Под елхата Юлчето подскача и играчките закача

• 34 369
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
Диване успех и дано мине безпроблемно Praynig Praynig Praynig

Ади честита ти кръщелничка! Да ви е жива и здрава!

Момичета, много интересни и поучителни идеи срещнах в последните няколко странички, благодаря за споделеното Hug  bouquet

Като казахте мандра, ние имаме и произвеждаме млечни продукти. Работим основно с овче и козе мляко. Та се чудех, кога ще може и Маринела да похапва такива продукти newsm78

# 286
Добро утро!
Диването, успех в понеделник и всичко да мине бързо и безпроблемно Simple Smile
Данонино и такива подобни и аз не давам. Общо взето избягвам почти всякакви сладки неща от магазините. Понякога му давам Барни, но пък той много го обича и като го види в магазина настава голямо викане - барнииии, барниииии и понякога му вземам. За следобядна закуска му давам разни плодови каши, млечни каши, бисквитена торта, плодове, корн флейкс с прясно мляко, сандвичи му правя понякога. Кисело мляко аз си правя в къщи, един голям компотен буркан го омита за два дни. Но го приема единствено под формата на айрян. По друг начин не го близва. Прясно мляко яде, правя му кремчета е торта с него, и корн флейкса също. Също много обича сандвичи с шунка и кашкавал.
И ние сме много зле с тия зъби, много го дразнят и все ръцете му в устата. И да ви се похваля от една седмица си мием зъбите много ефективно. Преди се плашеше от четката, но сега като чуе за миене не зъби и е пръв пред банята.
Иначе с гърнето сме много зле. Дори не иска да седне там, пък камо ли някакви други работи да прави. Ще го изчакам още малко и пак ще пробвам. Вие как приучихте вашите дечица? Уж гледам да го забавлявам, но не би.
Ади, да ви е жива и здрава кръщелничката. Simple Smile
Алена, и ние така преди месец от един зъб, температура, гърло, кашлица, че накрая антибиотик. дано при вас се оправи бързо  Hug

# 287
Имали някое дете да премигва 2-3 пъти последователно?

Теди премигва така няколко пъти с очички, но го прави умишлено, закача се по този начин.

Диване, стискам палци всичко да мине бързо и леко Hug. Как ще се казва малката принцеса ако не е тайна?

Ади, честита ви кръщелница Hug. На теб ли е кръстена Rolling Eyes

# 288
Цитат
Като казахте мандра, ние имаме и произвеждаме млечни продукти. Работим основно с овче и козе мляко. Та се чудех, кога ще може и Маринела да похапва такива продукти
козето мляко казват че е най близко до кърмата на майката по състав....не и ли даваш сирене,кашкавал,аз почти във нищо не я ограничавам друг е въпроса че категорично отказва прясно мляко,кисело яде много рядко,сирене почти не кусва  Simple Smile остана ни кашкавала  които хапваме с охота.

# 289
Селме,не ме устройва тази трецепта.Ще трябва да го държа без млечни продукти поне седмица ooooh!

Кости,козето мляко се препоръчва при захранването с млечни продукти.То е най-близко по състав доо майчината кърма Peace

Благодаря за пожеланията,момичета.Андреа е кръстена на бащата на мамата,пък и Андреев ден беше на предният ден Hug

# 290
Селме,не ме устройва тази трецепта.Ще трябва да го държа без млечни продукти поне седмица ooooh!

Тъкмо се чудех,дали я искаш за сега или за по принцип....  Rolling Eyes

Друг вариант да свариш елдата във вода заедно с настърган плод. Не знам дали ще му хареса на Ал..... Thinking

# 291

Иначе с гърнето сме много зле ... Вие как приучихте вашите дечица?
Оставила съм го за на пролет това начинание Peace

Забравих да се похваля, че вече четем книжки. Четях и още докато беше в корема, от 8-месечна насам все и показвам книжки с картинки, разказвам и по картинки и чак сега я заинтересуваха. Досега пълен игнор. Но почна вече сама да си взима книжка, кара ме да и чета, а след това почва тя да "чете" и ми обяснява на нейния си език hahaha Кой разбрал, разбрал.

pepka_ давам и сирене, обожава го. Кашкавал наскоро почнахме да правим и все още не е "узрял". По-скоро се чудех за овче кисело мляко дали да и давам, краве си похапва.

# 292
Диване, много леко раждане и много гушкане ти пожелавам.
Ние утре заминаваме за ДЕ и ще се върнем в четвъртък, та тъкмо да честитя тогава.

# 293
Овчето е по-тежко и мазно.Аз лично бих изчакала Peace

Селме,благодаря Peace

# 294
Диване, ще стисна и аз едни палчета в понеделник.  Praynig

Kosty, овчето мляко, освен че е по-тежко за стомахчетата, действа и запичащо. Аз не бих дала все още.

Данонино не съм давала. На каката й дадох веднъж, когато беше на 2г и нещо и се подриска и я боля коремчето.
Аз си квася сама мляко. Купувам прясно домашно, закваска си взех от една позната баба от едно родопско село и се научих. Много е лесно и поне съм сигурна, че давам качествено мляко. Ако искат плодово - настъргвам вътре плод или слагам плодове от компот. Това лято се погрижих да си осигуря домашни компоти и сладка, направени без или с минимум захар.  Peace

Ади, да ви е жива и здрава кръщелницата.   bouquet    Елдата аз я варя с просо(във вода), след това настъргвам плод. Става много вкусно, особено с круша или банан.

# 295
Диване,стискам палци да мине бързо и лесно!
Ади ,честита ви кръщелница,да ви е жива и здрава!
Данонино не съм давала.За следобедна закуска яде различни кремчета с плодове и без от тия с нишесте приготвените,грис,банан ,тиква печена,овесени ядки а напоследък си хапва и мазана филийка или кроасан.
Последните странички, наистина има много интересни идейки за игра с дечицата.
Марти е със пневмококи в нослето.Много гадно,в понеделник ще стане антибиограмата.Писна ми с тези суполи Sad
ставам ,че взе да наддава вой.

# 296
  • в Кошера
Ирке, стискам ти палци всичко да е наред! Споко, както казва и Боги, Илиев си знае работата (не раждах при него, но пък съм била на "бременни" прегледи докато моя док беше в отпуска) Peace

Споменавате пак млечните продукти...мойто дете без сирене не сяда на масата (като майка си)  Mr. Green Давам й краве, изкиснато, обезсолено. На обяд яде по една мини-мини-бучица (време е да премеря по колко грама й давам, но едва ли са повече от 5-10  Laughing)  newsm78

Кости, завиждам за мандрата, честно  Sunglasses Аз единственото 'домашно' нещо, което имам в хладилника, са яйца (доколкото могат да се нарекат домашни де...от София ги купувам  Mr. Green Wink), както и медец. Мъжът ми е луд фен и вкъщи се купува направо в тенекиена разфасовка - 30 кг.  Mr. Green Laughing

# 297
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Момичета, надявам се да е било зъбче, според свеки днес  нито има секрети, нито му е лошо, прави пакости на поразия  Hug  bouquet

# 298
Ади, пробвай с безмлечни каши. Ние напоследък много ядем каши и за закуска сутрин и за следобедна.
Сутрин давам безмлечна оризова на слънчо - добавям към нея сирене, но ти може да добавяш например сухар, може да я подслаждаш или да добавиш плод.
Следобяд давам каша Слънчо  - елда с плодове/тя е с мляко де  Embarassed/.
В нея слагам бисквитка, цедя портокал, стържа ябълка - каквото ми хрумне на момента. Ние се върнахме към бебешките каши малко, ама няма как.
Тиква не мога да давам, круши - абсурд, овесени ядки също, кисело и прясно мляко почти не - и аз съм затруднена с храненето  Rolling Eyes
Искам да го науча да пие чай, ама не ми се получва. Другите юлчета пият ли чай?

Аленка,
бързо да свиква Калоян и никакви болести  Hug
Галя76, Марти да оздравява също  Hug

Диването,
всичко ще е ток и жица   superuu

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 16:50 от Danito_d

# 299
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Див, я се стегни! Естествено, че всичко ще е наред  Hug

За козето мляко да се изкажа  - внимавайте!!! След козе мляко, домашно, което е най-близко до кърмата и т.н. - Борис ака кръв и беше една седмица със зелено разстройство. Просто си имайте едно наум  Peace

Маритка, разбра ли за нара? Понеже каза, че не ти се отваря - бели се под вода  Peace

Хайде пак да досадя на цялата тема с нашата организация :неделя, 13:00 ч., "Джърси", до БСУ. Теглим имена за подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт