Затъпява ли се от чалга?

• 25 421
  • 575
  •   1
Отговори
# 300
Затъпява се естествено. Чалгата е най простата музика във света изобщо и това е доказано. Докато другите стилове разказват за проблемите от живота, имат история в текстовете си, смисъл и послание, то в чалгата се пее само са изневери, пари, жени и други не толкова важни неща. Другите стилове остават послание, чалгата не. ---

е не са ли това проблемите от живота  Laughing

# 301
Ограничено е да се съди за хората по стила музика, който харесват. Познавам интелигентни и успели в професията си хора, които избухват в Ориента или Найт Флайт. Познавам и такива с не особено богата обща култура, които умират за чалгийка. Супер индивидуално е.

С други думи не виждам връзка между IQ-то и музикалния вкус.
Хората, които слушат хаус, примерно, и отричат всичко останало, по-малко "тъпи" ли са от чалгарите?

Наблюдавам много интересен феномен - на всеки чалгар му е все тая кой какво слуша, но на всеки друг, който не харесва чалгата, му е супер важно кой я слуша и кой не, за да започне да го квалифицира  Thinking

# 302
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Ограничено е да се съди за хората по стила музика, който харесват. Познавам интелигентни и успели в професията си хора, които избухват в Ориента или Найт Флайт. Познавам и такива с не особено богата обща култура, които умират за чалгийка. Супер индивидуално е.

Хората, които слушат хаус, примерно, и отричат всичко останало, по-малко "тъпи" ли са от чалгарите?

Наблюдавам много интересен феномен - на всеки чалгар му е все тая кой какво слуша, но на всеки друг, който не харесва чалгата, му е супер важно кой я слуша и кой не, за да започне да го квалифицира  Thinking
Права си. За съжаление това го виждам само в нашата мила Родина.

# 303
  • В Космоса

Аз слушам чалга нон-стоп и се смятам за грамотен човек.Прочела съм повече книги от половината тук,успеха ми е по-голям от на доста хора тук..Неграмотно е да твърди,че стил музика затъпява хората ...

Влезе симпатично, както споменах, ама само до там. Споменах и че е редно другите да решат колко си грамотна, но ефект никакъв. Откъде тази самонадеяност ми е чудно. Какъв човек трябва да си да твърдиш, че си "по" от половината или доста хора, които даже не познаваш. Той Бъртранд Ръсел го е казал много точно:"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят. "

# 304
  • София

202uu

# 305

Казах по-горе - не е интересен феномен, просто по-глупавите екземпляри са по-добродушни и толеранти към глупостта. Прасето харесва кочината си, какво му пука, че другите живеят в къщи?

А когато глупостта е масова и Цветелина Янева е звезда в една държава, нещата не отиват на добре.

Това е.

# 306
дали ще е простоватата балада тип водка с утеха (водка с утеха, колко възвишено....)
аха ясно Laughing

кое ти стана ясно? разпозна любима песен? чувствай се поздравена.   bowuu

# 307
Не бъркайте толерантност или добронамереност с ум, моля Simple Smile

# 308

Аз слушам чалга нон-стоп и се смятам за грамотен човек.Прочела съм повече книги от половината тук,успеха ми е по-голям от на доста хора тук..Неграмотно е да твърди,че стил музика затъпява хората ...

Влезе симпатично, както споменах, ама само до там. Споменах и че е редно другите да решат колко си грамотна, но ефект никакъв. Откъде тази самонадеяност ми е чудно. Какъв човек трябва да си да твърдиш, че си "по" от половината или доста хора, които даже не познаваш. Той Бъртранд Ръсел го е казал много точно:"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят. "
                          Самонадеяността ми идва от там,че околните ми са ме преценили и са оценили грамотността ми.Не мога  да очаквам,че непознатите тук,могат  да разберат каква съм.Знам какви са способностите ми,нивото ми на култура,защо да не съм самонадеяна??Така както половината тук твърдят,че чалгарите са тъпи,така и аз мога да твърдя,че съм по-грамотна от голяма част от аудиторията....

# 309
  • София
Не бъркайте толерантност или добронамереност с ум, моля Simple Smile

Ако се стигне до избор, предпочитам толерантен и добронамерен човек за общуване.
Не обичам да се карам с хората и не знам какво щастие дава някому да обяснява на другите колко са тъпи. Освен, ако няма някакви сериозни проблеми. За това си има специалисти и здравни заведения.
И, след като толкова държиш на позицията си, че чалга и ум са несъвместими- съветвам те да спреш да я слушаш с цел информираност. Явно на твоя възвишен ум се отразява зле.

# 310
  • В Космоса

Самонадеяността ми идва от там,че околните ми са ме преценили и са оценили грамотността ми.Не мога  да очаквам,че непознатите тук,могат  да разберат каква съм.Знам какви са способностите ми,нивото ми на култура,защо да не съм самонадеяна??Така както половината тук твърдят,че чалгарите са тъпи,така и аз мога да твърдя,че съм по-грамотна от голяма част от аудиторията....
Ама ти познаваш ли я тази голяма част от аудиторията, виждала ли си я поне? Щото аз съдя за чалгарите от реални наблюдения. Както казах, естествено че има изключения, но като цяло се създава едно такова впечатление на елементарност. Разбираш ли?

# 311

Ама ти познаваш ли я тази голяма част от аудиторията, виждала ли си я поне? Щото аз съдя за чалгарите от реални наблюдения. Както казах, естествено че има изключения, но като цяло се създава едно такова впечатление на елементарност. Разбираш ли?
                  Да,аз също съдя от реални наблюдения  Grinning Grinning Grinning

# 312
  • В Космоса
Това сериозно ли е?

# 313
Това сериозно ли е?
      Да.просто вече ми става смешно  Simple Smile

# 314
  • В Космоса
Това сериозно ли е?
      Да.просто вече ми става смешно  Simple Smile
Значи си виждала повече от половината форум и сте коментирали кой колко книги е прочел и какви успехи е постигнал. Съфорумки, можете ли да потвърдите?

Общи условия

Активация на акаунт