Швейцария

• 106 949
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
За транспорта намерих това - колко е актуално???
http://chink13.narod.ru/PlansVilles/Geneve_transport_public.html

По-горе съм ти дала линка на публичния транспорт в Женева, пак го повтарям - www.tpg.ch. Каквото ти трябва гледай там - сайтът е не само на френски, но и на английски, но на руски няма, ако това ти е предпочитаният едик, понеже даваш такива линкове.  Пак по тази причина не мога да коментирам дали руският сайт е актуален, при положение, че най-анкуалната информация няма да е в тях, а в горепосочения официален сайт.

# 256
  Laughing

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 08:43 от ASSAMARIS

# 257
Здравейте, нашето тръгване наближава живот и здраве. Сега чета пътеводител и там има подсказано като изживяване курс по направа на шоколад обаче мъжа ми се колебае. Около час и половина е, някой дали може да сподели впечатления.

# 258
  • София
Здравейте,
И аз ще ходя към Швейцария за 4-5 дни в началото на септември. Дайте съвет какво да видим. В Женева  сме били, пообиколили сме там. Каква е тая ферма за мармоти над Монтрьо?

# 259
Аз пък да попитам друго нещо - очертава ни се възможност да посетим тази страна в края на Ноември. Как е времето тогава? Вали ли често? Много се колебаем, особено моят мъж. Искаме да разгледаме и градове и природа. Ще съм благодарна, ако някой може да  даде съвет  Hug

# 260
Аз пък да попитам друго нещо - очертава ни се възможност да посетим тази страна в края на Ноември. Как е времето тогава? Вали ли често? Много се колебаем, особено моят мъж. Искаме да разгледаме и градове и природа. Ще съм благодарна, ако някой може да  даде съвет  Hug

Нека живеещите там дадат по-компетентно мнение, но аз не вярвам да е приятно. Ходила съм обикновено през лятото, но си спомням, че в началото на юни в Сейнт Мориц цъфтеше люляка, а в последните дни на май ни застигна сняг около Люцерн. В последния случай бях много неприятно изненадана по отношение на дрехите в куфара, та се наложи едва ли не през цялото време да ходя здраво навлечена с по няколко ката тънички дрешки каквито предвиждах по това време.

# 261
Края на ноември е едно в Женева или тези части от Во, които са на брега на Лемана, да не говорим пък за Тичино (била съм началотона декември и в София и Милано бе кучи студ, под нулата, а там пролет - имам презвид Лугано, Локарно и Аскона, които са на езера) и съвсем друго в по-планинските кантони.......Швейцария е страна на големите разнообразия. Като затръгвате ще си проверите конкретните темперетури. Ноември е зима. Живяла съм зимата в Женева, няма нищо общо със софийската зима - по-мека е, като в Лозана, спрямо Женева, е по-студено.

# 262
В Люцерн последните две зими са с положителни температури и съответно без сняг. Майка ми по това време беше тук и се изненада, защото по същото време в БГ беше кучи студ.
Изобщо миналата зима в Швейцария беше толкова мека, че ски сезонът беше на ръба да се провали. Той даже на практика си беше много слаб поради тая причина.
Сега това лято е също много горещо с температури на много места около и над 35 градуса. При нас от средата на юни до края на юли бяха такива.

Какво ще е времето през ноември, само Господ може да каже  Laughing

# 263
Колко бакшиш е прилично да се остави в Швейцария на сервитьор, пиколо и др
Благодаря за отговора.

# 264
  • София
wilian
Швейцария е от страните в които може и да не оставиш бакшиш....
Там се калкулира такса обслужване и това не е задължително.
Достатъчно е да закръглите сумата към по-голямата цифра.
При крайно добро обслужване може да оставите малък бакшиш за благодарност.

# 265
Проблемация - букинг не ми приема нито една от дебитните карти. Кредитна нямам. Embarassed

# 266
  • Луната
Проблемация - букинг не ми приема нито една от дебитните карти. Кредитна нямам. Embarassed

Мен ми приема дебитна Мастеркард, но внимавай с букинг... Wink

# 267

Уоманче,  нали знаеш, че съм голяма бяла птица. Зорлем набутвам трицифрения код, затова не ми щат картата.  Без него стана.
 hahaha

# 268

Уоманче,  нали знаеш, че съм голяма бяла птица. Зорлем набутвам трицифрения код, затова не ми щат картата.  Без него стана.
 hahaha
Сега получих мейл, че не ми я признават.

# 269
Здравейте, преди малко се върнах от Женева и околности, влюбена съм в тази страна. Страхотни пейзажи, хубави вина, сирена, шоколади, какво повече й трябва на една жена Simple Smile. Накратко, първия ден в Женева, обиколка и разглеждане на града. Сутринта на втория ден Монтрьо, влюбена съм в това градче. Хванахме зъбчатата железница до 2000 м. За жалост времето беше лошо, но въпреки всичко беше страхотно, горе беше около 5 градуса, но видяхме мармоти, хапнахме в ресторанта. Някой по нагоре питаше за железницата. Много внимателно гледайте прогнозата, според мен ако е кофти не ходете, близо 70 ф. е билета на човек. Аз съм силно впечатлена от алеята, която води до замъка Шиьон в Монтьо. Приказка, красота, вода, свежест, останах без думи, мъжа ми също. Третия ден Лозана, катедралата силно ни впечатли, там ми дадоха и причастие, беше много вълнуващо за мен, съвсем случайно стана, влязохме, имаше служба свиреше орган, една жена ме подкани да отида отпред, където ни четоха служба, дадоха ми хляб и вино. После отидохме до Евиан, пътуването беше луксозно с кораб в стил Бел Епок, Евиен добро курортче. Отидохме и до олимпийския музей, където мъжа ми остана много очарован. Вечерта в ресторантче на крайбрежната хапнахме пресен костур от езерото. Вината, които пихме бяха много приятни, леки, а сирената...., а шоколада.... Още съм под влияние на емоцията. Наистина си заслужава всяка стотинка. Благодаря на всички, които пишат в темата, много ми помогнахте.

Общи условия

Активация на акаунт