МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 96 576
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, съжалявам много, но утре няма да мога да дойда  Cry. Обадиха ми се днес, че трябва утре в 10.00 ч. да отида да си взема едната кола и после цял ден ще препускам да я оборудвам за такси....... Така че ще се видим на мартенската среща. Дотогава луканката едва ли ще е читава, но пък ще се похваля   chef аз с някой сладкиш. Много съжалявам, че ще пропусна срещата. Да си изкарате приятно  Hug

# 631
  • София
Мерси Пиги Simple Smile Подадох декларацията . Не помня какво съм давала ...
Мъжо как е ?

Айде на срещата ! Simple Smile

# 632
  • София
Както обещах да потърся какви намаления имаме за училищен стол в София . Това е,  което намерих засега . Но знам, че има и  по - големи намаления (на места )!Ще търся още .
Ако се подава молба да се пише : Да ползват стола  според условията на повереното ви учебно заведение за мн.сем.
Поне питайте зам. дир. по финансовата част .
Ако някой знае повече - да пише  Simple Smile

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:oJB_vHepUwY … ct=clnk&gl=bg

Чл. 38. За ползване на детски ясли и детски градини от  родителите или настойниците се събират месечни такси, съгласно  Приложение № 2.
Чл. 39. (1) Не се заплаща такса за:
3. третото и следващи деца на многодетни родители.

Чл. 41. (1) Таксата се заплаща с 50 на сто намаление за:
1.  деца с един родител;
2. (заличена с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) деца чиито родител отбива военна служба;
3. (доп. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) деца единият от родителите на които е учащ, редовен студент или редовен докторант.
(2) За деца на многодетни родители таксата се заплаща с 50 на  сто намаление за първото и със 75 на сто за второто дете.
(3) Когато две деца от едно семейство са приети в едно или в различни детски заведения, таксата за второто дете се заплаща с 50 на сто намаление.
(4) (изм. и доп. с Решение № 249 по Протокол № 105 от  12.04.2007; изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) Разпоредбите на ал. 1 и ал. 3 могат да се прилагат едновременно.

Чл. 42. (1) (изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) При ползване на преференциите по чл. 39 и чл. 41 родителите/настойниците подават декларация до директора на заведението, придружена с необходимите документи. Когато в детско заведение са приети близнаци поредността им се определя с копие от удостоверение за раждане, издадено от отдел "Гражданско състояние" на общината по месторождение на децата.
(2) (изм. с Решение № 25 по Протокол № 56 от 28.01.2010) В случаите по чл. 41, ал. 1, т. 1, когато бащата е неизвестен, към документите по ал. 1 се прилага дубликат на удостоверението за раждане, издаден в едномесечен срок от датата на подаване на документите.
(3) Освобождаването от такса или заплащането й в намален   размер започва от началото на месеца, следващ месеца на подаване на документите по ал.1 

Чл. 43. (1) За ползване на детски кухни се събира дневна такса   съгласно Приложение № 2.

(2) Таксата се заплаща с 50 % намаление за:

1. деца с медицинска експертиза за 50 и над 50 на сто намалени   възможности за социална адаптация, издадена съгласно Наредба  за медицинската експертиза на работоспособността;

2. деца с един родител;

3. деца, чиито родител отбива военна служба;

4. деца, на  които един от родителите е редовен студент или  редовен докторант;

5. трето и следващи деца на многодетни родители;

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 12:02 от titico

# 633
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета, приятна среща. Hug
Аз имам доста задачки и не мога да се измъкна.  Sad  надявам се другия път... Whistling

Теди, да ти е жив и здрав порасналия младеж.  Hug

Титико, това не ми звучи като за училищни столове или не съм дочела нещо?  newsm78

# 634
  • София
Липсвахте днес, момичета! Hug С titico все пак се постарахме да наваксаме с говоренето и за вас! Laughing Беше много приятно. Wink Надявам се следващият път да се съберем повече и... при по-топло време.  Nature Sunny

# 635
  • Варна
Софиянки, браво на вас , че се събирате, ние варненки май не можахме, пък може и аз да не съм разбрала  Grinning

# 636
  • Варна
Софиянки, браво на вас , че се събирате, ние варненки май не можахме, пък може и аз да не съм разбрала  Grinning
Ако е имало и аз не съм разбрала.

