Да живееш извън София

• 79 163
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
Понеже се чудя какво да ти отговоря, предпочитам просто да се подсмихна и да те оставя с убеждението, че съм съгласна с теб и всичките ти квалификации по повод вкусовете ми. Човек живее най-добре с вярата в собственото си величие. А аз, бидейки днес в добро настроение, махвам отегчено с ръка и ти казвам- дишай, дълбоко и спокойно.

Чак и аз се зачудих какво да отговория на така надъхания пост  Laughing, обаче понеже и аз съм в добро настроение ще си остана с подсмихването, пляскането по челото и накрая махането с ръка в знак на - "Вервай си".

# 121
За живот извън София никога не бих оглеждала южната дъга на Околовръстното. По северната има чудесно уредени, с добра локация и инфраструктура софийски квартали-села. И най-важното- на северен склон са с южно изложение.

Южната дъга отдавна са в, а не извън София, реално околовръстното в тази част се явява градски ринг, ние истинско околовръстно шосе нямаме, само магистрали Wink, които ще изсипват цялото движение в града, а няма да го заобикалят. Но...това е тема на друг разговор.

Аз предпочитам вила, и то в подножието на планина, не в поле, не ми се живее в къща целогодишно поради ред причини, докато вилата ми предлага и ежеседмична смяна на обстановката, когато се чудим къде да отидем отиваме на вилата,  лятото сме си все там, с малки почивки за море, планина, уикенди насам-натам.
През останалите сезони ми разнообразява ежедневието. Като ни писне в София - на вилата.
Мисля си, че ако живея целогодишно в някое село, ще се лиша точно от това.
Нещо като хората, които живеят на морето и не ходят всеки ден на плаж.

пп. Има значение дали човек просто иска да живее в къща или иска да живее в извънградска къща, а и какво може да си позволи финансово. Ако на пазара има някоя къщичка в Бояна за 50 000, съм сигурна, че доста хора ще направят "компромис" Wink с лошия северен склон и ще си я купят, вместо някоя в село Мрамор, например.

Всичко опира до финанси - а госпожицата/госпожата ми изглежда много смешна от горе.
Все едно да казва - Аз харесвам Ливърмур повече от Пало Алто - което нямаше да е така, ако имаше паричките.
Сигурен, съм че ако го нямаше финансовото ограничение - защото малко са хората живеещи в София дето ще извадят 200-300хиляди евро и нагоре - нямаше и да чуем за този северен склон.. в думите и, но както и да е...........  bouquet за вас - Българските жени Stuck Out Tongue

# 122
Понеже се чудя какво да ти отговоря, предпочитам просто да се подсмихна и да те оставя с убеждението, че съм съгласна с теб и всичките ти квалификации по повод вкусовете ми. Човек живее най-добре с вярата в собственото си величие. А аз, бидейки днес в добро настроение, махвам отегчено с ръка и ти казвам- дишай, дълбоко и спокойно.

Чак и аз се зачудих какво да отговория на така надъхания пост  Laughing, обаче понеже и аз съм в добро настроение ще си остана с подсмихването, пляскането по челото и накрая махането с ръка в знак на - "Вервай си".

Аз не съм влизала в диалог с теб, а с приятния господин, който ми направи така чудесни комплименти. Ако и ти искаш да ме поласкаеш, чувствай се свободна да го направиш.

# 123

Аз не съм влизала в диалог с теб, а с приятния господин, който ми направи така чудесни комплименти. Ако и ти искаш да ме поласкаеш, чувствай се свободна да го направиш.

Може би неправилно сме се разбрали, не искам да те "поласкавам" - написаното от мен се отнасяше за неговия пост, той ме накара да се подсмихна  Peace Просто се чудех какво да напиша и видях, че си изразила мислите ми  Wink

# 124
  • София
Всъщност, кое е положителното в локейшъна на Драгалевци и Симеоново, че на мен нещо ми се губи? Винаги като трябва да ходя натам по някакъв повод, проклинам живота си, ожалвам горката си кола и горките деца, които трябва да живеят там и нямат привилегията да се возят в Хамър, а трябва да ходят на училище и срещи с приятели с отвратителните автобуси, които едвам пълзят нагоре и ще се разпаднат на всеки завой.
И понеже няма да си купувам къща ни на север, ни на юг, може ли да приемем, че мнението ми по никакъв начин не се влияе от това какви пари имам?
Ако случайно някой ден реша да живея в къща някъде, то това ще е в Лозен. Равно ми дай на мен, магистрала, хубав път, инфраструктура...
Снобаризма е много лоша причина да си избереш къща, вЕрвайте ми  Laughing

# 125
  • София
Познавам някого, който няма търпение да се отърве от къща в Бояна, за да се премести на север.
Ако целогодишно почти не виждаш никакво слънце гъзарията леко бие отбой.

# 126
Здравейте,

Обмислям закупуване на имот (къща) извън София. Оглеждам селата над околовръстното шосе по дъгата от Долни Лозен до Банкя.
Моля ви за вашия съвет. Споделете къде е най-добре да се купи имот, какви са плюсовете и минусите, има ли и колко е редовен транспорта до София, как е трафика, колко време ви отнема пътуването? Бихте ли избрали отново да живеете извън рамките на София и да работите в града?

Благодаря ви предварително.
Георги

Здравей Георги, аз лично също като теб обмислям вариант за къща в България за себе си - доста проучвах и да ти кажа - мисля, че открих идеалния вариант.
Сравнително хубава къща - Nothin' fancy както се казва - но 3бд, с 1-2ен гараж е към 150хиляди евро на повечето места извън София - Банкя, Драгалевци, Панчарево.
Обаче губиш от това, че не живееш в София - и без кола е по-трудно и или е по-далеч - Банкя и Панчарево. Или е по-стръмно - Бояна, Драгалевци, етц
Аз лично си харесах доста хубави къщи ново строителство - detached в нещо с Б беше на езика ми е - мисля, че е хубав квартал - Бъкстоун или Банишора (онова дето е по-към витоша) - тоест хубав квартал е - хубава нова къща на 2-3 години и 250-300кв метра беше към 150-160хиляди евро.
Това мисля е идеалното.

" Бъкстоун или Банишора( онова дето е по към Витоша")...Нещо с " Б"? Ти ли беше шесто поколение софиянец?! Laughing

# 127
А всъщност къде конкретно е това "на север"?

Аз си признавам, че не съм ходила по тия села въобще - но все пак, ако имам път, да обърна внимание.

# 128
Всъщност, кое е положителното в локейшъна на Драгалевци и Симеоново, че на мен нещо ми се губи? Винаги като трябва да ходя натам по някакъв повод, проклинам живота си, ожалвам горката си кола и горките деца, които трябва да живеят там и нямат привилегията да се возят в Хамър, а трябва да ходят на училище и срещи с приятели с отвратителните автобуси, които едвам пълзят нагоре и ще се разпаднат на всеки завой.
И понеже няма да си купувам къща ни на север, ни на юг, може ли да приемем, че мнението ми по никакъв начин не се влияе от това какви пари имам?
Ако случайно някой ден реша да живея в къща някъде, то това ще е в Лозен. Равно ми дай на мен, магистрала, хубав път, инфраструктура...
Снобаризма е много лоша причина да си избереш къща, вЕрвайте ми  Laughing

Както казах, не го говориш това на правилния човек -аз не съм фен на Симеоново, Драгалевци.... - лично аз съм фен на къщите в Изток, както вие сте фен на Лозен, госпожата отгоре - на онез неща на север.
Няма лошо, поздрави - аз съм дотук с темата.
Това което се опитвах да кажа, не е за мен - опитвах се да и обясня на госпожата отгоре - че повечето хора биха предпочели Симеоново, Бояна, етц пред онези неизвестните.
Аз лично не бих взел нито едното нито другото.
Както казах вече, аз съм от София - за мен идеалното е къща - но в Софийски квартал на равно - Изток на първо място, след това Гео Милев, Бъкстоун защо не, ако не събера 300-400хиляди евро
Но никога не бих се замъкнал на онзи северен край на София замърсен......
и повечето поне 3то поколение Софиянци също не ги виждам на там да отиват........

Поздрави   bouquet

# 129
Хищник, да се връщаш назад ми се струва погрешна стъпка ...

# 130
Ей, като чете човек, ще си помисли, че от Лозен вървят на всеки 10 минути  метро, тролеи, трамваи...
Бърди, затова написах, че има значение какво търси човек. Разстоянието от Лозен  до центъра е много по-дълго от това на Бояна, Драгалевци и Симеоново, от които се слиза бързо, не се кара по магистрали, пресича се околовръстното и си в града, и то почти в центъра.
Точно поради това, че никъде няма добра инфраструктура водим този разговор, ако имаше удобен градски транспорт, магистрали на по няколко нива,  качествени железници, както по света, които свързват съседни сателитни градчета и селца с основния град, то ясно, че няма кой знае какво значение дали ще пътуваш 25 или 35 минути.
Точно поради липса на добра инфраструктура и най-вече удобен транспорт за мен  разстоянието е важно.

ПП. От изброените по южната дъга харесвам само Бояна, и то в частта Панорамен път. Laughing
Това за в града, за целогодишно живеене извън града, както писах по-напред, фаворит ми е Банкя.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 11:49 от нова

# 131
Хищник, да се връщаш назад ми се струва погрешна стъпка ...

Може би си права.......един господ знае  Hug

# 132
Разстоянието на Лозен  до центъра е много по-дълго от Бояна, Драгалевци и Симеоново, от които се слиза бързо, не се кара по магистрали, пресича се околовръстното и си в града, и то почти в центъра.

Аз пък мислех, че срещу Драгалевци се пада Хладилника, а срещу Симеоново - Студентски град. Не знаех, че се водят център. Simple Smile

Определено не мисля, че от Драгалевци се стига по-бързо до центъра, но ти предлагам да го засечеш наистина.  Naughty

# 133
http://www.kartasofia.com/

Разстоянията се виждат и с просто око.

# 134
http://www.kartasofia.com/

Разстоянията се виждат и с просто око.

Обаче разстояние въобще не е равно на бързина в градска среда. Simple Smile Затова ти предложих да засечеш времето и тогава пак да говорим.

Общи условия

Активация на акаунт