Затъпява ли се от чалга?

• 25 409
  • 575
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Изключително изразителни нагледни демонстрации по темата.

# 286
 [/quote].. Все пак най-масовата музика в момента е чалга,искате да ми кажете,че масово народа е  затъпял???[/quote]
Да, затъпял е. И чалгата е едно от многото доказателства за това. Също така за масовото затъпяване свидетелстват неграмотността, празните библиотеки, интересът към простовати предавания по телевизията, неходенето на театър и още, и още..

# 287
Нещата са с обратен знак- търсенето определя предлагането. Ако го няма интересът, няма да я има и империята на Митко Пайнера. Та, дали чалгата е виновна за деградацията на обществото или тя е нейно следствие, е спорен въпрос.

# 288
.. Все пак най-масовата музика в момента е чалга,искате да ми кажете,че масово народа е  затъпял???[/quote]
Да, затъпял е. И чалгата е едно от многото доказателства за това. Също така за масовото затъпяване свидетелстват неграмотността, празните библиотеки, интересът към простовати предавания по телевизията, неходенето на театър и още, и още..
[/quote]    Съжелявам,но не съм съгласна.Дори и да приема твърдението ви,че масово народа е затъпял,едва ли е от чалгата.Просто ако беше така,нещата щяха да са много прости.Неотговорността на родителите,не запалвайки интереса на децата си към театър или книгитее по-подтикващ към затъпяване от някакъв си стил музика.Ако детето ви расте в среда с бедно съдаржание на културни занимания,нормално да затъпее.Все пак за неграмотността е виновна безоотгорорността на родителите,ако детето ви е възпитано и културно обогатено,може  да слуша каквото си иска и пак няма да е затъпяло.Аз слушам чалга нон-стоп и се смятам за грамотен човек.Прочела съм повече книги от половината тук,успеха ми е по-голям от на доста хора тук..Неграмотно е да твърди,че стил музика затъпява хората ...

# 289
  • София
Нещата са с обратен знак- търсенето определя предлагането. Ако го няма интересът, няма да я има и империята на Митко Пайнера. Та, дали чалгата е виновна за деградацията на обществото или тя е нейно следствие, е спорен въпрос.

Е, на такива еволюционни фундаментални дилеми, стил кокошата и яйцето, лесни решения няма. Laughing

# 290
Съжелявам,но не съм съгласна.Дори и да приема твърдението ви,че масово народа е затъпял,едва ли е от чалгата.Просто ако беше така,нещата щяха да са много прости.Неотговорността на родителите,не запалвайки интереса на децата си към театър или книгитее по-подтикващ към затъпяване от някакъв си стил музика.Ако детето ви расте в среда с бедно съдаржание на културни занимания,нормално да затъпее.Все пак за неграмотността е виновна безоотгорорността на родителите,ако детето ви е възпитано и културно обогатено,може  да слуша каквото си иска и пак няма да е затъпяло.Аз слушам чалга нон-стоп и се смятам за грамотен човек.Прочела съм повече книги от половината тук,успеха ми е по-голям от на доста хора тук..Неграмотно е да твърди,че стил музика затъпява хората ...

Пиле шарено, не знам колко ти е успеха и откъде черпиш самочувствие да говориш за грамотност и неграмотност, ама ха на бас, че грешките в поста ти са двуцифрено число...

# 291
Съжелявам,но не съм съгласна.Дори и да приема твърдението ви,че масово народа е затъпял,едва ли е от чалгата.Просто ако беше така,нещата щяха да са много прости.Неотговорността на родителите,не запалвайки интереса на децата си към театър или книгитее по-подтикващ към затъпяване от някакъв си стил музика.Ако детето ви расте в среда с бедно съдаржание на културни занимания,нормално да затъпее.Все пак за неграмотността е виновна безоотгорорността на родителите,ако детето ви е възпитано и културно обогатено,може  да слуша каквото си иска и пак няма да е затъпяло.Аз слушам чалга нон-стоп и се смятам за грамотен човек.Прочела съм повече книги от половината тук,успеха ми е по-голям от на доста хора тук..Неграмотно е да твърди,че стил музика затъпява хората ...
                 Знам си възможностите,затова имам самочувствие...Отностно грешките ми,не смятам,че са чак толкова много,а и едва ли тук е мястото където трябва да се доказвам ПИЛЕ ШАРЕНО.... Пиша бързо,но не мисля,че трябва да се оправдавам..Въпроса тук е съвсем друг...Ограничени хора,съдят други хора за свободния им избор на стил музика.... Wink

Пиле шарено, не знам колко ти е успеха и откъде черпиш самочувствие да говориш за грамотност и неграмотност, ама ха на бас, че грешките в поста ти са двуцифрено число...

# 292
рабира се, че се!

# 293
Кво спорите бре.Я си слушайте чалгата и да не ви дреме. Rolling Eyes

# 294

И аз съжЕлявам, ама BirdsFlu е права.

# 295
# 296
Не е от чалгата...

# 297
     Явно и не можете да броите  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning   Повече няма да коментирам,след като хората тук забравят какво обсъждаме и започват да нападат...  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
    Можете да пишете каквото си искате,но оставам на мнението,че само ограничен и невъзпитан човек,може да съди околните и да си прави прибързани изводи за другите от това каква музика слушат...   

# 298
ПРава си, Мони, кой ли чете в днешно време....
Едно време за метълите разправяха, че  били пропаднали.... Laughing

# 299
Обаче тук възникват някои фундаментални въпроси. Колко често т.нар.чалга звучи и на колко места с високи децибели? Имали сме разправия за това в автобуси и магазини. За такива заведения въобще няма да говоря. Там ние никога няма да отидем. Учудващо е за мен, че т.нар. чалга звучала по дискотеките! А диско няма ли там? Нали от него идва названието дискотека. Ами поп, рок, рокендрол, джаз? Ясно е, че в тях няма да звучи класика или пък стари градски песни. Дали трябва да си мислим, че дори и там т.нар.чалга преобладава? По-назад обясних, че това не е чалга, а бърдашка музика! Понягието чалга беше неправилно наложено, за да отвлече вниманието от истинската същност на тази т.нар.музика. Стигна се дотам, че създадоха телевизии и радиостанции, които излъчват само нея! А в Калифорния какво се е случило преди няколко години.....За нашите чалга диви сънародниците ни живеещи там пълнели залите, обаче нямало кой да слуша дует "Ритон"! Няма да коментирам дали това е поумняване или затъпяване. Според мен е въпрос на вкус, а вкусът също подлежи на промяна. Той не е константна величина.
     Има и дискотеки,в които пускат други стилове музика.Ако слушаш чалга ще отидеш в чалгарска дискотека и обратното,никои не ви казва в коя дискотека или кафене да отидете.След като не ви е приятно ставате и излизате.Има хора,на които им приятно.Все пак най-масовата музика в момента е чалга,искате да ми кажете,че масово народа е затъпял???За пореден път казвам-Всичко е въпрос на личен избор!!

Не обичам да повтарям. Вече написах, че не се ангажирам да коментирам кой е затъпял и кой е поумнял. Не искам да коментирам дали тази "музика" е най-масовата. Обясних и нейната същност-БЪРДАШКА МУЗИКА, НЕПРАВИЛНО НАРЕЧЕНА ЧАЛГА! Текстовете са идеалното доказателство.
Не зная дали има чалгарски дискотеки. Ако е така думата "дискотека" е употребена съвършено неправилно. За съжаление не навсякъде можем да излезем на секундата и да се избавим от тази помия, която някои наричат музика. Неслучайно споменах автобусите и магазините. Като че ли на тези места се поукротиха през последните години. Ами ако някой наш любезен съсед я пуска така, че сградата кънти? Има и такива случаи. И сигурно ще ни обяснят, че щом не е през нощта, то той е в правото си да върши каквото си иска. Личен избор да, но въпросът е доколко е застрашен личния избор на другите. За "възпитателния" ефект върху децата отстрана на такива текстове пък да не говорим! Както и за формирането на вкуса им!

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 17:36 от vl

Общи условия

Активация на акаунт