Швейцария

• 106 782
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Kepeva,
благодаря Ви за отговора. Аз се интересувам за Базел, понеже видях, че и там има безплатни карти за градския транспорт за всички с резервация

# 646
Kepeva,
благодаря Ви за отговора. Аз се интересувам за Базел, понеже видях, че и там има безплатни карти за градския транспорт за всички с резервация
Да, принципът е един и същ. Ще получите карта за публичния транспорт.

# 647
Здравейте!

Обмисляме пътуване до Базел с дете на 7г. Този район ни е напълно непознат и затова искам да си сверя часовника.Планът горе-долу е следния:
Пристигане в петък следобед със самолет в Базел(Уиз от София). Настаняване в Базел.
На другия ден посещение на Рустик парка. До колкото успях да видя и да се ориентирам има възможност за влак.
В неделя разходка до Колмар.
Понеделник до обях разходка в Базел и следобед прибиране в София.
Изобщо не съм ориентирана. Някакви други предложения за посещение/ или времето е малко?
Другото, за което имам съмнение, че е възможно да осъществим е разходка с панорамен влак, но от този регион възможно ли е ?
Благодаря предварително за всички съвети.

# 648
Здравейте!

Обмисляме пътуване до Базел с дете на 7г. Този район ни е напълно непознат и затова искам да си сверя часовника.Планът горе-долу е следния:
Пристигане в петък следобед със самолет в Базел(Уиз от София). Настаняване в Базел.
На другия ден посещение на Рустик парка. До колкото успях да видя и да се ориентирам има възможност за влак.
В неделя разходка до Колмар.
Понеделник до обях разходка в Базел и следобед прибиране в София.
Изобщо не съм ориентирана. Някакви други предложения за посещение/ или времето е малко?
Другото, за което имам съмнение, че е възможно да осъществим е разходка с панорамен влак, но от този регион възможно ли е ?
Благодаря предварително за всички съвети.

Рустик парка къде се намира? На мен нищо не ми говори.

# 649
  • София
За този Рустик парк нищо не мога да кажа.
Колмар е много приятно местенце, но впечатляващата му част покрай канала е горе долу 10 минути обход. Ако сте склонни на ранно тръгване и късно прибиране в Базел, би било чудесно да се съчетае със Страсбург, който е разкошен.
Панорамните швейцарски влакове, които се движат редовно и с уговорката, че не говорим за специално поръчани от групи, ще ти дойдат далече от Базел и няма да имаш време.
В общи линии и за това време, толкова би бил предела.

# 650
Корекция - имах в предвид Рулантика(Европа парк) град Руст
https://www.europapark.de/en/rulantica/nordic-festival-lights.
Преименувах парка на името на града Simple Smile
Някакъв съвет как да стигна до там - или да си ползвам официалното в сайта, което е дадено с влак от Базел?
Мерси и за Страсбург - нямах кураж да го включа в плана. Предполагам, че с влак до Страсбург, от Страцбург до Колмар и после Базел. Трбява да погледна разписанието на влаковете.

# 651
  • София
За Europa park следваш инфото от сайта, да.
Влакът от Базел за Страсбург е същия, който минава и през Колмар. Как ще ги подредиш е въпрос на предпочитания.
Аз бих тръгнал рано за да пристигна съответно рано първо в Колмар. Идеята ми е, че сутрин натоварването ще е по-малко спрямо следобед и подвечер, защото там е концентрирано в малко пространство. И не повече от 2 часа за да имам доволно време в Страсбург. Оттам максимално късно прибиране към Базел.

# 652
meche_72, за Европа парк е добре да си отделите един цял ден. Ние не сме били на този парк, но сме ходили в Леголенд и в Гардаленд и  децата си уплътниха целия ден там, даже не стигна. Събота и неделя там е пълно с деца и има големи опашки на някои от атракционите.
Аз лично бих направила програмата да е с първа нощувка в Базел и на другия ден рано сутринта да се тръгне за Руст, като е хубаво да сте там още при отварянето на парка, или възможно най-рано, за да може максимално да се възползва детето, пък и вие. Този ден бих резервирала нощувка някъде наоколо и на другия ден сутринта да се тръгне за Страсбург и Колмар. След като пообиколите вече може да се върнете за нощувка в Базел, и на другата сутрин да разгледате и Базел.
За нощувка в Базел сме ползвали Ибис хотел, преди години и ни беше включена и някаква карта за градския транспорт, но дали пак я има тази екстра не знам.

# 653
  • София
Базел е прекрасен град, има какво да се разгледа, но чисто туристически, за дете не знам какво ще му е интересно. Ако резервирате нощувки в Базел или околностие ще ви издадат електронна карта, която ви дава право на безплатно ползване на градския транспорт, който е много добре уреден, трамваите и автобусите са точни (Швейцария е все пак Simple Smile) и като са ви безплатно нямате притеснение колко и до къде да ги ползвате.
Относно Европа парк не мога да ви ориентирам, но знам че е в Германия, близо до Фрайбург (на едина час с влак). Базел има три гари - Швейцарска, Немска и Френска, съответно щом ще ходите до Германия ви препоръчвам да си купите билети за влака от Немската гара(мисля че се казваше Basel Bad Bf), разликата в цените е огромна( от Швейцарската в посока  беше 30 франка, а от Немската двупосочен 17 евро)
Относно Колмар - за 40 мин с влака от Базел, цената мисля, че беше около 17 франка на посока. Има влакове на всеки час, много е удобен транспорта, градчето е малко и много красиво, за еднодневна разходка е супер.
Весело изкарване

# 654
  • Sofia
Можете да вземете кола, което значително ще улесни придвижването.

# 655
  • I want it all and I want it now.
Билети за влака  посещение в парка от DB Reisebüro / Немската част/на самата гара информация си вземете  билети за отиване и връщане. За парка, както са ви казали отидете рано сутринта до вечерта. Колмар ви е няколко часа с ресторанта.

# 656
  • Бургас
Здравейте!Насочих се към тази оферта.Доста е натоварена,но все пак целта ни е да гледаме,а едва ли бихме повторили за тези цени!https://rual-travel.com/trips/.И все пак какво мислите?Ще пътуваме твърдо с агенция,защото не знаем езици.Тези ледници в програмата струва ли се да се заплащат и видят?За Юнгфрауйох-вероятно ще се прежаля.Малко ми е трудно какви пари да предвидя за храна.Не смятам да посещавам заведения след прочетените коментари.

# 657
  • София
Линкът не води към конкретна програма.

# 658
  • Бургас
Линкът не води към конкретна програма.
Нещо не мога да се справя с този линк.Програмата е в сайта на Руал Травел /Швейцарски Алпи - Юнгфрау и Матерхорн/.

# 659
https://rual-travel.com/trips/%D1%8E%D0%BD%D0%B3%D1%84%D1%80%D0% … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Ето линк към Юнгфрау и Матерхорн с тази фирма.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:41 от Uncommon

Общи условия

Активация на акаунт