ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 542
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Цитат
Аз по принцип закусвам овесени ядки със извара и ядки.Но изварата ми идва в повече и не мога да я изям-заото 3 блока извара са 168гр 
sneji, как я сметна изварата си  newsm78 Ако е нормална, от 5%- Олимпус например, тогава 3 блока са 150 грама, а ако е обезмаслена 3 блока са 120-130 грама  Peace

# 106
Цитат
Аз по принцип закусвам овесени ядки със извара и ядки.Но изварата ми идва в повече и не мога да я изям-заото 3 блока извара са 168гр 
sneji, как я сметна изварата си  newsm78 Ако е нормална, от 5%- Олимпус например, тогава 3 блока са 150 грама, а ако е обезмаслена 3 блока са 120-130 грама  Peace

Joy Ти какво имаш да питаш, щото аз много неща  Joy

Сега отивам до книжарницата да си кипя "Зоната"( защото много мразя да чета на комп), като издание предполагам, че това е едно от най-добрите като за начинаещи. Ако греша моля накой да ме поправи.
Има ли някъде примерни менюта по който да се водя като за начало? Така определено ще ми е много по - лесно.

# 107
Не съм sneji_suni , но изварата и в блога и в " Ние и Зоната" е дадена за 1Б -56 гр, така че 3Б са 168гр

# 108
Обадих се да попитам в близката книжарница дали имат "Зоната". Нямат я, но имат "Ние и зоната". Сега се чудя дали да я купя или да изчакам за Зоната?
Моля, някой да ме посъветва.

# 109
  • София
Ето каква извара има в БГ на паара : всеки може да си сменте блоковете  Peace
Цитат
На пазара се предлага солена и обезсолена извара. Съдържанието на белтъчини/мазнини/въглехидрати в двете й разновидности е: полумаслена- 16,2/3,7/3,7 обезмаслена – 14,1/0,5/3,8

Тя е най-добрият източник на белтъчини, който може да се намери (ако не смятаме яйчните белтъци) и не съдържа почти никакви мазнини. Белтъчините й се състоят от незаменими сяра-съдържащи аминокиселини - метионин, цистини, които са доказани хепатопротектори. Затова наричат изварата „медицинската сестра на черния дроб”. Протеините на изварата са частично свързани с фосфора и калция. Това подпомага доброто им преработване в стомаха и тънките черва и организмът ги усвоява в много висока степен.
http://www.bgstuff.net/za-jenata/dieti-za-jeni/5730-konsumirajte … bez-ogranicheniya

# 110
Обадих се да попитам в близката книжарница дали имат "Зоната". Нямат я, но имат "Ние и зоната". Сега се чудя дали да я купя или да изчакам за Зоната?
Моля, някой да ме посъветва.

За мен " Ние и Зоната" e по-добра, защото там е преразказано основното от Зоната, но около 1/3 от книгата е само с рецепти съобразени с българското хранене.

# 111
Хора, имам въпрос. Може ли някой да ме светне затова как да си сметна от даден продукт колко трябва да ям, тоест колко В П М? Да речем въглехидратите. Знам, че в първата страница е написано, но нищо не разбрах  ooooh!
Въглехидратите в продукт 100гр са 68г. Целия пакет е 500гр. Тоест има 340гр въглехидрати.  Rolling Eyes
За елда/гречка става дума Simple Smile

340гр трябва да ги разделя на 9 ли (=37,7)? За да получа колко грама трябва да консумирам? Ако е това - то не било сложно, нещо друго съм гледала явно Grinning

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 11:26 от MeRiTo`

# 112
  • София
За елдата- в 100 грама сурова  имаш грубо 8 ВБ
Тоест сваряваш 100 грама, делиш после на 4 части и получаваш 4 порции от приблизително по 2 ВБ. Всяка порция я комбинираш с 2 блока протеин за да е балансирано + 2 блока мазнини  Peace

# 113
За елдата- в 100 грама сурова  имаш грубо 8 ВБ
Тоест сваряваш 100 грама, делиш после на 4 части и получаваш 4 порции от приблизително по 2 ВБ. Всяка порция я комбинираш с 2 блока протеин за да е балансирано + 2 блока мазнини  Peace
Светна ми лампичката, разбрах. Тоест въглехидратите за 100гр, които са 68 ги делим на 9 и получаваме 7,555556 (слагаме ги 8 ), които всъщност са блоковете. Благодаря Simple Smile

# 114
Хора, имам въпрос. Може ли някой да ме светне затова как да си сметна от даден продукт колко трябва да ям, тоест колко В П М? Да речем въглехидратите.

Нали имаме блог - www.bg-zonata.com. В този блог на страницата с Линкове има линк към "Калкулатор на блокове" за изчисление колко количество от даден продукт колко блока дава. Просто взимаш съдържанието в 100 грама и го попълваш, и то ти смята.

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 12:42 от Carmen

# 115
Хора, имам въпрос. Може ли някой да ме светне затова как да си сметна от даден продукт колко трябва да ям, тоест колко В П М? Да речем въглехидратите.

Нали имаме блог - www.bg-zonata.com. В този блог на страницата с Линкове има линк към "Калкулатор на блокове" за изчисление колко количество от даден продукт колко блока дава. Просто взимаш съдържанието в 100 грама и го попълваш, и то ти смята.

Таблицата ми дава 1гр повече, йеее  Joy

# 116

Таблицата ми дава 1гр повече, йеее  Joy

Аха, друго си е, цял 1 грам повече  Laughing

# 117
sneji_sun , извинявай за закъснението, та значи:
9 блока, ако само се излежаваш  hahaha, и 12,7 блока, ако използаш уредите Simple Smile
Реа, аз също съм за "Ние и зоната", най-вече, заради рецептите.
Amber, аз съм лош пример, защото хапвам от лошите въглехидрати, пресните зеленчуци са гадни през зимата, та си хапвам хлебец  Embarassed

# 118
  • Русе
Amber, аз съм лош пример, защото хапвам от лошите въглехидрати, пресните зеленчуци са гадни през зимата, та си хапвам хлебец  Embarassed
  И аз не съм ангел,защото пия по чашка алкохол. Grinning Без хляб мога, но от чаша винце или малко уйски предпочитам да не се отказвам. Мога и на салатка - зеле,моркови или ряпа и малка ракия за изкарам.  Grinning

# 119
  • Варна
весиблагодаря ти миличка за сметнатите блокчета.Аз изварата я копувам обезмаслена -има сега на пазара една фитнес без грам мазнини и от нея си копувам.Та въпросчето ми е за рибеното масло тези които са във българия какво си копувате защото все още не съм си купила и се чудя какво да е.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт