ВАРНА - да обсъдим ресторантите:)

• 107 227
  • 716
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, предложете ми механи с добра кухня и хубава музика, поне 2-3, да има къде да разнообразяваме. Зa ресторантите и пицариите вече реших, след като прочетох темичката. Видях снимки на една механа - Механа-Винарна ДАРЗАЛАС. Как е там? Струва ли си? За сега сме решили да посетим само Никовата къща. Миналият път като си идвах (преди 3 години), ходихме в една друга- "Старо село". Хареса ни, но разбрах, че вече не е на ниво.

# 466
Момичета, предложете ми механи с добра кухня и хубава музика, поне 2-3, да има къде да разнообразяваме. Зa ресторантите и пицариите вече реших, след като прочетох темичката. Видях снимки на една механа - Механа-Винарна ДАРЗАЛАС. Как е там? Струва ли си? За сега сме решили да посетим само Никовата къща. Миналият път като си идвах (преди 3 години), ходихме в една друга- "Старо село". Хареса ни, но разбрах, че вече не е на ниво.

Както казах по-нагоре, доволна съм от Механа Банско - оркестъра е мн добър, кухнята и цените - също. Намира се в кв. Аспарухово, по пътя за Галата - в дясно. Имам един телефон, не знам дали е актуален...
Дано останеш доволна!

# 467
Както казах по-нагоре, доволна съм от Механа Банско - оркестъра е мн добър, кухнята и цените - също. Намира се в кв. Аспарухово, по пътя за Галата - в дясно. Имам един телефон, не знам дали е актуален...
Дано останеш доволна!
Да, и нея ще я имам предвид. Родителите ми живеят в Аспарухово и затова със сигурност ще ходим и там и ще я посетим.  А далече ли е от центъра на Аспарухово?

# 468
За сега сме решили да посетим само Никовата къща.
В Никовата къща няма оркестър.В момента я държат от БМ,но е със старото меню на Никовата ,готвят много вкусно.
С оркестър е Иванчов хан.

# 469
  • Варна
Вчера бяхме в Sardinia, на плажната алея.

Каквото поръчахме, за всичко имахме забележка. Хайвера, с дъх и вкус на развален. Цацата препържена и накъртваща на гранясало. Рибената супа - огромно количество, с две малки парченца рибка вътре и няколко картофчета.

Мидите с ориз бяха добре.

С много добри впечатления сме от Немо, на ул.Шкорпил. Цените, по-ниски от цените на капанчетата на плажа в Аспарухово.

Рибената супа-разкошна, със сьомга, а не с традиционната скумрия.
Сафридът беше добре изпържен. Мидите, също много ни харесаха.
Охлювите на тиган не ни допаднаха.
Десертите ни харесаха.

# 470
О,да ,Сардиния от край време готвят катастрофално,дори и прословутите им миди с маслен сос бяха пак пресолени.А сафрида им винаги ми е удрял на гранясало,и тази година-пак така.

# 471
В Никовата къща няма оркестър.В момента я държат от БМ,но е със старото меню на Никовата ,готвят много вкусно.
С оркестър е Иванчов хан.
А как е кухнята, музиката?
Няма ли други свестни механи в тая Варна?  Simple Smile

# 472
  • Варна
Идвам да дам мнение за вегетариантският ресторант до Музикалното у-ще: Жасмин.
Храната беше много добре приготвена. Качество и количество - отлични, всъщност порциите са доста големи. Може би малко в повече беше солта на основното ми ястие, но аз по принцип ям безсолно, така че това е субективно.
Много чисто и уютно място, влиза в белият ми списък.
Единственият недостатък беше, че никой не ни посрещна и настани, но може би нямат такава практика.

Скрит текст:
Виждам, че сте коментирали Норд. Имам познат, който е работил там. От него знам, че нищо не се изхвърля - сиренето от изостаналите картофи се слага на салатата; всичко от земята се събира и се връща в чиниите.. с две думи: аз не бих се хранила там, не го препоръчвам и на вас.

# 473
Аз предлагам, ако на който пуска темата му се занимава, да напише на първа страница поне няколко заведения, които се очертаха с добри впечатления и няколко с негативни, защото от всички гадости, които прочетох за това заведение "Норд", просто не знам какви подкупи плащат на проверяващите ги, за да продължават да съществуват.
"Годзила" със сигурност също влиза в това число  Sick

# 474
  • Варна
Moringa, подкрепям идеята ти.

# 475
Ето отгоре, отгоре какво скалъпих в помощ за следващата тема:

Черен списък на заведенията във Варна
(събран от негативни коментари от темата):

Годзила
Норд
Ред Рок
Сардиния
Гранд Италия (пицария)
Гарибалди
Беним

Бял списък на заведенията във Варна
(събран от положителни коментари от темата)
:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Пицарии:

Пица Радо
Пицикато    
Ла Пастария
Акварел
Венеция
Селена
Тримата мускетари
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Китайски:

Пекин
Чжоу
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Вегетариански:

Жасмин тий хаус
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Други:

HOME Dine&Wine
Парми
Ред Канапе
Дивайн
Рапонги
Прего
Мемо
Класико (на Червеният площад - ул. "Княз Н. Николаевич" 6)
Иванчов хан

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Чуждестранна кухня:

Ориент

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За тези не можах да определя към кой списък да ги добавя - помагайте Rolling Eyes :

Буната
Да Винчи
Хоум
Старо село
Немо
Бялата къща
Старият чинар
Никовата къща

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 17:54 от Moringa

# 476
За Сардиния  и моето мнение е такова - зле приготвена храна, пържените блюда - с вкус на гранясало  Confused

Аз, да се оплача от ресторант БМ-Градината . Беше един от любимите ми ресторанти във Варна. Посещавахме го всяка седмица, бяхме му абсолютно редовни клиенти. До вчера Sad Вчера вечер, в 18 часа, имаше детски празник пред Делфинариума. Аз отидох с децата и с други приятелки там,  а съпругът ми реши да седне , първо сам в БМ- Градината, а след това ние да отидем там за да хапнем с децата.

Оттук нататък ви копирам жалбата, която днес пуснахме в Комисия за защита на потребителите:

"На 23.07. 2013 г., посетих ресторант БМ-Градината, намиращ се в МОрската градина, близо до Делфинариума - гр.Варна.  В заведението нямаше нито един посетител, на някои от масите имаше табелки "резерве". Попитах пристигналия сервитьор къде може да ме настани, седнах и се поръчах кафе и кола. Отговорът на сервитьора беше, че след като не си поръчвам нищо за ядене, няма да ме обслужи, както и че ресторантът , в който се намираме не е сладкарница. Пак повтарям аз бях ЕДИНСТВЕНИЯ клиент на заведението. Стана ми много обидно, станах и тръгнах. След 2 минути се върнах и поисках да разговарям с управителя на ресторанта. Дойде дамата, която изпълнява тази длъжност , след като обясних какво се е случило, тя се опита да ме убеди, че аз не съм разбрал, че си измислям и т.н. На разговора присъстваше и сервитьора, който отказа да ме обслужи. Той не каза нищо, дори не беше попитан от управителката дали ситуацията е такава , както аз я разказвам пред нея. Той само мълчеше и гледаше в земята. Управителката ме покани да седна отново, казвайки, че ще бъда обслужен. Отказах естествено и си тръгнах."

Стана ни много обидно от вътрешната политика на ресторанта. Цената на едно кафе и една кола е колкото на шопска, овчарска салати ,на грилованите зеленчуци, които се предлагат в същото заведение. Ако съпругът ми си беше поръчал нещо от тези ястия, пак ли нямаше да го обслужат!!!
За съжаление ,явно не си ценят клиентите и нямат политика и гъвкавост за тяхното обслужване. С тази случка загубиха не един и двама от редовните си посетители, въпреки ,че дори няма и да им пука затова.

# 477
Преди време друга съфорумка беше писала тук за подобен случай в същия ресторант. Те бяха поръчали пържени картофи и бира и бяха отказали да ги обслужат. Дали малка им се е видяла поръчката, дали не са харесали външния им вид - не знам. Но е странно  Thinking Много хора, много пъти започват с дребна поръка и после правят много и големи поръчки.

# 478
  • Варна
Парми и Ред канапе бих ги сложила в белия списък. ДиВайн - също  Peace

# 479
  • ВАРНА
БМ веригата спрях да посещавам още преди години,заради подобни сервитьорски чупки в БМ-Градината и най-вече след откриването на колорадски бръмбар в салатата ми(това в БМ до "Мистър Баба")

Общи условия

Активация на акаунт