolling Eyes Дъжд вали от време на време и това е. Даже е доста топло за това време на годината - за наш късмет, разбира се.
Е, хубав ден на всички!  bouquet Много усмивки и весело настроение! Hug

# 577
  • На село (близо до Лондон)
Наистина голямо затишие Simple Smile
Аз пък имам повече време, играят си децата ми и малчо покрай тях. Проходи Питър преди Коледа и сега е навсякъде Wink. Иначе времето тук студено и ветровито, но няма сняг като миналите години да ни застопори в къщи.

nadiaeuro враво за холанския език, нали е това? Децата свикват сравнително бързо. Ти си слушаи Вики какво ти казва. Сигурно учителката е доволна, но тя (Вики) едва ли е точно на нивото на местните деца с игрите и езика. Аз бих говорила с учителката при следващата среща, че се притесняваш за социализирането й в класа. Нямат ли нещо като "приятелска" система (buddy system) за нови деца? Това са други деца които да играят и да приобщават новото дете, или просто дете което в определен ден е тъжно...обикновенно децата искат са да бъдис и е голяма конкуренция да ги изберат...как го обясних само Crazy

Пролетна четох назад и си писала за желанието на децата ти да учат в Англия. Ако изкарат изпитите и имат оферта за място от университет, могат да получат безлихвен заем за обучение, които след като завършат да изплащат. Много студенти-англичани така си финансират студентството. Иначе е доста натоварване и за тукащните родители (£10 000 на година само за такса).

# 578
  • София
Тихо ви се струва, 'щото не чувате как щерката упорито се упражнява да казва ''Р''. hahaha Вие борите нидерландския, ние - родния! Mr. Green
Да, тука сняг, студ, истинска зима...Седим си днес с децата на сладкарничка и докато пробваме някакъв специален горещ шоколад, си мислим колко хубаво щеше да е да сме в Бургас, да ни вее морския бриз косите, да пийваме студена безалкохолна мента и да е вечно синьо лято.  Sunglasses
Това си го хортуваме с най-големия син. Пред него вече се смалявам значително, наблюдавам удивена как расте, но не старее, как размахва големите си ръце, крака и коси наоколо, и току му шъткам да намали тоя басов микрофон, дето му се е включил в гърлото. Mr. Green Остава мустачките му да покарат и е готов за живота. hahaha Аз го пускам да фърчи, 'щото той е от ония оправните и уверените, драги ми господине, дето нищо не ги плаши и затруднява.
Виж, малкия е друга работа...Той ще топли гнездото и ще търси майчиното крило по-дълго време...Шубе го е да погледне света навън камо ли да фръкне, ама и неговия час ще удари, няма вечно да си крие сините очи зад рошавата коса...За сега мъчим историята, географията и лицата на успоредниците. Mr. Green
Аз си нося плахата душица на работа и обратно, мъча се да подреждам вътрешния и външния хаос, но пусто за лицата на живота няма точни формули и прости сметки, където а.а=аха! и всичко да ти е за 6!:mrgreen:

# 579
  • София

Ау, какво е това затишие тук! Хайде тия като мен дето отдавна не са се появявали поне да се разпишат! Sunglasses:
Разписвам се !  Grinning Hug
Трябват ми карти  Ю Ги О  Cry  СИЛНИ !    и не само силни Simple Smile
Ицко е първи клас и си играят . Благодаря предварително !

# 580
Здравейте момичета, и тук да си кажа притесненията. Мишо не говори. Вече взех да се плаша. на 2 г. и 1 м. е и казва само 5-6 думички. Сериозно взех да се шашкам. После ще пиша повече, че сега са гладни и трябва да бързам да правя пица.

# 581
  • Варна
Дани, и ние имаме подобен проблем. Rolling Eyes Баткото си говори, и изречения, че и цели разкази прави. НО на неговия си език. Аз си му разбирам, кака му също, но друг трудно му разбира. Скоро ще стане на три, а още си говори измишльотини. Малкия пък съвсем нищо не казва -мама, баба, тата, чао и дай ам - това му е репертоара. И то само когато той реши. Чудя се кога е подходящо да посетим логопед? newsm78

# 582
Здравейте момичета, и тук да си кажа притесненията. Мишо не говори. Вече взех да се плаша. на 2 г. и 1 м. е и казва само 5-6 думички. Сериозно взех да се шашкам. После ще пиша повече, че сега са гладни и трябва да бързам да правя пица.

Сами също не говори.....Беден речник има на този етап....Не се притеснявам въобще....Децата ми проговарят късно.......

Хубава и успешна нова седмица на всички, най-вече на работещите - на тях двойни сили!

# 583
  • София
Тони, Дани, не се притеснявайте. Влади много късно и той проговори. Имам предвид около 3-те. Преди това само кратки думички. Дани, много ви е рано за професионална консултация.
За логопеда - ние в момента ходим. Имахме проблем с артикулацията на "р". Записах го месец преди да направи 5г, но още преди 2 месеца почна да си върти езичето и работим по омекотяването, че много се вживява. Логопедът на няколко пъти намекна, че към края на срока може да се разделяме, но аз като магаре на мост се запъвам  Laughing Осен това го посещаваме и за другите полезни дейности, които се правят там - трениране на всякаква памет, концентрация, фина моторика, съобразителност. Друго си е като се занимава професионалист с детенцето дори и да е само веднъж в седмицата.
Ей, много заблудена съм била години наред, че ходенето на логопед е нещо страшно  Confused а това е едно наистина чудесно преживяване - под формата на игра да се усъвършенстват уменията.
Ако някой се интересува - посещаваме държавен логопедичен кабинет.

# 584
Мерси момичета за успокоителните думи   bouquet! Може би защото Дани и особено Явор много рано проговориха и то правилно, затова сигурно се шашкам. А и мъжа ми като все повтаря, че ще заколим теле като проговори Мишо, щото мучал и да заколим му-то....... Crazy Crazy CrazyТа той ми вкарва едни такива черни мисли в главата, а и като прочетох в Интернет за някакво заболяване амалия, или нещо подобно беше  newsm78, там имало проблем с лявото полукълбо и разни такива страхотии........ Иначе детето си е напълно добре, разбира си всичко, чува със сигурност, прави всичко каквото му кажеш, знае всичко къде се намира, танцува прекрасно на ритмични песнички, имитира котето, кучето, някоя забавна играчка, смешните звуци от телефона на Дани, прави си гримаси, клати глава за "да" и "не"........ Нормално си е детенцето и не че си е моето гардже, но даже бих казала, че е доста умничко и едно такова артистично. Весело и жизнено дете е. Но не говори. Само мучи и сочи с пръстче. Казва отделни думички, но само когато той си иска и не се обръща към нас с думи, а ни тупа по ръцете и краката за да му дадем нещо или да му обърнем внимание. Мама, баба, Дида (на майка ми), тати, коте, бау, мау, гугу (на гълъбчетата), пау (за топло), уф, тау (чао), тай-тай (чай), дай и това е. Днес за първи път сутринта каза "пана" на памперса и "додало" за одеяло и с много, много повторения и мъки Дани днес го накара да каже "бебе" и то защото му обещах 50 ст., ако научи Мишо на някоя дума. И той като почна от сутринта да му повтаря "бебе", побърка ме. Обаче докато го къпех Мишо във ваната и той каза "бебе"  Laughing. Направо щях да падна. А Дани веднага скочи да си  му дам стотинките........ Та такива са емоциите при мен............
Лека нощ ви желая  smile3524, отивам да спя, че едва гледам от умора. Обаче преди да заспя имам поне още половин час да прибирам и оправям........ Лоша работа са това събота и неделя.......... Лоша, много лоша........ Само готвя и прибирам чинии....... Писна ми........

Общи условия

Активация на акаунт