СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 714
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Според вестник СМГ това е Коледното тържество.
Вход - ако си купил по-рано 3 лв, ако купиш на влизане довечера - 5 лв.
До колкото си спомням е в стола на училището.

Благодаря! Все си мислех, че Коледните тържества са свързани с учещите в момента в училището, но явно е още един начин да призоват съпричастните да отделят средства. Няма лошо, де  Peace.

# 511
  • София
Всъщност според вестник СЕМЕГЕ (и у нас се чете  Laughing) Коледното тържество
е днес от 18 до 21 ч., а срещата е преди това от 17 ч., май в кинозалата.
Идеята е да се създаде общност на бившите семегейци, ще има и
сайт на тази общност, с тенденция след това да бъдат обхванати и останалите
радетели за доброто на училището.

# 512
  • София
 hahaha Дано направят по-добър сайт, да покажат на настоящите как се прави. Че то срамота, има по-добри и полезни сайтове на провинциални основни училища.

А идеята за общност е много добра.

# 513
hahaha Дано направят по-добър сайт, да покажат на настоящите как се прави. Че то срамота, има по-добри и полезни сайтове на провинциални основни училища.

А идеята за общност е много добра.

Ще дебна за тема по въпроса, защото ни вълнува, а не успяхме да отидем. Надявам се това да е само началото на по-светло бъдеще (казвам го в истинския смисъл на думите).  newsm10

# 514
Надявам се това да е само началото на по-светло бъдеще (казвам го в истинския смисъл на думите).  newsm10

Дано Peace

Ето новия сайт http://www.smgstars.org/ . Там ще информация за събития, състезания и около СМГ общността. Всякакви предложения и пожелания са welcome (и на лични Simple Smile)

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 20:42 от peppia

# 515
Ето новия сайт http://www.smgstars.org/ . Там ще информация за събития, състезания и около СМГ общността.
Браво!!! newsm10

# 516
Ето новия сайт http://www.smgstars.org/ . Там ще информация за събития, състезания и около СМГ общността. Всякакви предложения и пожелания са welcome (и на лични Simple Smile)

Страхотно. Много се радвам, че се е работило и се работи в тази посока. Огромно браво.

Всичко в сайта ми харесва (съдържанието, цветовете, многото хубави снимки, еднаквия шрифт, липсата на видими правописни грешки и т.н.)

Като виден критикар и максималист Wink ми се иска да предложа да се добавят или променят следните неща:
  • информация за постиженията на децата да бъде структурина по години (както обикновено се организират секциите "Новини"). Също може да се направи и за публикациите в медиите;
  • да има информация за постиженията на семегейци и  в българските състезания. Участието в състезания в България не изисква спонсори, но златните медали от тях са също така ценни и показателни за качеството на обучението в СМГ;
  • да има информация за реализация на бившите СМГ-ейци. Това може да стане не просто като статистика (еди кой си учи в Харвард, другият - в Принстън, а третият работи тук или там). Мисля, че ще е добре всеки месец да се публикува материал (интервю) с някой бивш възпитаник;
  • дали няма да е добре сайтът да позволява някаква комуникация с посетителите - например коментари под новините или нещо като форум?
  • Мисля си, че СМГ е това, което е, заради невероятния екип от преподаватели там. Дали няма да е добре да има секция и за тях? Те също са "SMG stars" и предполагам, че за много бивши възпитаници ще бъде вълнуващо да прочетат какво правят сега техните учители.
  • През лятото и ранната есен бивши семегейци идват в училище и изнасят интересни лекции на малките. Дали няма да е добре да се отразят и такива събития? Това ще покажа на всички, че помощта може да има много измерения - един с пари, друг с време, трети с информация и т.н.

Това май е всичко за сега. Надявам се да не съм ви оттегчила, но наистина мисля, че е важно всеки да даде препоръките си. Ясно е, че малка част от тях ще могат да се изпълнят най-малкото, защото поддържането на сайта изисква много време и средства, но все пак е важно да има навременна обратна връзка.

peppia, ако имаш отношение към правенето на този сайт - поздравления  Hug

# 517
Obsolete, много благодаря за отделеното време и ценните коментари!!   bouquet Точно в целта са. Мисля, че в голяма степен ще ги реализираме.  
С общи усилия можем да направим нещо наистина полезно Simple Smile

# 518
  • София
Ето новия сайт http://www.smgstars.org/ . Там ще информация за събития, състезания и около СМГ общността.
Браво!!! newsm10

На Коледа става чудеса! santa2

# 519
  • София
Браво и честито на новия сайт! С пожелание винаги да е пълен с нови и нови снимки на медалисти!

Но май няма нищо общо с общността на училите и учещите там. Сигурно друг ще има. Да не станат много и да не се размият целите и информацията. Защо да не се сложи всичко в едно? И актуално инфо за училището, и за състезанията, и за срещи на поколения... Би могло. Но както решат администраторите - така. Можем пък и предложения да им отправим. Току-виж новият сайт с чудесното оформление иззел функциите на стария. Ако решат да разширят кръга от информация и излязат от рамките само на състезанията...

