Юли 2006-101

• 73 699
  • 548
  •   1
Отговори
# 120
Ronka абсолютно нищо не се вижда аз съм в три групи и където пиша там остава друго не се чете извън групата който е,иначе на твоята стена ти си ги виждаш Peace
Крис, прати имена във фейса как си ?

Дидито как е малкия какво стана с тези зъби?  ooooh!

Катринка разплака ме един твой пост позволявам си да го копирам тук:) 
Откакто живея в Холандия мъжа ми подготвя трапезата на Коледа.Аз само сосовете приготвям.

Слага сьомга,херинга,прави коктейли с риба,накълцана на ситно и отгоре  ситно покрита с хайвер,после тънки парченца маслини и понякога слага и разни ситни,почти настъргани кисели краставички.Много е вкусно,но е малко. SadИма много и различни сухи салати-руска,Бордо,заешка и задължително картофена.

Няколко дни преди Коледа аз купувам прясна риба от пристанището,слагам я в съд с вода,сол и един разрязан на две лимон и след 24 ч рибата е готова.Държа я на балкона.Това е Сибирска рецепта,винаги успешна за пишман-готвачки като моя милост.

От дете на Коледа играя лотто.Много обичам тази игра,но я играя само на Коледа.

Пак само на Коледа пия ябълково шампанско.
Само на Коледа постилам покривка,която е бродирана от 5 поколения жени от моето семейство-аз,майка ми,баба ми,пра-баба ми и пра-пра баба ми.Аз съм била на около 5 или 6,когато сме бродирали тази покривка,имам ясни спомени, а най-старата баба беше на 96.Тази покривка е едно от най-ценните неща,които притежавам.Само на Коледа я слагам и веднага след това я прибирам,ако случайно  има някое петно веднага слагам сол и заливам с бяло вино-после препирам и прибирам за следващата Коледа.
Само на Коледа вадя кристални чаши.Звънят различно:)

Пак само на Коледа слагам сервиз от китайско сребро,като в семейството ми е останала традицията да се слагат прибори и за тези,които не са с нас на масата,защото са далече,но много бихме искали да сме заедно и се надяваме да не са в беда или в нужда,ако не са с нас.За моя радост,почти винаги,когато имам повече прибори на масата все идва някой неочакван гост,който прави Коледата още по-желан празник.
Също на Коледа,никога не отпращам човек,почукал на вратата ми,а  на тръгване  му давам чиния с лакомства, от всичко по хапка,сладко и солено без значение./Това е традиция от пра-баба ми, тя е  казачка,но израсла в Абхазия, готвеше фантастично и не позволяваше да седнеш на масата,ако не си се облякъл прилично, не си се измил и не си си сплел косата на плитка./

В деня след Коледа правя пелмени.С много сметана.

Обожавам зимата.От дете.
Никога няма да забравя как ми скърцат ботушките в снега, навън е едно такова вълшебно от Северното сияние,аз съм оплакована с кожена пухенка,по-дебела от мен и с всички руски роднини правим снежен човек,аз му слагам  донесени от къщи копчета,защото не стигам главата,за да му сложа шапка.

А и печката с дърва,чайника с винаги готовия чай върху нея,дебелите юргани на баба, с които като се завиеш все едно си в палатка....

И музика.Много музика,баба ми пее,докато готви,дядо пее,докато пали печката сутрин,ние децата пеем,докато чакаме да се стъмни и запалим свещи, а в тъмното светят само играчките от елхата и кристалите на масата.

За съжаление, 90 % от хората,подарили ми тези красиви Коледи вече ги няма.
Останалите са на другия край на света.
Но на мен ми подариха  смелост да не се страхувам от сняг,студ и мраз и да умея да направя празник където и да съм, с когото и да съм.За което съм безкрайно благодарна!

Тази Коледа ще съм у дома с най-любимите си хора на света и си пожелавам да сме колкото се може по-дълго време заедно и да сме здрави.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 19:33 от Eli83

# 121
  • София
С триста зора ни приеха днес в клиниката.Нямаше часове никакви,но аз молих и умолявах,та така.Влади рева и се тръшка като полудял,та пак се стигна до пълна упойка.Отвориха му две зъбчета и му сложиха лекарства.Кофтито е,че в четвъртък пак трябва да отидем да ги махнем и да сложат пломбички.За съжаление пак ще трябва да го приспят,а той много зле се чувства след това.Само лежи и казва,че му е лошо.Боли го глава,повръща и не става изобщо.За другия път ще ги помоля,ако е възможно по-малко упойка да му сложат.
Сега си лежи и гледа детски.

Много мил и топъл пост,и аз съм с руски корени и знам точно за какво говори Катрин..

# 122
Ох Дидито и вие какво изживявате,ама нали идвахте тук ,нали уж всички зъби оправиха,какво стана,  ooooh! неможе ли да направят пломби веднага без лекарство кви са тези неща?Аз не разбирам бъкел,но да мъчат детето с упойки да сложат лекарство като направо може да се изчисти зъба и пломбира.....ужас ooooh!

# 123
  • София
Диди,дори не мога и да си представя какво преживявате сега с мъжа ти и с Влади.Стискам палци и се моля и в четвъртък всичко да мине добре и да се приключи вече с тези проблеми със зъбчетата.Измъчи се детето и вие покрай него.А той знае ли,че в четвъртък пак ще ходите?

# 124
Здравейте мили момичета!!!
Не съм ви забравила.Цяло лято имах много работа,четях ви редовно.Сега е по спокоен период, нямам вече сватби до края на годината и имам време да драсна някой ред.Аличка е добре,но проблема с ушенцето остана.След като и извадиха третата сливица имаше леко подобрение или на мен явно така ми се е струвало.Водихме я на контролни прегледи и лекаря продължаваше да твърди че всичко е наред.Като дойде септември месец пак я заведохме, лекаря реши че пак трябва да и промива ушите(били запушени)-никакво подобрение.След което лекуващият ни лекар се "скри".....при всяко звънене по телефона  не вдигаше и това в продължение на един месец.Накрая грабнах детето и директно в болницата при него без предупреждение.Няма да ви разказвам как гледаше и мрънкаше под нос.Започна пак с неговите глупости....промиване....после продухване да сме правили, при което аз се ядосах и му дадох ясно да се разбере, че това повече няма да стане и да ни праща другаде на по сериозни изследвания.Изпрати ни на невролог и там се установи че е повреден слуховия нерв.Нито невролога, нито той не казаха категорично че това се лекува.В крайна сметка пак ни изпратиха в София и то при същата лекарка, при която ни беше изпратила и другата преди една година.Яд ме е че загубихме една година, яд ме е че послушах съпруга си да я заведа при този,защото диагнозата която постави първата лекарка се оказа вярна и тя тогава ни каза да отидем в София.....но вече няма значение,всичко е минало.Сега след празниците ще я водим.Дано господ е с нас и дано е лечимо.Моля се, да не се окаже права първата лекарка и затова, че това не се лекува.
Оххххх, оплаках ви се.Съжалявам, ако някой съм натоварила.
Обещавам ви , че вече ще бъда по активна във форума.Липсвахте ми много....
Добре дошла на Картинка.
Прегръщам ви силно и много целувки от нас.

# 125
  • През девет земи в десета
Катрин лоша работа, но мисля, че има възможност да се оправи дететнце, не се отчайвайте. Колкото по-бързо предприемете нещо, толкова по-добре. Има лечение, важно е да започне навреме.

Чудех се дали да постна тази информаци, обаче пък е полезна Thinking, слагам цитата, после ще го махна.

Цитат
Нврит на слуховия нерв
Болестта има и друго наименование - кохлеарен неврит. Това е заболяване на слуховия нерв, което се проявява с шум в ушите и нарушен слух - тежко чуване.

Причините за него са най-разнообразни. Най-често възникват инфекциозните неврити. Те са следствие от прекаран грип, остра респираторна вирусна инфекция, менингит, паротит, рубеола.

Токсичният неврит се предизвиква от действието на ототоксичните лекарствени препарати -

антибиотици

Такива са неомицинът, мономицинът, канамицинът и стрептомицинът, а също и от някои противотуморни средства, от салицилати и от хинин. Ототоксични са и солите на тежките метали живак, олово, арсеник, фосфор. Към тази група причинители спадат бензинът и другите нефтени продукти. Токсично въздействие на слуховия нерв оказват също така алкохолът и никотинът.

Среща се и неврит от алергичен произход.

ЛЕЧЕНИЕТО НА НЕВРИТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ КОЛКОТО МОЖЕ ПО-РАНО

Назначават се средства, които да подобрят обменните процеси и да възстановят нервната тъкан.

Това са комплекс витамини (тези от групата В, както и витамините А и Е), както и биогенни стимулатори. Широко се прилагат и съдоразширяващите средства, както и препаратите за подобряване на микроциркулацията. Не на последно място специалистите предписват и средства за подобряване проводимостта на нервната тъкан.

Много ефективни се оказват иглорефлексотерапията и лечението в барокамера.

При повторни и хронични форми лечението вече е амбулаторно и е насочено към преустановяване процеса на гибел на слуховия нерв. Периодично се провеждат курсове по поддържаща терапия - по 1-2 пъти в година. Те включват медикаментозно лечение като основно се прилагат средства за подобряване обмяната на веществата в клетките. Прибягва се и до физиотерапевтични процедури.

ВНИМАНИЕ!
Като всяко заболяване и това зависи от профилактиката. А тя се състои в следното:

отстраняване или намаляване въздействието на факторите, които се отразяват отрицателно на слуха. Тях вече ги посочихме - шум, вибрации, токсични вещества. Ще напомним и за изключително негативното въздействие на ототоксичните лекарствени средства, за да подчертаем, че те естествено не трябва да се приемат, особено от деца.

В заключение ще отбележим, че профилактиката на инфекциозния неврит на слуховия нерв е своевременно лечение на инфекциозното заболяване - било то грип, инфекция, шарка.

Симптомите са шум в ухото, понижаване на слуха

Основните оплаквания на болни с неврит на слуховия нерв са шум и звън в ухото с различна интензивност. А също и понижаване на слуха.

Това понижаване може да бъде значително, а понякога се развива пълна глухота на едното или двете уши.

Друг симптом е нарушено равновесие и световъртеж.

При преглед на ухото не се забелязват патологични изменения. Диагнозата се установява чак след провеждане на изследване на слуха - аудиометрия.

Лечението при неврит на слуховия нерв трябва да започне колкото може по-рано. Докато още измененията в нервната тъкан са обратими. Болните от остър кохлеарен неврит (внезапно настъпване на глухота или влошаване на слуха) се нуждаят от комплексно лечение в болница. Но преди всичко е нужно да се отстрани причината, предизвикала заболяването.

Ели, налага се да правят зъбките на Владката с упойка, защото много го е страх. Няма начин да работят докато плаче или пищи. Да го държат докато работят, а той да плаче е варварско и едва ли някой ще го причини на детето си.

В този ред на мисли, Дидито, говорили ли сте с лекарите да променят вида на упойката newsm78

Айде и нещо  позитивно, в събота съм на годеж, на моЙта щерка Laughing Mr. Green . Имам милиони задачи за вършене, а се подмотавам и чакам последния момент, което не ми е присъщо Laughing Whistling ooooh!
На Цветката пък купихме и играчка към коледния подарък и съм много доволна. Знам, че я иска и ще е много щастлива Heart Eyes
Гого помага за приготовленията на годежа на кака му, Цвети направо лети от кеф, че е поканена и тя Laughing Отделно и в училище и в университета имат само шестици.

Другото което реших, че ще направя почти със сигурност, е да проверя след нова година дали ще вземат Цвети в първи клас на 6 години в близкото училище. Много мислих и това измислих накрая. Не е най-мъдрото решение на света, но ми се струва най-практично. Все пак разговора с бъдещата ѝ учителка ще наклони везните към крайното решение.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 22:52 от Пиги®

# 126
  • София
Леле Деси,каква новина.Да ви е честито щастливото събитие,на дъщеря ти пожелавам много,много любов и късмет.Значи за вас празниците вече започват.                                          Катрин,на вас пожелам лошите прогнози на лекарите да не се сбъднат и детенце да се излекува скоро.Милото то,а тя изпитва ли някакъв дискомфорт или болка,как се чувства?                       Пиша през телефона и ми е адски неудобно,ама и аз не съм се появявала от кога,а тази вечер вече трети пост.

# 127

Ама как между другото го изръси-в събота съм на годеж,на мойта щерка-ни лук яла ни мирисала,все едно е на годеж на приятелката си  Party скица

Това за училището е супер  Peace

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:37 от Eli83

# 128
Здравейте на всички  Hug

Добре дошла на картинка   bouquet и завърналите се мами, Крис  Hug

И аз не съм от редовните в писането, но винаги намирам време да ви прочета  Heart Eyes

Пиги, честита радост, много щастие и любов желая на Валерия!

Дидито, стискам палци за Влади да понесе следващата процедура леко и да не се налагат повече!

Ронка  Hug

Кетрин, дано при твоето детенце не се сбъднат лошите прогнози и всичко с ухото да се оправи!

НАН, няма ли да ни покажеш тумбака?  Hug

Ели, хайде действай, не се туткай!  Hug

Иси, Рени  Hug

# 129
  • София
Деси-голям майтап си,как между другото изръси за годежа Grinning.Ама това е голяма новина!Честито!Зета е не само хубав,но и изглежда добър човек и много си отиват с дъщеря ти,дано са много щастливи!Непременно да покажеш снимки!

Влади се възстанови,сутринта беше кукуряк.Не пожелавам на никоя от вас да вижда така детенцето си.Беше като обезумял от страх,горкия.Колкото и да му говорим преди това,като види бяла престилка и кабинет и направо откача.То са крясъци,писъци,ритане...едва го удържаме 4 човека.Никой лекар не иска да работи по този начин,пък и той е толкова уплашен,че дори да имаше начин никога нямаше да му причиня това.Стреса е и за нас,защото е кошмарно да гледаш как буквално изсмукват живеца от него.Както вика и рита,изведнъж спира и остава с невиждащи отворени очички...тръпки ме побиват и сега.За момент си мислиш най-лошото..абе направо ми побеля косата.
Оказа се,че в Пловдив не са излекували 2 от зъбчетата му.Трябвало е да му сложат лекарство и след няколко дни да го затворят,а не веднага да запечатват.Сега наново се пролекуват зъбчетата-работа,която трябваше да се свърши първия път #Cussing out.

Надявам се това да е за последно.
Деси-първия път му биха мускулно в крачето инжекция,а сега-венозно в ръката.Сега е с абокат,за да не го бодат и утре.Не знам какви други упойки има,но ще питам,защото след това малкия е като парцал дълго време.

Кетрин-нали още миналата година щяхте да идвате тук в ИСУЛ,какво стана?Още тогава си спомням,че ти казах-живея близо до болницата и няма проблем да ви заведа и да отседнете вкъщи Peace.Не бавете нещата.

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 11:20 от didito.

# 130
  • През девет земи в десета
Ели аз съм на принципа за ненамеса в личните отношения на децата. Щом се чувстват щастливи, да правят каквото искат. Дали ще има бебе или не, не знам, ако искат да си раждат, ще помагаме, ако искат да учат и после. Аз лично съм на мнение, че е по-добре да учи с бебе и след като завърши да работи, а не тогава да стои у дома. Но решението е нейно. Сватбата ще е догодина по това време евентуално, ако не им дойде друг акъл Laughing Mr. Green

Диди, дай да го пробваме Владката при нашата зъболекарка newsm78 Кабинета не изглежда като стандартните кабинети, може да си свали престилката ако това го тормози и да уговорите час за когато няма хора. Можете да кажете, че това не е лекарка, а приятелка. Знам ли, трябва да преодолее този страх. Ще доведем и Цвети да седи на стола преди него. Нещо такова, тя има много пациенти и нямам идея дали ще се навие, но ако стане, ще е супер. newsm78

# 131
Пиги,много си права за това, не се бях замисляла,учиш едновременно отглеждаж бебешора и после кеф детето голямо ти на работа..... ама е мноооого трудно съчетаването на двете, иначе си има и плюсове към 2,800 за разждане, плюс всеки месец стипендии,отделно има европейски стипендии, ако има успех тя, така че да дерзай то и господ си знае рабтата Peace

Аз примерно погледнато от страни на някой може да му се с трува, че ми е много лесно, но аз си знам...

# 132
Деси, страхотна новина. Честито ! Казано е, че когато децата намерят истинската любов,
родителите откриват истинската радост. Живи и здрави да са децата, много да се обичат и да се уважават. Hug Hug Hug Hug
снимки ще пусна по късно
картинка, бързо оправяне ви желая и за Коледа всички да са здравички.
ние вчера имахме приключение е неприятно ,но както Деси казва и това минава. Марти си изгуби/или откраднаха ( не разбрахме ) телефона. Интересно ,че само го наказахме да не играе на компютъра до Коледа е и аз му се карах (не много ) , нищо повече. А той дивака му с дивак се самобичува. Сутринта стана и пак му се насълзиха очите, вчера си легна със свито сърце и така. Дори искаше да го прегърна( което той много рядко прави ,защото се мисли вече за голям) като ,че ли да усети ,че го обичам въпреки грешките му. Вчера учителката му ми вика "Ами Марти е на 6 място на олимпиадата можеше и по добре да се представи" , аз и казах ,че съм доволна и тя ме  Shocked зяпна. Ами какво да не съм доволна , при разклатената му нервна система ,при едноседмичното му боледуване и веднага на олимпиада ,какво да искам повече от него .А честно казано никога не сме били максималисти с баща му. Марти се ядосва и му викам ,че най-хубавото нещо е да си в златната среда , защото когато си на върха рано ли късно падаш и много боли. И така размишляваме по житейските въпроси. А с телефон сега ходи с този на Валери, а за Коледа му е купен така или иначе . Искам да му видя лицето.  Heart Eyes като го види.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 08:57 от isikam

# 133
здравейте!

Деси,
Първо Честито за годежа!Пожелавам много щастие на младите!

Моят син е с пневмония.Преди две седмици приятелката му от училище и тя беше с пневмония,ама това не им попречи да се прегръщат.Майка й ми се обади да ме предупреди и добре,че го направи, та пак го заведох на лекар.Много е трудно да разбереш кога е болен-два часа пее и подскача и после гледа като препариран и спи и след това пак същата процедура...
Но му изписаха антибиотик и ще се оправи.

Дидито-надявам се всичко да мине благополучно и безболезнено при зъболекаря.

Катрин-аз имам много лошо впечатление от УНГ- специалистите в ИСУЛ /от миналото лято/,но се надявам да имаш късмет и да ти помогнат.

По-късно ще се включа пак. Hug

# 134
Десииии, Деси! Каква хубава новина! Желая на Валерия да е много щастлива, да е обичана, обичаща и оценявана! Успех във всичко, с което се захванат младежите! Heart Eyes Задължително ще чакаме снимки Hug

Катрин, не чакайте да минат празници и делници, защото времето си минава! Желая скоро да се похвалиш с хубави новини!

Картинка, бързо да се оправя младежа!
Моят мъник кашля от няколко дни, не го водя на лекар, защото знам какво ще ми изпишат, а не искам да давам АБ, защото ще се завъртим в един омагьосан кръг... Ако няма подобрение до утре ще посетим педито, няма да го оставя почивните дни без да сме посетили специалист.

Диди, кураж миличка! Всичко ще е наред! Прегръдки Hug
В този ред на мисли...Аз какво да кажа, като нямаме проблеми с Ема в зъболекарки кабинет, Но! Винаги има едно огромно НО. Тук така и не намерих лекар, който да й оправи зъбките. Ще чакаме до лятото и ще ги оправим в София, дано не е късно! Praynig Мия ги след всяко хранене, когато е вкъщи, през останалото време само сутрин и вечер. Сладко яде изключително рядко.
И една хубава новина-скоро ще й падне долен ляв резец. Laughing Подготвена е, знае за феята на зъбките и я чака с нетърпение.

Иси, браво на Марти!
Ще си позволя да изкоментирам това, че сте наказали Марти за телефона. Според мен това не е правилно, предвид всичко, което му се струпва на малката главица! Знам, че всичко е пари, знам, че е трудно в днешно време да си позволи човек подобни вещи...Аз лично бих подкрепила детето си, бих го успокоила, че всичко е наред и света не свършва с един телефон/вещ/! Така според мен той ще знае, че има нашата подкрепа, че друг път, каквото и да се случи, няма да се прибира вкъщи със свито сърце, че ще му се караме или, че ще бъде наказан! Не искам да ме разбереш погрешно, че те критикувам. Naughty Нищо подобно, просто казвам как бих постъпила аз в дадената ситуация. Аз, че съм голям човек, уж...и ми се случва да загубя вещ, да счупя вещ и т.н. Но на мен няма кой да ми се скара, нали, няма кой да ме наказва...Това имам предвид! Едни губят-други намират Wink
И по този повод имам какво да кажа... Тук телефоните в училище са забранени. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт