СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 651
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Набързо и аз да попитам за родителската среща довечера... Някой има ли допълнителна информация за всички ли се отнася или само за децата, които посещават школите по ИТ?
По-късно ще се включа и аз с мнение...

# 61
В руската паралелка миналата година, уж, започнаха от начало с руския, но за един срок „догониха” децата учили руски 4 години и от втория срок на пети клас са по учебник за пета година на обучение.

# 62
Някой ходи ли на родителската среща днес? Ние не бяхме, защото решихме че се отнася за по големите ученици, пък и синчето каза: "Това е по информатика, не по ИТ"  Rolling Eyes

# 63
Здравейте момичета! Реших и аз да се включа и да попитам за родителската среща днес, защото моята петокласничка ми я е спестила. Ако някой сподели, ще му бъда благодарна. А колкото до руския, защото и ние сме в "г" клас - не знам по каква система учат, но ми се иска да вярвам, че ще догонят децата изучавали руски, въпреки, че съм песимист.

# 64
Някой ходи ли на родителската среща днес? Ние не бяхме, защото решихме че се отнася за по големите ученици, пък и синчето каза: "Това е по информатика, не по ИТ"  Rolling Eyes

Аз не ходих, но се учудих на коментара на сина ти. Родителската среща е била за подготовка именно за състезание по информационни технологии. Доколкото знам на тези състезания децата представят предварително подготвени сайтове или някакви PowerPoint презентации с VB скриптчета или нещо подобно.

Състезанията по информатика са всъщност състезателно програмиране. Подготовката за тях се прави в школите по информатика и не се води от двете дами, чиито имена бяха дадени в съобщението на сайта на СМГ. 

# 65
  • София
Нашият татко ходи на тази родителска среща, много малко родители е имало (7-8).
Състезанието е именно по ИТ - разработка на сайт или мултимедийно приложение.
Подготовката на децата ще се води в неделя в НПМГ, едната госпожа е от НПМГ, другата от СМГ.

# 66
Благодаря Carmela Biscuit   bouquet.
Има време за всичко, само живи и здрави!

# 67
Малко любопитна информация - този петък "Сделка или не" по нова ТВ ще бъде с  благотворителна цел - събиране на пари за участието на СМГ в Жаутыковската олимпиада.

# 68
  • София
Може ли някой да каже с какво задачите на КМС за децата от СМГ са по-различни (така е казал учителят по математика на дъщеря ми- 5 клас) от тези за другите деца, имате ли от тези задачи, за да видя за какво става дума?

# 69
  • София
Може ли някой да каже с какво задачите на КМС за децата от СМГ са по-различни (така е казал учителят по математика на дъщеря ми- 5 клас) от тези за другите деца, имате ли от тези задачи, за да видя за какво става дума?

Наистина са по-различни и класацията на СМГ е отделно от другите училища.
За съжаление не им дават да изнасят листите със задачи и имам само книжките,
които се продават в 125. Доколкото си спомням, около 1/3 са същите задачи,
около 1/3 принципно същите, но с малко по-различни данни и останалите са
други задачи. Понеже КМС е масово и насочено към всички деца, идеята явно е да
се състезават в категориите си.

Аз обаче да попитам за КМС за седмокласници - там от миналата година
форматът е като за матурите за 7 клас, които са еднакви за всички.
Значи ли това, че за седми клас няма да има разделение на СМГ от останалите?

# 70
  • Вече на светло в София
Извинявам се , какво е КМС  Blush?

# 71
  • София
Извинявам се , какво е КМС  Blush?

Коледно математическо състезание Simple Smile

# 72
  • София
И аз сега разбирам, че задачите в КМС са различни. Кармела, 125 - това училището ли е или стая в СМГ? - за да закупя въпросната книжка, или по скоро книжки.

# 73
  • София
И аз сега разбирам, че задачите в КМС са различни. Кармела, 125 - това училището ли е или стая в СМГ? - за да закупя въпросната книжка, или по скоро книжки.

Имах предвид 125 СОУ, където досега съм ги водила на КМС.
Там в деня на състезанието продават книжки със задачите от текущото състезание,
но задачите не са тези, дадени на децата от СМГ.

# 74
  • у дома

Имах предвид 125 СОУ, където досега съм ги водила на КМС.
Там в деня на състезанието продават книжки със задачите от текущото състезание,
но задачите не са тези, дадени на децата от СМГ.

Ние сме в провинцията,но и при нас децата от МГ решават различни задачи на КМС и класирането е отделно,но и при нас задачите са супер ненамираеми-нямам представа защо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт