Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 233
  • 713
  •   1
Отговори
# 510
  • Vaudreuil Canada
За Биогаята аз давам 5 капки в малко изцедена кърма с лъжичка.

# 511
Добро утро!
Тази сутрин съм най-ранобудна май Simple Smile Храних в 5, мъжът ми стана, защото ще пътува, след него и баткото  се надигна да не изтърве нещо и да пита кой къде отива толкова рано и то разбира се стана 6, а аз се разсъних.

При нас коликите последните два дена бяха много ужасни и снощи дадох Инфакол. Да видим дали ще има подобрение днес. Капакът е кашлящия батко, на който не мога от 3 седмици да му оправя кашлицата. Два дена не кашля на третия започва ... да се надавам че вече е на подобрение иначе ще изкукам с двамата, а и довечера ще сме сами без тати ...
Иначе вчера си направихме най-после дългоочакваната разходка и се надявам днес да също така хубаво времето.

cvm това което го пишеш за твоя мъж, все едно аз съм го написала за моя. Подарък вече му купувам с него или просто нищо не купувам.

А относно еднократните помощи - не знам колко е платил моя мъж за това удостоверение, ама помощите вече ги поизхарчих даже Simple Smile

Искам да попитам Инфакола преди всяко ядене ли го давате?

# 512
Добро утро Hug

Пепи, за акането аз съм давала два-три пъти Дуфалак и не е привикнала към него, а след като дам 5 мл и веднага свършва работата.

Тони, макар и със закъснение честит рожден ден  bouquet

Ahilea,
колко см и колко кг е твоят бебок, че вече носи дрехи размер 3-6, просто ни е интересно да знам и аз горе-долу кога ще носим такъв размер?

За удостоверението за родствени връзки и аз си платих 10 лева #Cussing out То като съм отишла е много ясно, че ще искам експресна поръчка, няма да се разкарвам 100 пъти до там. Сега трябва да се наканя да отида да взема оригинала на акта за раждане, че нали там остава, докато преведат парите.

Тази нощ съм много доволна, успях да се наспя Grinning Сложихме Миа да спи в 22.30 и в 23 и аз вече бях в леглото. Към 4 се обади, но й дадох залъгалка и пуснах сешоара и стана чак сутринта с баща си в 7 часа, хапнахме и сега си гледка до мен на дивана Heart Eyes

За среща в Южния парк и аз съм за Party

Днес майка ми ще дойде да я погледа, а аз ще отида да напазарувам някои неща, че мисля и коледни сладки да правя Grinning

# 513
  • Пловдив
Добро утро и от нас!

На Ивко вчера му предписаха Лактулоза. А от онзи ден давам Линекс бебе (пробиотици на прахче). Надявам се да се регулира чревната флора, че се измъчи милият. От вчера насам имаме 3 пълни памперса, като първият беше пълен като за 3. Още 2 дни ще давам лактулоза, но в минимални количества. Препоръчва се да се дава поне 3-4 дни.
В крайна сметка проблема с неяденето на Иво ще се окаже запек (тежест в стомахчето и трудно изхождане). Поне аз така си го обяснявам.
Днес може и да излезнем за мъничко, че времето ще е хубаво Simple Smile

# 514
За срещата предлагам да е в сряда тоест утре понеже ще е най топло , а в четвъртък ще духа по силен вятър   после ще пиша повече че сега трябва да ставам  Hug

# 515
Здравейте, момичета!

Мнооооого ви благодаря за хубавите пожелания за рожденния ми ден!!!
 Изкарахме си добре. Кали мног ослушка и остави мама да приготви всичко.
През нощта спа от един до седем и половина. Смених и памерса, нахраних я и сега пак си нанка.
Аз също съм за срещата утре ил в четвъртък, както кажете. Пишете само къде и в колко часа. Аз предлага мда е в ранния след обед, че е най-топло и тъкмо е след хранене.
За Био Гайа-давам по 5 капки вечер преди последното хранене в малко преварена водичка с биберон.
За удостоверението за семейно положение- и аз платих 10 лева за експресна поръчка.Така помощта стана не 250, а 240 лева. Много тъпо е измислено, защото е мног ясно, че като си с б ебе не ти е удобно да се размотаваш по хиляда пъти до Общината и ще искаш експресна поръчка. На мен даже не ми казаха, че има и други варианти, заведе ме една служителка на касата и ми каза-такса 10 лева. Иначе помощта бързо я получихме. И аз трябва да отида да си взема оригинала на акта за раждане, че още си седи в общината.

# 516
MagieA почнах да давам Инфакола на всяко ядене, но отначало го давах само на дневните. Подобрение особено не забелязвам и ще почна да давам по два капкомера и ако това не помогне, ще пробвам нещо друго.
Аз питам колко време отнема удостоверението, че не ми се дават 10 лв. и трябва да го вадя от друг град, ако е примерно 5 работни дни, мога да почакам, докато гостуваме на роднините.

# 517
Добро утро, момичета!
Не днес се наспах ме и съм супер доволна.
Днес също ще бъде хубаво времето и пак ще се възползваме Laughing

Био гаята я давам вечер преди хранене с лъжичка по 10 капки

# 518
  • Варна
Онзи ден започнах да пиша пост, тази сутрин викам ще го продължа, като погледнах от тогава са публикувани 43 нови отоговора  Crazy, пак няма да съм адекватна, за това ще пиша на ново.
anbibian , първата кутия АМ, с която дохранвах беше Аптамил комфорт, защото нямаше Аптамил в магазина, след това взимам Аптамил, не виждам някаква разлика в силата и честотата  на коликите. Аптамил Комфорт е по- гъсто мляко, за много повръщащи бебета , за това реших, че няма нужда да взимам такова.
Биогая давам от два дни, по 5 капки в лъжичка без да ги разтварям в нищо, така давам и вигантола сутрин.
Вчера взех за Тони пяна за измиване на Мустела, с която се махат крусти. Като му я разнесох по главата нададе срашен писък, веднага я изплакнах, чудя се дали е от нея или от нещо друго  ooooh!. Иначе после крустите наистина се пообелиха доста, но аз не посмях да разресвам да не му направя нещо  Crazy.

Хайде наспа се, ще се приготвяме, че имам доста задачи за днес, до може и да се разходим. Боби е на градина кашлящ, но вече месец не е ходил и трябваше да го заведа, за да не правим нови изследвания после.

# 519
Аз забравих да ви почерпя за нашата втора месечинка! Вече сме големи Laughing newsm38  party023

# 520
  • Варна
Добро утро и от мен!

Момичета, попаднах на интересен линк, публикуван от ♥Elfita♥  и реших да го споделя с вас. Трябва да подавам при работодател последния болничен от педиатъра и се чудих какво още трябва да се подава и намерих линка. Надявам се да ви е от полза.   bouquet

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4

# 521
Здравейте момичета,
аз почти не пиша, но ви чета, макар и по-рядко напоследък и ако нямате нищо против с голямо удоволствие бих дошла на среща в Южния парк

# 522
  • София
Добро утро, момичета!
Аз също платих за експресна поръчка 10 лв. /иначе обикновената е 5 лв и се чака 5 дена/.
Как може всяка община да има различна политика? Няма да се учудя наистина да е безплатно, когато е за социалните, обаче понеже не знаем са решили и от нас пари да взимат, защото като подавах там имаше един млад циганин излезнал от затвора и му искаха и на него такъв документ, но му казаха като отиде да каже, че е излезнал от затвора и да му го извадят безплатно #Cussing out. А същия служителката като го попита  какво е работил преди, той безскрупулно каза че "разхвърлял наркотици" и обясняваше колко е доходно това, щото е успял да си купи апартамент за 70 000. Ясно е този човек с какво ще се занимава пак.
anbibian за детските- взима се дохода за 12 месеца назад, като трябва да имате доход под 350лв на член от семейството, но се взима брутната заплата, също доходи от граждански договори и т.н. И защо брутното така и не мога да си обясня, като то е ясно че 30% са данъци и осигуровки и реално човек разполага с много по-малко. Попълва се една молба декларация и се подава в социалните, също трябва да представите и бележка от педиатъра, че са поставени всички ваксини на детето.

# 523
Хайде сега на спокойствие Добро утро или то май Добър ден е станало аз до като се намотам Дари се наспа измихме дупето и така се нааааака  #Crazy #Crazy повторихме процедурата от нова хапна и сега си гука до мен на новия шезлонг Peace
аз и днес съм свежарка хванах ме цаката на ММ той бил много лесен всяка вечер да има вкъщи кутия бисквити Траяна и сутрин храни бебето  Mr. Green и така хванах промоцията и днес  Laughing
Последно кой ден да е срещата аз предлагам утре пак повтарям времето ще е най -топло чакам потвърждение от Смуси, Тони, Ел Божко , Хрисин , и другите който ще се присъединят към нас Hug

# 524
Здравейте  Grinning
Аз днес успях и да закуся, и да пусна една пералня на мънечкия, сега съм се тропосала пред компютъра с купа ябълки, круши и дюли и го чакам да се събуди за да яде.  Grinning
Ради, честити ви два месеца!
anbibian, експресната поръчка се изпълнява на момента, бързата мисля, че е за 1 или 3 дни, а обикновената май е 3 или 5 дни - в зависимост от общината. Не че самото му издаване реално не отнема 2-3 минути колкото да попълни жената новите данни и да разпечата удостоверението. За детските се взимат доходите на семейството за 12 месеца назад - брутно естествено.  #Cussing out Трябва да ви се падат под 350 лв на член от фемилито. Ако евентуално не си омъжена се гледа само твоя доход и се дели на теб и детето/децата, ако си омъжена се взима и дохода на съпруга. Абе така е направено, че с брутните доходи почти няма шанс да се вместиш. Детските явно са предвидени само за ... сещате се за кои.
В Швеция преди години водили сериозна дискусия как да се дават, по какви критерии и до кога... и накрая решили, че всички са деца на Швеция и останалото би било дискриминация спрямо децата и решили - по 100 евро на дете докато навърши 16 години. То по соца и тук се даваха за всяко дете, но сега тая екстра не е за данъкоплатците, а за висящите на социални помощи и минимален % от работещите.
За среща аз ще трябва май да чакам до пролетта.  Sad В момента с това секцио не мога да се мъкна с количката и да я вдигам, което е неизбежно в София. А колата не смея да я карам, че от градското шофиране не ми се повдига ами направо...не знам  Embarassed То аз съм си виновна де, тая книжка не е само за украса, обаче напаво органчески не понасям градското. Виж за дълъг път няма проблеми, товаря си ги татито и каката и си карам по магистралата без проблеми, ама в София  Sick И като съм толкова претенциозна ще си чакам хубавото време, че да може да се мъкнем с обществения трапспорт.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт