СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 289
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Да разбирам ли, че това са деца, коити не учат в СМГ, но искат да си вдигнат нивото на състезателната математика  newsm78

# 301
Да разбирам ли, че това са деца, коити не учат в СМГ, но искат да си вдигнат нивото на състезателната математика  newsm78
Точно така!

# 302
Много мерси.

# 303
  • София
Ми за децата от СМГ нали си има школи? Има ли значение дали ще го наречеш курс или школа, то все си е допълнително извън учебната програма.

# 304
  • София
Ми за децата от СМГ нали си има школи? Има ли значение дали ще го наречеш курс или школа, то все си е допълнително извън учебната програма.

Курсовете и школите на СМГ са различни мероприятия според мен.

# 305
  • София
Да, така е, различни са (няма как да са едно и също), но целта е една и е ясна - да се научат децата на повече математика, а дали е за кандидатски изпити или е за олимпиади няма кой знае какво значение. Според мен.
Въпросът е, че и учещите там, и неучещите там има къде да се подготвят.

# 306
  • Sofia
Според мен основните разлики между курсовете и школите са две:
1. Курсовете са платени и са за ученици извън СМГ. При тях може да се избира удобно време и преподавател.
2. Школите са безплатни и са само за учениците от СМГ. Тук времето е уточнено , а преподаването се извършва от преподавател за випуска!
 Иначе и при двете се извършва допълнителна подготовка извън учебния материал.

# 307
Мерси на всички за отговорите.

Питах Ви, защото синът ми е в 4-ти клас и ако не бъде приет в СМГ, което е много вероятно, защото явно има проблем със стреса на изпит ( и колкото и да си говорим какъв кеф е решаването на задачи, резултатите му по състезания падат с 30-40%) мисля да го оставя в неговото у-ще, но ми се иска да поддържа ниво по математика и да продължи да се явява по състезания, на които пък ходи с удоволствие?!?

Та мисълта ми беше за едно допълнително рамо по математика, ако нещо друго Ви идва на ум, моля споделете го.

# 308
  • Sofia
mameva , това е чудесно решение  Hug. Аз минах по този път, след като синът ми не го приеха след 4 клас. В 5 кл. го записах при Симеонов, и това беше нашата 6-тица от тотото  Laughing. Детето затвърди желанието си да учи след 7 кл. в СМГ. В 6 кл. избрахме Александров, а в 7-ми , отново беше при Симеонов. Детето поддържаше едно добро ниво на знания , макар , че нямаше кой знае какви успехи по състезанията. Важното е , че запази интереса си към математиката , а когато мина изпита сред 7 клас, в заявлението писахме единствено СМГ  Laughing.
 Сега завършва първата си година там и е много щастлив от направения преди година избор  Hug.
 Честно казано предпочитах детето да остане в старото си училище и да ходи на курсове , вместо да го записвам в каквито и да е математически паралелки. Не съжалявам  Peace.
 Все пак успех на състезанието   bouquet.

# 309
  • София
mameva, моят съвет е да успееш да му внушиш дори да е готов да седи докрай. Това за моя син беше решаващо. Той се яви на всички пробни изпити точно за да лекуваме стреса, но сега е късно да ви съветвам това. Мога само да кажа, че дори да не е показал добри резултати на пробните на основния може да успее. Най-важното - дори да го смята за излишно - да седи докрай!

Пожелавам му успех, но ако не успее сега, опитът, описан така добре от Ali_sun, може да ви е от полза.

# 310
Седенето до край наистина му е проблем, дори на кенгурото беше излязъл по-рано, но там все пак имаше само 2 грешки. Забелязвам, че на задачи, които са елементарни, но описани "объркващо" реакцията е - не разбирам...
В крайна сметка, важното е, че след толкова ангажирани с мат.състезания и пробни почивни дни, детето да не загуби интерес и желание. Пък останалото е и късмет, все пак да не забравяме, че са малки деца.
Мерси за съветите и весели празници!

# 311
  • Sofia
mameva , не се настройвай предварително за неуспех  Hug. Желая много късмет на детенце , пък след изпита ще го мислите  Laughing.

# 312
  • София
Да попитам мамите, които винаги всичко знаят: някой чувал ли е нещо за екскурзия до Париж? Моят син нищо не знае, но научих от родители на дете от друга паралелка, че щяло да има такава екскурзия. Може би е само за определен клас... newsm78

# 313
Десетокласниците, а вероятно и не само те, ще бъдат на екскурзия в края на юни, като част от маршрута е: Австрия- Швейцария- Германия. За Париж не съм чувала нищо.

# 314
  • Sofia
mamamilk , това, което знам за Париж е , че първите 3 деца от Кенгуруто от всяка възрастова група ще пътуват до там за някакъв международен кръг. За екскурзия не съм чула нищо  . Явно си е за определена паралелка , нашите не виждам кой ще ги поведе.

Общи условия

Активация на акаунт