Математически турнири - 12

• 70 777
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Аз да попитам нещо. Погледнете 10-тата задачка от теста за първи клас и ми кажете, колко правоъгълника виждате - 5 или 6 ?
 http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/01.%20Първи%20клас.pdf
Главата брои ли се?

Аз пък мисля, че не се брои. newsm78

# 361
  • София
Аз да попитам нещо. Погледнете 10-тата задачка от теста за първи клас и ми кажете, колко правоъгълника виждате - 5 или 6 ?
 http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/01.%20Първи%20клас.pdf
Главата брои ли се?

Аз пък мисля, че не се брои. newsm78
Квадратът е правоъгълник.

# 362
  • у дома
Да , за набор 2002 от първи клас ни върви на двусмислени задачи на Коледното.И този път не направиха изключение с 9та задача. Mr. Green

Аз ще си позволя още веднъж да питам дали и в 119-то за трети клас е била задачата с часовника, защото моят син категорично твърди, че е била друга, но не си спомня каква newsm78

Ние сме в провинцията,но при нас 9-та не е била с часовник ,както тук http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/03.%20%D0%A2%D1 … B%D0%B0%D1%81.pdf ,а е била следната:
Един ден  третокласникат Гого тръгнал за училище точно половин час по-рано преди началото на тренировката по плуване,която е от 4 часа след обяд.Когато се прибрал вкъщи след тренировката,тъкмо приключвал 45 минутният сериал на баба,който бил започнал след началото на тренировката на Гого.Колко минути Гого е бил извън къщи?
а)225 мин   б)165 мин.  в) 135 мин.   г)9друг отговор
Предполагам,че детето ти ще я разпознае ...
Добре де,възможно ли е да се различава една задача-това за мен си е гаф от всякъде  #2gunfire
Иначе не сме от наградените с грамоти,но за мен за нашето нерешаване си се  справил прилично...
Сега се върнах назад и видях,че Дидева е писала,че и в Ловеч е била същата като нашата-еми възмутена съм от различната задача и това е  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:22 от svetlaem

# 363
  • София
Организаторите на Коледното математическо състезание на 10.12.2011 г. направиха днес много неща:
1. Поставиха децата в опасна за живота и здравето ситуация!
2. Унижиха ги със сбъркани условия!
3. Поставиха ги в риск от разболяване с престой половин час навън и за някои деца още 2 часа вътре, без отопление!

Искаме и писмено  уведомление за следващите състезания , че трябва предварително да застраховаме децата.
Искаме и уведомление в колко часа по време на сътезанието можем да им звъннем , за да им кажем предварително верните отговори.  

Пускам ви условието на задача №11 от днешното състезание, еднаква е от първия до последния клас

"Като знаете, че на квестор се плаща по 10 до 20 лева, намерете броя на стаите, заети днес от учениците в десетина български училища.
Намерената сума извадете от произведението на целия брой участници и сумата 7лева.
Колко лева е чистата печалба за едно състезание?
А колко пари се печелят от организаторите за всички състезания през една учебна година?

Верният отговор не трябва да бъде по-висок от печалбата на спортния тотализатор!
Забележка - други разходи не се признават, поради объркване на задълженията и осиране на условията, отговорите, сайтове, организацията и т.н."

Ние повече на състезания извън нашето училище няма да стъпим.
СТИГА БИЗНЕС!
Очаквам верния отговор .

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:05 от търся си ник

# 364
  • София
Бих добавила още 2 неща:
1. Някой беше писал по-горе, че състезанието за 1-4 клас в Бургас е започнало в 8,30.
И още:
2. "Подробната" задача за втори клас всъщност май не изисква подробно решение, защото се оценява само с крайни отговори на 3 -те подусловия?

# 365

Добре де,възможно ли е да се различава една задача-това за мен си е гаф от всякъде  #2gunfire

По принцип учениците от МГ се явяват на малко по-различни задачи и участват в отделно класиране. Да не е в това причината за разликите?

# 366
  • София

По принцип учениците от МГ се явяват на малко по-различни задачи и участват в отделно класиране. Да не е в това причината за разликите?
Трети клас?

# 367
  • у дома

МГ са от 5-ти клас нагоре,та за трети е недопустимо да има разлики  Peace

# 368

Трети клас?

Е, там не знам. Може и в различните области да има разлики, знам ли. В края на краищата това е едно общо взето незначително състезание от което нищо не зависи. На него се ходи за удоволствие. Изобщо не ми го побира главата защо е тази масовост и защо е този хъс. Пък да си диктуваш на детето верните отговори съвсем не виждам смисъл.

А относно хонорара - от тези 7 лева не се плаща само на квесторите. Плаща се наем на училището, плаща се хонорар на съставителите, после хонорар на проверителите и накрая сигурно остава нещо и за финансиране на дейността на СМБ.

# 369
  • у дома
От по-горе писаното оставам с впечатление,че в 119-то в различни стаи са се падали различни бланки с различна 9-та задача-това ако е различни области,здраве му кажи...От там се замислям,проверителите до 9-та задача проверяват по шаблон,отговорите са доста различни на двете задачи,та как са проверявали нямам идея  #2gunfire
За София може да си е съвсем незначително състезанието,но при нас в провинцията се провеждат КМС,Кенгуру,Олимпиадата по математика и още едно състезание през май месец,.Като капак резултатът от КМС е образуващ за рейтинга за влизане в нашата МГ,та хич не е незначително за доста деца.

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:13 от svetlaem

# 370
На какво биха научили детето си хора, които ще му продиктуват задачи по тел. си е тяхна работа, това което правят с останалите деца е недопустимо - те се трудят, за са постаени в неравностойно положение...

А вие подадохте ли сигнал и поискахте ли обяснение?

Разбрах го на път за вкъщи - детето го разказа... Дори не знае името на това дете, но то проблема е в учителя, който го е разрешил...

А и като се замислиш - думата на моето дете срещу думата на учител...

Аз съм една от майките ,с която детето ми говори по gsm-а докато беше на Коледното  състезание в 125 училище.И искам да ви обясня какво се случи ,ако вообще става въпрос по-горе в темата за моето дете ,че е говорило и да разсеям всякакви съмнения по този въпрос.
Много нерви ми костваше да науча детето да не напуска състезанията преди  да е изтекло времето за решеване на задачите и тъкмо мислех ,че вече  съм го научила да стои докрая и да си прави проверка на задачите дори да ги е решило, когато към 11 и 20 h детето ми се обади на gsm-a и аз побеснях.Викам си ,айде пак старата песен на нов глас, пак не е издържал 2 часа вътре.Вика ми "Къде си мамо? Търся те и не те намирам по двора" ,а аз си бях у дома и чаках да стане време както се бяхме разбрали да пратя баща му да го прибере към 12 h."Защо си излезнал толкова рано?"-развиках му се "Какво се разбрахме сутринта?" ,а детето ми вика - "Ами влезна една леличка и ми каза да излизам веднага ,защото си казала, че ме чакаш " Аз останах като гръмната след тези думи и му викам ."Измамили са те .Марш веднага вътре да си решваш задачите, ако вообще ти разрешат да се върнеш!" и детето веднага ми затвори телефона като го насметах , явно разбрал ,че съм много ядосана от постъпката му. Обадих се на баща му и му казах ,че нещо нередно става в училището. Не знаех какво да мисля,притесних се. Мислех ,че след като си е предал вече листовете и  си е включил gsm-a повече няма да го пуснат в стаята обратно ,а  и нямаше кой да го вземе в момента от училището. През главата ми минаха всякаки мисли.Реших ,че някой е видял името на детето ми в списъците отвън и стаята,в която се състезава и е решил да му съсипе състезанието,но защо да го прави? Верно е ,че детето ми се класира досега на едни от първите места по състезания ,но това не е повод някой да му пречи по такъв начин. Отхвърлих го веднага като вариянт.Не ми се вярваше да е родител. Не знаех какво да мисля. Обадих се пак на баща му да го издири къде е, ако не са го пуснали обратно в класната стая ,но той ми каза ,че телефона му е изключен и няма връзка с него.Настоях да проучи какво се е случило и да се обърне към охраната.Оказало се ,че охраната била подложена на тормоз от група родители ,които искали на всяка цена да изведат отвътре децата си и се стигнало до големи разправии.От портиерната вдигнали ръце от тях и казали на чистачката да изведе веднага децата им.По случайност малкото име на детето ми съвпаднало с името на едно от децата на тази група изнервени  родители и излезнало и то като не знаело, че има дете със същото име в тази стая.Пък и откъде може да знае като са били от различни училища?. Много се беше разстроило и макар да му разрешили да се върне не могло да се концентрира повече и да си дореши и провери задачите.Като се прибра плачеше.Стана ми жал като го видях. Не знам други деца дали  са говорили с родителите си по време на състезанието за задачите,но моя случай не беше такъв ,така бях шокирана от чутото по телефона, че и през ум не ми мина да го питам даже дали си е решил задачите като чух ,че са го извели принудително от стаята. Що за родители са тези, които водят децата си на състезания и два часа не могат да изтраят да дочакат края ,ами правят екшъни с персонала на училището и пречат на работота не само на своите, но и на чуждите деца ? Хубаво е ,че това е само едно състезание.... ами ако беше приемен изпит? Това ще му е за урок на моя друг път да мисли с главата си и то  не само по задачите. От всяко състезание си вадим изводи.Не  пропуснахме и от това да си извадим.

# 371
  • София
От по-горе писаното оставам с впечатление,че в 119-то в различни стаи са се падали различни бланки с различна 9-та задача-това ако е различни области,здраве му кажи...
Не за пръв път от СМБ карат през пръсти.
Ако някой издаде наръчник с гафовете им, които сме коментирали тук, доста дългичък ще бъде той.

# 372
  • София
само хонорара на проверителите признавам, останалите няма да получат хонорар, защото не са си свършили работата
така е в моята задача
защото касае моето дете

удоволствие? имахме такова , но....

# 373
Цитат
Оказало се ,че охраната била подложена на тормоз от група родители ,които искали на всяка цена да изведат отвътре децата си и се стигнало до големи разправии.

Това подкрепя моята теза, че родителите също много помагат за оплескването на нещата.

Цитат
само хонорара на проверителите признавам, останалите няма да получат хонорар, защото не са си свършили работата
така е в моята задача
защото касае моето дете

удоволствие? имахме такова , но....

Какво точно ви се е случило на вас? И всъщност защо ходихте на това състезание, че си толкова сърдита?

# 374
  • Русе
9-та задача за 3-ти клас е недоклатена.Това е и моето мнение. След като броят всеки път "появяването " на двойката, защо не броят така: 20.02, 20.12, 20.20..тн.  ?!?
.....

Не мога да си представя , що за човек е съставил условието на тази задача . По-недомислена  задача , по-двусмислена не съм виждал , а мога да кажа че покрай децата доста видях  Mr. Green .
Аз лично нямам решение , всъщност какъв е отговора ...... макар че какъвто и да е , тази задача е против здравия разум .

Иначе нашия третокласник е на 3-то място  Simple Smile .
Първокласничката (действаме на два фронта Grinning ) е извън десятката ...

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:27 от ramlim

Общи условия

Активация на акаунт