Математически турнири - 12

• 70 797
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Какво мислите за това как е зададено условието на втора задача, първи клас? Оставените пунктири под различните фигури подвеждат, че е нужно те да се преброят...

# 301
Carmela Biscuit, резултатите от Салабашев бяха изложени на втория етаж пред канцеларията. Ще снимам в понеделник.

# 302
  • София
Касита, благодаря   bouquet

# 303
а в Плевен и резултати публикуваха http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2288/01.%20Klasirane%20Iklas.pdf
Браво!

# 304
Някой дали може да каже каква е била 9-та задача и отговорът за трети клас в 119-то, че и моят син каза, че е била различна от качените в Плевен и Варна?

# 305
Това, което видях днес сутринта в 125 училище и частното училище ЕСПА, в което бяха преразпределени част от децата е престъпна самонадеяност или поне престъпна небрежност - студ, хаос и блъскане.

Дъщеря ми учи в 125-то. Казаха им, че поради многото записани деца (което е чудесно), децата от 125 ще отидат в ЧУ ЕСПА. За да сме спокойни, решихме да отидем по-рано. В 9.25 бяхме в двора на детската градина, където е настанено частното училище. Имаше 15-тина деца. Вратата беше заключена. Реших да почакам с нея. Повярвайте беше много студено.

Децата се увеличаваха. След 10-тина минути врата се отвори, но пускаха само децата от ЕСПА да чакат на топло в предверието, другите - навън. Беше обидно. Две деца видима възраст 5-6 клас пазеха врата отвън, няколко по-големи отвътре. Нямаше учител, нямаше организатор. Навън започна да става блъсканица. До врата на двора има будка с охранител - отидох да търся съдействие при него, да ме свърже с учител. Охранителят ми каза, че навън не е студено (!!!), вътре имало някакви учителки, но от неговия телефон не можело да се свърже с тях.

Отново отидох до в дворчето - пред врата вече имаше много деца. Бяха плътно вкупчени и сърце не ми даде да се блъскам, за да търся учител, организатор или друг възрастен, който вероятно си пиеше спокойно кафето.

Исках някой просто да пусне децата вътре  - опасностите са 2 да се разболеят в следващите дни и по-лошото, голямото струпване е предпоставка за блъскане и травми.  

Реших да отида до 125 - при тях сме записани и при тях сме платили таксата, те са организаторите. Това, което ме възмути още повече - митинг от деца и родители. Почнаха да пускат децата - на врата блъскане. Доколкото разбрах, първите пристигнали са чакали на топло в предверието, което е 5 на 5 м и "трудно се дишало", родители излизат, деца влизат. Ужас.

Беше невъзможно да се добера до организатор и тръгнах.

Преди да ме обвините, че драматизирам, ще Ви кажа - искам човешко отношение. Искам да избегнем всички рискове за здравето на децата. Наистина не разбирам какъв е проблемът вратите да се отключат 1 час по-рано. Трябва да си малоумен, за да мислиш, че за 10 минути 1000 деца (за 125 ) ще влезнат седнат и състезанието ще започне. Закъснението е малкия проблем (точността в БГ не е на мода). Но аз не искам:

Явяването на състезание по математика да гарантира разболяване. Едно премръзнало дете как ще решава задачите. Ако отварят вратите в 9.50  - искам да бъда информирана.
и по-лошото - страхувам се, че от блъсканицата някое дете ще пострада и по-лошо.

Лирично отклонение - по случайност преди 10 години минах покрай дискотека "Индиго", когато линейките откарваха децата......  И там някой нещо не беше преценил.

10 години след случаят Индиго на разни директорки не им пука, вършат си работата през просото. Трябва ли явяването на състезание да е заплаха за здравето на децата?

Накратко, какво ще направя - ще пусна жалба до 125 и до ЕСПА - с искане за приемане на правилник за организиране на състезания, така че да се гарантира здравето и безопасността на децата.

