Помните ли игрите ни едно време?

• 20 537
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
На челик \чилик\ никой ли не е играл... Но бомба.... Освен на топчета и на капачки. За фунийките имах "оригинална" тръба от списанието "Пиф" и един ден на главния булевард в най-голямата навалица един батко дойде и ми я взе - всички стояхме и гледахме, като гипсирани и нищо не направихме. Явно бяхме забравили за "Тимур и его команда" Simple Smile)))

# 61
  • Бургас
О, страхотно беше! С носталгия си спомням детството, предполагам, че същото ще и с нашите деца. Нормално е, игрите се променят. Играехме на много неща - криеница, народна топка, магазин, обущар, шише, развален телефон, море. А някой ще ми припомни ли как се играеше на Подаръци?

# 62
О, страхотно беше! С носталгия си спомням детството, предполагам, че същото ще и с нашите деца. Нормално е, игрите се променят. Играехме на много неща - криеница, народна топка, магазин, обущар, шише, развален телефон, море. А някой ще ми припомни ли как се играеше на Подаръци?

Сядахме един до друг на две допрени пейки (защото винаги бяхме много деца), един от нас заставаше отпред. Първият от редичката измисляше подарък на втория, втория - на третия и така до края. Подаръкът в същност беше един от нас (или някой, който не играе, но някой от нас харесва) И после този отпред казва (например): "Върви при подаръка си и го целуни"  Blush или "Съблечи на подаръка си якето" и така  Party

# 63

Peace
А помните ли как нареждахме карти и викахме духът на Дама Пика. Беше ми супер интересно, ама и колко страх съм брала Joy
[/quote]
Ооо, помня! Много интересно, ама като наближаваше сюблимния момент...бягахме през глава. Никога не видях Дама Пика  Joy

# 64
Страхотни спомени ми връщате Party. Спомням си и народната, и стражари и апаши, държавите, ластика... Това с бибероните го бях забравила, но си спомням колкото ти е по-голям биберона, толкова си по-вървежен  Joy. Преди година видях колекцията си с календарчета и колите от дъвки Турбо... още ги пазя  Grinning.
Дидитка, и аз преди няколко години се опитах да направя мартеници с плетене на конци, но не ми се получи ... явно съм забравила Simple Smile
Дама Пика сме я викали със свещи на гробището в 12 часа...луда работа. Що, страх съм брала тогава Joy

# 65
криеница, ластик, народна топка, държави, дама, развален телефон, шише... Наистина прекрасни спомени  newsm10 Браво за темичката, върнах се доста години назад и си спомних какво безгрижно детство съм имала

# 66
  • Бургас
На ластик, ъгълчета, развален телефон и шише ми беше любимо ...
И още много други.
Хубаво беше, да.
Но не са виновни само модерните технологии и извънземни играчки, затова че днешните деца не знаят голяма част от тези игри ... Има и много родители, на които не им се занимава да им ги покажат и да ги научат /във форума, разбира се  Whistling, няма такива  Mr. GreenPeace

# 67
  • гр. София
Ех, какв спомени ми върнахте в главата...
Като съвсем малка зимата си правех "къщичка" на пода от 4 стола, покрити с одеяло. По цял ден се мушех вътре с куклите.
В училище играехме на всичките видове "хартиени" игри - танкове, въшки, морски шах, бесеница...
Плетени гривнички имам цяла кутия, още мога да ги плета с всякакви шарки.
На народна топка бях супер добра. На федербал също. Играехме и с летящи чинии, понастоящем познати като фризбита  Laughing, на ръбче, на Черен Петър, пък колко сме скачали на ластик, даже и момчетата научихме. Те, горките, повечето не можеха да хванат ритъма на скачане и сме си умирали от смях. Няма да казвам колко череши и ябълки сме брали от чуждите градини  Blush

Струва ми се, че навремето заради всичкото това тичане, скачане и изобщо многото движение, бяхме по-здрави. Сега гледам децата целогодишно пият по някакъв антибиотик и родителите и зиме и лете мърморят притеснено "ама то сега има някакъв грип....". Как пък тия грипове ги нямаше едно време не знам.

# 68
А ние сме си правили телевизор от кашони и предавахме новини на бабите вечерно време Joy

# 69
  • гр. София
А ние сме си правили телевизор от кашони и предавахме новини на бабите вечерно време Joy

Нещо подобно имаше в книжката "Патиланско царство", но там беше кутия от радио, а децата скрити под покривката на масата "излъчваха" предаването  Laughing

# 70
Бабетките, които се събираха на седянка много се кефеха, че има кой да ги забавлява вечерно време. То и клюките им омръзваха Joy

# 71
  • гр. София
Омръзваха им клюките, защото тогава нямаше сапунени сериали, които да обсъждат докато им се слепнат устите от приказки  Laughing

А вие играехте ли на филми? Ние играехме на "Острова на съкровищата" в някакъв космически вариант. Тогава това даваха по ТВ и всички бяхме луднали. Момчетата играеха на "Седморката на Блейк".

# 72
Ех...върнахте ме 20 г. назад.Супер време беше.
Най -ме беше страх когато викаха духа на Кики,и винаги  бяхме в мазетата....
Много добра бях на ръбчета...
И сега плета гривнички на щерката,страхотни цветове имат мулинетата...Така им се кефи милата.

# 73
  • София

Сядахме един до друг на две допрени пейки (защото винаги бяхме много деца), един от нас заставаше отпред. Първият от редичката измисляше подарък на втория, втория - на третия и така до края. Подаръкът в същност беше един от нас (или някой, който не играе, но някой от нас харесва) И после този отпред казва (например): "Върви при подаръка си и го целуни"  Blush или "Съблечи на подаръка си якето" и така  Party

аууу вярно, а вече на по-късен етап започнахме да играем на шише  Laughing

# 74
Като казахте Седморката на Блейк, се сетих и за Синьо лято и Бенджи, Закс и Звездният принц  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт