Математици-умници

• 55 101
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Какъв спорен отговор,бе хора?Нима искате да се признае отговор 4 животни?Толкова ли "ослепявате"от желание за повече точки?
[/quote]
Напълно съм съгласна.

# 661
Извинявам се, но сравнението е глупаво. Условието на прословутата задача е малко по-различно. Но защо ли наистина се ядосвам? Явно просто толкова са възможностите на някои за възприемане и осмисляне на текст. Може би трябва да наблегнат повече на БЕЛ.

Хайде, останете със здраве и хубав ден на всички.

Мадам, примерната ми задача няма за цел да се сравнява с дадената на състезанието. За нея всичко е ясно - двусмислено условие и грешка на организаторите.

Аз контрирам с нещо като пример гениалните лингвистични изводи, които даде в настървеното си желание за облагодетелстваща справедливост:

СЪУЧЕНИК: ученик СПРЯМО ДРУГИТЕ ученици от същия клас.
Съученик не е равно на ученик.
Както гражданин не е равно на съгражданин.
И ако гражданите в града на Николай са 100 000, то съгражданите му са 99 999.

Просто "Съученик не е равно на ученик" и разделението на граждани и съграждани къртят мивки.

# 662
Николай е със съучениците си Ани и Петър в една стая.
Колко момчета и колко момичета има в стаята.

Отговор А - повече момчета
Отговор Б - повече момичета
Отговор В - равен брой момчета и момичета

Верен отговор - В - равен брой момчета и момичета, защото както "Краката му стърчат навън", "СЪУЧЕНИК: ученик СПРЯМО ДРУГИТЕ ученици от същия клас.", така че Николай не го броим.
Или пък е безполово детето, друг възможен отговор.

Наистина ли мислиш, че това е еквивалентен пример????? Shocked
Виж ако беше казал "Съучениците на Николай са в една стая" щеше да е така. Но "Николай СЪС съучениците си" е точно модел "Николай + съученици". Наистина омръзва това търсене на теле под вола.

# 663
Наистина ли мислиш, че това е еквивалентен пример????? Shocked

Мадам, примерната ми задача няма за цел да се сравнява с дадената на състезанието.

Аз какво мисля съм написал, въпросът ти е напълно излишен...
Все едно в момента да напиша - вместо да се занимаваш с това какво мисля, е по-добре да обърнеш внимание на това, което четеш Simple Smile Също безмислено, надявам се да го правиш в бъдеще и без да бях написал горното...

Задачата беше прост пример за несериозно лингвистично тълкуване / разделение, изказано от стърчат ми краката на думи като ученик / съученик, гражданин / съгражданин и няма нищо общо със задачата от Кенгуруто.

# 664
Аз какво мисля съм написал, въпросът ти е напълно излишен...
Все едно в момента да напиша - вместо да се занимаваш с това какво мисля, е по-добре да обърнеш внимание на това, което четеш Simple Smile Също безмислено, надявам се да го правиш в бъдеще и без да бях написал горното...

Задачата беше прост пример за несериозно лингвистично тълкуване / разделение, изказано от стърчат ми краката на думи като ученик / съученик, гражданин / съгражданин и няма нищо общо със задачата от Кенгуруто.

Mного добре прочетох написаното от теб, но то е нелепо. В задачата думата "съученици" сама по себе си не е решаваща и никакво лингвистично тълкуване не е нужно. Важно е как тази дума е използвана в контекста на условието. Затова примерът ти е нелеп.
И не знам кой какво е обяснявал, пиша от гледна точка на условието на задачата, което е еднозначно. Иначе (сега погледнах) обяснението "Съученик не е равно на ученик" наистина не е удачно. Тук има разлика между право и обратно съответствие.  Т.е. всеки съученик е ученик, но не всеки ученик е съученик. Това за примера. От гледна точка на задачата написаното от теб е нелепо.

# 665
като мислех за 13 задача (извинете че още мисля) получаваме децата да са 25. До тук добре но ако се върнем на това че момичетата са 2/3 от момчетата с тази бройка сме до никъде - излиза че  децата трябва да са 30 за да е изпълнено и това условие и тогава, кое е първото яйцето или кокошката. Моето дете е посочило отговор А, бащата и колегата ми математик казаха отговор D и аз съм съгласна но поглеждайки от този ъгъл нещата май са 30 децата. На мен ми е все едно дали са 105 или 110 точки ние сме 3 клас. Освен това е аутист и това че пак е в челните 5-6 места за нас е супер пред вид състоянието му.

# 666
Радвам се да видя, че Николайчо и кенкурото са се загубили на път за тази тема  Mr. Green

# 667
  • София
Кенгурчето, мухата и Николайчо Wink

# 668
  • София
Кенгурчето, мухата, съучениците на Николайчо и Николайчо  Mr. Green

# 669
Кенгурчето, мухата, съучениците на Николайчо и Николайчо  Mr. Green
И с тях и ние-  newsm78" умните-разумни" родители...

# 670
Виждам, че интересни коментари са се заформили по задачите, много забавно. Моля ви, пуснете ми ги, че дори не знам какво е направил моят младеж, а по ми е забавно да видя задачите, отколкото класирането.

# 671
Радвам се да видя, че Николайчо и кенкурото са се загубили на път за тази тема  Mr. Green
Май избързах с радването, добре дошли и тук  smile3535

# 672
  • София
Къде отиде поста на Дидева? Там пишеше в кои градове са излезли резултатите!
(да тук е)
Аз освен кенгурчето, мухата и Николайчо виждам проблем и в още една задача. Врабчето от втори клас, което скача напред-назад по оградата и се оказва в крайната точка на 14 и 16 секунда. Това че няма отговор 16 прави ли задачата по-малко двусмислена?
И само да попитам ако в нашето училище в класовете има по равен брой момичета и момчета, това значи ли че сред съучениците на Иван има повече момичета? Задачата може и да е двусмислена, но не и грешна.

mst - мерси за задачките

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 16:16 от Валя*

# 673
Ааа, той за разлика от Николайчо, съучениците му, мухата и кенгурчето си остана в другата тема, където го пуснах.  Joy

# 674
  • София

Аз освен кенгурчето, мухата и Николайчо виждам проблем и в още една задача. Врабчето от втори клас, което скача напред-назад по оградата и се оказва в крайната точка на 14 и 16 секунда. Това че няма отговор 16 прави ли задачата по-малко двусмислена?
И само да попитам ако в нашето училище в класовете има по равен брой момичета и момчета, това значи ли че сред съучениците на Иван има повече момичета? Задачата може и да е двусмислена, но не и грешна.
mst - мерси за задачките
Пиленцето си стига докрая на 14-та секунда, защо да се връща, че да станат 16?

Общи условия

Активация на акаунт