# 306
  • София
А за организацията днес в 125 СОУ просто нямам думи - особено за
решението списъците с разпределението по стаите за 5 до 12 клас да се закачат на
входната вратата, така че всички да се тъпчат и бутат, докато си намерят стаята;
и естествено вратите се отвориха едва след като вече се бяха събрали
поне 1000 деца и родители. Нима наистина сме толкова прост народ  ooooh!
В 125 винаги е така. Така е всеки ден към 13.10. Тогава портиерът се изтъпанчва на вратата и не разрешава на децата да влязат. В 13.15 ги пуска и става меле.
Така и днес. Беше решил да ги пусне в 10 без 15 и разбира се до 10 не можеха да влязат. А някои стриктни квестори решиха точно в 10 да затворят вратите. Имаше деца, които ги няма в списъците. Имаше и деца, които ги има в списъците, но са разпределени в стаи, които не съществуват... А по-лошото е, че това се случи и преди седмица на "Салабашев"

# 307
Днес в 119 е позволено на дете да приеме обаждане по телефона, да проведе разговор вън от стаята, след което да се върне и да продължи работата си  Shocked това като се има в пред вид, колко рано изнесоха книжките със задачите...  ooooh!

# 308
Допусната е техническа грешка при попълването на отговорите във Варна, грешката ще е поправена в отговорите до минути.Поправката ще бъде нанесена в сайта но ОУ "П.Р.Славейков".Верният отговор на 9 задача е 33 пъти.

# 309
  • София
Момичета, в дробното число 183,951, преди десетичната запетая има 1 за стотици, 8 за десетици, 3 за единици. А как стои въпроса след десетичната запетая? Моята девойка казва, че има 9 десетици, 5 стотици и 1 хилядна. Така ли е? И ако е така, за кои точно стотици иде реч в задачата? Дано съм се изразила правилно  ooooh! За втора задача на петокласниците говоря.

# 310
  • Варна
Някой дали може да каже каква е била 9-та задача и отговорът за трети клас в 119-то, че и моят син каза, че е била различна от качените в Плевен и Варна?
Варна - зад.9
Електронен часовник показва 20:00 ч. Колко пъти в следващите два часа на часовника ще се появи  цифрата 2?
Посочения при нас отговор е б) 28   Shocked
 аз не мога да отворя Плевен - моля някой да сподели

# 311
У кого е вината за този организационен хаос?
В 125-то беше опасно, не просто зле организирано. Беше чист късмет, че не стъпкаха някого. По-големите ученици и родители роптаеха защо децата не влизат сами. Че как да пусна дете, високо 120 см. сред тази тълпа? Та, ако едно се беше спънало, останалите просто го прегазваха, тълпата те повлича и няма измъкване от нея.
Грозна картина. Вместо да започнат да пускат още от 9,30 часа, отвориха вратите в последния момент. Малките ученици бяха стъписани, поне десетина видях да плачат и да си тръгват още в самото начало на състезанието.
Не обвинявайте охраната. И директорът, и един от помощник директорите на 125-то бяха през цялото време там.

Каква беше идеята списъците да са разделени на две отделни места? "В трита и пета стая сииии. Чулииии, триста и пета стаяяяяя!". Ето така повечето деца разбираха къде ще решават задачите си. Просто някой им изкрещяваше от стълбите...

# 312
палечко заповядай:
http://sou-ivanvazov.eu/attachments/article/2287/0.%20%D0%9F%D1% … E%D1%80%D0%B8.pdf

Трети клас
ОТГОВОРИ:
1)а  2)а  3)в  4)г-200  5)в  6)б  7)в   8 )г   9)г-33
9 задача – решение…..
От 20 до 21 ч включително – 15 пъти; от 21 до 22 – 18 пъти. Общо 33 пъти

# 313

Това е била девета задача за трети клас в Ловеч.

# 314
  • София
Днес в 119 е позволено на дете да приеме обаждане по телефона, да проведе разговор вън от стаята, след което да се върне и да продължи работата си  Shocked това като се има в пред вид, колко рано изнесоха книжките със задачите...  ooooh!

Какъв е смисълът да се диктуват задачи по телефона?
От резултата от това състезание не зависи нищо, нали така?
Нали идеята е  е децата да премерят сили. И какво ако продиктувам отговорите на задачите и детето има максимален брой точки. Нали и аз, и то ще знаем, че тези точки не са неговите.
За първи път детето ми участва на това състезание. Няма да бъде последен, но това на което се нагледах е потресаващо и от страна на организаторите и от страна на родителите.
А поведението на така нареченият охранител в 125-то беше направо инфантилно.
biborana е права като казва, че наистина  децата бяха изложени на риск.

Общи условия

Активация на акаунт