МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 122
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Честито племенниче, маминко, да порасне здрав и голям мъж!!! bouquet Praynig Hug

На мойта щерка сме и засичали - от София до село, в колата, в столчето си как не млъква нито за миг през целия път да бъбрбори по бебешки. Сега е почти на 5, тепърва се учи да казва ''Р'', и не ни мърда логопеда тази година за другите звуци.  Wink

Бързо оздравяване на болничките! Praynig Hug

# 601
За "Р-то" , да дам съвет. Преди време гледах  по някоя от телевизиите обучение, един вид, как от "Л" да стане "Р" . Приложих го на Васко-с успех.
Кажете на детето да произнесе дълго "Л" , като отвори устичка, така че по време на ЛЪкането Simple Smile, да може с пръстче да удря основата на езичето си. Ако пръстчето не достига основата , нека удря езичето отстрани. Опитайте първо на вас, ще видите , че се получава "Р". При Васко резултат се получи за около 10-15 минутки, вярно че той беше вече осъзнат ,разбираше какво прави и каква е целта на задачата.  Има стратегии и за съскащите звуци /моите и тримата съскат Simple Smile/, но там , като че ли, е по-трудно осъществимо заданието.

Лека вечер.....

Маминко,честито ти ново щастие, да расте бързо  и да хапва  здраво Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 21:35 от Еластина

# 602
  • София
Маминко, честит племенник! Да расте нормално и да ви радва! Бързо възстановяване на сестра ти  Hug

Вижте какво пише тук Не е ли вярно, а?

Пиги, как е любимия? Възстанови ли се?

# 603
  • София

Много хубаво казано! Heart Eyes

# 604
  • Варна

Много хубаво казано! Heart Eyes
Говорете, говорете , имам нужда от подобни истини на последък , че нещо  #Crazy  , ама айде да не се оплаквам  Wink Laughing

# 605
  • София - Дианабад
Маминко, честит племенник! Да расте бързо и скоро да си бъде вкъщи!  baby_neutral

И аз чакам племенник, ще ставам вуйна. Най-накрая и зълва ми ще си имат бебче, много чакано и  желано  Praynig! И аз така много се вълнувам, сякаш на мен ми е за първи път  Hug.

Дани, видях ти и другите постове, но все не мога да ти отговоря. Не се притеснявай! Моята голяма щерка също не говореше много, казваше отделни думички, а изречение каза на 2 години и няколко месеца. После, като започна да говори повече, заекваше понякога - кога от притеснение, кога от изпреварване на мисълта. Ходеше и на логопед една учебна година,  от към 3,5 - 4 години. Сега все още не казва "р", казва го на моменти плахо. Но и ние с баща й сме така, с френско произношение.

тедивас, много е хубаво  Peace

Приятен ден от мен!   bouquet

# 606
  • София
Сряда, 1 февруари- среща в офиса на "Асоциация Родители", ул. Черковна 33 Heart Eyes.

Вече говорих с колежката на Цвета и "теренът" е на наше разположение. Wink Остава да решим дали да бъде отново следобедна от 14 часа или сутрешна. Имаше предложение един път да е следобед, следващият път- сутрин. Лично аз нямам възможност да дойда сутринта, но ако повече майки са свободни по това време, ще уговоря да ни чакат от 11, например.

# 607
  • София - Дианабад
Аз исках да бъде сутрин срещата, но само за мен не си променяйте графика. Пък и в 12 часа трябва да съм си тръгнала, че до 12,20 да стигна до училище.
- това е за рождения ден на най-малката ми щерка, вчера стана на 2 годинки!  Heart Eyes

# 608
  • София
goris, да расте здрава и усмихната хубавата Елена!
Честит празник!

# 609
  • На село (близо до Лондон)
goris честит рожден ден на малкото ти детенце!
Ех и на мен ми се идва на среща, но може би напролет или лятото ще сме си в София.

Приемате ли нови членове и как да се запиша към многодететния клуб?

# 610
  • София
Честит РД на момиченцето ти goris, да е здрава, весела и щастлива.

Ох, как ми се яде сладкиш  Laughing
Ще вървя да правя мъфини, че стават бързо, вместо торта...

Момичета, утре баткото заминава на бяло училище. Организирано е от детската градина. Ще отседнат в х-л Орбел в Добинище. Ако има мами, които живеят врайона, моля да ми пишат, как е положението с почистването на пътищата там? Притеснено ми е ...

# 611
  • София - Дианабад
Благодаря за пожеланията!

Lukasa & Te, със сигурност пътят до Банско ще е "олизан" заради събитието. А и обстановката май е овладяна, мъжът ми е върл скиор и сега са на 7-те езера с един приятел. Щом до там няма проблеми по пътя, до Добринище със сигурност ще е ок. А Орбел е много готин хотел. Би ли споделила за цената и какво включва?
Иначе reni_mats е от Банско, може да я питаш за подробности.

Сега ми се зароди идея да направим среща на пистата - кой с деца, кой със ски или сноуборд - мисля, че ще е забавно  Peace.

bouquet

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 18:59 от goris

# 612
  • София
goris, да ти е здрава и усмихната принцесата! Моят юнак Анди и той вчера порасна, стана на 7. Много беше важен и вече е готов за училище  Wink Нали не знае какво го чака...така се радва  Joy

# 613
  • София
Ей, много съм зле   Mr. Green съвсем забравих, че ще идва кралска особа  Laughing

goris, цената за 4 нощувки е 270лв. Включва четири хранения на ден, ски екипировка под наем, ски учител и ползване на басейн. Но дадохме и още 15лв. за допълнителна храна, защото утре тръгват рано и ще закусват в автобуса. Последния ден, имат само закуска и до обяд трябва да са си тръгнали от хотела. Струва ми се малко скъпичко... (67,50лв. на ден), но може и да не е...
Аз лично, за последно карах ски през далечната 1989г. на Пампорово Mr. Green

тедивас, да ти е здраво и ученолюбиво порасналото ти момче   bouquet

# 614
  • София
При 4-разово хранене сумата е прилична. На Витоша цената е 210лв, отделно ски-влек по 14лв/ден (това беше миналата година). Храна си носят за обяд, пътуват всеки ден. Заспиват в автобусите на връщане. Просто кошмарно.

При нас няма шанс децата да излезнат организирано извън София, само 4 родители се съгласяват - 14 са за пътуване всеки ден до Витоша Confused

Честито на всички пораснали дечица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт