СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 678
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Предполагам по групи са разпраделени.
Моята информация е за B1

PS - Май са две групи - до B1 включително и от B2 нагоре.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 08:20 от kodbg

# 571
  • София
Явно и този петък ще са намалени часовете за да могат да се отделят 2 часа за състезанието!?
Откъде можем да се разбере кога и къде ще се явяват децата - нас ни интересува ниво А2 - 5 клас?

# 572
От учителите по английски. Те организират всичко. Трябва само да се попита.

# 573
Явно и този петък ще са намалени часовете за да могат да се отделят 2 часа за състезанието!?
Откъде можем да се разбере кога и къде ще се явяват децата - нас ни интересува ниво А2 - 5 клас?

А2 трябва да е с B1 - петък от 12 или 12:30

# 574
Има ли откъде да се свалят някакви примерни тестове за А2, за да се види какъв е форматът?

# 575
PONS - вече се казва KLET, имат учебници с тестове по нива и класове за всички езици. Имат електронна книжарница и от там може да се поръча. Може и на място от офиса на Клет. Адреса е София, ул. Петър Делян 22 ет. 3. Намира се съвсем близо до Румънското посолство. Имат налични помагалата.

# 576
Здравейте!
Някой може ли да ми каже кога е конкурсния изпит за прием в смг? И теми, ако може.  bouquet

# 577
Тези теми ще са ти полезни:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=694037.15
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621968.0

В "Библиотека" можеш да намериш всички теми за СМГ. Там има доста пробни изпити:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699458.0

Конкурсните изпити през последните три години, решения и отговори:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621968.msg24003698#msg24003698

# 578
Забравих да уточня, че търся задачи за прием след 7. клас.  Embarassed
ПС: Ако не съм видяла нещо, съжалявам.

# 579

Приема в СМГ се прави на база на резултатите от матурите в 7-ми клас.

# 580
  • София

Майка съм на третокласник и съм изненадана от тази информация.
За прием в СМГ слелд 4-ти клас се изисква специална подготовка, отличното владеене на материала, заложен в учебниците, по които се учи в училище, далеч не е достатъчно.
Значи ли това, че такава допълнителна подготовка за кандидатстване след 7-ми клас не е необходима - доколкото знам, матурите са само върху учебния материал от училище.
Мислех си, че е редно и след 7ми клас да има допълнителен изпит. В НПМГ и ТУЕС съм чувала, че има.

# 581

Майка съм на третокласник и съм изненадана от тази информация.
За прием в СМГ слелд 4-ти клас се изисква специална подготовка, отличното владеене на материала, заложен в учебниците, по които се учи в училище, далеч не е достатъчно.
Значи ли това, че такава допълнителна подготовка за кандидатстване след 7-ми клас не е необходима - доколкото знам, матурите са само върху учебния материал от училище.
Мислех си, че е редно и след 7ми клас да има допълнителен изпит. В НПМГ и ТУЕС съм чувала, че има.

В СМГ, както и в доста от най-елитните училища в София се влиза с резултата от изпитите в 7-ми клас. Затова и са толкова важни тези изпити.

Изключение правят Американския колеж, специализираните изпити в НПМГ(химия, физика...), ТУЕС, Класическата и Художествената(дано не пропуснах някое училище).

# 582
  • София
В СМГ, както и в доста от най-елитните училища в София се влиза с резултата от изпитите в 7-ми клас. Затова и са толкова важни тези изпити.

Изключение правят Американския колеж, специализираните изпити в НПМГ(химия, физика...), ТУЕС, Класическата и Художествената(дано не пропуснах някое училище).

Сигурно има основания това да бъде така, но съпоставката, че след 4-ти клас има приемент изпит, различен от външното оценяване, а след 7-ми клас приемът е на база на външното оценяване, ме изненада.

# 583

Сигурно има основания това да бъде така, но съпоставката, че след 4-ти клас има приемент изпит, различен от външното оценяване, а след 7-ми клас приемът е на база на външното оценяване, ме изненада.

Всъщност и след 4 клас няма изпит, защото законът не го позволява. Влиза се по рейтинг от няколко състезания.

А и не виждам какво ще се промени, ако се въведе специален изпит (по-труден) за СМГ след 7 клас. Стига да не се гони тенденцията за все по-лесни матури след 7 клас всичко си работи съвсем добре.

# 584
  • София
Разликата е в това, че с един хубав изпит, могат да се открият нестандартни, математически-мислещи деца. В другия случай (сегашния формат) най-добри постижения имат "прилежните ученички". Факт е, че голяма част от едните се припокрива с другите, но изобщо не е задължително и съм определено "за" отделен изпит за МГ.

Общи условия

Активация на акаунт