Хотелите във Велинград - 2

• 83 580
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ето обещаните снимки от басейните на Свети Спас и снежните човеци, които направихме с децата в близост.
Разделихме се с нежелание... На мен по средата на почивката ми дойде и от басейните минах на масажи Simple Smile

# 286
здравейте и от мен. Peace
дойде време да си направим почивка в приличен спа хотел, като искаме и масажи и процедури за мен Mr. Green. доволни сме от макси във велинград, но искаме да сменим и сме в дилема за акватоник.  моля за вашите мнения, с пресни впечатления, защото съм разаочарована от прехвалени хотели, които не струват и пукнат лев. ако си приличат двата хотела, ок, ако има разлики  Sad
благаодаря предварително, може и отзиви на лични.  bouquet
  Били ли сте в "Пирин" -Сандански?       http://parkhotelpirin.com/пакет-“релакс-2011-2012~59    Тази оферта е мн.добра.Хубаво е стаята да е в корпуса на рецепцията,за да не сте мн.отдалечени от СПА -зоната и басейна.Храната в този пакет ,е на шведска маса,в Средиземноморския ресторант.Отлична .Всеки си има вкус , лично за моето семейство почивките в "Пирин" и "Макси" са най-добрите,на които сме били.Без забележки. ( За да не оспамвам темата за Велинград,ако имаш въпроси пиши на лични)

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 09:03 от Roo Roo

# 287
  • София
Здравейте,
Ще ви помоля за мнение за хотел, който да не е безобразно скъп, да има голям топъл басейн за плуване и отделен детски и още някаква екстра (или местоположение или детски кът или нещо подобно). Четох много коментари, но пак не избрах.
Миналата година бяхме в Абир и много ми харесаха басейните и местоположението, както и арабския ресторант, където беше супер вкусно и на цени, като в съседната гадна пицария. Естествено имаше и минуси, но аз не се вторачвам, щом беше топло и басейните бяха екстра.
За хотел Бор - всичко е чудесно (особено мястото и заведенията), но басейнът ме отказа - много ми е малък.
Хвалят ми Елбрус като евтин, но ставащ - знаете ли басейнът малък ли е?
Засега дилемата ми е пак Здравец или да пробвам Селект. Моля за мнения на скоро били там! Този Селект получава противоположни коментари и се обърквам. Пак казвам - не съм максималист - най-важни са ми басейните, да е топло и да става за хора с малки деца.
Благодаря предварително и приятни спа-почивки на всички!

# 288
  • София
mrm, за мен също е приоритетно чистотата и топлината на басейните.
Бяхме в Свети Спас с малко по-големи деца.
Почти всички семейства там бяха с деца Simple Smile Имаше и няколко точно във вашата конфигурация.

За мен басейните са идеални! Критериите ми  -
 да няма хлор, да има простор, да има и за плуване, да има и за лентяйстване.
Всъщност не ми пука дали водата е минерална, но тази вода ме изненада супер приятно, защото няма мирис и вкус! (прекалено силен или пък неприятен, сравнявам с други минерални води)

На практика във "възрастния" плувахме само няколко човека, останалите се киснеха и играеха.
Ние с мъжът ми си правехме тренировка на макс с плуване, аз дори имах мускулна треска. Много ми беше ценно да тренирам (през целият си живот съм тренирала само половин една година общо). Това говори за подхранената ми мотивация. Подхранена с удоволствие Simple Smile

Иска ми се да изкрещя - Искам пааааак във Велинград! Децата ми плакаха в деня на тръгването и следващия ден. Малкото иска да живеем в хотела, за да си ходи по халат до басейна и да си плува (в София ни е доста далечко да ходим на басейн в Бояна, единствения без хлор)

Относно персонала - от типа "невидим" е - не досаждат, но винаги са налице. Двете неща едновременно в БГ- стори ми се невероятно. Приветливи за всичко. Дори и за невероятните ми прищевки (не са свързани с консумиране на екстри, а с по-особен подход).

Храната  ме удовлетворяваше частично, защото сме вегетарианци и с претнции на квадрат, но всичко ни изпълниха, на всички въпроси ни отговориха.  От сорта: в кои торти има желатин. Това е въпрос с повишена трудност за всички сладкарници в София  Joy
Не се почувствах нахална, че питам или претенциозна, че искам нещо различно.
Пихме био българско вино.

Наздраве! И честита пролет!

ПП аз се пекох навън при при температура около 0 градуса - просто има завет и бяха отворили да се проветрява заради жегата в басейна, а аз се измъкнах по джапанки Simple Smile

допълвам- имаше торта без желатин Simple Smile

# 289
Моля, мамите посетили Свети Спас с ваучер за две нощувки със закуски и вечери да ми кажат как е организирано храненето и какви напитки са включени.
Благодаря предварително!

# 290
  • София
Храненето в "Св.Спас" е на блок-маса. За децата вкусно, за нас също Simple Smile

Напитките - 3 вида велинградска минерална вода в огромните машини (аз предварително бях се информирала да пием от Чепино, заради децата. Едната беше точно Чепино), чай български билков, вносен плодов, билков и обикновен чай. Топло и студено мляко.
Това са напитките, които мен ме интересуваха, за останалите - не знам.

# 291
Здравейте
След дълго умуване ние ще ходим в Бор следващата седмица с детето и с приятели с две деца. Взехме ваучери със закуска и вечеря. Имаме намерение и да отидем на ски на писта Старина (над Юндола), макар че може вече да няма достатъчно сняг.
Комбинацията ски и минерален басейн беше доста добра миналата година.

Ще споделя впечатления.

# 292
Храненето в "Св.Спас" е на блок-маса. За децата вкусно, за нас също Simple Smile

Напитките - 3 вида велинградска минерална вода в огромните машини (аз предварително бях се информирала да пием от Чепино, заради децата. Едната беше точно Чепино), чай български билков, вносен плодов, билков и обикновен чай. Топло и студено мляко.

Благодаря ти за отговора.

Наличието на минерална вода за мен е чудесно! Simple Smile

Но аз като че ли повече питах заради съпруга ми - за кафе на закуска, бира, вино ...

За себе си ... не смея да се интересувам, защото не ям месо, а и изобщо се придържам към определен хранителен режим и не очаквам в заведение (хотел) да мога да спазя режима си. Особено след като и в санаториума, в който бяхме миналата година се оказа, че реално не се придържат към нужната диета ...

# 293
А някой може ли да сподели впечатления от СПА хотел Клептуза?
Топла ли е водата в басейните, топло ли е в хотела?
Той изобщо има ли вътрешен детски басейн?

# 294
  • София

Благодаря ти за отговора.

Наличието на минерална вода за мен е чудесно! Simple Smile

Но аз като че ли повече питах заради съпруга ми - за кафе на закуска, бира, вино ...

За себе си ... не смея да се интересувам, защото не ям месо, а и изобщо се придържам към определен хранителен режим и не очаквам в заведение (хотел) да мога да спазя режима си. Особено след като и в санаториума, в който бяхме миналата година се оказа, че реално не се придържат към нужната диета ...

мисля, че почти никъде в БГ не предлагат безалкохолни и алкохолни напитки към храната на болк маса. Евентуално да има вода и сокове тип разтворими.

# 295
  • София
В Св.Спас на блок-масата се предлага кафе, чай, мляко, 3 вида минерална вода и разтворими сокове от машина. Това е със сигурност видяно от мен. За останалите видове напитки - скоро ще ни кажете Simple Smile
За мен беше интересно, че кутийките мед са с истински мед!

Покрай интересите ми за изнамиране на био, натурални и тн храни, сега разбрах най-смайващото - в Св.Спас всички домати, краставици, моркови, салати и подобни са БИО-СЕРТИФИЦИРАНИ, производство на Гимел. За информация 1 бр краставица на Гимел в Била/Кауфланд и тн е 2.69 лв.
Това е много окрилящо за мен като родител, иначе забранявам да се ядат повече от 2-3 парчета краставица или домат.
Картофи, млечни и тн... всичко е от местни производители. Евала!

# 296
  • София
Сега се сетих как две приятелски семейства обикалят Европа само по био-хотели.
Бих натиснала Св.Спас да се самообяви за био-хотел. Имаше такава самообявила се пицария в София , със  само някакъв процент био.

Примерно:
ако водата е минерална и без хлор,
ако кърпите не миришат на нищо (в Св.Спас почти не миришат на ароматизант, а пък на дезинфектант въобще)
ако почистващите препарати са с активен кидлород, а не с активен хлор и химични гадости
ако се събира разделно отпадъка,
ако има система за пестене на всякакви ресурси
ако салатите са био сертифицирани, а останалите продукти са стриктно закупени от местни производители с документи
.... Еееех, размечтах се Simple Smile

Ако един хотел във Велинград тръгне в тази посока, и останалите ще го последват! Какво по-лесно от това ! Както е станало със звездите на хотелите - всичките са 5 звезди Simple Smile
А после и хотелите в цялата страна Simple Smile
А после и цялата страна ще стане БИО!

ПП Извинете ме за лиричното отклонение, но още не мога да повярвам, че ще има хотел, в който ще ям салати на корем...

# 297
  • София
В Св.Спас на блок-масата се предлага кафе, чай, мляко, 3 вида минерална вода и разтворими сокове от машина. Това е със сигурност видяно от мен. За останалите видове напитки - скоро ще ни кажете Simple Smile
За мен беше интересно, че кутийките мед са с истински мед!

Покрай интересите ми за изнамиране на био, натурални и тн храни, сега разбрах най-смайващото - в Св.Спас всички домати, краставици, моркови, салати и подобни са БИО-СЕРТИФИЦИРАНИ, производство на Гимел. За информация 1 бр краставица на Гимел в Била/Кауфланд и тн е 2.69 лв.
Това е много окрилящо за мен като родител, иначе забранявам да се ядат повече от 2-3 парчета краставица или домат.
Картофи, млечни и тн... всичко е от местни производители. Евала!

супер. ако това, което пишеш е вярно май ще посетиме и ние хотела:)

# 298
Само да попитам, без да го приемаш като заяждане ....защото 2 поста един след друг на тема Спас ми идват свръх...

От къде си сигурна, че зеленчуците са само от Гимел и дали изобщо са от там?????

# 299
Ако един хотел във Велинград тръгне в тази посока, и останалите ще го последват! Какво по-лесно от това ! Както е станало със звездите на хотелите - всичките са 5 звезди Simple Smile
А после и хотелите в цялата страна Simple Smile
А после и цялата страна ще стане БИО!

търся си ник, приветствам твоя ентусиазъм. Ха, дано!
Ако всички попълваме анкетните карти в хотелите с такава препоръка, може пък някой ден количеството да прерасне в качество - и да започнат да се съобразяват с клиентските препоръки Simple Smile
И аз може би съм малко наивна, но можем да опитаме?

Аз поне винаги се възползвам да дам препоръка в анкетните карти - с най-добри чувства.

Общи условия

Активация на акаунт