Математически турнири - 12

• 70 751
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Моето гардже, на 10-ти, в събота, е на първото си състезание по математика. В първи клас е. Аз не съм много наясно с начина на провеждането и задачите. Записах го по предложение на учителката му, която каза, че се справял отлично с математиката.
Моля ви, споделете впечатления и ако може дайте някакви линкове към теми със задачки за първокласници. 

# 76
  • София
Може ли малко помощ за отговора на задача 8 за 4 клас от днешното състезание. "Колко квадрата можем да начертаем с върхове сред долните 12 черни точки?" Има нарисувани общо 6 квадратчета - долепени едно до друго по 3 квадратчета на 2 реда. 12-те точки са там където линиите се пресичат. Как се получават 10 квадрата?

# 77
  • Варна
Моето гардже, на 10-ти, в събота, е на първото си състезание по математика. В първи клас е. Аз не съм много наясно с начина на провеждането и задачите. Записах го по предложение на учителката му, която каза, че се справял отлично с математиката.
Моля ви, споделете впечатления и ако може дайте някакви линкове към теми със задачки за първокласници. 
http://math-bg.com/
има и доста интересни сборничета на различни издателства с подходящи за възрастта задачи

# 78
Ще се самоцитирам от една друга тема.
Пробвай да получиш квадрати " по диагонал". Не звучи много ясно, но свържи втората точка от първия ред с първата точка от втория, после свържи първата точка от втория ред с втората на третия... и мисля, че от там ще видиш къде са квадратите.

# 79
Ще се самоцитирам от една друга тема.
Пробвай да получиш квадрати " по диагонал". Не звучи много ясно, но свържи втората точка от първия ред с първата точка от втория, после свържи първата точка от втория ред с втората на третия... и мисля, че от там ще видиш къде са квадратите.

Много подла задачка.

# 80
http://math-bg.com/
има и доста интересни сборничета на различни издателства с подходящи за възрастта задачи
Благодаря ти! Аз го видях този сайт, но май съм го погледнала отгоре-отгоре. Сега го разгледах по-подробно. Наистина, ще ни е от полза.

# 81
  • София
А дали някой не би могъл да пусне задачите за седми клас  Praynig

ей, на тва му се вика полезен и своевременно актуализиран сайт http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/12/Sal-2011_klas7_U.pdf

има задачите и решенията за всички класове  Peace

# 82
  • София

ей, на тва му се вика полезен и своевременно актуализиран сайт http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/12/Sal-2011_klas7_U.pdf

има задачите и решенията за всички класове  Peace

Milenita, благодаря   bouquet , наистина не очаквах толкова бързо да се появят!

# 83
  • Sofia
Моля, ако има мами на седмокласници, явили се днес на "Салабашев", да споделят дали хлапетата са се оплаквали от трудни задачи. Искам да разбера дали моето Диване традиционно си е измислял оправдание за мързела си, кат се тюхкаше, че не бил ходил на по-трудно състезание...  ooooh!
Споко , задчите т.г. за всички класове са били отвратителни   Hug. По предварително инфо в темата за 8-9 кл. няма максимален резултат. Дори задачите за 2 кл. са били... Sick.
 Ще чакаме официалното класиране  Peace.

# 84
http://smb-gabrovo.hit.bg/files/2011-12-03-IS-results.htm
Споко , задчите т.г. за всички класове са били отвратителни   Hug. По предварително инфо в темата за 8-9 кл. няма максимален резултат. Дори задачите за 2 кл. са били... Sick.
Като гледам нашите резултати и тези от Шумен, все пак за някои деца задачите не са били чак толкова отвратителни.  Laughing

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 22:16 от Анонимен

# 85
  • ride my bike...
Някои са много бързи - браво Simple Smile

# 86
Абе хора,резултатите тази година не са ли много ниски в сравнение с миналата?Някой да обобщи някаква статистика?

# 87
Е, на базата на резултатите от два града трудно ще направим обобщена статистика. Съдейки по тези от Габрово ( доколкото следя развитието на децата в града), очаквам в София, Варна, Бургас, Пловдив и други по-големи градове максимални резултати в групата 2-5 клас. Нагоре нямам кой знае какъв поглед, но въпреки това си мисля, че в 7-9 клас ще има доста впечатляващи резултати.

# 88
Дидева,дано да има деца с пълен резултат,въпреки,че аз се съмнявам в това(визирам задачите за 4 клас,в които има много уловки и хитринки).Приятелчета на сина ми масово имат сгрешени задачи,а са добри състезатели!Вероятно задачите за тази година са "голям залък" Rolling Eyes

# 89
Е, на базата на резултатите от два града трудно ще направим обобщена статистика. Съдейки по тези от Габрово ( доколкото следя развитието на децата в града), очаквам в София, Варна, Бургас, Пловдив и други по-големи градове максимални резултати в групата 2-5 клас. Нагоре нямам кой знае какъв поглед, но въпреки това си мисля, че в 7-9 клас ще има доста впечатляващи резултати.

Дидева, мерси за резултатите и за анализа!
Почнаха вълненията вече. Simple Smile
Аз пък дори си мисля, че са вече по-лесни задачите в сравнение с преди, когато 30 т. бяха максимален резултат. Тогава май много-много малко деца минаваха 20 т. Но гледам само статистически, а не математически.

Общи условия

Активация на акаунт