Крис, прати имена във фейса как си ?
Дидито как е малкия какво стана с тези зъби?

Катринка разплака ме един твой пост позволявам си да го копирам тук:)
Откакто живея в Холандия мъжа ми подготвя трапезата на Коледа.Аз само сосовете приготвям.
Слага сьомга,херинга,прави коктейли с риба,накълцана на ситно и отгоре ситно покрита с хайвер,после тънки парченца маслини и понякога слага и разни ситни,почти настъргани кисели краставички.Много е вкусно,но е малко. SadИма много и различни сухи салати-руска,Бордо,заешка и задължително картофена.
Няколко дни преди Коледа аз купувам прясна риба от пристанището,слагам я в съд с вода,сол и един разрязан на две лимон и след 24 ч рибата е готова.Държа я на балкона.Това е Сибирска рецепта,винаги успешна за пишман-готвачки като моя милост.
От дете на Коледа играя лотто.Много обичам тази игра,но я играя само на Коледа.
Пак само на Коледа пия ябълково шампанско.
Само на Коледа постилам покривка,която е бродирана от 5 поколения жени от моето семейство-аз,майка ми,баба ми,пра-баба ми и пра-пра баба ми.Аз съм била на около 5 или 6,когато сме бродирали тази покривка,имам ясни спомени, а най-старата баба беше на 96.Тази покривка е едно от най-ценните неща,които притежавам.Само на Коледа я слагам и веднага след това я прибирам,ако случайно има някое петно веднага слагам сол и заливам с бяло вино-после препирам и прибирам за следващата Коледа.
Само на Коледа вадя кристални чаши.Звънят различно:)
Пак само на Коледа слагам сервиз от китайско сребро,като в семейството ми е останала традицията да се слагат прибори и за тези,които не са с нас на масата,защото са далече,но много бихме искали да сме заедно и се надяваме да не са в беда или в нужда,ако не са с нас.За моя радост,почти винаги,когато имам повече прибори на масата все идва някой неочакван гост,който прави Коледата още по-желан празник.
Също на Коледа,никога не отпращам човек,почукал на вратата ми,а на тръгване му давам чиния с лакомства, от всичко по хапка,сладко и солено без значение./Това е традиция от пра-баба ми, тя е казачка,но израсла в Абхазия, готвеше фантастично и не позволяваше да седнеш на масата,ако не си се облякъл прилично, не си се измил и не си си сплел косата на плитка./
В деня след Коледа правя пелмени.С много сметана.
Обожавам зимата.От дете.
Никога няма да забравя как ми скърцат ботушките в снега, навън е едно такова вълшебно от Северното сияние,аз съм оплакована с кожена пухенка,по-дебела от мен и с всички руски роднини правим снежен човек,аз му слагам донесени от къщи копчета,защото не стигам главата,за да му сложа шапка.
А и печката с дърва,чайника с винаги готовия чай върху нея,дебелите юргани на баба, с които като се завиеш все едно си в палатка....
И музика.Много музика,баба ми пее,докато готви,дядо пее,докато пали печката сутрин,ние децата пеем,докато чакаме да се стъмни и запалим свещи, а в тъмното светят само играчките от елхата и кристалите на масата.
За съжаление, 90 % от хората,подарили ми тези красиви Коледи вече ги няма.
Останалите са на другия край на света.
Но на мен ми подариха смелост да не се страхувам от сняг,студ и мраз и да умея да направя празник където и да съм, с когото и да съм.За което съм безкрайно благодарна!
Тази Коледа ще съм у дома с най-любимите си хора на света и си пожелавам да сме колкото се може по-дълго време заедно и да сме здрави.
, слагам цитата, после ще го махна.

скица
и завърналите се мами, Крис
.Ама това е голяма новина!Честито!Зета е не само хубав,но и изглежда добър човек и много си отиват с дъщеря ти,дано са много щастливи!Непременно да покажеш снимки!
.
Мия ги след всяко хранене, когато е вкъщи, през останалото време само сутрин и вечер. Сладко яде изключително рядко.
Нищо подобно, просто казвам как бих постъпила аз в дадената ситуация. Аз, че съм голям човек, уж...и ми се случва да загубя вещ, да счупя вещ и т.н. Но на мен няма кой да ми се скара, нали, няма кой да ме наказва...Това имам предвид! Едни губят-други намират