# 520
Старият сайт на СМГ беше изключително статичен и не информативен. Различни шрифтове, повтарящи се съобщения и правописни грешки. Новият сайт като структура копира стария. Дано поне да бъде изпълнен с ново съдържание. Той трябва да отразява живота и събитията в СМГ. Състезанията, успехите  и резултатите са изключително важни, но освен това в училището се случват и други неща. Освен това сайтът,  който дава точна и вярна информация  спестява време и на родителите и на учениците. В старото училище на детето чрез сайта www.119sou.com дори съм отправял въпроси  до директора  и винаги съм получавал своевременен  отговор. Преди олимпиади винаги съм намирал информация за разпределението по стаи. След състезания не ми се налагаше да отивам до таблото в училище, защото резултатите се публикуват в сайта( все пак 21 век сме).
Мисля, че от този сайт могат да се почерпят добри идеи  Thinking

# 521
Честита Нова Година! Нека донесе на всички здраве, късмет и много радостни моменти.

За новия сайт - доколкото разбирам, това не е "новият сайт на СМГ", а сайт за формиране на общност на СМГ феновете (бивши и настоящи семегейци, техните родители, хора, които се радват и гордеят с успехите на учениците на училището и са готови да го подпомогнат със средства или по друг начин).

Вижда се, че новият сайт е в процес на изграждане, така че давайте идеи - убедена съм, че те ще бъдат прочетени, обсъдени и по възможност реализирани. Важно е, защото децата ни напредват най-много именно с участието си в състезания, а пари за тези състезания - няма...

Дано покрай този нов проект не забравят за проблемите на стария сайт и вложат малко усилия и мисъл в пълната му промяна.

# 522
В старото училище на детето чрез сайта www.119sou.com дори съм отправял въпроси  до директора  и винаги съм получавал своевременен  отговор. Преди олимпиади винаги съм намирал информация за разпределението по стаи. След състезания не ми се налагаше да отивам до таблото в училище, защото резултатите се публикуват в сайта( все пак 21 век сме).
Мисля, че от този сайт могат да се почерпят добри идеи  Thinking
Да, така е.  Peace
Това е старото училище и на моята дъщеря. Следя развитието на 119-то СОУ от 10 години и мога да кажа, че от едно обикновено квартално училище с не много добра слава се превърна в предпочитано училище за много деца и родители. Неведнъж съм писала във форума, че рано или късно това ще е едно от елитните и най-търсени училища в София.
Но все отнякъде трябва да се започне, нали? Директорът на 119-то СОУ заложи на добър колектив от учители, намери и осигури пари да поддържа страхотна база, както и сайт, на който всеки да се възхищава. Така се трупат активи и точки.

В една друга тема една потребителка подскочи като споделих, че СМГ проявяват непукизъм относно сайта си. Ами, така е, няма какво да се заблуждаваме. Щом не предприемат нищо в тази посока, явно имат една камара други по-важни проблеми и задачи за решаване.
Всички родители, чиито деца учат там знаем за какво става въпрос.
Така, че търпение, работи се въпроса. Peace

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 22:28 от Фран Джонсън

# 523
  • София
Добре, бе, да му се не види, защо се налага създаването на сайтове-клонинги...
Защо няма например един раздел в официалния сайт на училището, който да касае бивши възпитаници, един раздел, който да касае олимпиади и т. н. Толкова ли не може да се обединят всички теми и проблеми в училището и те да бъдат лесно откриваеми само с едно кликване? Защо трябва да се запаметяват различни адреси за всички различни теми, които се отнасят за едно и също училище все пак?

# 524
  • София
Здравейте,
гледам че пишете за нов сайт на СМГ. Може ли да пуснете линк към него?

http://smg-bg.info/index.php очевидно вече не е актуален, а http://www.smgstars.org/ , като гледам информацията в него, май не е официалния сайт на училището.

Общи условия

Активация на акаунт