СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 265
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Знам, че 8-ми (с немски) ще ходят + желаещи от другите класове, а ще има и от големите, питайте учителката по немски.

# 316
Цитат на: Carmela Biscuit
С риск да ми се обидят родителите на деца с пълно шест, при качеството на матурата тази година, май СМГ ще се напълни с външни отличници, които аз силно се съмнявам, че могат реално
да се сравняват по математика с някои от децата от СМГ, които пък ще отидат в НЕГ.
Може пък да е за добро, малко раздвижване и разностранно развитие Simple Smile

Следя горещата седмокласна тема, но не искам да се вкючвам в нея, защото нямам полезна информация за пишещите там.

Реших тук, с този си пост да поздравя Milenita и Carmela Biscuit с отличното представяне на децата им на тазгодишни изпити и да подкрепя горните разсъждения на Carmela Biscuit. Силно се надявам новите осмокласници в СМГ да са деца с възможности в и интереси към математиката.

Цитат
На мен просто ми идва доста все да се спряга СМГ за всичко, не е дори само тази паралелка, все едно това е УчилищеТО в София.

Така е - на доста хора им идва в повече непрекъснатото споменаване и равняване спрямо СМГ-ейци. Но какво да се прави - с всичките му кусури, за София в диапазоните [5-7-ми клас] и [8-12 клас - математика] СМГ е "училищеТО"   Simple Smile

# 317
  • София
Значи, много благодаря!   bouquet

И да - малко по секстантски, ама само родители от СМГ май могат да ни разберат мъката, без да им се привиждат в нея измислени заблуждения, че имаме децата си за по-умни или друго нам-си-кво по-  ooooh!

И освен девойката на Carmela и на vesi777, вярвам, че всички деца са се представили страхотно и затова място не мога да си намеря заради това, което малоумниците в министерството са им причинили (макар пряко баш моето Диване да не е засегнато и да не ни влияе). И колкото и да ми се тръшкат за останалите училища, само ние си знаем какво е детето ти да се радва на математиката три години, да знае, че т'ва му е страстта, любим предмет или това, с което иска най-много да се занимава, да си харесва училището и накрая да не може да учи там, където желае, не защото е сгрешило или не е знаело, ами защото оценката му зависи от безахберни кретени:(

Obsolete, още веднъж благодаря! и май никога досега не съм била по-съгласна с теб  Wink  Hug

# 318
  • София
Obsolete, Milenita, благодаря ви от сърце за подкрепата   bouquet  Hug
Наистина е лудост това, през което минаваме не само аз и детето ми, но
и още много деца и родители на деца от СМГ. Ужасно боли, когато децата са
дали всичко от себе си и страдат заради чиновнически малоумия.
Дано всичко свърши добре  Praynig

# 319
  • София
Какво е станало? Аз не следя 7-класната тема и не знам, но какво пак са сътворили тези УМНИ глави от министерството?

# 320
Какво е станало? Аз не следя 7-класната тема и не знам, но какво пак са сътворили тези УМНИ глави от министерството?

Доколкото разбрах, тази година са направили няколко простотии:
- много лесен изпит по математика;
- на поразия взимане на 0.5 или 1 точка по математика буквално за нищо;
- изключително "оригинална" скала за преобразуване на точки в оценка, при която децата с резултат, близът до максималния, губят най-много.

С всичко това прецакват децата с почти максимални резултати по математика, които се стремят към СМГ - немски, защото оценката по математика там участва 3 пъти и защото там битката е за стотни.

# 321
  • София
В РИО обявиха конкурс за нов директор на СМГ!

# 322
  • София
Ох, искрено се надявам да е някой от СМГ, а не поредният парашутист, който ще разбърка организацията им, която намирам за уникална - по отношение на блоковата система, по отношение на школите и т.н.
Въпреки,че следейки поведението на сегашното МОМН друго не очаквам - даже сигурно нямат търпение да вкарат ЧОВЕКА си там!
И това с матурите, което са сътворили е поредната глупост и толкова ме е яд на това колко сме безсилни и трупаме болката в гърлата си!

# 323
Здравейте!
Моето дете не учи в СМГ (надявам се след две години да го приемат), но имам информация по въпроса от преподавател в СМГ. Има кандидат за поста, който е учител там. Естествено - първо ще се опитат да назначат някой парашутист, но учителския колектив е готов да застане зад кандидата от СМГ и да отстоява позицията си. Просто трябва да се изчака предложението на РИО...
Това, което ми прави впечатление е, че колектива е доста сплотен и не си оставят магарето в калта... може би това е нещото, което крепи СМГ толкова години и го прави устойчиво на простотиите, които валят отгоре... дано продължават така, защото това остана едно от малкото училища, в които си заслужава да учат умните и талантливи деца.

# 324
  • София
За втори ( ooooh!) и категорично за последен път пускам някое от децата на
екскурзия с Паскалев. Няма да навлизам в подробности, добре че дъщеря ми е
достатъчно разумна.

# 325
  • гр.София

Моята номинация е...Ирина Шаркова!
Мога да пиша часове защо е точният човек. Дай боже, да не спускат парашутисти! Има дух на СМГ- всички ние го познаваме и искаме да се запази.

# 326

Моята номинация е...Ирина Шаркова!
Мога да пиша часове защо е точният човек. Дай боже, да не спускат парашутисти! Има дух на СМГ- всички ние го познаваме и искаме да се запази.

Още един глас за Ирина Шаркова! Дано всичко се нареди и тя е новият директор!

# 327
Аз ще се радвам, ако И. Шаркова бъде назначена за директор. Peace
Лично обаче се съмнявам, че хора като нея биха се кандидатирали за подобна длъжност.
Тя е преди всичко математик и не я виждам като директор на СМГ, въпреки, че би се справила блестящо.

# 328
  • София
Някой интересува ли се от мнението на форумските майки?
Да не говорим, че не всеки може да стане директор. Кандидатите трябва да имат необходимата за това квалификация.

# 329
Дано новият директор на СМГ е човек с управленски качества - да може да организира, контролира, мотивира (учители, ученици, родители) и дано знае с кого и как да говори (в министерство, община, РИО, СМБ, БАН и т.н.).

И аз много харесвам Шаркова и Минчева (за която mamamilk беше писала), но искам те да си останат учители по математика и новият директор да се вслушва в мнението им и да им се доверява.

Много "дано"-та станаха в този пост  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт