МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 129
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Все си мисля, че аз някъде бъркам с ученето на думички и проговаряне, защото и дъщеря ми проговори към 2,5-3г. После ходи на логопед за подобряване на изговора на "ц, ч, ш и щ", а с "л и р" нямаше проблем. За другата седмица съм си наумила да го водя на логопед, че сега сме малко болни.
Дани, май Мишо е избрал по-лесния вариант да му с обърне внимание. Ще те бутне, ще си посочи какво иска и няма смисъл да се мори да говори.
Обаче преди да заспя имам поне още половин час да прибирам и оправям........ Лоша работа са това събота и неделя.......... Лоша, много лоша........ Само готвя и прибирам чинии....... Писна ми........
Joy JoyПодкрепям с две ръце. От сутринта готвя, прибирам играчки и чистя и на края на вечерта, пак е разхвърляно и ядене няма. Twisted Evil

# 586
  • Варна
Лека нощ ви желая  smile3524, отивам да спя, че едва гледам от умора. Обаче преди да заспя имам поне още половин час да прибирам и оправям........ Лоша работа са това събота и неделя.......... Лоша, много лоша........ Само готвя и прибирам чинии....... Писна ми........
Що ли ми е толкова познато! Laughing

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 09:34 от Saly

# 587
  • София
Дани_77, аз също мисля, че няма нищо притеснително. Големия син, докато не тръгна на ясла (2г. и 1м.) изобщо не говореше. Само "ъъъъъъ" се чуваше от устата му. Но към края на втората си годинка, като се отприщи да говори... до сега трудно млъква. Скоро обаче ще го водим на логопед, защото взе да говори ужасно бързо и започна да изяжда букви.
Не знам дали знаете този виц:
Станало голямо детето и все не говорело. Майката и бащата се съветвали с много лекари, но никой не открил проблем. Хората се примирили, че младежът ще е ням... Една сутрин, седнал да закусва и направил сърдита физиономия. Майка му го погледнала въпросително и той я попитал "защо няма захар в чая?" Жената се разплакала от радост, че момчето може да говори... след като се успокоила го попитала "сине, защо до сега не си говорил"?, а той и отвърнал "ми... яденето си беше наред"  Joy

За готвенето и миенето - аз вече, мия съдовете веднъж дневно и готвя два пъти седмично. Лоша майка съм, ама на моите няма как да се угоди. Мъжът ми яде само зеленчукова супа или супа топчета, средния син яде само месото от супата, а големия пък не яде супи. Ако все пак се съгласи да хапне, избира си само картофите и морковите... Като готвя нещо в тава, пак сме така - на големия син слагам само зеленчуците, на средния син - месото. Добре, че  баща им се е специализирал да прави домашна пица, пък и едната им баба живее  на съседната улица  Mr. Green

# 588
Здравейте мили майчета  Hug
Включвам се само на бързо, преди да съм отлетяла пак на някъде Joy
Дани_77 ,Антония Hug Hug Спокойно момичета, децата са си съвсем наред.Е може би вие сте късметлийките, че още малко ще ви бъде тихичко вкъщи  Joy Joy Joy Просто някои деца събират информацията и я трупат,трупат.Ама после като изригнат са като лавина-спиране няма Hug така, че спокойно,старшно няма.Не е защото не могат, а защото не искат!Нали и така си ги разбирате Simple Smile,що да се издават че могат  Grinning
Лисанка беше така, говореше си все по бебешки, че и бързо.Обаче като дойде някой и тя му каже нещо два три пет пъти и все я питат какво, тя казваше думата перфектно и питаше : "сега разбрали"?  Та насладете се на спокойствието си, щото после ще си имате по още едни мърморковци. Някога минавала ли ви е мисълта за някое от децата,колко спокойно е било преди да почнат да бърборят Joy Joy Joy
Хубав ден на всички,много здраве и поводи за усмивки, ама от онези широките дето се забелязват от километър Hug Hug Hug

# 589
  • София
Момичета да ви питам във връзка - 1 безплатно пътуване с автобус( двете посоки) срещу заверено Удостоверение от Социални грижи в Общината по местоживеене .
 До кога е последният срок за подаване на документите -  1 месец от тръгването или 1 месец от връщането ? Благодаря много , че днес е последният ден  , ако броя от тръгването , но децата са в къщи и ще е по - трудно да правя документи ...
Благодаря предварително !

А за неговорещите деца - на ясла и ще проговорят Wink
 Хубав ден !

# 590
  • София
от връщането

# 591
    Та говорите си за говоренето... Спокойно! Моето най-голямо дете започна да говори сравнително късничко, може би към 3 год. (говоря за смислено говорене, което е разбираемо за широките маси). Сега същият този синковец не спира да приказва. И като казвам, че не спира имам предвид, че наистина не спира.  Grinning Ама до такава степен, че е трудно, почти невъзможно някой да вземе думата от него.  Grinning  И като се върнат от училище така ни залива с речеви поток, че имам чувството, че чак ще ни удави.  Joy А малкият ми син, горкият, не може въобще да се вреди да каже нещо  от него. А навремето той проговори далеч на по-крехка възраст!  Wink Та всяко нещо с времето си! Чувала съм че децата, които по-късно проговарят всъщност са по-задълбочени, повече наблюдават нещата от живота, "складират" наблюденията и знанията си за някакъв по-късен етап от живота си.  Hug
   Иначе явно започна времето на грипчетата и тем подобни. Голямото ми чадо е с бронхит и гнойна ангина (2 в 1) с опасност от бронхопневмония.  Sad  И понеже това явно му се струва малко има подути лимфни жлези и афтичка ли (нещо от този тип) в устата, което му е издуло страшно бузата.  Sad  Всеки момент ще се върне мъжът ми, че да го водим на лекар. Дано да се разминем само с един антибиотик, на домашно лечение!   Praynig  Praynig  Praynig
  Приключвам, че имаме да се борим и с висока температура!  Sick

# 592
  • Кьолн
Здравейте момичета! И моята средна дъщеричка, не говори все още добре макар ,че ще навърши 4 годинки след две седмици. Аз доскоро бях много притеснена и я водих на психолог,но човека каза ,че  не е за психолог,че всичко е наред с детето ми. Приливна вълна,дано бързо оздравее детенцето ти!  Hug И моя син е болен пак на антибиотик,и каката ни също. Така,че те разбирам миличка колко голямо е притеснението ти!

# 593
  • София
Момичета, днес станах за пръв път леля. Роди ни се малък Мартин. ylinfant

Наистина е малък - 1,400кг. Дано по-бързо да наддаде и да си дойде в къщи. Хем ми е притеснено, хем ми е радостно...

Като имам повече информация и евентуално някоя снимчица ще ви го покажа.

# 594
ЧЕСТИТО НА РАДОСТНАТА ЛЕЛЯ И НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!!! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО БЕБЧЕТО И ДА РАСТЕ ВЕСЕЛО И ЩАСТЛИВО!!! БЪРЗО ДА НАДДАВА И ДА СТАНЕ ЕДИН ГОЛЯМ И СИЛЕН МЪЖ!!!

# 595
  • София
maminko честито племенниче, да е живо и здраво и бързо да порастне и да си е вкъщи.  bouquet
В коя седмица е родено и тук в Сф в МД ли е? Ако майката иска да кърми и има желание, може да помогна с едно рамо.  Hug

# 596
  • София
Aila, нямаш си представа колко много ти благодаря за предложението  Hug

В Света София е. Терминът беше на 18.02, но по решение на лекарката са го извадили по-рано. От месеци го наблюдават, че по-малко расте и не се храни добре. Днес отишла на преглед (дори и не знаех) и после ми се обадиха...
Зет ми каза, че хубаво е изплакал и доста си е поревал докато са го носели нагоре. Сега е бил в кувиоз.

Ох, като че ми е за първи път и все едно аз имам бебе, но пък никога моите не са били толкова мънички и съм леко неадекватна  Confused

Дани, много благодаря Simple Smile

# 597
  • Варна
Maminko, честито ти първи племеник! Много радост на цялото семейство да носи, бързо да пораства и да се гушкат с мама! Hug

# 598
  • София
Честит племенник, Маминко!  bouquet  Да е борбен и здравичък и скоро да се гушка с мама и леля! Heart Eyes

Приливна, успешна борба с болестите! Hug

# 599
  • Сандански
Честит племеник,maminko!!!Да расте здрав и силен,бързо да наддава и да радва всички ви!

Ох,и аз до няколко дни чакам племеница.Само се моля всичко да е наред и ще се похваля Praynig

Общи условия

Активация на акаунт