Математици-умници

• 55 094
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Радвам се да видя, че Николайчо и кенкурото са се загубили на път за тази тема  Mr. Green
Май избързах с радването, добре дошли и тук  smile3535

Не са се загубили. Аз просто изтрих това, което можах от моите постове. Но така или иначе няма какво повече да се дискутира. Верните отговори ги признаха. Родителите на децата, решили правилно задачите са доволни. Грешните отговори също се признават за верни. Родителите на децата със сгрешени задачи също са повече от доволни.

Извода, който си наравих от дискусията, че е налице един ясно изразен двоен стандарт.
Когато коментирах, че при възможност да се разберат задачите преди дадено състезание, много родители ще се възползват от това, само дето не ме изядоха с парцалите...как можело такова нещо...истинските математици никога не биха постъпили така, важно било да участието и всеки да се справи толкова, колкото може...

Когато изразих мнение, че не е редно грешен отговор да бъде зачетен за верен, защото по този начин се ощетяват децата, които са решили правилно задачите, веднага ме обвиниха, че гледам в канчето на другия...и пак за малко да ме линчуват...е, нали уж участието беше важно...да, ама не...какви ли не опити се правиха, за да се намери двусмислие там, където то липсва и да се търси под вола теле, както каза Черна станция...

Сега вече няма за какво да се спори...едните се успокоиха, а другите са от доволни предоволни... Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 15:54 от Краката му стърчат навън

# 676
  • София
Аз освен кенгурчето, мухата и Николайчо виждам проблем и в още една задача. Врабчето от втори клас, което скача напред-назад по оградата и се оказва в крайната точка на 14 и 16 секунда. Това че няма отговор 16 прави ли задачата по-малко двусмислена?
И само да попитам ако в нашето училище в класовете има по равен брой момичета и момчета, това значи ли че сред съучениците на Иван има повече момичета? Задачата може и да е двусмислена, но не и грешна.
Пиленцето си стига докрая на 14-та секунда, защо да се връща, че да станат 16?
Защото по  условие се връща. По условие то ще е там и 14 и 16 секунда.
Само давам пример за друга двусмислена задача.

# 677
  • София
Аз не разбрах за 13-та задача на 4-ти клас, признават ли отговор Д или не Simple Smile

# 678
  • София
Аз не разбрах за 13-та задача на 4-ти клас, признават ли отговор Д или не Simple Smile

Признават и А и Д. От  МОН са изпратили по училищата инфо - на някои от задачите да се признават по два отговора. 

# 679
  • София

Признават и А и Д. От  МОН са изпратили по училищата инфо - на някои от задачите да се признават по два отговора.  
А това отнася ли се и за второкласническото кенгурче или не знаеш? /зад.1/

# 680
  • София

Признават и А и Д. От  МОН са изпратили по училищата инфо - на някои от задачите да се признават по два отговора.  
А това отнася ли се и за второкласническото кенгурче или не знаеш? /зад.1/

Не го твърдя със 100 % сигурност, но задачите, на които се признават по два отговора са няколко. И тъй като именно за спорните и обсъждани тук задачи в МОН е имало доволно много обаждания, предполагам, че става дума за тях. Бих се учудила ако признават по два отговора на задачи, от които никой не се вълнува.

# 681
Крайно време е, всички да започнат да си вършат работата като хората, защото от математика цялата работа се превърна в селско стопанство, а именно има ли под вола теле или само ни се иска...
И не е смисълът на математиката да успееш да пресметнеш колко телета има, а не да преценяваш имат ли място под кравата или не??
Ох, и аз започнах да пиша глупости.

# 682
Не го твърдя със 100 % сигурност, но задачите, на които се признават по два отговора са няколко.
За мен това е недопустимо, противоречи на регламента и може да доведе до изкуствено високи резултати.
Не твоите 100% Крачо, а решението на МОМН. Simple Smile

# 683
  • София
Не го твърдя със 100 % сигурност, но задачите, на които се признават по два отговора са няколко.
За мен това е недопустимо, противоречи на регламента и може да доведе до изкуствено високи резултати.
Не твоите 100% Крачо, а решението на МОМН. Simple Smile

Да, това оределено противоречи на регламента и със сигурност ще доведе до увеличаване броя на максималните резултати. При това положение е напълно възможно деца, които при едно нормална ситуация биха се класирали на националния кръг, сега да не бъдат допуснати до него..

# 684
  • София
Определено, ще се вдигнат резултатите. Сега може и с 115 т. да не се класираме newsm78 А кога ще направят корекции на публикуваните резултати newsm78

# 685
  • София
Аз освен кенгурчето, мухата и Николайчо виждам проблем и в още една задача. Врабчето от втори клас, което скача напред-назад по оградата и се оказва в крайната точка на 14 и 16 секунда. Това че няма отговор 16 прави ли задачата по-малко двусмислена?
И само да попитам ако в нашето училище в класовете има по равен брой момичета и момчета, това значи ли че сред съучениците на Иван има повече момичета? Задачата може и да е двусмислена, но не и грешна.
Пиленцето си стига докрая на 14-та секунда, защо да се връща, че да станат 16?
Защото по  условие се връща. По условие то ще е там и 14 и 16 секунда.
Само давам пример за друга двусмислена задача.
Според мен се движи с 4 напред и едно назад до момента, в който стигне края. Когато е вече там, няма причина да се връща. Аз мисля, че отговорът си е 14 само.

# 686
В условието не пише, че се връща, а се пита КОГА ще стигне до последния кол. Четете, бе, хора.

# 687
Видях ги задачките за втори клас, изключително лесни. А моят умник е объркал най-лесните от лесните Simple Smile Нищо, да ми е жив и здрав, на трудните състезания се справя по-добре отколкото на лесните. В крайна сметка, важното е да не им убием желанието да успяват от прекалени амбиции, затова мамчета, не се хабете толкова за някакво си кенгурче. Simple Smile

# 688
И още една молба, ако някой има задачите за 11-12 клас, ще ми ги прати ли, да си поиграя и аз малко Simple Smile Че тези за втори клас не ми се опънаха достатъчно  Laughing  Laughing  Laughing

Благодаря на Вени за задачките за втори клас, впрочем!

# 689
Айде да се самоцитирам от другата тема, че да няма неразбрали.  Grinning

На страницата на СМБ - Габрово пише следното:

По решение на организаторите:
в темата за 2 клас на задача 1 се признават за верни отговори B и C;
в темата за 3-4 клас на задача 13 се признават за верни отговори A и D.

Русенци вече са коригирали класирането. От видяното съдя, че промени са направени само в групата 3-4 клас ( има разни оцветявания в жълто и червено  Mr. Green) и това не е довело до драматични промени в класирането на челните места. Промените за втори клас или предстоят, или просто не са ги " ошарили".

Ново класиране - Русе

Общи условия

Активация на акаунт