Под елхата Юлчето подскача и играчките закача

• 34 370
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
Див и от мен пожелания за леко раждане,всичко ще е наред  Hug

# 301
Ади, Дунайка благодаря  bouquet И на мен ми бяха подобни притесненията, особено, че запича, затова реших да попитам тук. И все пак кога мога да дам, след 4/5-годишна възраст newsm78

Тайра да пратя едно колетче Wink Hug

Маринела вчера за първи път яде нар. Е, няма такъв кеф. Излапа цялата купичка Crazy Почистих го по метода, любезно предоставен ни от Диването, за което отново благодаря  bouquet Наистина става лесно и без особени поражения в кухнята Peace

Галя скорошно оздравяване на малчо.

# 302
  • Пловдив
И аз да изкажа благодарости към Диването - е нЕма такъв кеф - нар на корем, без кървава баня навсякъде  Peace Peace Peace
Стискам палци Диване, чакаме хубавите новини следващата седмица!!!

Аз се чудя, така както продължаваме, няма скоро (имам предвид поне година) да се отучваме от цицата. Положението е много сериозно! Станал е абсолютно пристрастен, по всяко време на деня! И с яслата как ще стане също незнам! Той е много привързан към мен, дори с бабите понякога не иска да стои.  newsm78

# 303
Габи си похапва козе сиренце доста. Купувам едно на Маджаров в едни кутии, много е хубаво.

За приучаването към гърне - пак се ентусиазирах да я пробвам, че ми писна с това подсечено дупе   Crazy Като тръгне поредния зъб (а това е почти постоянно вече) и веднага се подсича.
Ползвате ли някакви преходни гащи, чудя се дали има смисъл да вземам такива  newsm78

Елдата аз смесвам с нещо друго, че иначе е много силен аромата и не се харесва. Обикновено вземам брашно от елда и смесвам с брашно от овес или просо. Но овесеното много се котира при нас. И накрая добавям плод.

# 304
Аз започнах да слагам Борко на гърне някъде по средата на април. Вече се беше научил да седи стабилно, без да се килва на страни. Не срещнах някакви непреодолими трудности - в началото го оставих да си поиграе малко с гърнето, след това го слагах няколко пъти да поседи на него с дрехите и чак след това го съблякох. Още първият път се изпишка. Започнах да го слагам преди и след сън, след хранене и след като се прибирахме от разходка. Когато ми даваше сигнал, че иска да стане винаги го вдигах, дори и да не е свършил нищо. Така постепенно се научи да се заседява и да си върши нещата в него. До лятото се беше научил да си върши голямата работа в гърнето и успяхме да намалим памперсите до 1-2 на ден. Хубаво е да уточня, че моето дете е с "право черво" и почти след всяко по-сериозно хапване има и сериозно отделяне Simple Smile Така че по 3-4 пъти на ден има попадения. Случвало се е да се нааква в гащите, но това е било, защото сме били цял ден навън и е нямало как да го сложа на гърне. На скоро имахме един период, в който скачаше от гърнето и бързо го носеше на мястото му в тоалетната - просто отказваше да седи на него. Оставих го няколко дни и след това започнах да го слагам по един два пъти на ден. В момента нещата са ОК.
От опита ми и четене по този въпрос, мога да кажа следното:
1. Децата, съвсем от физиологична гледана точка, не са готови да задържат/стискат преди 18 - 24м. Така че "махането" на памперса преди тази възраст звучи в сферата на научната фантастика, освен ако тези мускулчета, които задържат урината и акитата не са се развили по-рано. Слагането на гърне преди тази възраст се прави, за да се създаде навик и когато са готови децата, преходът почти винаги е по-лесен;
2. Между 1 - 1,5г. децата започват да се осъзнават като личности и демонстрират това като се противопоставят на нещата, които ги караме да правят. Общо взето отказват да правят съвсем рутинни неща като да ги храним, да ги обличаме, да ги слагаме да спят. Приучаването на гърне в този период е доста трудно и изисква много търпение. Според мен няма и особен смисъл.
3. Съвсем в началото, когато мускулчетата за задържане започнат да функционират, детето често се крие някъде, за да си свърши работата в памперса. Това обикновено се приема от майката като "правене напук", но всъщност показва, че то започва да усеща кога му се пишка или ака. По-добре е детето да не се "наказва", за това че се е скрило, а по-скоро да започнете да го питате дали му се прави нещо. Вероятно е скоро да се научи да си казва. Мисля, че това е подходящия момент да се започне с гърнето.
Моят съвет е, ако не сте започнали от рано с гърнето, по-добре да го оставите за по-късен етап. Точно в тази възраст, в която са децата ни в момента е много трудно да се постигне нещо, освен ако нямате много здрави нерви и волско търпение. В противен случай е много вероятно да постигнете обратен ефект и детето да намрази гърнето, от което задачата ви ще стане още по-трудна в бъдеще.
scarly, аз ползвам памперс-гащи на Либеро, защото са ми по-удобни при често обуване и събуване, а и Борко се научи да отлепва обикновените. Ползвам 5-ца, защото по-малък номер не мога да открия, въпреки че има. Имай предвид, че пропускат и ако не ползвате гърне си е гадничко. Мисля напролет да мина направо на обикновени гащи.

Стана дълго, за което се извинявам, но се надявам да е полезно  Peace

# 305
Аз мога да подкрепя това, което е споделила Buggy. Приучвайки дъщеря ми и аз стигнах до тези изводи.  Peace

noriscat, яслата няма да ви е проблем. По принцип кърмачетата нямат проблем с това, за което се притесняваш. На яслата заспиват без проблем, вкъщи - на гърда. Така че кърменето няма да ви попречи на яслата. По-скоро, когато се връща от там и те види, ще започне да виси по-често на гърдите ти, ще си наваксва.  Laughing
Не можеш ли през деня да го разсейваш някак, когато се сети за сучене? С игри, разходки?

# 306
И аз съм напълно съгласна за гърнето с това,което е споделила Бъги Peace

Цокането денем го махаме сега.Спим на вън в количката и не търси вече от 10-ина дни,което разбира се едва ли ще е така,ако спим у дома.Надявам се да се залъжем някак и като стане много студено и няма как да спим на вън.Вечерното и нощното нямам зор да ги махам,вероятно ще си откараме с тях до към 2 год. поне Thinking

# 307
A az tochno vechernoto mai shte machna predi obedno-sunnoto kurmene.vse po-chesto zaspiva sam.samo leja do nego v tumnoto.reshih veche celenasocheno da izpolzvam tazi vuzmojnost i uspeia li shte mi ostane samo edno mnogo ranno sutreshno i obedno kurmene,no i sutreshnoto moga da mahna lesno kato mu butna shishe (znam,che vurvi,no ne go pravia,che imam kurma togava tochno) i da mi ostane obednoto.az imam mnogo malko kurma.za edno snostno kurmene naistina pochto 24 chasa subiram.....12 sa malko i ne se napulvam.mai vse pak shte uspeia da go otbia predi 2 godinki.men tova mi e narechenia maksimum.neiskam da kurmia sled tova.i az sum hora.....suma zdravni problemi chakat finala na kurmeneto ni.

Aleto na gurne sega neiska da siada.naistina kato po-maluk imah mnogo poveche uspeh.shte vidim koga.

# 308
Аз почнах да слагам Габи на гърне на около 10 месеца - всеки ден в продължение на 3-4 месеца, но нямахме нито едно попадение.  Преди или след сън не мога да я слагам защото реве - т.е. винаги реве около час докато заспи, а след като се събуди реве около половин час докато се разсъни. През това време света е крив и гледам да не я доближавам, защото шамаросва наред всеки, който я доближи  Crazy
Така че слагането преди и след сън автоматично отпада  ooooh!

В тази връзка по точка две явно е отдавна осъзната личност - винаги е отказвала да спи, обличането е безкрайна борба и уговорки от 6месечна, в количката отказва да седне, виж хранене никога не отказва - ако не ѝ дам в ръката, а искам директно в устата след кратък размисъл ми дава, колкото да не се хаби ценна храна   hahaha Joy

Напоследък сутрин памперса ѝ е съвсем сух, пишка по-късно, което ме кара да си мисля че евентуално сутрин може да имаме някое попадение, а и не е толкова сърдита. Ще пробвам без да настоявам да видим дали ще има някакъв успех - засега гърнето предизвиква доста интерес, даже си сяда сама в него както си е облечена.

И да добавя - днес взех от лигавниците с ръкави от Икеа, идеални са за самостоятелно папкане, а джоба що ядене събира  Mr. Green

# 309
Ние пък обедното не го търсим толкова,но вечер след баня стои като закован на леглото,та да го облека бързо и да цока.Иначе през деня обличането и смяната на памперса са борба-то е гонене,то е пищене,то е -аз обличам,той съблича Crazy
Нощем също си търси поне 2 пъти.......Абе докато има ще давам,после ревал,не ревал няма от къде Laughing

# 310
  • София
Напоследък сутрин памперса ѝ е съвсем сух, пишка по-късно, което ме кара да си мисля че евентуално сутрин може да имаме някое попадение, а и не е толкова сърдита.
Браво, щом е почти сух със сигурност ще имате успех. Нашия памперс сутрин прелива, много е тежък и пълен, затова нощем слагам по-дебели памперси.

Майки на МОМИЧЕТА, какво ни чака не знам, но разбрах че имало някакви кукли като живи бебета. Ядат пишкат, купуват им каша, памперси...Даже някои майки за да спестят от купуване на оригинални, купували каши на Ганчев и памперси за новородени... и това ЗА КУКЛИТЕ. Тия кукли много се котирали сред момиченцата....

# 311
  • в Кошера
Майки на МОМИЧЕТА, какво ни чака не знам, но разбрах че имало някакви кукли като живи бебета. Ядат пишкат, купуват им каша, памперси...Даже някои майки за да спестят от купуване на оригинални, купували каши на Ганчев и памперси за новородени... и това ЗА КУКЛИТЕ. Тия кукли много се котирали сред момиченцата....

Оооо, да, знам ги аз, купувах за подарък на кръщелницата ми  Mr. Green
Бях ей така  Shocked като видях памперсите за кукли...Тогава взех наведнъж кукла и към нея количка, столче за хранене, кошница за кола и кошара  Crazy Rolling Eyes Добре, че мойто щерче се впечатлява от коли, мотори, самолети...може и с по-малко пари да минем  Joy

Бъги е права за гърнето, и аз от личен опит твърдя същото. Имах успех с дребната, по една пампа на ден й стигаше, но сега не иска изобщо да седне, камо ли да се застои и да свърши нещо  Mr. Green

# 312
Мдаааааааа,питайте да ви разкажа за куклите ooooh!Сега искала дядо Коледа да й донесе ходеща кукла с наколенки ShockedИначе памперсите за кукли като ги видях в Джъмбо 3 или 5 бр за 10 лв и отидох и аз в бебешкият магазин и купих 1-чка памперси за бебета ,по 20 ст единият.

# 313
  • София
Диване, много положителни нагласи за утрешния необикновен ден! Представи си само - утре ще можеш да гушкаш още една душичка! Направо се развълнувах.

Аз сега си похапвам прясно биволско сирене и тъкмо си мислех че бих могла да му давам на бебчо като си дойде, защото не е солено. Но аз всъщност съм му давала и козе, и овче, и какво ли не сирене вече.

С този нар ме заинтригувахте. Никога не съм яла, мисля, ще взема да пробвам, щом има такава тарикатска технология по беленето.

# 314
Ади, тези памперси за бебето Райчо ли ги купувахте? Ивон кърми ли го още или вече го отби  Mr. Green Трябва пак да се съберем с нея и да обсъдим неволите по отглеждането на едно бебе  Laughing Сладурката тя, да я нацелуваш!

scarly, ти много буквално го прие това със слагането на гърне преди сън Simple Smile Има се предвид това да влезе в ритуалите преди слагане в леглото. Иначе като ви слушам колко трудно се приспивате, направо си мисля, че съм супер късметлийка с Дребсън. Нямам спомен от кога не съм го приспивала - просто го оставям в леглото и той си заспива сам. Иначе като е при майка ми, ляга и си става сам от следобеден сън, но там самата среда го позволява (матраците са им на земята).

Див, успех и от мен. Стискам палци  fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт