Хотелите във Велинград - 2

• 83 589
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  Е,само за Макси -не съм съгласна- в края на февруари,плувахме във външния басейн-определено не е топило!
Скрит текст:
Бяхме почти само семейства с деца,без "любовници" Grinning.

# 331
  • София
Никой скоро ми се струва, че не е споделял нищо за хотел Уникат.
Моя колежка бяха миналия уикенд и са много доволни и сега ми пусна мухата, а от снимките в сайта адски ми хареса турската баня в която е и джакузито.
Някой друг да се включи с пресни впечатления, за да затвърдя евентуално намерението ни за посещение около Великден или за началото на май .

# 332
 Е,само за Макси -не съм съгласна- в края на февруари,плувахме във външния басейн-определено не е топило!
Скрит текст:
Бяхме почти само семейства с деца,без "любовници" Grinning.

OK, мнението ми е субективно, може би периода в който ние сме били сме уцелили такъв тип двойки, защото други семейства с деца нямаше Wink

За външния басейн - явно разбиранията за басейн са ни различни Wink И вашата снимка показва че това нещо не става да плуване (ако има повече от 5 души), говорим за плуване както в нормален плувен басейн, не ме разбирайте погрешно. Хотела е доста голям и си представете ако слязат 20 души да поплуват какво ще се получи Wink

Ето и снимка на въпросния басейн в цял план:
http://maxivelingrad.com/uploads/cache/gallery/2011/06/57f674078 … 20x1920.thumb.jpg

@Мими, закачих се за вашето мнение, не ви упреквам че сте писала нещо конкретно. Съжалявам ако така е прозвучало.

# 333
 newsm10 Просто всеки сам трябва да намери своето място.Различни хора различни вкусове.Ние сме намерили нашите хотели във Велинград и за това поне за сега не мислим да ги сменяме.Дано всеки където и да почива изкара много добре.Нали за това отиваме  bouquet

# 334
Здравейте! Ние в момента сме в Бор с ваучери за по 2 дни с включена вечеря и водна процедура.
Взехме 3 ваучера - тъй като искахме да комбинираме минерална вода със ски на Юндола за цяла седмица. За съжаление влекът на Старина не работи, така че май ще се разминем със ските. Поне горе има сняг за шейни.

За цената в Бор нещата са доста добре. Водната процедура е хидромасажна вана или душ Виши. В апартамент сме, така че детето може да спи отделно в "хола". Има достатъчно място за багаж и игра. Стаите са светли, просторни и прятни.

Mindi, не съм ходила в Двореца, но горещо препоръчвам Рич.  Бяхме там предните две зими - персоналът е страхотен, условията също. За съжаление можехме да си позволим само най-евтината малка стая и ни беше малко тесничко. Ние единствено не се радвахме много на Таверна Омар, която всъщност е ресторанта към хотела. Други хора имат добри отзиви за храната.

Но като сравнявам с Бор - и тук за нас лично храната, не е най-доброто нещо, което бихме препоръчали. Може би проблемът е в нас Simple Smile

По-долу ще сравня двете места - тъй като само от тях имам лични впечатления.
Басейнът в Рич е много топъл, почти горещ и е супер за малки деца. В Бор е ок. 30 градуса - по-хладен и е за по-големи и плуващи. Но е ОК и ни харесва. Заради радон във водата, е препоръчително децата да стоят не повече от 10-15 минути в него.
СПА-центърът в Рич ми допада повече. И трябва да призная, храната в таверната май е по-дорба от тази в ресторанта в Бор. За сметка на това ресторантът в Бор е по приятен и препарираните животни по стените на Омар не ми липсват Simple Smile
Персоналът - в Рич е супер любезен, в Бор - любезен.
Обстановка - в Рич граничи с кич, но е уютно, в Бор - като в голям комплекс, някак дистанцирано.
Пространство - в Рич обикновените стаи са малки, в Бор - за цената на ваучера сме в апартамент, което е приятно.
Чистота - не се "втелясвам" - добре е и на двете места. в Рич като че ли се чувствах по-добре откъм чистота на басейна. Но нямам оплаквания и от Бор.
СПА - в Рич парната баня и ИР сауната бяха постоянно достъпни, има тепидариум, в Бор - трябва да помолиш да ги загреят 10-15 мин. предварително. Има много повече възможности за медицински процедури в Бор - ако това е фокус на почивката ти. в Рич се ползваш свободно от общите СПА екстри.
Лоби бар - в Рич е домашна и приятна обстановка, в близост до детския кът. В Бор е приятен, с добра гледка, но не е така уютно. Детският кът в Бор е отдалечен в апартамент и е доста беден на играчки. В Рич е подходящ повече за малки деца.

Така че - всяко нещо за сметка на друго Simple Smile
И двете места, като цяло са ОК. Все пак, може би бих търсила възможности за нова почивка в Рич, отколкото в Бор. Но и всичко е въпрос на сметки и бюджет Simple Smile
Като чета отзивите за храната в Св. Спас, изглежда това е единственото място, където бихме могли да намерим свястна храна по меню. Но за сметка на това цената е по-висока.

Надявам се впечатленията ми да са полезни.
Поздрави от Велинград Simple Smile

# 335
  • София

2.Хотел Бор - в хотела е топло, храната е добра. Стаите не са много големи. Вътрешния басейн с температура около 30 градуса и не става много за малки деца. Външния басейн - ако топило с размери 2/2 е басейн...

7.Гранд хотел Велинград (пропуснах го първоначално)
Стаите са големи и топли, вътрешния басейн е голям, но умряхме от студ, всичките хора се бяха наблъскали да се греят в джакузито Simple Smile В хотела (коридори и т.н) не е много топло и да се разхождаш по халат не става. Храната е добра, обслужването - нямам някакви забележки.
Външен басейн няма (има само едно джакузи/топило), така наричам накратко басейнчетата с размер 2/2.

ще ме извиняваш обаче басейна в Бор хич не е 2/2.Ти какво очакваш от хотелите? Да имат басейн с олимпийски размери ли? Наистина басейна не е голям там, но си екстра за плуване и не е топило или голямо джакузи.

За Гранд хотел Велинград няма да коментирам. Въпреки, че ние когато бяхме по коридорите беше ужасно топло и си се движехме само по хавлии вкл. и детето.

# 336
На вкус и на цвет товарищей нет Wink

Личното мнение си е донякъде субективно, макар като се напише - хотела разполага с външен басейн, ок, ето го басейна на х-л Бор:
http://www.spaclubbor.com/uploads/s3_52d50964e0.jpg

Зимния сезон не работи, ние сме ходили лятото, знаете ли колко хора има в хотела и колко могат да се наредят прави като сардели в т.нар басейн?

Иначе например басейните на х-л Велина са истински, нормални басейни.

За Гранда - явно хотела не поддържа услугите си еднавки а варират според късмета, забелязах, че за този а и други хотели за едни хора им е било студено, други като вас са доволни, което ще рече само едно - не може да се каже еднозначно, Гранд хотел Велинград е топъл (особено басейните!), лично аз прочетох по-скоро обратните мнения.

Ние спорим, тъй като нямаме пряк интерес и не сме собствениците на съответните хотели, но така като прочете човек, ще види, че някои неща са така, както са описани на сайта на съответните хотели.

---

Аз си позволявам да попитам - виждам че хвалите хотел Рич- там вътрешния басейн става ли да се съберат поне 10 души без да се прескачат? Топла ли е водата (за малки деца). Ресторанта шумен ли е късно вечер?

Хотел Олимп - пак същия въпрос?

Благодаря за вниманието Wink

2.Хотел Бор - в хотела е топло, храната е добра. Стаите не са много големи. Вътрешния басейн с температура около 30 градуса и не става много за малки деца. Външния басейн - ако топило с размери 2/2 е басейн...

7.Гранд хотел Велинград (пропуснах го първоначално)
Стаите са големи и топли, вътрешния басейн е голям, но умряхме от студ, всичките хора се бяха наблъскали да се греят в джакузито Simple Smile В хотела (коридори и т.н) не е много топло и да се разхождаш по халат не става. Храната е добра, обслужването - нямам някакви забележки.
Външен басейн няма (има само едно джакузи/топило), така наричам накратко басейнчетата с размер 2/2.

