Математици-умници

• 55 296
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
И двете списания са много полезни. Ако по финансови причини не можете да абонирате детето и за двете, може да се ползват в библиотеката

# 331
Най- накрая и нашето класиране излезе  Wink дъщеря ми е с 5-ти резултат, ако не бяха две много глупави грешки можеше и на трето място да бъде  ooooh!

# 332
  • Sofia
А дали  някой има  наблюдение кое списание е по-добро за петокласник - Математика или Математика +?
Математика + Peace.

# 333
А дали  някой има  наблюдение кое списание е по-добро за петокласник - Математика или Математика +?

Получаваме и двете. Мнението ми е, че разликата между двете е, че в "Математика+" има и статии и новини (кой къде е ходил и какво е спечелил, любопитни неща за организацията, статистика за състезанията и т.н.), докато в "Математика" са само задачи и решения. И в двете списания за всеки клас (4-12) има грубо по 2-3 страници.

Т.е. трудно е да се каже, че което и да е от двете е подходящо за петокласник от гледна точка на задачи, но със сигурност в "Математика +" ще намери повече неща за четене (не за решаване).

# 334
Успех днес на математиците !

# 335
Здравейте,момичета,
искам да попитам, практика ли е да се забраняват моливите на олимпиади, като средство за писане.
Синът ми е първокласник, едната от учителките-квестор им е казала, че НЕ могат да ползват моливи, а ТРЯБВА да пишат с химикали, в резултат той не е успял да си поправи /да изтрие с гума/ грешки, които при проверка е открил.
Благодаря предварително Simple Smile

# 336
  • Варна
Здравейте,момичета,
искам да попитам, практика ли е да се забраняват моливите на олимпиади, като средство за писане.
Синът ми е първокласник, едната от учителките-квестор им е казала, че НЕ могат да ползват моливи, а ТРЯБВА да пишат с химикали, в резултат той не е успял да си поправи /да изтрие с гума/ грешки, които при проверка е открил.

и аз знам, че трябва да се ползват химикалки - но спокойно е можело да му дадат на детето нова бланка, която да си попълни - на нас ни се е налагало веднъж и са му дали

# 337
Здравейте,момичета,

и аз знам, че трябва да се ползват химикалки - но спокойно е можело да му дадат на детето нова бланка, която да си попълни - на нас ни се е налагало веднъж и са му дали
Благодаря, палечко, аз мислех, че се допуска да се пише с молив, а после да се омастилява, явно аз съм го подвела Simple Smile

# 338
  • ride my bike...
oх, ще ме умори моето чудо....
един триъгълник и един квадрат имат общо 10 ъгъла ooooh!
Иначе е разписала чудесно задачата....

# 339
  • София
Здравейте,момичета,

Благодаря, палечко, аз мислех, че се допуска да се пише с молив, а после да се омастилява, явно аз съм го подвела Simple Smile
Ами досега са допускали. Синът ми в първи клас така действаше. Сега вече пише директно.

# 340
Никой нищо не споделя как са се справили децата ? Моята е решила по-трудните задачи , а на лесните от бързане се е поизложила .Чакам около 33 т .

# 341
  • София
Аз не знам на задача 10 за втори клас защо няма подробно решение.
Съответно нямам идея дали ще се дават точки за частично такова по отделните подусловия.
Така написани отговорите, излиза май, че искат само крайните р-тати, без изписване на задачата?...
Задачите - http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/02.%20%D0%92%D1 … B%D0%B0%D1%81.pdf
Отговорите - http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/0.%20%D0%9F%D1% … E%D1%80%D0%B8.pdf

# 342
Съответно нямам идея дали ще се дават точки за частично такова по отделните подусловия.
Така написани отговорите, излиза май, че искат само крайните р-тати, без изписване на задачата?...
Задачите - http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/02.%20%D0%92%D1 … B%D0%B0%D1%81.pdf
Отговорите - http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/0.%20%D0%9F%D1% … E%D1%80%D0%B8.pdf
Според мен както са ги написали ,то и без това на а и б подточка какво подробно да напишат ,За в може .Моята не помни обаче за в какъв отговор е дала.
А при вас дали ли са им таблица и да си пренесат отговорите там?

# 343
  • ride my bike...
aaa aз споделих.
Има лунно затъмнение. Явно на моето му влияе.
Ако дават точки за добро решение с грешен отговор ще е супер Mr. Green

# 344
  • София
Според мен както са ги написали ,то и без това на а и б подточка какво подробно да напишат ,За в може .Моята не помни обаче за в какъв отговор е дала.
А при вас дали ли са им таблица и да си пренесат отговорите там?
Моят на б/ е писал подробно /цели 4 реда сметки има/- кой в колко е застанал и свършил и е стигнал до Колев, че е застанал на гишето в 10,34, но не е написал в колко си е отишъл, та затова се зачудих. Но и аз мисля, че не е нужно толкова подробно и крайният отговор може да се получи с една сметка и вероятно оттам ще оценят само него.
Не знам дали са им дали таблица за отговорите, няма го сега да го попитам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт