Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 380
  • 713
  •   1
Отговори
# 390
сега ми хрумна,че може в следващта тема да си пуснем анкета за капките срещу колики. току-що четох един по-стар форум,в който майка на 3-годишно се оплакваше,че детето и страда от лениви черва и докторите били убеени,че това е следствие от Еспумизан ooooh!до тук, в нашата тема,видях следните варианти:
Колийф
Инфакол
Еспумизан
Био Гайа
Ентерокинд
Чай от копър
Чай с анасон
Чай на Хип
Чай на Хумана
В други форуми съм срещала мехлем и капки Бейби нос
Нищо (в този отговор ще ми е интересно колко ще са процентите,понеже аз съм от нищо-не-даващите) Peace

Ние за Коледа ще сме си вкъщи-Лили малко се притеснява,че Дядо Коледа,както винаги,ще я потърси на морето,за да и даде подаръка,но пък в писмото изрично ще упоменем,че сме вкъщи и даже адреса ще напишем,че нали сменихме местоживеенето. А мамите от морето ще помолим да предадат изрично поздравите ни на делфините и да им предадете,че за Великден пак ще посетим Делфинариума Hug
За Нова Година пак ще сме вкъщи-може да имаме гости,но и да нямаме,ние да не сме малко народ,я? Wink

# 391
Здравейте!!!

При нас днес има слънчице и успяхме да направим една кратка двучасова разходка.Определено имах нужда да се пораздвижа, че два дни не бях ме мърдали от вкъщи.Дано и уикенда да е слънчев Praynig

За Нова година мислим да сме си у дома, а за Коледа в Т-ще при нашите, стига времето да не е много лошо и да става за пътуване.

И на мен още не ми е дошло, не че имам зор да идва де Grinning

Аз също давам Ентерокинд за коликите, но ги давам след хранене и не чакам 30 минути.Доволна съм от тях това ни е вече втора опаковка.

За килограмите не съм се теглила, но мисля, че съм си колкото преди.Всички дрехи си ми стават даже ми падат повечето дънки.Има какво да се желае обаче в областа на корема и май трябва да се посещава фитнес, но пуст мързел Rolling Eyes

# 392
Здравейте, момичета Simple Smile
Днес Жорчо много спи, направо не мога да го позная. Събужда се само да папа и после пак заспива сладко сладко. За мен това е супер, защото утре е погачата и успях да изчистя цялата къща  Party За жалост самата пита няма да я правя аз, поръчахме я в една баничарница наблизо. Ще е с козуначено тесто, дано е вкусна.
Нури, страхотни снимки  Hug
Windy, добре завърнала се! И аз пия анасон и копър, не давам директно на бебето, а чрез кърмата.
За капките - и на мен ми е интересно и подкрепям идеята на Деси за такава анкета.
Пепи, не е писала  Rolling Eyes Дано Ивчо хапва и да са добре!
За НГ ще сме в Пловдив - вчера кумците ни дадоха капаро в едно заведение - казва се "Старият хан". Не съм ходила досега, на сайта ми се видя горе долу ОК. В битов стил е и не ми допада много, но за НГ сякаш е подходящо.
Хареса ли ви новият сериал на БТВ с Татяна Лолова? Simple Smile

# 393
  • Варна
krisanka_81 под АГ-то имах предвид акушер-гинеколога, който ми водеше консултациите. Даже ми обясни как всъщност трябвало два пъти да ходя - един на 7-мия ден след раждането и един към месеца и освен това ти се полага преглед и в болницата, която си раждала пак два пъти - дори го пише на епикризата ми. Дотам обаче така и не стигнах.

# 394
Един бърз пост относно шишетата:
Най-доволна за момента съм от шишето на Tommee Tippee. Може би следващите шишета, които взимам ще са такива или на Чико. На Tommee Tippee шишето е направено така, че просто няма как от пръстена да изтече нещо - много добре прилепва. Само при раздрусване трябва капачката да се придържа с ръка, защото се повдига леко и през бибероната може да изтече. Същото е и при шишетата на Чико, които имам. Предимството на Чико е, че формата им е такава, че могат да се ползват с почти всякакви биберони на други марки (аз в момента така правя).
Най-недоволна, ама изключително недоволна съм от шишето на Bebe confort. На външен вид  ми допадна, но пръстенът по принцип не съвпада добре със самото шише и както и да се завърти и сложи, пропуска преди да се е износило. Според мен направата му е калпава, но ще го използвам за водичка и сокчета дето не трябва да се разклащат, макар че пропуска дори и като се наведе така, че течността да стигне до ръба - дори не е нужно да се разклаща. Това  е сигурно най-калпавото шише на пазара. Според мен и евтините шишета по 4-5 лв са направени по-добре.  Naughty

# 395
Ола!

Деси, и на мен ми е интересно за коликите. Оставам с впечатление, че въпреки капките, повечето от бебетата имат. През цялото време ли са или само вечер, имат ли например когато са навън на разходка?

За състезанието "най-ужасна" свекърва не мога да не аплайна кандидатурата и на моята. Тя е:

1. Млада и красива.
      Миналото лято се запознаваме с едно дете и баба му, които живеят до къщата на свекърите, и след като се прибрахме тя казва на свекъра: Запознахме се с Алекс и баба му. Ама, дядоооооо, знаеш ли на Алекс баба му колко зле изглежда!!!  Shocked Twisted Evil Mr. Green Изглежда си като стандартна баба жената, не като нашата, с клин и блузка до пъпа  Sick

2. Адекватна.
       За нея алергиите са пълни глупости и когато Ники беше на 9 месеца, на моя рожден ден, му беше напъхала шоколадова бонбона в устата и му я тикаше и тикаше, а детето се върти и дърпа, накрая я изплю. Всичко това пред някакви производители на обувки, които бяха в офиса й, не знам как не я убих. В тях всичко е чисто и излъскано, толкова, че ако прокараш ръка по пода събираш изсъхнал Cif. Никога не се проветрява, защото въздуха навън е мръсен, откъде ще им влезе по-чист не знам.

3. Добронамерена.
       Все ми повтаря, че съм щяла да й давам Ники и да си гледам бебето и аз никога не й казвам нищо, сменям темата или мълча. Единия път си помислих, че трябва да стане най-лошото, за да се грижи тя за Ники и на следващия ден влязох за задържане. Не ми се чуди за магии и заклинания, но когато дойде на свиждане беше облечена със същите дрехи - до последната подробност, чанта и обувки вкл., с които беше на изписването на Ники. Също и със спусната коса, с каквато не съм я виждала пак от тогава. Влиза в стаята ухилена до ушите, все едно съм родила 4 килограмово бебе и сме го кръстили на нея. Въобще не им пукаше (бяха със свекъра и Ники) за мен и бебето - каквото бил казал Господ - важното беше, че Ники им е паднал в ръцете. И бяха още по-щастливи, че детето не искаше да дойде в мен, изплашено от подпуханала си майка, с разчорлена коса, розова нощница и маркуч в ръката. Гушкаше се в тях и те преливаха от вълнение. Толкова, че като излязоха момичето, което беше с мен в стая се възмути първа. Аз се разциврих. А като излязох от болницата първо ми помагаха нашите 2 дни и след това дойдоха те. Още с пристигането Ники засипва свекъра с играчки, виж тази, виж тази, а той го гледа и изведнъж: Ти искаш ли мама пак да отиде в болницата?  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

4. Наистина помага.
       Най-лошото е, че наистина ми помагаше, след като излязох от болницата  Mr. Green  Много е дейна, чисти бързо и хубаво, само дето забърсва всичко с един парцал  Sick Един път изчисти пода с една кърпа, аз я изпрах и отделих, не знам как я е намерила - гледам я, забърсва чинии с нея  Sick В неделя ми донесе 3 чифта ботуши да пробвам и да си избера, преди малко звъня да пита какво да подари на Стела за именния й ден, постоянно иска да ни помага финансово. Ужасна е просто  Mr. Green Все едно са две свекърви - веднъж ми каза, че преди винаги си купувала бельо от Триумф, но сега намерила някакво магазинче и бикините били много хубави и евтини - по 5-6 лв, и бански си взела от там. След 2 месеца я питам знае ли от къде да си купя нощници за болницата и тя ме поглежда като леко повдига брадичка и се подсмихва надменно: Не знам, мила, моито всичките са от Триумф.  Twisted Evil Joy Та така, пред себе си имам сложна личност, когато е добра е добра, но когато е надменна, егоцентрична и егоистична е овца  Mr. Green Дали не прекалявам, като се има предвид, че дори в момента потропвам с ботушки под масата  Mr. Green 

Нуриии, веднага след като публикувах разбрах, че съм написала всичко, но не и отговор на въпроса ти. Истината е, че в целия хаос и аз не знам как се оправям, но не съм Шива, защото и мен не ме бива в тея неща, просто Ники е по-голям. А и имам много помощници, от което се срамувам - Том, Джери, Покойо, Пато, Ели, Дейтарок, Тивъри Корп., Джийн Кели, Франк Синатра, Мечо Пух и още много Blush Много ме изкефи с коластрата  Mr. Green Аз не бих могла. Понеже въобще не съм любопитна ти разгледах снимките. Много сте хубави  Heart Eyes

# 396
zellda-уникална си с удоволствие те чета
То и мойте свекърва е най-младата, най-красивата, най-поддържаната и т.н добре че аз не съм като нея Laughing Laughing

# 397
Здравейте относно капките за колики аз бях доволна от Инфакол, но сега купих и Био Гая , но се чудя  как да ги давам в комбинация с инфакол. Ще съм благодарна за съвети
Хубава вечер

# 398
  • Пловдив
Ха добър ви ден!

Днес остарявам с 1 годинка и за това се почерпете за мое здраве, а и за здравето на цялото ми семейство.

Ивко е горе-долу добре. Снощи ме подлуди- от 4 до 8 почти нон-стоп вися по гърдите ми. Днес не суче така активно, но май проблема му е в коликите и в тежестта в стомахчето и газовете. Одеве му дадох 1/2 доза от едни американски капки. Сега като се събуди ще му дам пак. Усетих, че докато не се напръцка или изака отказва да суче. Дано тези капки му подействат и се нормализира всичко.
Искам да похваля и кремчето Пулмекс Бебе. Много е ефикасно и дрезгавината в гласчето му изчезна. Остава да преборим и досадният заден ринит, който си влачим от доста време.

# 399
Зелда, наистина уникален пост. Май само аз съм попаднала на свястна свекърва. Мога само добри неща да кажа за нея. Но това "Искаш ли майка ти пак да влезе в болница"...  #2gunfire
Пепи, честит рожден ден! Бъди много щастлива, красива и много късмет и успех в живота!   bouquet   bigdance2

# 400
Деси, Беби Нос ми беше изписала педиатърката с Гого, а сега нищо не давам. Даже и чай, защото просто не стигам до него. Тя или спи, или трябва да яде Simple Smile както писах и вода не е пила от няколко дена, но си пълни памперсите и с двете Simple Smile

zellda наистина ми беше забавно да чета за твоята свекърва Simple Smile
Аз нямам какво да кажа за моята. Правеше опити да дава акъл с баткото, но осана само с опитите си. А и не си мълча и си и реквам, когато прекали.

# 401
  • Нейде из лудите гори...
 smile3513 Joy Joy   201uu Зелдааааа  всеки път си така изчерпателна и цветуща,че искрено се смея на глас  Mr. Green Свекъра ти направо ме разби с въпроса за "Мама отново в болница..."  #2gunfire Ужас.. Представям си как си се почувствала...
Деси Ще поздравим делфините и ще предадем за Великден ... доста често бутам количката в него район, че ми е най-наблизо... Така че успокой Лили, че ще са уведомени  Crazy
крисанка Възможно е Еличка да е в стадии "скок в растежа", но дано ти остане време да поспиш..че умората до нищо хубаво не води  Peace

За килцата нищо не правя , за да ги смъквам.. никога не съм се подлагала на диети и ми е дива Индия тази тема... Но в момента имам +4 килца и съм сигурна, че ще се стопят както и останалите 9 Simple Smile Simple Smile Влизам в някои дънки , но таза ми си казва широката дума и не дава ред на по-тесничките модели  Rolling Eyes Rolling Eyes
За нова година така ми се ходи някъде на планинка на виличка или хижичка.. но като знам какво ходене си правим по принцип и катерене.. май няма да си причиня да се кача до някъде и от там другите да ходят , а аз да кърмя Simple Smile Ще трябва в най-скоро време да обсъди темата с ММ ... Иначе и ние днес сме много кротки .. Ая цял ден раздава усмивки и ПРЕпълва памперси Simple Smile Чистих ако около пъпчето й  Rolling Eyes Доста се беше постарала... За свекита няма да се отчитам..... моята мързелана не заслужава подобно внимание  Peace
Хубава вечер Simple Smile

Пепи, честит рожден ден мила  Hug Щастие , здраве и много детски смях Simple Smile

# 402
Пепи-Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много здраве, любов и щастливи мигове с най-близките ти хора!!! newsm59

За капките против колики- както и пред исъм писала давам Био Гайа по 5 капки вечер преди последното хранене, разтворени в малко преварена водичка. Понякога, когато много реве давам и мъничко повече. Няма проблем да се дават повече от 5 капки на ден, просто 5 капки е стандартната доза.

# 403
  • В древна страна на край света!!!
Здравейте момичета,най-накрая и аз да се запиша то се е видяло че няма да е често.От една седмица съм сама с бебетата и купонът тече с пълна сила.  Crazy Crazy Crazy Трудно ми е да се включа по всички теми,но по последните коментирани :
Давам залагалки,защото нямах сили да ме ползват за такава,те само заспиват с нея и я плюят по късно, а понякога и без нея.
Цикълът ми дойде веднага след 40-тия ден и си беше както обикновено,въпреки наличието на кърма, при мен май е наследствено.
Килограмите отдавна се стопиха,даже вървят надолу,но май с две бебета е нормално. Crazy
За свекървата лошо не мога да кажа не ни се меси,но това е заслуга на ММ.
Предният месец бяхме на минимума по качени килограми,но сега сме си наваксали и София е 4600гр и 59 см, а Стефани 4200 гр и 58 cм
Mela, Madam X интересно ми е вашите близнаци приличат ли си визуално  поне малко.Ние сме като деня и нощта.Софи е много бяла и за сега със сини очи  и без коса, приличаща на семейството на майка ми,а Стефи е по-тъмна ,с кафяви очи, в началото нейните също бяха сини,но се промениха, с коса  и прилича на баща ми.Като ги види човек трудно би казал, че са сестри камо ли близначки.Имам приятелка,тя и сестра й са точно като нашия случай.В болницата веднага след секциото бебетата ме чакаха в стаята ми и не можах да скрия изненадата си като ги видях толкова различни. Blush Деверите ми са еднояйчни близнаци, а и другите две близки двойки  разнояйчни близнаци си приличат.Другата изненада е че са деца от смесен брак,но за сега приличат изцяло на българската  рода, но карат на режим по арабски,заспиват в малките часове и спят до обяд е не пропускат и млякото си на всеки три часа и половина като по часовник  Crazy.
Исках още да пиша, но дуетът започва  да пее.

# 404
АХИЛЕА и аз също съм случила на свекърва  Mr. Green с нея много се разбираме единствения и проблем е че се опитва да ми дава бебешки съвети но като и направя забележка се приключва с въпроса даже с нетърпение чака коледната ваканция да и закарам и двете деца
ПЕПИ bdbaloni много здраве , щастие на теб и цялото ти семейство

Общи условия

Активация на акаунт