Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

 • 108 036
 • 735
 •   1
Отговори
# 360
 • Мнения: 478
Нека някой, който има преки впечатления от новия директор да ги сподели тук, моля.

Така може повече хора да добият представа за него и да предположат как би могло да се развива училището по негово време.

Аз не го познавам, но искрено му желая успех!

Впечатленията ми са като преподавател на по-малките. Две години синът ми ходи на курс при него и това, което мога да обобщя (лични впечатления) е следното: човек, който работи с желание; обича училището, в което работи; отворен за промени, свързани с развитието на децата; много положително настроен и комуникативен; отговорен и амбициозен.
Предполагам, че ще продължи да си води курсовете. Или поне тази година ще води, защото групите му са пълни и само си представете какво ще настане ако изведнъж заяви, че децата трябва да се пренасочат към друг преподавател  ooooh!.

# 361
 • Мнения: 1 094
и, защото групите му са пълни и само си представете какво ще настане ако изведнъж заяви, че децата трябва да се пренасочат към друг преподавател  ooooh!.
Със сигурност няма да може ако е той директор. Конфликт на интереси. Няма право и един частен урок да даде дори.

# 362
 • Мнения: 31 135
Това не са частни уроци, а курсове. Мисля, че и Мариана Тодорова водеше курсове.

# 363
 • Мнения: 1 094
Това не са частни уроци, а курсове. Мисля, че и Мариана Тодорова водеше курсове.
Точно с нея говорих. Не е имала право и не е водила курсове тези години които е била директор. (важи и за заместник директорите). Сега М. Тодорова ще води курсове от септември.

# 364
 • Мнения: 1 094
Все още не е потвърдена информацията за А. Стоянов...

# 365
 • Мнения: 7 049
Все още не е потвърдена информацията за А. Стоянов...
Да, и аз това щях да питам в предния си пост. Къде и кога ще има официална информация?
Това слухове ли са или имате сигурен източник, че именно А.Стоянов ще е новият директор на СМГ?

# 366
 • България, София
 • Мнения: 638
Опасявам се, че с неговия избор се гонят едни по-други интереси.
Дано тези интереси да не са във вреда на добрите практики в училището...
И на мен чисто интуитивно "нещо не ми е на ред"  Sad

# 367
 • Мнения: 478
Не зная как ще е като администратор. Дано да е правилният избор.
Логиката водеше към Шаркова, защото тя е в по-близка до пенсия възраст, а изборът негласно се подчинява донякъде и на това. Сигурно има някакви съображения, които са скрити за нас.

# 368
 • гр. София
 • Мнения: 180
А. Стоянов е новият директор. На 06.08.2012 г. встъпва в длъжност.  Hug

# 369
 • София
 • Мнения: 140
А. Стоянов е новият директор. На 06.08.2012 г. встъпва в длъжност.  Hug

На финала се бил представил блестящо и сразил конкуренцията  Laughing Предполагам с подхода, който има към децата, както и с методиките, които разработва  за стимулиране на децата и откриване и отключване на таланта в тях.

# 370
 • Мнения: 1 736
Хм, трябват ми малко съвети за зайци, които не са особено свързани със СМГ, но все пак имат общо.
Питанката е... кога да запиша детето на курс по английски?

Нормално е да го направя през лятото, но... не съм наясно с учебната програма в СМГ - кога свършва първа смяна, в кои дни има школа след часовете. Така че... не ми е ясно кога трябва да ходи на английски. Отделно, живеем далеч от СМГ, а ще ходи в школа близо до училището, което предполага началния час на английския да е близо до крайния час в училище за да не трябва детето да се мотае по улиците и да чака да стане време...

Как процедирате - изчаквате да започне училище и се записвате в последния момент или се записвате сега, навреме и разичтате на гъвкавостта на школата за промяна на дните и началните часове...

И последно - Престиж, Аво Бел или Британско - Български Езиков и Информационен Център...?
За третата школа няма много информация - http://www.bbilcentre.com доста удобна ми е като местоположение.

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 14:16 от kodbg

# 371
 • София
 • Мнения: 757
Трудна работа. Сега като гледам програмата им за да те ориентирам : 1-я срок са имали 2 дни, в които свършват в 14,05/четири блока/, два дни в 12,25-/три блока/ и един ден, в който е школата /3 блока+ час на класния+школа/, което означава че това е след 14,05 при всяко положение вероятно към 14,30-14,45, но не знам точно кога.
Аз лично го записах за език като им видях програмата - така бе най-удачно.
Сега пак изчаквам програмата и ще му мисля.

# 372
 • Мнения: 1 736
Ще е пълно щастие ако 2-та дни, когато се свършва около 14ч съвпаднат с двата дни, когато има школа по английски от 14:30. Всичко друго е... кошмарно натоварващо и разкъсано Sad

# 373
 • България, София
 • Мнения: 638
Ще е пълно щастие ако 2-та дни, когато се свършва около 14ч съвпаднат с двата дни, когато има школа по английски от 14:30. Всичко друго е... кошмарно натоварващо и разкъсано Sad
Аз избирах ранния час на АВО-то. Когато е до 12,30 виси някъде или се мотае с другари. Тази година бяха трима от един клас в една група. Не е много удобно, но пък късния час ми изглежда съвсем неприемлив.
Много време отнема, имаше дни, в който физически не стига време за подготовка, но като цяло се получава. Най-добре е да съвпада с програмата, но вероятността е по-малка от 50%.

# 374
 • Мнения: 7 049
Питанката е... кога да запиша детето на курс по английски?
Каквото и да направиш ,няма да е грешно.
Ако имаш свободни пари в момента и си избрал школата в която ще записваш детето, спокойно можеш да приключиш с това терзание и да инвестираш. Дори ще имаш известно предимство, защото от сега ще можеш да предявиш претенции относно часа и дните в които ще се провеждат занятията. / в АВО ни уважиха желанията/
От друга страна, дори и да отложиш това за септември, пак няма да е късно, защото почти всички школи изчакват началото на учебната година и тогава разпределят децата по групи, според тяхното свободно време. Практиката ми показва, че винаги има "движение" на децата в школите от една в друга група и, че почти всяко дете намира своето място.

Иначе, часовете в СМГ свършват в 12.25 или в 14.05. В първия случай има време за обяд и почивка до началото на курса, който обикновено започва  в интервала 14.15-14.30. Ако на детенце не му се разтакава, може да си напише дори домашното по някой предмет в СМГ и после да отиде на курс по английски език.

Школите по математика са или в събота, или след часовете. С малко повече желание, това може да се разбере от класния ръководител, дори и преди началото на учебната година.

От изброените школи, преки впечатления имам само от АВО и мога да я препоръчам.
Общи условия

Активация на акаунт