ще ме извиняваш обаче басейна в Бор хич не е 2/2.Ти какво очакваш от хотелите? Да имат басейн с олимпийски размери ли? Наистина басейна не е голям там, но си екстра за плуване и не е топило или голямо джакузи.

За Гранд хотел Велинград няма да коментирам. Въпреки, че ние когато бяхме по коридорите беше ужасно топло и си се движехме само по хавлии вкл. и детето.

# 337
  • София
Така е да. Многократно съм писала, че мнението на всеки и различно в зависимост от това какви очаквания има. Ама да се твърди че басейна е тип голямо джакузи/топило.....
Мисля, че понякога се прекалява.
Имам чувството, че на хората повече им харесва да плюят нещо отколкото да похвалят. Ей това ни е проблема на българите....

# 338
Така е да. Многократно съм писала, че мнението на всеки и различно в зависимост от това какви очаквания има. Ама да се твърди че басейна е тип голямо джакузи/топило.....
Мисля, че понякога се прекалява.
Имам чувството, че на хората повече им харесва да плюят нещо отколкото да похвалят. Ей това ни е проблема на българите....
  Напълно подкрапям Bunnie,тя е една от съфорумките,които споделя много коректно и без преувеличения! . 
 AndRay ,ние ходим в "Олимп"предимно на нац.празници,да пълен е басейнът,но и тогава най-подгряват водата.Как се плува в топла вода,ще ти стане лошо на 5-тата мин.???То и целта на тези басейни не е тренировки по плуване,а в повечето случаи релакс.Ако търсиш само такива басейни,мога да ти препоръчам този в станцията на НС,идентичен е на този във Велина,но е само вътрешен.

# 339
  • София
Моля за прясно мнение за Селект!

# 340

А аз пък имам усещането, че сме по склонни да преглътнем и да премълчим лошо обслужване и некачествена услуга, само и само да не си признаем, че сме се прецакали за парите които сме платили. Не виждам защо да правя компромиси с нещо,  ако са ме заблудили за това, било чрез сайта, било по друг начин или пък са услугата е била не на нивото на категоризацията.

Българите в никой случай не сме взискателни туристи и затова БГ хотелиерите обичайно(особено по морето) ни пренебрегват за сметка на други националности (дори и румънци). Западния турист знае правата си, знае за какво е платил и много стриктно си го изисква. Ние не сме така.

# 341
Зравейте!В неделя ще сме в Аура и ако някой го интерисува нещо конкретно за храна басейни ще пиша.Дано бъда полезна на някоя мама както вие бяхте на мен.Пиша за първи път но ви четях редовно.Избрахме този хотел защото сме с по-големи деца и не ползваме намаления вече а тук цените са приемлеви.Имаше отзиви че е чисто и топло е дано е така.

# 342
Зравейте!В неделя ще сме в Аура и ако някой го интерисува нещо конкретно за храна басейни ще пиша.Дано бъда полезна на някоя мама както вие бяхте на мен.Пиша за първи път но ви четях редовно.Избрахме този хотел защото сме с по-големи деца и не ползваме намаления вече а тук цените са приемлеви.Имаше отзиви че е чисто и топло е дано е така.
  Приятно изкарване! Hug

# 343
Здравейте отново , много полезна информация получих от коментарите ви .
Имам един въпрос , какви са цените в заведенията в хотел РИЧ ?  Rolling Eyes

mrm преди няколко дни и аз питах за същото , но не получих информация , прочетох в нета предимно отрицателни коментари за Селект , доста забележки и необосновано високи цени за престой и изхранване . НО нямам лични впечатления .  Peace

# 344
  • София

Аз лично ще чакам отзиви особено за басейните и храната, както и за стаите. Гледам че са пуснали приличен пакет за Великден и понеже в момента проучвам опциите за Великден с топла минерална вода, ще ми бъде от полза мнението. Ние също вече сме с големи деца и почти никъде не хващаме намаление.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт