Да живееш извън София

• 79 156
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
Аз предварително се извинявам, че няма да съм от полза на питането за Делта хил, обаче това е вече  не просто извън София  - то направо си е далеч извън София по моите представи. Тая точица дето я придвижват на виртуалната карта добре, обаче като зная от входовете на София до самия център какъв ужас е - не ми се мисли, ако хората са на работа всяка сутрин. Имам една позната, която живее в Сливница и ми е споделяла, че доста бързо се придвижва до там по магистрала. Но така или иначе попада на моите светофари сутрин в града и там се понася с общия поток. За медицинско обслужване например предполагам Перник ще трябва да се ползва, иначе е много далече София от там. Къщите са много хубави, не видях колко са големи парцелите. Ако си търсех жилище, може би щях да помисля за такъв вариант единствено ако не работя в София, или поне не на фиксирано работно време. Или за уикендите единствено. Още веднъж извинете, че не съм особено полезна, тъй като черпя информация единствено от посочения сайт. Някой, който е по-запознат ако може да каже повече.

# 196
  • София
Делта Хил е почти толкова далеч то центъра на София, колкото и центъра на Перник от центъра на София. Даже Делта Хил може да се окаже и с 2-3 км по-близо от централната част на Перник.
Колкото до медицинското обслужване - и двата града са еднакво близо.
От кръговото при Драгичево (респ. Перник) до табелата за начало на град София (при бензиностанцията ОМВ) е почти 10км.
Разстояние, което се взима нормално за 12-15 мин. От там до центъра на София (като много зависи какво разбираме под това) е 20-30 минутки, до НДК например. Много зависи от трафика в София.
Ежедневният трафик между Перник и София, след пускането на магистрала Люлин, е песен. Единствено петък вечер, когато софиянци напускат столицата, е възможно да се получи задръстване в района на Княжево, но след това нещата са нормални!
Да се каже, че Перник е далеч от София, е като да не познаваш географски картата на България... както и да е.
По отношение на Делта Хил - единственият минус е през зимата, когато има обилен снеговалеж. Пътят до там не винаги бива разчистен навреме, но в общи линии се грижат за проходимостта.
Иначе е прекрасно място за през лятото, според мен.

# 197
Да се каже, че Перник е далеч от София, е като да не познаваш географски картата на България...

Дали?! От единия до другия край на София са около 23км и е от значение откъде го преценяваш.

# 198
От там до центъра на София (като много зависи какво разбираме под това) е 20-30 минутки, до НДК например. Много зависи от трафика в София.

Имам претенциите да познавам трафика на София и понякога ми е отнемало часове да се добера от там до НДК. Иначе движението по магистралата сигурно си е о к , въпросът е от входа на София до местоработата например. Както вече и аз писах, за лятото и за вила - да. За живеене не бих посмяла като работещ човек. А и колко ли излиза едно такси от София до там .... newsm78 Но пък къщите ми харесаха.

# 199
  • София
Да се каже, че Перник е далеч от София, е като да не познаваш географски картата на България...

Дали?! От единия до другия край на София са около 23км и е от значение откъде го преценяваш.

Географски разстоянията в България са точно определени - от точка до точка. Ако имаш съмнения относно това на колко км е Перник от София - отвори един атлас и погледни. Ако ли не - провери в наличните карти в интернет. Не говорим за "диаметъра" на София. Говорим за разстояние от табела за начало/край на едно населено място до същата такава на друго такова.

А за трафика на София не става на въпрос в тази тема! Дамата по-горе попита за Делта Хил конкретно и е логично да се даде адекватна информация за района, а комплекса се намира над Рударци, където вили имат стотици софиянци...

Пътуваме ежедневно в описания от мен маршрут
...
От кръговото при Драгичево (респ. Перник) до табелата за начало на град София (при бензиностанцията ОМВ) е почти 10км.
...
и изобщо не става на въпрос за минаване по магистрала Люлин!
Говоря за трафика Перник-Драгичево-Владая-Княжево.
Видно е, че или не четете, или не познавате участъка.

....Иначе движението по магистралата сигурно си е о к , въпросът е от входа на София до местоработата например. Както вече и аз писах, за лятото и за вила - да. За живеене не бих посмяла като работещ човек. А и колко ли излиза едно такси от София до там .... newsm78 Но пък къщите ми харесаха.

Излиза по договорка, ако изобщо някога реши човек да ползва такси за такива цели.

Живот извън София и работа в самата столица не са неща, които да са несъвместими. Просто е въпрос на организация.
Ние лично със съпруга ми сме избрали така да живеем и работим, и не считам, че е някакъв проблем.
Както обичам да казвам - "и ние сме част от гадните перничани, дето вечно задръстват софйиските булеварди"  Mr. Green.
Да не се отплесваме от темата!

# 200
Може ли някой да сподели мнения за този комплекс:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CafLp87nwB0 … ct=clnk&gl=bg
Ходим , гледаме го, харесва ни, но все пак друго е да се чуят мнения на хора, които живеят там или имат познати.
Благодаря.

Моето си лично мнение - не бих живял по онзи край на София - към Перник.
Също и по северната околовръстна дъга не бих живял.
Провери Панчарево, Бистрица, Лозен дори, Горна Баня също ама не и към Перник или Кремиковци. Естествено, това си е само моето мнение, не ща да влизам в спор с никой.

# 201
Галски, още малко ще ме набиеш. Tired

# 202
Цитат
Ако ли не - провери в наличните карти в интернет. Не говорим за "диаметъра" на София. Говорим за разстояние от табела за начало/край на едно населено място до същата такава на друго такова.
В много от случаите разстоянията, отбелязани в справочници и тн са самото отстояние от обособения център на един град до обособения такъв на другия чрез права отсечка, която свързва двете точки. Където бива избегнат факторът денивелация, инфраструктура и тн.

# 203
Прочетох с интерес темата, и отново стигнах до тъжния извод, че адски съм се прецакала с избора си на жилище. По всички критерии аз живея в града( Младост 4), а стигам до центъра по- бавно, отколкото стигат хората от селата край София. Не знам дали има по-кошмарно и бавно придвижване. Особено ми е " приятно", когато се движа от моята спирка към гарата. В задръстване си е точно един час с градския транспорт. Ама иначе не живея извън София:)))

# 204
На мен лично този Делта хил ми се вижда малко далеч.

Я кажете, какво ви е мнението за квартали като Димитър Миленков и Абдовица?

# 205
Прочетох с интерес темата, и отново стигнах до тъжния извод, че адски съм се прецакала с избора си на жилище. По всички критерии аз живея в града( Младост 4), а стигам до центъра по- бавно, отколкото стигат хората от селата край София. Не знам дали има по-кошмарно и бавно придвижване. Особено ми е " приятно", когато се движа от моята спирка към гарата. В задръстване си е точно един час с градския транспорт. Ама иначе не живея извън София:)))
Сега с метрото този проблем с твоя квартал ще се оправи надявам се! Те и от околните села хората стигат до същите задръствания на моя и на твоя светофар, та не им завиждай много. Предполагам, че крайната им цел не е табелката на София, а някъде по в центъра.

# 206
Метрото до Младост 4, не знам кога ще стигне. А в Младост 3 го направиха на такова идиотско място, че дори хората от квартала не го ползват, а ходят до старата метростанция в Младост 1. Е, аз вече си открих местенце за живеене извън София...в Бургас.Simple Smile
Иначе имам приятелка във Враждебна, имат много хубава къща със страхотен двор, пък и май не е толкова отдалечено.

# 207
Относно Делтахил, с кола ти е на 20 минути до околовръстното по  владайския път Simple Smile Не е толкова далеко. Че е извън София, извън София е, но не е чак толкова далеко. Относно трафика се свиква лесно понеделник е по- натоварено към София, а в петък в обратната посока, като говорим за пика сутрин и вечер около 17,30-18,00. Комплексът е хубав, в момента (март 2014) се застроява усилено още един квартал... От време на време има спиране на тока денем, но поради строежите....

# 208
Вече от много години живеем извън София,макар и двамата да сме потомствени столичани.Както сме различни хората така и не може да се каже че този живот е еднакво привлекателен за всички.
   Аз бих казала ,че 90% от това дали е подходящо за вас е в правилно направената сметка.Подръжката на къща ,двор и поне две коли си е сериозен разход и ако това е проблем то начинанието може да се окаже  много неприятно и мъчително за цялото семейство.
     Размислите по отношение на това къде е по-сеизмично активна зона ми звучат несериозно  при положение че въпросa стои дали да живеете на етаж -Z в панелка на възраст-F с N-на бр. незаконни преустройства (за които даже може и да не подозирате) като избиване на стени и бог знае какво още ИЛИ да сте в едно или двуетажна фамилна къща по чиято конструкция дори и да имате някои забележки не би било проблем да се укрепи(външни колони,стоманенобетонни пояси ...)
При всички случаи къщата е по-надеждна и от към конструкция и от към време за евакуация .
     Не се спомена в темата ,а според мен е важно какъв е микроклимата на съответното село.Вероятно някои си мислят че разликите са незначителни,но дълбоко грешат.Докато в едни от изброените села лятото е ужасно горещо,то в други е доста прохладно дори студено вечер.Докато в едни от изброените села зимните мъгли не се вдигат със седмици,то в други просто такива няма .Тези неща са различни според спецификата на релефа.Като следствие от това в местата с по-топъл климат предразполагат за сериозна селскостопанска и скотовъдна дейност по съседските дворове,а по местата с по-планински климат най-много раиграс и никакви животни с изключение на някое куче например.Това е хубаво да се има в предвид.
    За разположението при положение ,че уличките са тихи аз съм за къща близо до улицата и максимално голям вътрешен двор.Проблема сняг в наши дни не е толкова нерешим ,защото има много удобни снегорини за домашна употреба (моторни и електрически) за двора,а за улицата сме на абонамент към снегопочистваща фирма.Срещу много приемлива годишна такса от всяка къща фирмата има ангажимента да почиства улицата.Много  е удобно.
   Не се повдигна въпроса с охраната ,а е сериозен и не бива да се пренебрегва!
   Болници ,училища,места за забавление  дали ще са на 10 мин или на 30 мин смятам че не е толкова от значение,а има и таксита.
   Надявам се да съм ви била полезна!Отивам да си пия кафето на терасата и да се насладя на спокойствието , аромата и красотата на цъфналите дървета .Хубав ден на всички!  

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 13:23 от mamamari

# 209
  • София
Запис, защото и ние напускаме столицата до 2, 3 месеца. Най-притеснителен ми е въпросът с охраната, засега не сме измислили нищо друго освен стандарния СОТ.

Общи условия

Активация на акаунт