Хотелите във Велинград - 2

• 83 537
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Между Олимп и Астра, кой бихте ми препоръчали?

не съм ходила в нито единият , но за Олимп чета напоследък предимно отрицателни мнения, а и хотелът е старичък и незнам дали наистина не е позанемарен.

# 496
Здравейте! Бяхме в хотел "Астра" на 4-6 май с ваучери. Хотелът се намира под "Олимп" и "Гранд хотел Велинград". Този район не ми хареса, инфраструктурата до хотела и край него не ми допадна. Отсечката до хотела не беше асфалтирана, нито насипана с чакъл. Край хотела има други хотелчета, както и занемарени парцели. Самият хотел е хубав. В студиата има кухненски бокс, с печка, с котлони, прибори и т.н. Ресторантът и храната бяха добре, закуската беше разнообразна и вкусна. Това, което не ми хареса е басейнът - намира се в сутерена, не е малък, но не е и много голям. Няма външен басейн и това е голям минус, според мен, за лятото. Зоната за релакс пред басейна е малка и ако хотелът е пълен не знам как ще се съберат толкова хора. Направихме си масажи - харесаха ни. Стаята ни я почистваха всеки ден. Като цяло хотелчето е хубаво, обслужването е на ниво, но на редовна цена не бих отишла. Била съм и в "Бор" - там ми хареса много повече, както басейните, така и района край хотела, а за терасата с гледка към града нямам думи. Дано да съм била полезна  Grinning

# 497
  • София
Пепеляши Вие директно в хотела ли резервирате?

Да. Веднъж ползвахме ваучери. После не е имало ваучери по времето, когато сме искали да ходим.

Ако ходите няколко пъти, можете да преговаряте за отстъпки... Wink

# 498
   Пепеляши,удобно ли е да споделиш как се стига до параклис "Св.Спас" ,близо ли е до едноимения хотел,а зоокъта на Горското училище в Лъджене  ? Благодаря!  Хълмът срещу хотела сигурно вече е приказно зелен... Hug

# 499
Снощи се върнахме от Велинград  - там бяхме в Гранда и си изкарахме чудесно! При отиването на рецепцията ни предложиха стая де лукс и късно напускане до 17 часа  на другия ден/бях резервирала чрез Booking.com стандартна двойна стая/ което ни изненада приятно. Стаята беше на 4-я етаж , доста голяма  с хубава тераса и изглед към басейна и хълма. СПА-то и вътрешния басейн ни харесаха. Външния басейн беше пълен, но все още студен. Направихме четири масажа за двата дни и останахме много доволни от масажистите  Надя, Катя и Кольо  bouquetСтаите за масаж са много приятни, а след това имаше на разположение чай/от хубавия/ и плодове. Вечерта по препоръка на мамите от сайта бяхме при "Том и Нези класик" с предварителна резервация, защото се оказа, че заведението е доста пълно заради баловете. Кухнята беше хубава, цените високи, певицата малко не я биваше, но си прекарахме добре вечерта. На другия ден на обяд решихме отново да отидем там, защото има хубава градина отвън и аз си поръчах почти същите неща от предната вечер. За съжаление говача беше друг и трябваше да върнем някой ястия... Като например ретро салата от розови домати за скромната сума от 8.90лв бяха решили , че единия нарязан домат може да мине за розов, ама всъщност е червен/и от по-евтините/, пък патладжана в салата липсва  - изобщо "селски" изпълнения....Предястието от запечено сирене камамбер с ябълка, което предната вечер беше чудесно, на другия ден ябълката мирише на скара/не на масло/, сиренето  не беше направено така, както трябва...Явно готвача има още да учи и да не се прави на тарикат Mr. Green
При напускането на хотела бяхме приятно изненадани с подарък от СПА центъра, което си е един хубав жест.....Прибрахме се отпочинали и отново бихме отишли там!

# 500
  • София
   Пепеляши,удобно ли е да споделиш как се стига до параклис "Св.Спас" ,близо ли е до едноимения хотел,а зоокъта на Горското училище в Лъджене  ? Благодаря!  Хълмът срещу хотела сигурно вече е приказно зелен... Hug

Параклисчето е съвсем миниатюрно и лично за нас истинското удоволствие беше катеренето в пролетната гора - на места доста стръмно, но достъпно.
Намира се на малкия хълм до хотела. Пътеката започва точно срещу входа за автомобили и спираловидно стига до върха.

Горското училище е в средния квартал - в края му. Поемате по Юндолска и като минете 1 км., попитайте, защото трябва да се отбиете и да продължите вляво. Когото и да питате, ще ви упъти Simple Smile

Хубави изживявания ви желая!
И слънчево време.

П.П. Да хълмът е като разрошен зелен плюш, тихо и отпускащо е...

# 501
Пепеляши ,благодаря! Hug

# 502
Гранд хотел Велинград- Много добра кухня макар че в ресторанта е доста скъпичко, чудесно обслужване, СПА центъра наистина е страхотен, стаите са чисти и хубави.
СПА клуб Бор- СПА центъра е добър, кухнята- някои неща са супер, други горе долу, но блок масата според мен не беше нищо особено, стаите са чисти, ресторанта става за деца има жива музика и племенника много се забавляваше.

# 503
  • София
В момента сме в Свети Спас с приятели - пак!  Laughing

Е, хора, няма такова блаженство!
Пролетта е във вихъра си, тук всичко цъфти, пращи от живот и в същото време е толкова пасторално...

Тази вечер пристигнахме, утре предстои обилно количество басейни, ходене из града, мислим да идем до историческия музей - била съм като малка и си спомням колко бях впечатлена от историята на младата Вела Пеева - на 22-23 загинала заради идеалите си.
Сигурно пак ще караме водно колело на Клептуза, стига да не вали.

Днес беше пълно с абитуриенти! А пътят е също така разоран, както преди.
Има страхотни кайсии в Злокучене, черешите са воднисти, безвкусни, но стават горе-долу.

Планината е невероятно свежа и избуяла от дъждовете!  Grinning

Добавям: има ваучери в момента, звучащи много добре Simple Smile http://www.lapni.bg/offer/3095
2 нощувки със закуски и масажни вани с ароматни соли и уелнес пакет - 95 лв на човек.

П.П. И за другия ми любим хотел има: http://www.lapni.bg/offer/3098

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 23:00 от Пепеляши

# 504
Здравейте, попаднах на една много изгодна оферта за Велинград за Спа Комплекс "Рим" моля ако някой има отзиви да сподели. Много евтино ми се струва и ме притеснява, че няма да е хубаво.
Никога не сме ходили във Велинград, затова нямам абсолютно никакви впечатления, така че се ориентирам изцяло от вашите мнения.
По принцип бях решила да почиваме в троянския балкан, но започнах да се колебая.

# 505
   Пътят е в много,много лошо състояние,направо на места опасно.Дупка,след дупка- веднага след магистралата,та и по завоите на дефилето и след него...Пепеляши също на два пъти сподели това.Дано вземат мерки.

# 506
ние сме били 2 пъти в Акватоник - много добре беше - чудесна зала за игри за деца и възрастни и много дбри оферти закуска + вечеря. Обслужването беше мн.добро. Спа центъра също е хубав.
Покрай кризата, обаче, и аз искам някаква иформация за хотели п програми от НОИ - ще се примирим с по-скромни условия за сметка на тва изобщ да не идем на почивка

# 507
ние сме били 2 пъти в Акватоник - много добре беше - чудесна зала за игри за деца и възрастни и много дбри оферти закуска + вечеря. Обслужването беше мн.добро. Спа центъра също е хубав.
Покрай кризата, обаче, и аз искам някаква иформация за хотели п програми от НОИ - ще се примирим с по-скромни условия за сметка на тва изобщ да не идем на почивка
Хотел Аура мисля че работи с НОИ

# 508
Някой със пресни отзиви от хотел Селект грабо пак има ваучери и дали си заслужава.

# 509
здравейте,
доста попрочетох из темата, но все пак да питам:
това лято сме решили да отидем за 1 седмица на почивка във Велинград с малката (2 год.). искам да намеря хотел с хубав и голям външен басейн (мъжът ми обича да плува), детски басейн с по-топла водичка, детска площадка - задължително, просторни стаи и хубава закуска.
за сега се оглеждам за Велина, Гранд Хотела (малко ми е скъпичък), Макси. Във Велина не ми харесва, че няма много пространство около басейна навън и буквално няма от къде да се мине, а с малко дете ще е трудно да си стоиш само на шезлонга. искам да е просторно за тичане. в Макси пък от снимките видях, че външният басей май е доста малък  newsm78

моля ако някой има впечатления от тези хотели да сподели, пък ид а препоръча друг ако има  Grinning

благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт