Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 211
  • 713
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Хайде и от мен добро утро!   bouquet
Първо искам да пожелая на Али бързо да оздравява и мама да си я прибира вкъщи!  Praynig
marsssika много неприятно с този шум.. дано да е само в ушите на вашия педиатър.  Wink Вие днес накъде ще сте на разходка, да знам дали да се оглеждам?  Rolling Eyes
Hubellena за молитвата ходихме в Св. Николай, нямахме час, макар че ни попитаха дали имаме. Все пак не ни върнаха. Информативно-таксата е 10лв. Миличка, хубаво е, че има подобрение при теб, пожелавам ти скоро да си 6. Аз в началото(пък и сега, когато почувствам дискомфорт) се мацах с един крем на Авент.
Относно стриите и мен не ме подминаха..  Twisted Evil В края на бременноста ми се появиха по прекрасните ми паласки, а сега по гърдите....  #2gunfire Иначе по корема и аз нямам. А за протокола - не се цедя, така че може и да не е от помпата. Мацам се с един прехвален крем - Synchroelast, но само по любовните дръжки, по гърдите не смея заради кърменето.
За срещата в морската съм много за, но пак сме толкова сложни в организацията.. Къде влизаме в някакъв ритъм и имаме режим, къде се търсим на има няма 2 часа и ни мъчат коликите...  Crazy и не знам дали ще мога даа откликна в дадения час. Но пък бих могла да се пробвам. А и вече се кърмихме тия дни в морската, колко му е да повторим.  Blush
Кенгуру съм си поръчала и чакам да пристигне. Надявам се  и на двама ни да ни е удобно!  Mr. Green

# 586
  • София
zellda а вие какви пелени ползвате? Ние сме с тези http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/reusabl … zmer-3-16-kg.html и съм много доволна , имаме и няколко разични де... Сега обаче ще поръчвам още, че са ни малко и се чудя дали пак такива или да пробвам нещо различно...

# 587
  • Нейде из лудите гори...
Петкова дано наистина е само в ушите на педи  Praynig
Иначе из морската като хвана от делфинариума правя една отсечка до обсерватория и обратно  Mr. Green И по средата някъде пауза за почивка на краченцата мим  Mr. Green За сега не ни се е налагало да се кърмим там, но за всичко има време... Вчера 4 часа откара спейки и като започна да се разбужда си запалих джапанките към вкъщи, че да я храня  breastfeeding Също съм много доволна от крема на Авент.. а за организацията, СПОКО всички сме така, далеко съм от мисълта , че някои ще бъде точен  Mr. Green Хайде другите варненски мами ... има ли мераклии за утре???
 Пепи не чакай перфектния ритъм, важното е че малчо хапва ... ритъма сам ще си го нагласи, dont worry  Peace
pow пелените са чудесни, бях ги гледала по едно време, ама така и не се наканих да поръчам.  Ти с колко бройки си, че не ти стигат? Това цената за 1 гащи ли е??  Много са ми симпатични ...

# 588
Добро утро, момичета!   Hug

Снощи бях започнала да пиша, но така и не успях да си завърша поста... Дойде време за баня и кърмене, по време на което и двамата заспахме.   sleepuu

Бяхте засегнали темата за килограмите. Аз до момента съм свалила 10,5 килограма, но имам и доста качени по време на бременността, съответно - доста още за сваляне. Докато достигна заветните 50 килограма, което (по моя преценка) е оптималното ми тегло, ще трябва доста да се потрудя.  goodscale

Залъгалките в нашата фамилия не са на почит. Макси не ги харесва, без значение дали са силиконови, или каучукови. Изплюва ги след няколко секунди и нищо не е в състояние да го накара да задържи по-дълго. Някой път буквално ги изстрелва като тапа от шампанско от устата си. Мен това ме радва изключително много, защото без друго не съм им фен и не искам да го приучавам.   babyuu

Кенгуру не ползвам още, но съм си поръчала слинг. Дано мъничето да иска да стои в него!  Praynig

mela, за покупките от чужбина ползвам Easy2buy. От известно време насам имат, освен транспортна, и посредническа услуга, така че поръчвам само през тях. Сега чакам новогодишните намаления, за да понакупя малко дрешки за хлапето, че расте с доста бързи темпове и имам опасения, че всичко, което има в бебешкия скрин, ще му става още месец най-много.  ooooh!
Темата за свекървите е с много продължения и вероятно ще бъде засягана много пъти оттук насетне. На мен помощ за детето не ми е нужна, трябва ми помощ за домакинството. Грижите за него никак не ми тежат, а ми доставят удоволствие. Дори да се ядосам по някаква причина, бързо ми минава, защото не мога и минутка без него. Предложенията някой да се занимава с малкия, докато аз си изчистя къщата, изпера, сготвя и пр. директно ги отклонявам. Имам нужда от домашна помощница, не от детегледачка!  smile3513

Toni77, честит рожден ден, миличка! Пожелавам ти прекрасни мигове със семейството, здраве за теб и хората, които обичаш, и положителни мисли!   party041

Hubellena, за разранените зърна на мен много ми помогнаха едни компресчета с алое. Марката е Multi Mam, кутийката е бяла и върху нея има нарисувана стилизирана фигурка на мама и бебе в лилаво. Препоръча ми ги моя приятелка, за което ще съм и вечно благодарна, защото почувствах моментално облекчение.  На същата фирма има и балсамче, също много добро.  Peace

nnnn, писах ти ЛС. Simple Smile

Sunny_girl, пожелавам скорошно оправяне на твоята принцеска и по-малко грижи за теб!  Hug

Искам да питам за Ентерокинд, понеже видях, че много от вас дават на бебоците. Какво е действието? Против колики ли го ползвате? В каква дозировка давате?
Благодаря предварително!  bowuu

Ние днес сме на консултация и се надявам всичко да е наред. Вчера Макси стана на един месец, така че ви пращам една виртуална почерпка и с това приключвам - той спи и ще ползвам момента да се погрижа за себе си.

# 589
  • София
marsssika  Цената е за едни гащи, да. Аз имам 10 и ми стигат горе/долу  - ако съм сериозна и пера всеки ден (имам 2-3 от 10те по-рзлични и те съхнат много бързо) .. но така ми е гузно че пускам пералня толкова често и при това почти празна, затова искам да взема още.

# 590
Привет, момичета,
Магиеа, все едно аз съм писала поста ти Sad Това с 2 деца си е направо приключение. Малката вчера пак изяде шамарите. Много ми е мъчно Sad Не я бях удряла 3 години и сега вече не знам... Тупам я по дупето и не силно и знам, че не я боли, по-скоро изпада в потрес от това, че й посягам  Cry Сами без таткото, така става... Вече ми иде да се гръмна!
Съни, скорошно оздравяване на Али!
CVM, помниш ли, че и ние с малкия бяхме в МД и имахме секрет в очетата. И ти споделих, че след 10 дни на тобрин се махнаха секретите и познай - точно 7 дни след спирането на капките всичко започна наново с пълна сила - секрети и от 2 очета Sad Горкото ми детенце, та след малко при педи. Не ме интересуват талони има ли няма ли - ще искам да пуснем секрет да видим каква е тая гадост Sad
Пловдивските мами, уикенда съм в Пл. Искате ли да си направим една среща и ние?

# 591
Ха добър ден и от нас  Grinning
A_H_I_L_E_A, това с гледането и примляскването вярно е много смешно и гадничко в същия момент. Зори нали е алергична и не можеше много неща да хапва, отделно пък и всякакви боклучави храни бяха изхвърлени тотално от употреба защото не може ние да дъвчем, а тя да гледа. Обаче един път бяхме при едни приятели. И те подготвили импровизирани мелби. А тя милата беше на към 3 годинки и вече разбираше, и знаеше че не може да яде сладолед. И единия приятел си хапва и наглежда децата как играят, а той е доста притеснителен, и нашата го гледа като Гаврош пред складкарска витрина. Той съответно се домъкна от хола в кухнята и след малко познай кой... Зори се дотътри и тя....и пак го гледа и му казва "Папкаш а?" Joy hahahaЕййййй казвам ти съдрахме се от смях, а на човека му се отяде горкия. Хем гадно беше, хем още се смеем като се сетим за онзи момент, направо нарицателно си стана това "папкаш а?".  Joy
Hubellena, и Зори повръщаше. Започна някъде към третата седмица и до към средата или края на втория месец ми скъса нервичките. Правеше такива локви, че просто не знам какво й оставаше в стомаха. А баща й като я оригваше - и милия от главата до петите го омацваше....а той е от гнусливите  hahaha Но към края на втория месец рязко намаля повръщането и отшумя за може би 2-3 седмици. Нищо не помагаше преди това.
marsssika, дано всичко да се окаже наред и тревогата да е била фалшива.  Hug
Windy, честита ви месечинка!
Флучия, дано по-бързо се оправят очичките!  Hug

# 592
Флучия трябва да имах зверски търпение при нас след като капах 10 дни антибиотични капки в окото положението почти се оправи нооооо от вчера започна другото око  #Crazy #Crazy толкова секрет не съм предполагала че може да се изкара постоянно го разтривам започнах каките отново и съм се хвърлила  в приключение тая гадост най вероятно е ешерихя коли или там както се пише тя запушва слъзния канал и от там идва това сълзене и събирането на толкова мн секрет
Ще се радвам да споделиш какво е станало след прегледа
На срещата в Южния ще дойде Смуси и тя имаше тоя проблем та ще е разпитам как вървят нещата при тях

# 593
Привет, аз съм от септемврийските майки, но не съм активна в писането повече чета, но виждам, че обсъждате възпалени очета - и моето момче беше така, но му капнах няколко капки кърма в окото и се оправи веднага, кърмата имала антибактериално действие. дано да помоген и на вас Simple Smile

# 594
Pow - сега се връщаме от консултация и педиатърката ни каза, че изпотяването, като симптом за рахит е съпроводено с остра и неприятна миризма, така, че да не се притесняваме. Потенето е било нормално.

fermat - нашето оченце също сълзи, аз съм чела за варианта с кърма, но педиатърката ни каза, че това само ще доразвие инфекцията и не посмях. Каза да почистваме само с преварена вода, а ако очичките залепват от секрета - да използваме торбекс.

# 595
Здравейте, майчета!
Някоя от вас ходи ли в Борисовата градина през деня на разходка?
Аз съм там всеки ден от 13 до 16ч, ако е хубаво времето, разбира се, и чесно казано много ми е скучно самичка..А и все си обещавам, че предимно ще ходя, а всъщност прекарвам повечето време по пейките, ядейки нещо...И така ако някоя от вас се чувства като мен , иска да се запознаем лично и да си бъбрим сладко по време на разходките ще ми е много приятно.Пишете на лични Peace

# 596
  • Варна
Силви, на прегледа при ортопеда и на нас ни каза да притискаме пъпчето с лейкопласт. Доста е неудобно при къпане, а и Кико се обрина под него. Сега съм му взела едни лепенки специално за пъпче-хипоалергични. Много съм доволна, добре му понасят на детенцето и се сменят рядко.

# 597
nnnnn - с какъв левкопласт залепвахте първоначално пъпчето? На нас ни казаха копринен, но от днес ще започнем.

# 598
  • Варна
Мисля, че е копринин. Докторът не ми каза какъв, а какъв цвят да е пластмосовата му ролка - син.

# 599
A_H_I_L_E_A ако разбереш от къде са бодитата и гащеризоните, моля те сподели с нас. А за примляскването и на нас ни се случи вчера на вечеря. Както си хапвахме пържолки, а тя си лежеше до нас, изведнъж се обърна и почна да примлясква и да ме гледа в устата и ние се посмяхме доста  Joy Сега разбирам какво имаше в предви една моя приятелка като ми обесняваше, че почнала да захранва по-рано, защото тяхното бебе така жално ги гледала и мляскала докато ядат  hahaha
Liika благодаря, че сподели за млякото  Hug Аз ще се консултирам с педиатъра преди да го сменя и може и да го пробваме това Комфорт. Иначе и наште акита са както ги описваш на твоето бебе. Ако ще поръчваш от сайта, може да ми драснеш едно лично съобщение. Ако те покани потребител в Окадо получаваш 3 ваучера по 10 паунда за 3 поредни поръчки до края на февруари май бяха. Дори да не го ползваш и трите пак е нещо  Peace Аз и Аптамил 1 от там взех последно и Яна много добре го понася. Хареса ми сравнението, че мирише на храна за рибки  hahaha Вярно на това понамирисва Аптамила, аз въобще не можах да се усетя, ама ми мирише на гадно, пък Яна си го харесва  Mr. Green Добре, че нямаме рибки, че да не им набара храната  Mr. Green
За миенето на мивката - ние в началото се събирахме под чучура и тя сама стъпваше в мивката. А сега я слагам на колене под чучура, че иначе не се събира, а татко й само коментира отстрани - Мале какъв гръб е направила!  hahaha Вярно като стане 6 кг. не знам как ще се оправям с нея  Crazy
radostina 87 колко капки даваш от Вигантола? Ние почнахме с една, като казаха, че може да я увеличим на 2, обаче не сме ходили още при педиатърката и не знаем дали да не почваме вече по 2 капки (ние си имаме двама педиатър, този по здравната каса въобще не се сети за Вигантола  Sad)
Hubellena най-добре звънни на педиатъра щом повръща много. Ние връщаме по малко мляко след всяко хранене, но ако почне да повръща повече бих звъннала веднага.
След погачата колко дни се държи вързопа на високо?
За слинг не съм мислила, може и да пробвам. Нашето кенгуру има подплънка отзад за кръста и подложка за главичката, обаче диването не я харесва тази подложка и мрънка докато не я махна. После си извива врата назад и така тежеста се премества там където не трябва и затова вероятно ме боли кръста и гърба, ако си кротуваше в кенгуруто нямаше да го има тоя поблем. Иначе и тя се успокоява вътре и заспива.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 13:00 от anbibian

Общи условия

Активация на акаунт