# 637
  • През девет земи в десета
Тити, пропуснах я аз срещата, с болен мъж положението е сложно Laughing А и нека се затопли, нали съм с два леви крака, ако падна, направо ще се разпадна Laughing

# 638
Неее,ние варненките нещо не се организирахме, за съжаление Simple Smile Но това не ни пречи да го направим сега,ще е по трудно, защото децата не са във ваканция,( по дълга де  Grinning ) но ще е хубаво да се видим. Само трябва да се организираме кога и къде.
Много здраве и щастие на всички майчета!

# 639
  • София
Чакайте и аз да се вясна тука. Ето нА - вяс! Laughing
Не съм влизала в нета цяяяяла седмица - нетостиненция ме гони яка, ама това е положението - работа, вкъщи, готвене, вдигане, слагане, вечер каталясвам и се трупясвам...
Хубавото е, че сутрин започвам с гушкаво събуждане на Кати, а вечер завършвам с гушкаво приспиване на Кати, така че не мога да ви кажа какво е ставало по средата между тия две действия - мозъка ми изключва. Wink
Хайде, съботно кафенце, пък каквото такова... Heart Eyes

# 640
  • Бургас
Момичета,много ми е гадно цял ден и ми се иска да споделя,а знам че тук най-добре ще усетите тихия ми бяс.
Днес съседката ми заедно с трите си деца и мъжа си се преместиха .Имат кредит,който явно трудно обслужват и си купиха къща в някакво село,като продадоха апартамента и така погасиха заема и взеха тази къщурка да имат къде да живеят.Това е бяло,българско семейство с три умни деца.Таткото се скъсва от работа,тя работеше преди да влезе в майчинтсво.Ще кажете -нищо ново,обаче гледам по местните новини,че в един от бургаските квартали започва строеж на затворен луксозен комплекс с евро пари за кой мислите? ЗА ЦИГАНИТЕ!
Не искам нищо от тази държава,но само на мен ли ми се струва,че се прилага двоен стандарт.
Извинете,че съм ядосана,дискусии не искам да правя,но ми е гадно.Те са добри,трудолюбиви хора,може да не са си направили правилна преценка,но щом са многодетно семейство,тук според мен трябваше да се намеси държавата.Сега те ще живеят в Балкана,а мангалите ще си имат супер апартаменти,не за дълго като им знам манталитета.
Хубава вечер на всички!
Бясна съм!!!! #2gunfire

# 641
  • София
Славче, напълно си права да си бясна и наистина животът никак не е справедлив! Sad Много пъти сме обсъждали тук, че държавата незаслужено пренебрегва многодетните семейства! Съжалявам много за семейството, дано им провърви повече в бъдеще! Hug

# 642
  • Варна
Не само многодетните семейства пренебрегва държавата. Изобщо има двоен стандарт за българи и за цигани. Явно такава ни е държавицата. Tired

# 643
Здравейте момичета. Нова съм тук. Имам три момичета - на 21, на 17 и на 2. Искам малко консултация - най-вече с мамите от Варна, защото, доколкото знам има местни разпоредби. Важи ли предимството за малката ми при приемане в ясла "Трето и следващо дете на многодетни родители и деца -близнаци", при положение, че едното ми дете е пълнолетно (тя е редовно обучение студентка държавна поръчка). Никъде в наредбата не е уточнено каква трябва да е възрастта на децата, но директорката ми каза, че трябва да са до 18 и трите. Какво знаете по въпроса? Благодаря!

# 644
  • Бургас
За Бургас важи.Няма значение възрастта на децата,но за Варна някой друг да се включи.
Добре дошла   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт