(Био) зеленчукова градина 13

• 114 531
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • ул. "Мечтание"
С едно яйце направих баница, ядохме омлети 5 човека и ми остана за палачинки Grinning.

Те това е яйце ! Shocked Joy Joy Joy

Я кажете как се сее боба да знам колко да си оставя за семе? newsm78 Идея си нямам дали ще стане за семе, ама ще пробвам.
Пробвах сега единия радомирски боб дето са ни пратили. Мммммм, разкош! Разварява се супер и един такъв мазничък, както го обичаме.

Наскоро гледах някъде оранжерия от пласмасови бутилки!  Crazy Много яко изглеждаше. Ако се сетя къде я гледах ще покажа.

Ана Иванова, много сполучливо...   bouquet и определено много идейно.

# 196
  • DE
Ето го и моя малкия.
Половината е направен от стари прозорци. Казва се "краставичена къща" че само краставици садя в него.

Днес заваля дъжд! Голямо чудо hahaha
От два месеца не е падало и капка, и трявваше да поливам малките елхички които засадих не отдавна.

Ровичках да видя какво прави чесъна. Е, пуснал брадичка Mr. Green
Моято кучка ме наблюдава с интерес като чопля в земята и след мен направила едни големи кратери ooooh!
Понасъбрах каквото намерих от чесъна и го зарових пак...

Средата на декември започвам с разсада на чушки и разни "пеперони"

# 197
Е онзи ден се кефя на тиквичките, вече завръз имат. А малкото ми човече нали е бързо ми ги обра... преждевременно. Как да му се скара човек, гледа ме как бера салатки, грабнал и той един съд и слага вътре...тиквички.

Снощи двамата сяхме един ананс, да видим дали ще се хване. Да си го гледа той

# 198
Ето го и моя малкия.
Половината е направен от стари прозорци. Казва се "краставичена къща" че само краставици садя в него.

Еха! И този е страхотен!
Размечтах се! Ще си направя и аз, определено! Не че знам къде де. Мястото малко, дърветата - много...

# 199
  • на брега на Дунава
Оранжерията от бутилки е в предната тема някъде около 42-43 страница.И аз много се впечатлих и сега тормозя мъжете в къщи ,но без успех.Все пак ми обещаха да помислят.Бутилките са пробити ,нанизани и в тях са вмъкнати бамбукови пръчки.Стените и покрива бяха от плътно наредени бутилки .СТрахотно!

# 200
За avocett - http://www.youtube.com/watch?v=bRuk_jd1f8M&feature=player_embedded  Simple Smile
Ако не намериш кавалер! Simple Smile

# 201
  • на пъпа на Златията
Бушката,,
материала на старите дограми е много качествен.Махаш боята и може да се направят прекрасни пейки,масички, столчета, цветарници...
Лакираш и  градинската ти мебел прекрасна.

# 202
  • Варна-София
Здравейте, да се отчета с наблюдение на чъбички по тиквите ми.
И тиквичките и декоративните картунк се разболяха и изглеждаха много зле, за това реших да ги оставя да ,мрат достойно и не ги пръсках с нищо. Сега обаче, сря да вали и те взеха, че се оправиха. Не всички корени оцеляха, но повечето си пуснаха нови и напълно здрави листа и сега цъфтят отново.

Защо не пробваш с пръскане с разредено обезмаслено мляко 1:5 (20%)? Помага срещу брашнеста мана и още някои краставично-тиквови болести. През лятото давах доста информация и линкове. Аз така гледах моите краставици, тикви и тиквички. И със содено-зехтиново-сапунена емулсия. Много е лесно, напълно безопасно и най-вече всичко това е в кухнята. Махай заразените и изсъхналите листа.

# 203
Ей,какво прави темата чаак на втора страница : ) !
Аз понеже загърлях рози,асми и пр. и ми трябваше пръст,та разрових компоста .
Това е от борови иглички и люлякови листа :
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/november/IMG_1655.jpg

# 204
Еха, как хубаво изглежда! Колко време  е седял?

# 205
Ей,какво прави темата чаак на втора страница : ) !
Аз понеже загърлях рози,асми и пр. и ми трябваше пръст,та разрових компоста .
Това е от борови иглички и люлякови листа :
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/november/IMG_1655.jpg

Да, найстина добре изглежда!
Само искам да допълня, че иглолистните дървета правят почвата кисела, а горските масиви от същите задържат вода много лошо. Саденето на борчета и подобни на ниски места(където не им е мястото) за щяло и нещяло не е никак добра практика, особено за засушлив климат като българския. Това, че растат бързо едва ли е смислено оправдание.

# 206
amica, голямо благодаря за рецептата за питката на мама Анчи.  bouquet

Не си честитихме Никулден навреме, все пак, всичко най-добро на най-готините хора във форума!

# 207
Бушката, печелиш доста от неотопляемия парник Grinning И външните салати не са завити от сняг, тези в парника не мръзнат. Виж датата на снимката:  http://s017.radikal.ru/i436/1112/02/82102f578712.jpg
Второ, там ще произведа основните количества разсади-домати, пипер, краставици и други, в началото на март, като ползвам загрят оборски тор за затопляне на лехите.
Трето, печелиш биозеленцуци без химия, те почти не боледуват. Много болести са причинени от прекомерната влага, а така, в парника, това им е спестено.

# 208
  • Варна-София
...Аз понеже загърлях рози,асми и пр. и ми трябваше пръст,та разрових компоста .
Това е от борови иглички и люлякови листа ...

Розите ще са благодарни за лекото подкиселяване на почвата. Асмите - обратно. Те повече обичат алкална почва. Но това ще си го знаеш за друг път.

# 209
  • ул. "Мечтание"
Посадихте ли си Луна?

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт