Швейцария

• 106 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Швейцария е много красива и всичко по програмата си заслужава да се види. Най-скучното, което е включено в нея е Женева, поне за мен.Simple Smile Пътят не е малко, но не е и твърде много, за да му дойде в повече на човек. Забележителностите, които са посочени в съответните градове не са на големи разстояния помежду си. А за Алпите, Метерхорн, Юнгфрауйох и т.н. съм с две ръце "за". Пленителни са гледките, стига да случите на хубаво време.

# 661
  • Бургас
Много благодаря и за линка! А за посещение  на ледниците, едва ли са по-красиви Юнгфрауйох?

# 662
  • София
Ледниците не се посещават. Просто ги виждате от върховете, т.е. от панорамните площадки. И на двете места може да посетите ледените дворци.

# 663
  • Бургас
В програмата пише - посещение на ледника Горнерграт с влак - 132Fr. и ледника Матерхон с влак - 126Fr.Разбира се по желание.

# 664
  • София
За мен е неразумно препускане това.
Женева е сигурно най-прехваленият град въобще, Лозана е просто град. Веве и Монтрьо.... ако си един месец в Швейцария, да ги видиш, но за 5-6 дни е неразумно да се включват за сметка на други.
Храната в магазините е на поносими цени, Лидл е най-бюджетен. Но едва ли ще имате условия за приготвяне и остават ... сандвичи?

# 665
  • Бургас
Да, така е, но все пак е вариант, отколкото нищо да не видиш. А всеки един ден в повече се отразява финансово.

# 666
  • София
Във веригите Coop и Migros има топли точки, откъдето може да си купите сготвена храна. Има и сандвичи, различни видове салати, ядки, десерти и други неща.
Относно местата за посещение в програмата, може да се обадите в агенцията за допълнителна информация. В Ютюб има много клипчета с каква ли не информация за Швейцария. Там може също да разгледате и да прецените какво би представлявало интерес за вас и искате да посетите.

# 667
Моля препоръчайте къде да търся самолетни билети от София до Цюрих онлайн. По принцип ползвам Експедия, но не живеем в България  и конкретно в този случай рекох да питам дали има по-добра опция? 
Благодаря ви!

# 668
Моля препоръчайте къде да търся самолетни билети от София до Цюрих онлайн. По принцип ползвам Експедия, но не живеем в България  и конкретно в този случай рекох да питам дали има по-добра опция? 
Благодаря ви!
Дали живеете в България или извън нея, търсачките за полети са универсални.
Можете да търсите с google flights, ще ви излязат всички възможности за вашите дати.
Друга търсачка, която ползваме е https://www.skyscanner.net/

# 669
  • София
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате градове ,места които си заслужава да се посетят в Швейцария и са близо до Милано?

# 670
  • София
Лугано е популярен избор и май единствен масово практикуван.
Всичко заслужаващо си идва далече за дневно посещение с връщане в Милано, уви.
Лугано не е нещо извънредно - колкото да отбележи човек посещение.

# 671
  • София
Берн като дестинация заслужава ли си

# 672
  • София
Берн като дестинация заслужава ли си
Да, много! Но е между 7 и 8 часа път в двете посоки.

# 673
Bellinzona има 3 средновековни замъка, единият е на скала в центъра на града.
С влак от Милано е 1:36 ч. в едната посока, 37 евро за билета.

https://www.myswitzerland.com/en/destinations/bellinzona/

# 674
На 2 часа от Лугано е Люцерн, според мен си заслужава да се посети.

Общи условия

Активация на акаунт