Математически турнири - 12

• 70 768
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Аз пък съм абсолютно "за" тези състезания и то още от 1 клас. На моето дете те действат много мотивиращо, а радостта от възнаграждаването на положените усилия е много голяма както за детето, така и за родителите. Който се чувства ощетен или неподготвен, не е задължен да се явява. По отношение на организацията, при нас нямаше никакви проблеми, то аз не съм ги и търсила де, но детето каза, че е нямало проблеми нито с влизането, нито с излизането. Сега чакаме класиране.

# 391
Не сме участвали на последното състезание, затова въпросите ми са принципни.
 А ако пускат 1 час по-рано, за да няма бутане, бихте ли си пуснали малките деца сами, да се настанят, да си намерят стаята, мястото, и после тихо и културно да изчакат 1 час. Тогава ще има сърдити, че децата не могат да чакат сами, че трябва да ги занимава някой 1 час, коридорите ще се напълнят с родители, ще има едно безкрайно влизане и излизане от училището - за сладко, за кафенце, и бутането ще бъде двойно или поне двупосочно  Rolling Eyes.
За съжаление - манталитет  Peace За мен решението е масовите състезания просто да се организират на повече места.
Ние бяхме на ЧХ и СМТ в НПМГ /просто ни е най-близо/ и беше спокойно и приятно.
В първи и втори клас наистина е рано за турнири, може да ги оставят под някаква форма, да - децата имат нужда от изява, но не и да бъдат "класирани". Просто е рано. Peace

100% съвпада с моето мнение. И доказателство ще имаме само след седмица в София - първият кръг на олимпиадата по математика, което като състезание по моя оценка е с пъти по-голямо значение  и където участниците са от 4-ти клас нагоре и което се провежда във всички столични училища.

Мъничетата имат нужда от изява, от състезания и от подкрепата на място от мама, тати и/или баба, но нека техните масови състезания бъдат отделно от тези на големите "дънгалаци" (които, между другото, също са деца, също търсят награда за усилията и таланта си и които поради некадърността на квесторите на КМС са оказвали много повече помощ на дребосъците с указания къде какво се попълва, трябва ли квесторът да раздава листи за чернова и т.н.)  

# 392
Някой знае ли какъв е максималният резултат сред петокласниците в  турнира "Иван Салабашев", явили се  в ПЧМГ ? Thinking

И аз това се чудя. Забравих да попитам.

54 точки, но само за петокласници от ПЧМГ.
А там има явили си семегийци и други, явно ще се разбере на крайното национално класиране.

Благодаря! Да, имаше много силни състезатели от явилите се в ПЧМГ. Интересно дали там има достигнат максимален резултат от 60 т.? Май засега не виждам в другите секции или из страната.

# 393
За съжаление винаги, когато се действа без мисъл и въображение, се стига до подобни лоши резултати.

СМБ трябва да помислят повече за организацията, след като правят подобен масов и комерсиален турнир. Да, това не е някогашната олимпиада, значи не може да се проведе с някогашната организация. Впрочем, напълно съм убедена, че повечето състезания за деца са комерсиален балон. Няколко страници по-назад направих съдържателна критика на задачите от Салабашев за 4 клас - еднотипни и недобре подредени. Изобщо с този прекален акцент върху тестовете, скоро ще имаме деца, които няма да са в състояние да описват и обосновават решения. Както преди десетина години нямаха техниката да решават тестове - на принципа на сгъстяващото се решето и прочие.

А всичко това е много жалко. Ще си позволя една дори още по-крайна теза - всяко малко дете до 4 клас е математически гений. Ако не го проявява по състезания или въобще не показва интерес, значи някой е сбъркал в обясненията, сдъвкал е и е изсушил толкова интересната математика за малките, комплексирал го е с твърде много състезания...

# 394

СМБ трябва да помислят повече за организацията, след като правят подобен масов и комерсиален турнир.

Мисля, че организатор са само СМБ-Изток, а не СМБ.

# 395
Има ли някъде класиране за София? Не успявам да открия.

# 396
  • София
Тъй като от пуснатия вчера линк от сайта на СОУ "Иван Вазов" Плевен не успях да сваля задачите и отговорите, поствам този - http://math-bg.com/?page_id=340 . Има за всички класове и моля, да ме извините, ако преди това някой го е публикувал.

# 397
Аз пък съм абсолютно "за" тези състезания и то още от 1 клас.

Какви други състезания за първокласници предстоят освен великденското?

# 398
Аз пък съм абсолютно "за" тези състезания и то още от 1 клас.

Математическото състезание на http://sbnu.org/

# 399

„Аз и числата” 30.01.2012 г.

# 400
  • Русе
на вашите петокласници стигна ли им времето. нашите масово излязоха като са ги изгонили и не са успели да довършат по някоя задача - та играли на тото - кой уцелил, кой не. на моето момиче са и взели от някъде 3 точки - не разбрах от къде. никога не съм ходила да гледам защо и как, но утре ще отида. иначе не видях проблеми в организацията - то ние сме големи де, ама... мисля че всичко си беше нормално в това отношение.

# 401
Касита, lorenca, благодаря ви

# 402
# 403
Аз пък съм абсолютно "за" тези състезания и то още от 1 клас. На моето дете те действат много мотивиращо, а радостта от възнаграждаването на положените усилия е много голяма както за детето, така и за родителите. Който се чувства ощетен или неподготвен, не е задължен да се явява. По отношение на организацията, при нас нямаше никакви проблеми, то аз не съм ги и търсила де, но детето каза, че е нямало проблеми нито с влизането, нито с излизането. Сега чакаме класиране.

Подкрепям, и моят второкласник се явява с голямо удоволствие на състезания Simple Smile Обаче най-големият ми син не обичаше и не го карах насила. Веднъж го накарах, всъщност, и той взе, че спечели първо място, но въпреки това повече не пожела и досега си мрази състезания.

Вчера съпругът ми заведе по-малкия в ЕСПА и каза, че не е имало проблем с влизането. Но никога не ходим 30 минути по-рано, а винаги най-много десетина, за да не висим. Просто не ходете толкова рано. На "Салабашев" бяхме в 125-о и съпругът ми каза, че било голяма блъсканица при влизането. Но вие защо се учудвате - има ли случай в нашата държавица нещо да се организира както трябва и да няма блъскане, а възпитани и експедитивни опашки Simple Smile)) Това да не е Австрия? И да пишем, и да не пишем, няма да има резултат. Не си хабете нервите, така мисля аз.

# 404
  • София
Не знам дали тук е мястото , но .... Детето има поне 20 грамоти от такива турнири,ходи на национален кръг на едно състезание,но до 4 клас .Сега е 5 и казва че иска но не може да се справи.Разпечатвам и задачи да решава,но казва че след 7-8зад. дори не знае как да започне.Беше решила да не ходи на КМС но сутринта каза че иска да отиде,не беше решавала изобщо задачи от КМС и при това че миналите години винаги имаше над 50т. сега има 9 и плаче.Мисли си че  ще и се смеят защото преди все е била в тройката а сега е с толкова малко точки.
По-добре пиши в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623823.0
Тя е за похвали и оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт