Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 340
  • 713
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте мами, аз съм от предимно четящите мами (гледам да следя всичко доколкото е възможно с малката шушка, че сме на ръце през повечето време). Ще се опитам да се включа по повечето актуални теми към момента.
За коликите - при нас бяха много силни в началото, давахме Еспумизан по 10 капки на всяко хапване, но не ни помагаше особено, след това педито каза да увеличим дозата на 25 преди всяко хапване и ефекта е осезаем, не са ни минали напълно, са доста по-слаби. Малката само се присвива проплаква леко и се успокоява и така няколко път, а в началото миличката ми се свиваше по 2 часа и повече без спирка. Друго за коликите не съм давал и не мога да споделя опит.
За памперсите - минахме през всички видове на папмерс (Active Baby, Sleep&Play, Sensitive) най-доволна останах от Sleep&Play оранжевите, те не ми пропуснаха нито веднъж. Най-евтитни са в Метро, пакет 68 броя е 16,70лв.
За АМ - ние сме само на АМ, имах малко кърма в началото и горе долу 20 дни се кърмехме, но после изведнъж спря и каквото и да правех повече от 20 грама нямаше. Сега слагам малката отново на гърдата от време на време през деня, но по скоро за нейно успокоение (и мое) отколкото за да яде. Иначе ползвахме до скоро само Фризолак, но взехме да се запичаме, сега сме на Фризовом, но педито ни препоръча след като мине запека да ползваме Милумил защото имал пребиотици, и смятам да пробвам с него.
За запека - засега когато Никол пие само Фризовом успява да се изходи по 2 пъти на ден, но от него акото ни е прекалено рядко, надявам се че с Милумила няма да имаме проблеми със запека.
За белите пъпчици - ние доста имахме след като ни изписаха от родилното, но сега почти няма, миех ги само с марличка с преварена водичка по няколко пъти на ден и те постепенно си намаляха.
Кенгуру не ползвам все още, макар че много искам, но изчаквам да мине консултацията с ортопеда следата на декември и ще купуваме тогава.
За еднократната помощ - на мен ми взеха само 2лв. в общината и това беше. Помощта все още не са ни я превели, но когато - тогава, какво да се прави ще чакаме.

Ние вече сме 4010кг и 53см, а ни изписаха 3110 и 51, което за мен е много добре като за първи месец Simple Smile Все още не гукаме, мъчи се нещо, върти езичето, но само толкова. Нямам търпение да започне да гука и да й чуем гласчето с татко й, че сега само плач чуваме Simple Smile

Много се радвам че се организирате за разходки в Южния парк в София, аз с удоволствие ще се присъединя, но след Нова Година, защото сега съм си в Пловдив при майка ми да ми помогне докато малката стане на 2 месеца и след това си се връщаме в София при нашия тати.
Честито на всички бебчовци навършващи днес 2 месеца, да растат здравички и много лъчезарни.
Разгледах снимките на мъниците, много са ни хубави всички, пу-пу да са живи и здрави.
Хайде засега чао от мен, че е време за разходчица, ще се опитвам да пиша от време на време, но със сигурност ще продължавам да ви чета Simple Smile

П.С. Съжалявам за дългия пост, но така е като не пиша често Simple Smile

# 601
Зелда, май аз съм като твоя Ники. И на мен до ден днешен рядко ми се прияжда нещо различно от шоколад.  Mr. Green

Иначе и моето бебоче се изпотява по време на хранене - изпотява му се врата, където опира в ръката ми. Т.е., така го слагам да яде, но не мисля че е рахит.  Shocked По-скоро му става горещо от топлината на тялото ми понеже и на мен в този момент ми става горещо и се препотявам.  Laughing
А бебока пие Вигантол и не можеш да го спреш да се движи. Вече почва да прави опити да се обръща от гръб по корем, но стига само до половината и се връща в изходна позиция.  Laughing Много обича да ми го прави тоя номер на повивалника та все се извърта памперса настрани и едвам го обличам - като шугав е направо! Като го сложа да лежи докато го гуша, почва сам да се надига да сяда ама още не може да стигне до никъде.  Laughing Майка ми каза, че след още 1-2 месеца няма да смея да го оставям, какъвто е подвижен. Аз не че и сега го оставям де.  Laughing
Още нещо - рахита по фонтанелата ли се открива? Педиатърката му я проверява на всяка консултация и като цяло засега върви мъничка фонтанелка.
Ентерокинд са хомеопатични капки против колики, но според моя опит успокояват и при други безпокойства у бебето. Поне моето много се успокоява от тези капки независимо дали го боли коремчето или нещо не се чувства добре и аз не знам от какво.  newsm78 Педиатърката каза да давам по 3 капки разтворени в малко водичка 3 пъти на ден половин час преди ядене. Аз не спазвам тази препоръка! Давам задължително само преди последното хранене преди къпането по 3 капки в малко водичка. Ако през деня или през нощта не се чувства добре и е превъзбуден или много мрънка и не се успокоява от нищо, пак му давам по същия начин. При мен резултатът идва точно след 5 минути - успокоява се и заспива.  smile3524
Уинди, честита месечинка на Макси.   bouquet
anbibian, ще се интересувам свекърва ми от къде е взела тия хубави дрешки и ще пиша.  Wink

# 602
Момичета, не се шашкайте много с потенето, ортопедът, когато ходихме с Ники на преглед ни беше казал, че не е виждал дете болно от рахит, само едно циганче, което се хранело с брашняна каша. Малко виновна се чувствам, че споменах въобще, извинявам се   Confused

Pow, аз имам Бамбино Мио - 3 гумирани гащички и окло 25-6-7 пелени, те се слагат в тях. Не ми стигат, обаче, също всеки ден пера, но сменям поне 20. За момче не ти ги препоръчвам, бях пробвала с Ники, но постоянно пропускаха и сега се радвам, че успяваме. Мисля да пробвам от твоите, благодаря, че сподели, тъкмо щях да поръчвам още. За разходка навън удобни ли са, пропускат ли често?

# 603
  • София
Pow, аз имам Бамбино Мио - 3 гумирани гащички и окло 25-6-7 пелени, те се слагат в тях. Не ми стигат, обаче, също всеки ден пера, но сменям поне 20. За момче не ти ги препоръчвам, бях пробвала с Ники, но постоянно пропускаха и сега се радвам, че успяваме. Мисля да пробвам от твоите, благодаря, че сподели, тъкмо щях да поръчвам още. За разходка навън удобни ли са, пропускат ли често?

Ми не пускат изобщо.... Незнам как така, но съм доволна Simple Smile И на разходки излизаме, и за през нощта ги ползваме.

# 604
Минавам набързо.Изписаха я Али днес,мислеха утре,обаче аз много настоявах да ни пускат вече,че беше и студено в стаята,доведоха и едно момченце болно от бронхопневмония в нашата стая и мен ме хвана страх да не се зарази....Иначе е по-добре.Кашля,има хрема,но се надявам всичко да отшуми бързо!

Колажа е готов и е на първа страничка-може да го видите.И много,ама много искам да се извиня на Прозорливка,понеже съм изпуснала тяхната снимка SadБез да искам съм я пропуснала,а после нямаше как да го поправя,че вече бях приключила,когато видях,че съм пропуснала снимка Confused HugНе е нарочно и дано не се сърди! Hug

Друго,друго....не се сещам сега!

# 605
Съни, браво че са ви изписали вече. Бъди спокойна - на Алина ще й мине. Много са ни хубави бебчетата.  Grinning
Само дето аз съм многоооо ТЪПААААА....!!!!  smile3511
Сложила съм да пера наред с хубавите дрехи за бебето от свекърва ми и една червена блузка - пак за бебето, но тя като пуснала и всички дрехи и лигавчета се оцветили в розово.  smile3515 newsm61 Тези, които бяха светло сини, са станали с един неопределен мръсен цвят - като захабени.  smile3511 newsm61 smile3515 Как може да съм такава малоумница направо не знам. Идва ми да подскачам от яд!!!! smile3512 smile3514

# 606
Съни-радвам се че са ви изписали и че сте по добре. Дано скоро напълно да се оправите и никога повече да не ви се случва подобно нещо Hug Praynig Много благодарности за колажа, чудесен  Simple Smile  bouquet

anbibian- аз давам един ден 1 капка, един ден 2 по съвет на педиятърката. Утре сме на консултация и ще видим дали ще останем на тази схема

# 607
Съни, извинявай, не бях прочела за проблемите с Али и те занимавам с ФБ! Много се радвам, че вече сте добре!

# 608

Има ли някой, който от Аптамил 1 е минал на Аптамил комфорт? Положението с коликите подобри ли се?
[/quote]
Здравейте! Не съм писала досега в форума, но редовно ви следя. Ние още от родилното бяхме на Аптамил 1, почти нямам кърма и основно е на АМ,но от Аптамила започна да ака на 1,5-2 дена, започнаха го колики и аз реших да мине на Аптамил конфорт - още първия ден се изака, но след това пак се започна със акане на 1-2 дена. В сравнение с нормалния Аптамил комфорта е доста по гъст, бебо го харесваше, но мен ме притесняваше това акане на 1-2 дена. Докато беше на комфорта акото му беше станало доста зелено на цвят. Относно коликите немога да кажа точно защото при нас един ден са доста силни после не са. Минах на Лактана био иии не знам дали коликите се увеличиха или нещо от млякото обаче след всяко ядене започна да проплаква и да пропищява, но ака всеки ден и цвета вече е доста по жълт отколкото с комфорта.

# 609
  • София
A_H_I_L_E_A много неприятно, то този цвят мяза нещо като лилаво, но наистина все едно е като захабено.
Съни, браво на вас, дано да не се разболявате вече така, че да стигате до болница.
Момичета как ви мина срещата, нали днес беше newsm78
Аз да ви кажа, в Дружба 2 откриват ДМ и от 1-3 декември ще има 15% намаление на всичко там.

# 610
Съжалявам, но не съм чела нищо в темата и влизам само да кажа, че качих снимки от срещата днес. Поправих името на албума на "Софийски срещи", за да ни е всичко на едно място и да не стават хиляда албума. На снимките липсва само seawish, за съжаление:(

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 18:19 от Alter Ego

# 611
Момичета някой беше пуснал линк/ не си спомням кой/ към едно фото маже ли пак да го пуснете  Praynig
Съни чудесна новина  Hug
Срещата беше страхотна  Grinning

# 612
  • София
заповядай http://www.snimkitevi.com/snimkitevi/
сега разгледах снимките, малее какъв "автопарк" от колички сте направили, и като ви гледам всички сте в перфектна форма, слаби, фини...да не съм ви чула да се оплаквате Naughty

# 613
Cvm- http://snimkitevi.com/snimkitevi/
Гледах смимките-страхотни сте. Така ме е яд че живея толкова далече Cry

# 614
благодаря ви момичета и силса  Hug за комплимента

Общи условия

Активация на акаунт