СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 264
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Цитат на: Фран Джонсън
В първия случай има време за обяд и почивка до началото на курса, който обикновено започва  в интервала 14.15-14.30. Ако на детенце не му се разтакава, може да си напише дори домашното по някой предмет в СМГ и после да отиде на курс по английски език.

Практикува ли се някакъв спорт в СМГ,  освен шах Laughing Така може да се съчетае учене, спорт, учене, че иначе изглежда прекалено натоварващо за децата  #Crazy Всъщност наистина, как се съчетава спорта с ученето в СМГ - децата,  а и ние искаме да ходят на школи по математика, школи по IT, школи по шах, английски и къде отива времето за малко спорт newsm78

# 376
Спорт...
 Minecract, Skyrim,  вечер от 10 до 12.
Много възпитателно Simple Smile

Престиж са хитри. Има бонус кън курсовете - безплатно киснене в мултимедийната им зала всеки ден между 12 и 14 часа. Точно за уплътнение на времето ако свършва по-рано и възможност за писане на домашни в спокойна обстановка. Все повече ми допадат.

# 377
Практикува ли се някакъв спорт в СМГ,  освен шах Laughing
Баскетбол и футбол.

Само да уточня, че моята шестокласничка  не е посещавала школа по английски език в пети клас. Няма да посещава нито в шести, нито в седми клас. След това, в зависимост къде ще иска да продължи обучението си, ще мисли за допълнителни занимания по западен език. Натоварването  в СМГ е голямо само за някои деца. Други, се справят едновременно и с математиката, и с изискванията по всички предмети, и с търчането по школи по английски език, и със спорт.
Трети, имат нужда от малко повече почивка и неангажираност със странични занимания.

# 378
  • София
Не се плашете толкова от натоварването - не е толкова голямо! С блоковете се компенсират многото часове. Едно е да учиш по 6 различни предмета на ден, а друго е по 3. Това е една страхотна система, която според мен е много по-успешна от стандартните програми в останалите училища. Дано остане  и с новия директор. А това, че математиката си е много, но нали затова децата ни са там в края на краищата!

# 379
А... от натоварване не се плаша.
Плаша се от... изобразително изкуство, музика, физическо. Обикновено, поне по един от тези предмети има превъртял преподавател, който създава дискомфорт.
Кога ли ще им дойде акъла в БГ какво значи СИП и дали точно подобни предмети не трябва да са свободноизбираеми, а не общо губивреме.

# 380
  • София
А... от натоварване не се плаша.
Плаша се от... изобразително изкуство, музика, физическо. Обикновено, поне по един от тези предмети има превъртял преподавател, който създава дискомфорт.
Кога ли ще им дойде акъла в БГ какво значи СИП и дали точно подобни предмети не трябва да са свободноизбираеми, а не общо губивреме.

newsm10 Мен ме наплаши Къци и историчката (само от четенето във форума).  Как ли ще им се отрази 5-ти клас с толкова различни типажи даскали, като знам че досега са били галени с перце Wink

# 381
  • София
Нищо им няма на децата  - всички са минали по този път. Историчката в крайна сметка се оказа дама, която се опитва да ги учи да разсъждават, не да зубрят. Къци пък е толкова кротичък. Виж Пенчо ...... Но най-лошото, което може да им се случи е по всички предмети 6-ци /вкл.и по трите математики ЗП,ЗИП и СИП/, а при Пенчо - 5 или 4-ка. Но кой ти гледа оценката по този предмет.
Аз също смятам като Код, че тези предмети не трябва да влизат с оценки в бележници и дипломи, защото всички деца не могат да са художници,  спортисти, но пък е хубаво да ги има. Важно е да се оценяват усилията им - пък кой колкото може. Ама кой ли ни пита нас, родителите  Grinning

# 382
  • София
Хора, успокойте се малко, учителите, които поемат 5-класници много добре знаят, че децата преди това са били само с един даскал, спокойно. Не се страхувайте, че щом училището се казва гимназия и ще искат от тях да бъдат гимназисти. Те са преподаватели като всички други.
Нима ако детето ви беше останало в кварталното училище, то щеше да е застраховано от "по-особени" даскаля? Не. Важното е детето да ходи с желание на училище и всичко се нарежда.

# 383
Виж Пенчо ...... Но най-лошото, което може да им се случи е по всички предмети 6-ци /вкл.и по трите математики ЗП,ЗИП и СИП/, а при Пенчо - 5 или 4-ка.

А този Пенчо по какво преподава?
Иначе за спорта аз на СМГ не разчитам, мисля да си продължим "старата" програма с 4 часа спорт седмично, само да видим как ще я вместим в новото разписание.

# 384
  • София
В което и училище да учи детето в 5 клас нещата се променят.По различните предмети вече преподават различни учители и те се отнасят към децата като към по-големи /не гимназисти/,но и не като към деца от начален курс,когато малко или повече са обгрижвани.
Иначе Пенчо Симеонов предава по рисуване.

# 385
  • Sofia
 Ако детето е изпълнително и се държи отговорно в часовете , то няма да има проблем с оценките , дори и да не е Пикасо  Wink.
 Във всяко училище в прогимназията има учители, които са странни , но съм се убедила , че старанието и уважението винаги се възнаграждават.

# 386
  • София
Ако детето е изпълнително и се държи отговорно в часовете , то няма да има проблем с оценките , дори и да не е Пикасо  Wink.
 Във всяко училище в прогимназията има учители, които са странни , но съм се убедила , че старанието и уважението винаги се възнаграждават.
Peace

То е ясно,че не всички имат дарба да рисуват,но Али_Сън го е казала много точно и ясно.Ако децата са изпълнителни и не създават проблеми,почти сигурно е,че и те самите няма да имат проблеми.

# 387
  • гр.София
Пак да кажа- моето дете е с 5 при Пенчо. Не  е  изпълнително и явно е създавало проблеми Cry отсъствайки,бидейки по състезания....
Не бива да има оценки по тези дисциплини-продължавам да мисля така.

# 388
  • София
Подкрепям Ирина на 100% - имайте предвид, че нейният син е сред най-ДОБРИТЕ математици в България.
И на моето дете му се случи същото /е, той не е чак толкова голям математик, колкото е Петър, разбира се /
Та не винаги е достатъчно старанието за жалост ........
Ама пак да кажа, здраве да е - не съм се трогнала от тази работа с оценката.

# 389
  • София
Пак да кажа- моето дете е с 5 при Пенчо. Не  е  изпълнително и явно е създавало проблеми Cry отсъствайки,бидейки по състезания....
Не бива да има оценки по тези дисциплини-продължавам да мисля така.

Ами това вече е бележкарство - трябва да имат шестици по всичко ли? И петицата си е съвсем нормална и хубава оценка, а пък детето щом е изявен математик, това няма да му попречи никъде, и без това в дипломата за средно образовение не се включва рисуването!

А по вашата логика да няма оценки по тези дисциплини, тогава и учениците от художествените, музикалните и спортните училища да поискат да нямат оценки по математика, нали не са хич математици!?

Общи условия

Активация на акаунт