Philips PerfectCare тест

• 67 501
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 990
  • най-шареното място
Почистване от котлен камък
УСПЕШНО

/всъщност от известно време не знам защо пиша „успешно“. Всичко досега е/

Цел: да се види как протича почистването на системата за гладене Philips PerfectCare.

Процедурата според инструкциите: много лесна и проста:

1. Изключен уред.
2. Минимум 2 часа да не е работено с него.
3. Поставяне на равна стабилна повърхност с кранчето за почистване над ръба й.
4. Източване в съд с вместимост поне 350cc чрез отвиване на капачето на водосъдържателя обратно на часовниковата стрелка.
5. Затваряне на кранчето с тапата /обратно по часовниковата /след изтичване на водата.

Протичане: Точно както е описано от производителя - лесно и бързо. Много обичам да няма изненади! Simple Smile
Водата е знаително под 350cc, но това не е изненада, а подробност.

Време: 20 - 30s. Снимах до 60, но след 20-тата има няколко капки и с мека кърпа, процедурата заедно със забърсването им е завиването е не повече от 30s.

Водата: Тя съдържа много финни частици котлен камък - като гранулирани са и бледо жълтеникава.

Тук водата е твърда. Не съм преварявала допълнително да я сгъстявам, защото си е гъстичка. Но отложих максимално изпълнението на декалциращата процедура за максимум котлен камък от употреба.

Тапата: тя може да се измие и забърше. Има остатъци от котлен камък по нея. Това също е лесно.

След процедурата: Първата употреба включва изпомпване на вода от контейнера за вода към  парогенератора. Това понижава нивото на водата с около 1,5 cm. Затова е хубаво да се допълни контейнера  ако не е пълен.

Препоръка:

:: Задължтелно преди работа. Така не чакате 2 часа. На практика изискването отпада Simple Smile
:: Ако я имате или ще я имате /пожелавам го на всеки!/ помислете дали няма да ви е удобно да я „декалцирате“ на 1-ви и 15-ти всеки месец. Или само на първи ако водата ви не е гъста като тукашната Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 16:59 от арт мама

# 991
Откривам съботата с един дуел  Sunglasses

В домашни условия ще тестваме Philips PerfectCare срещу Теfal Avantis 70.

- ще гладим едно и също (по един ръкав от риза и две половини на едно перде)
- ще гладим с пара
- ще гладим за бързина, леснота и качество, с бързината и леснотата на първо място, защото с много време на разположение сигурно и такава ютия ще постигне добри резултати
- музикалният фон не е случаен  Mr. Green

Браво, Бу! Много готино показно сравнение!  От далече си личи кой разполага с пехота кой с тежка далекобойна (мощнопарна) артилерия! newsm10

Ризата е памучна, глади се на най-ниска степен на ютията и е адски досадна за гладене - от тези, които "нямат гладене, ти казвам". Мъжът ми беше нагласил неговата ютия на гладене на лен (просто късно го видях  ooooh! уж за по-добри резултати, добре, че ризата се оказа устойчива на експериментите му!).

Въпреки това и въпреки гладенето с пара, Philips PerfectCare се справя с трудната риза видимо по-добре и за по-малко време.

Следва я детско памучно перде - гладим двете половини едновременно, отново с пара. То се глади лесно и бързо - на мен са ми достатъчни няколко движения и съм готова (чуйте разочарованото "ъх!" на мъжа ми на фона на моя кикот  hahaha).

От задната страна на пердето, гладено с пара, няма видима разлика в двете половини, но отпред видимо по-добре изгладена е половината на Philips PerfectCare!

Ето и видеото:

Philips PerfectCare е безспорният победител в дуела!

# 992
Еха само какви хубави неща  пишете за тази ютия и аз искам такава. А и имам един малък бандит който постоянно цапа и се налага постоянно да гладя. Поздрави на всички момичета:)
Ей ми точния цитат за който да се закача с отговор на въпроса - всичко ли съм изгладила и дали не съм тръгнала да търся нещо назаем.... Не, не съм! То при мен прането и гладенето е един перпетум мобиле.. smile3514... дето се поддържа с "гориво" от мръсни дрехи от 4-годишния терминатор безотказно и непрекъснато... Божеее, добре че Philips PerfectCare e унас та и аз да подвия крак поне за малко! Peace

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 17:09 от agitak

# 993
Аз залагам на 3 минути и 33 секунди! дано тези тройки ми донесат късмет! Grinning

Йохооо - още четири нови залога от този уикенд!

Фенките на форума отново  са под пара,
облози тук валят като за стипълчейзна гара!
Четат и гледат, правят сметки  кат’ лавини -
бройката надмина цели две дузини!

... за някои новодошли във форума, ако се чудят за какви залози става дума - ето пак линка към обявата :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=624545.msg20539438#msg20539438

# 994
Не ме взимай за мезе Joy

Че то ако не сега, кога? smile3534

agitak, дай жокер за наградата дееее...кат' се дава награда обикновено се оповестява каква е..ти се решила да е сюрприз, ама поне лееееко вдигни пердето newsm53

# 995
Не ме взимай за мезе Joy

Че то ако не сега, кога? smile3534

agitak, дай жокер за наградата дееее...кат' се дава награда обикновено се оповестява каква е..ти се решила да е сюрприз, ама поне лееееко вдигни пердето newsm53

А -а-а-а, НЕ!  Naughty Баш неивестността най-голям успех носи! Не ща да си пропилявам коза напразно!
 Grinning... (Е, да кажа, че едната страна на това предизвикателство е и статистически колко хора ще предприемат сблъсък с неизвестността!  Wink )

# 996
  • най-шареното място
Понеже вчера питах някой ще изглади ли мъжка памучна риза за сравним време и впечатления, можете ли да предположите за колко време изгладих днес бархетна риза?

Тъкмо успях да изгледам качения цял клип и времето ме изненада. Това е втори опит за клип на гладене на цяла риза. Този път е бархет. Не е „не се глади“ като на Бу, не е и груб памук като първия ми опит.

Не е загадка, награди няма. Макар, че знам ли, може да се посмеете като гледате на какво казвам гладене Simple Smile
Факт, е че покрай отрязания клип, тук има един мъж с две ризи бонус от гладенето вместо една. Засега Simple Smile

# 997
Понеже вчера питах някой ще изглади ли мъжка памучна риза за сравним време и впечатления, можете ли да предположите за колко време изгладих днес бархетна риза?

Това съм го изтървала Thinking..обаче, ей сега вадя моята вехта ютийка и също бархетна мъжка риза (размера е XXL !!!) и ще кажа точен мой резултат Peace

# 998
Ууупсс  Blush леко съм послъгала с хиксовете-само един хикс с Л е Mr. Green
Време-2мин и 16сек Peace

# 999
  • До хладилника, който обичам
арт мама, 3:30 минути казвам аз за бархета! Grinning

По толкова ми излязоха 2 други "нормални" ризи, не като това чудо-юдо негладаемо. Затова и предполагам, че толкова някъде ти е отнела тази риза.

Едната от двете копринени ризи я снимах, ето и видеото, че чак сега сколасах:

# 1 000
  • най-шареното място
Не, няма никой близо до времето, което ми отне.
Не съм гладила бързо или бавно. Гладих както винаги досега по клиповете. Даже спокойно като за мен /иначе винаги бързам/, но без да се мотам прекалено.

# 1 001
  • До хладилника, който обичам
Кажи де, любопитно ми е след всички изгладени ризи напоследък, все за 3:30 минути, освен седемминутната негладяема Simple Smile не ме карай да ровя и аз за риза от бархет и да я гладя, само за да разбера колко е Crossing Arms

# 1 002
  • най-шареното място
4 +
Ако нямаше клипче щеше да е около твоето време вероятно. Но сега е доста повече.
Разликата е в едни ръкави /маншета/ и джоб, освен размера и материята. Та почти същото.
Апаратът  ми е много близо и може да го бутна, пък и гледам малко от малко да се вижда какво и защо става ъвпреки ниската гледна точка.

MTV, олимпийско гладене е имало при теб. Така мога да гладя само с поглед намачкана риза Simple Smile
Я ни научи, ако не ти е проблем? Моля!

# 1 003
Голямо гладене е падало.Аз събота и неделя нямах възможност да ви чета,че се занимавах с едни клипове за тренировки на немски овчарки и не съм вдигнала нос от редакции на филмите и описания.
Много благодаря за демонстрацията на гладене на детска пижамка,както и за прекрасното музикално оформление  bouquet
Дуелът също е страхотен,много се забавлявах докато го гледам,пък и много ясно си личи разликата в гладенето на ново поколение и старо поколение ютия.Виждам,че Perfect Care позволява по-голям замах на гладенето без прекъсване на ютията,нещо което е трудно с моята "стара" Philips.
арт мама,много ми хареса гладенето на огромния куп цветни къпри /или парчета плат/ прощавай моето невежество  Embarassedbouquet Бях убедена,че има още какво да се напише за почистването на ютията Heart Eyes
Отивам да ви чета назад да видя дали не съм изтървала нещо съществено.

# 1 004
  • Пловдив
Бу, тъкмо прибрах от простора 2 перални... да взема да намина към Вас? hahaha
Дуелът е страхотен   bouquet

арт мама, гладенето на камуфлажна риза ми отне 3мин. и 24сек. ooooh! ...И то при положение, че бързах и малко я карах "през пръсти"... Е, в резултат имам ютия за почистване, понеже я залепих върху велкрото за емблемата smile3515

Общи условия

Активация на акаунт