Юли 2006-101

• 73 949
  • 548
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ивка,вие сигурно ходите на ски с преспиване,но ние мислим само за през деня и затова Боровец ни е по-близо.А и Люси първоначално ще тъпче на едно място предполагам,докато се понаучи.Ама 30 лв си е прилична цена,аз си мислих,че е поне 50лв.Благодаря ти за отговора.                          Диди,ти защо искаш да даваш на Алекс вентолин?И аз хич не ги долюбвам тези илачи и избягвам всякакви подобни.Бързо оздравяване ви желая.

# 241
  • През девет земи в десета
Принципно, ако Вентолина се инхалира, може да помогне да не се стига до АБ. Още повече, че тогава, страничните действия в повечето случаи не се проявяват.
Ако е на сироп, ефекта не е толкова добър и страничните действия се проявяват почти винаги при децата, но пък е вариант, не всеки разполага с инхалатор.
Иначе и аз не харесвам сиропа, давала съм го на Георги като малък, правеше алергични пристъпи и беше неизбежно, но му действаше много зле.

Диди, сигурно е вирусно, дано да мине по-бързо и да не се появи някоя бактериална инфекция за капак Hug

# 242
  • София
Крис на Боровец пред Рила е идеално за първи стъпки, стига да няма хора обаче, че може да чакате половин час, което е неприятно.
Вентолин сме ползвали веднъж в болница с инхалатор.

# 243
Didi, добре сме, нещо нямам ищах да пиша...
Оздравявайте! Hug

Ели, Ч.Р.Д. на патерички! Много здраве ти желая и пълна нова къща с щастие и любов!  bouquet

Деси, как е мъж ти? Поздрави!

# 244
Ох и моите са болни цяла седмица, вече така свикнах, че не ми прави впечатление Crazy Само се ядосвам, че не мога да ходя да плувам, вързана съм с двете и няма на кого да ги оставя.
Тук заваля силно сняг, чудя се дали няма да ни затрупа и съвсем да нямам мърдане на вън Thinking
Деска: какво стана с вас? Как е мъжа ти?

# 245
  • софия
И Мина беше болна тази седмица. Уж нищо сериозно - от понеделник до сряда лека Т. Без сополи, кашлица и екстри. В четвъртък беше при майка, в петък сутринта в 6 се задави от храчки и ги повърна Sick Shocked Педка каза, че такъв бил вируса. Баща й я гледа 2 дни Crazy В момента е с паднал глас.  Дано в понеделник времето е подходящо и си продължи ските на Витоша. Не е ходила на градина от миналия месец с малко прекъсване от 2 дни.

# 246
Моя мъж е хм.....не знам и аз как. Трябва да лежи, не ще Laughing Омръзна ми да си късам нервите и го оставих на самоуправление. Все още аз паля парното, но май днес ще приключа с тази глава от живота ми Mr. Green Ми така де, аз го жаля и товаря себе си, то "рупа ли рупа", накрая аз няма да мога ходя след цялата история и при мене не минава за ден-два. #Crazy

Тук заваля някакъв бесен сняг и една виелица го върти около къщата, ужас ooooh! Дано да натрупа до довечера, че сме обещали возене с шейна.

Ходих да питам в кварталното училище как стои въпроса със записването на 6-годишни деца в 1-ви клас, които не са ходили на градина и на предучилищна, казаха че няма да има проблем Peace Хич, ама хич не ми е по вкуса да тръгва по-рано на училище, обаче ако се наложи да я водя на предучилищна в София, пак ще е на училище и ще става един час по-рано отколкото ако си е тук. Отделно ще свикне цяла година с един клас и после айде местене. Затова решихме 100%, че на есен ще е първи клас. И най-важното, харесваме учителката, която ще води набор 2005.
От друга страна, племенника го научиха в предучилищната да пише печатно и сега е голяма мъка, не може да научи ръкописните букви. Там учили малки и големи букви, сега са малки и главни и  без да са взели цялата азбука, вече правят диктовки и то с непознати букви. Зълва ми не знам с какви амбиции е, обаче като вади едни тестове от някакъв учителски сайт и седят по цял ден да учат с детето. ooooh! Госпожата пък не преподавала нищо в часовете, само контролни правят и после през останалото време ги проверява заедно с домашните, после пак дава домашни и така ooooh! #Crazy

# 247
 Hug Hug

Пиги,според мен е добро решение,да е наблизо училището!!!МНОГО ВАЖНО!!!.

Твоята хич не е лесна,като знам как се чисти камина(котел) как се зарежда,мръзнеш ,нареждаш съчки,палиш,разпалваш,одимяваш се ,не не,това си е мъжка работа.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:24 от Eli83

# 248
Ели, ама то в големия град, не е по-добре. Ние, когато забременях с Цвети нали имахме апартамент в центъра на София и училището беше на 10 минути път пеша, но децата, не сме ги оставили нито един път да отидат сами на училище или да се приберат сами оттам (Валерия беше 6-ти клас, Гого-2-ри). Точно в града това е невъзможно. Аз лично не бих пуснала дете 3-ти клас да се прибира само. А тук на село става. Само къщи, малки улички, няма толкова движение, няма наркомани, хората се познават и училището е пак на 10 минути пеша, няма смисъл да ходим с кола. Аз тук разбрах какво е свобода за децата. Та точно заради училището няма логика да са празни селата. Още повече, че в детските  градини там, има места колкото щеш. Няма ли в близост до къщата училище и детска градина? Децата със сигурност ще са по-малко на брой и ще им се обръща повече внимание. Що се отнася до знанията, кието дават селските училище, мога вече да твърдя, че поне при нас са по-добри отколкото в най-елитното софйско.

При нас тази година се случи така, че да няма места в градината защото е нова и е супер, всички околни села се бутат в нашето Whistling

Апропо, и аз изкарвам колата всяка сутрин от гаража, но благодарение на това поне лед не стържа от стъклата и студа вътре докато загрее е горе долу поносим.

Ние днес ходихме на контролен преглед при един хирург в поликлиниката, е познайте дали прегледа мъжа ми и изобщо дали погледна документите от болницата. Иначе болничен ще ни даде, но дори не каза за колко време ще е , не можа да го напише веднага, ще ходя да го взимам в сряда. Другото, което ме притеснява е, че няма да следим вече какво се случва с кръвоизлива, опитах се да изпрося един талон за снимка, но не, той изобщо не ме слушаше. Ще си платим една и без направление, ще пуснем и протромбиново време платено..... диагнозата пак сами ще я поставяме #Crazy и така като гледам ще си самоназначим лечение.

# 249
  • София
привет,

не съм писала от сто години, но ви наглеждам през телефона.

Пиги, дано твоят мъж се вразуми и да се поспре  Rolling Eyes. Какви са тия доктори, как така без преглед...  Shocked.

Ели, вашият татко много си го разглезила  Rolling Eyes. ММ си става сутрин, приготвя и закарва Яна на училище, взима я вечер, кара я на рисуване и въобще не го прави на въпрос. Мен учителките ме виждат почти само на родителска. Тия дни ходих един-два пъти да я взимам, че иска да покаже брат си на децата - много се гордее с него, но иначе почти не се е случвало.

Аз, да чукна на дърво, съм много доволна напоследък, Яна почти не боледува. На два-три пъти тръгва да се разболее, но като си остане в къщи за малко и й минава за два дена. Май вече си поизгради имунитет, а може пък и инфлуцида, който й давах есента профилактично, да има някакъв ефект.

Бобо расте, вече направи 10 месеца, гледаме се и така. Вечер, като си дойде Яна, започва да пищи от радост, тя пищи в отговор и настава голяма лудница  Laughing.

Пуснахме си наскоро цифрова телевизия и има Бейби ТВ, преди я нямахме. Вместо Бобо да я гледа, Яна не можеш да я отлепиш от нея, а уж направи 5 и половина  Laughing. Все пак, за да има някаква полза, я пускаме на немски, да си тренира езика.

НАН, и аз миналата година по това време бях вече в болничен, малко остана  Hug

# 250
.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:25 от Eli83

# 251
  • София
Момичета   Hug
Боли ме глава, много. Цеци е добре, но тати ни е болен, лекувам с мед, чай и т. Н. Ама се влушаеа, от днес на АБ.
Какъв е този гаден вирус  Confused

# 252
  • somewhere over the rainbow
Ивка, точно за такъв вирус казаха сега по новините - с главоболие и температура. Бързо оздравяване Hug

Ели, в кое село сте?
Аз лесно се навих за второ, никога не съм си мислела да остана с едно дете - незавършено ми е. Просто чакахме Дая да поотрасне /две бебета не мога да изтърпя Mr. Green/. Пък и годинките си напредват - смятам 30 години за една идеална възраст за второ дете /да имам време и за трето Mr. Green/. Ние си имаме две ПРЕКРАСНИ баби и всеотдаен баща /мен в ДГ ме виждат само на 8-ми март Mr. Green/. Като добавиш и госпожите, които страшно харесвам, то за мен не остана Laughing За мен остават важните решения, относно здравословното и психичното състояние на госпо'ицата. Така още 5 деца мога да отгледам, само да има кой да ги носи и ражда вместо мен Laughing Интересното е, че въпреки че не е възпитавана само от мен, Даяна е доста умно и възпитано дете. Е, имам известни забележки, относно отстъпчивостта на свеки, но това да е проблема.

За стволовите клетки няма да стане - условие е да раждаш в София, а не бих се доверила на други доктори, освен на моя /дори и най-добрите в Бг/.

# 253
Боли ме глава, много.
И мен. От една   седмица съм мнооого зле.
Пък и годинките си напредват - смятам 30 години за една идеална възраст за второ дете
 Peace
заровила съм се да правя на Марти презентации . Никога не съм работила с  Power Point, но да живее интернета Mr. Green. И от начало метнах първия на 2003 , защото не знаех дали имат в училище по-нова версия. Компа ми забива ,аз се нервя ужас. Сега правя втория за църквите  Crazy, но на 2010 то лесна работа . А и на лаптопа е по-добре.
Оф много се мотам, а утре сутрин трябва да го предаде. Днес ще гледат първия.
Деси Hug Hug Hug Hug Hug

# 254
Иси, помощ искаш ли ,на каква тема е презентацията,то по принцип става мн лесно и бързо,но наистина трябва да е съвместима с тяхната версия  иначе няма да могат да я отворят  Peace

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:25 от Eli83

Общи условия

Активация на акаунт