МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 96 582
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София - Дианабад
тедивас, ЧЕСТИТ ТИ ПОРАСНАЛ ЮНАК! ВСЕ ТАКА ДА ИСКА ДА СЕ УЧИ, ДА БЪДЕ УМЕН И СТАРАТЕЛЕН И ДА ЗАПОМНЯ ЛЕСНО!!!   bouquet

Lukasa & Te, според мен не е много цената. Предполагам, че и транспортът е включен, както и карта за влека. А Орбел е хубав хотел  Peace.
В нашата детска също не организират ски-училище, на шефката не й се занимава. Затова ние се спасяваме както можем. Сега сме ги записали каките на едно училище с ваучери. Днес бяха за първи път и са много доволни, даже и мрънкащата средна писанка. Само дето трябваше да чакаме сутринта да дойдат и на обяд да пристигнат, но щом са доволни децата, това е бял кахър.
Който иска да си учи децата, на Паничище на долната станция на Рилски езера има учебна писта, с пътечка /не е влек, а децата се качват и се возят/. Използването на пистата и пътечката е безплатно, има и ски-учители. Заплаща се само екипировката, съвсем новичка беше миналата година.

# 616
  • София
Lukasa & Te  ще се радвам да споделиш отзиви за мероприятието. Каките съм ги записала на абсолютно същото нещо, в х-л Орбел в Добринище, но са чак краят на февруари. За пръв път ще ходят някъде сами, всъщност за пръв път изобщо ще са някъде без някой от нас с мъжът ми. Честно казано не се притеснявам, те вече са големи, а и ще са заедно, както и имам доверие на учителите от ДГ, но пак ми е любопитно.
Притеснява ме и басейна малко, тъй като отскоро ги водя и на плуване и могат да плуват, колкото да влязат по-навътре Simple Smile и дотам.
Сумата не е малка, особено по две, но пък аз и досега не съм ходила на ски, поне децата от рано да се запознаят с този спорт Simple Smile

# 617
  • София

Здрав, безгрижен и ентусиазиран за по-дълго да е Анди!
Много да ви радва!
Теди, Hug   bouquet

# 618
  • София
Lukasa  & Te, и моите госпожици заминаха тази сутрин за там  Simple Smile Явно ще са заедно със сина ти. Пристигнали са благополучно. Играеха на вън преди малко  Wink

# 619
  • София
И ние тази година открихме ските за 1ви път Wink  И аз и мъжо сме туфлеци, та решихме да ''спасим'' каката, докато е още време. Тя пък нещо още от втория ден  започна да мрънка, че не и харесвало, омръзнало и  да прави едно и също и искала да се пуска вече отгоре (???!!!!???.. ентусиастка)..
За нейна радост, четвъртъка нали стана бедствено положение и не ги водиха, петъка също...
И сега сме висящо положение, не знам как се процедира в такива случаи с оставащите 2 дни от курса, но аз на тях разчитах , като се пусне ''отгоре" да и се понрави.. Peace
Днес пък ми вдигна температура и утре ще търчим до педито, та...май-май 2та дни ще ги изпуснем... Thinking
Иначе моите мераци бяха тоооолкова големи  Mr. Green

# 620
За срещата се надявам да дойда, че нещо тази седмица е натоварена....... Ако дойда ще е с луканка задължително  Laughing Та ако кажете, че е гадна, да му я натрия после на главата  fight

За проговарянето, благодаря ви на всички за окуражителните думи   bouquet. Между другото от днес имаме нова дума в мъничкия речник - пука (пуканки)  Heart Eyes.

Друго не ме се пише, че все ще е в сферата на битовизмите......... Като неделя вечер, направо е ужас......

Желая ви хубава седмица, изпълнена с уютни и топлички моменти в очакващият ни студ навън  Hug!

# 621
Дани, моите момчета бяха практически безсловесни, докато тръгнаха на ясла. Тогава много бързо проговориха. Като си мисля, нормално е. В къщи на малчугана се обръща повече внимание и го питаме по N пъти какво точно иска. В яслата са 25-30 деца - което може да обясни какво иска, получава го, което не може.... за другия път се научава да може.  Grinning Не се притеснявай - всяко нещо с времето си.  Hug
Аз отново ще пропусна срещата - болна съм. Ужасно, отвратително. Вече 10 дена ми е гадно, а от седмица и антибиотик пия. Минаха ми болките в гърлото, но пък си останаха хремата и кашлицата. А вчера и температура вдигнах.....  ooooh! Не е истина просто. А най-лошото е, че Бебка прихвана нещо и сега и тя е с хрема. Сега дружно се лекуваме.  Confused

Желая ви да ви подминат всички болести и по-скоро да се стопли гадното време.
 Hug

# 622
Здравейте щастливи мамчета,
влизам набързо в темата ви с конкретен въпрос - Имат ли преимущество многодетните майки при записване на децата в детска градина?
Много моля за отговор или линк към тема, където е коментирано.
Горда леля съм на четирима племеника, ама майка им няма време да диша, камо ли да чете тук.
Много ви благодаря предварително  bouquet

# 623
  • София
Ваня, за кой град става дума? Защото тези неща се решават от общинските съвети на местно ниво и съответно предимствата са различни.

# 624
Благодаря ти.
За Пловдив става въпрос.
Ще влезна да търся инфо в сайта на общината тогава. Hug

# 625
  • София
Не знам за Пловдив... За София мога да отговоря много подробно. Трябва да има наредба за прием в детски ялси и градини или нещо подобно.

# 626
  • София
Не решихме нищо за часа на срещата.... Rolling Eyes  Понеже не изразихте предпочитания, предлагам отново следобеден час, както миналия път.

Среща в сряда- 1 февруари, 14.30ч., в офиса на ул. Черковна 33.

Аз съм до 14 ч. на работа и ще долетя веднага, като свърша. Peace  titico също потвърди, че ще дойде. Дани77, ще те чакаме с луканката. Laughing

# 627
Не знам за Пловдив... За София мога да отговоря много подробно. Трябва да има наредба за прием в детски ялси и градини или нещо подобно.

До сега търсих такава в сайта а общината, но не намерих.
Утре ще звънна там.
Лека вечер

# 628
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Тедивас и от мен със закъснение много здраве и късмет за младежа и много да те слуша ! Simple Smile

Имам питане : Когато се представят бележки от училище , че детето ходи на училище дават ли се пак молба-декларация и доходи или не ?

# 629
  • През девет земи в десета
Цитат
Имам питане : Когато се представят бележки от училище , че детето ходи на училище дават ли се пак молба-декларация и доходи или не ?

Ако не е минала една година от подаването на предходната Молба декларация, се дава само бележката Peace, но те обикновено ги искат до края на септември, защо сега?

Общи условия

Активация на акаунт