Математически турнири - 12

• 70 624
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
е от НПМГ най после информираха: ето ги резултатите от Салабашев:
http://npmg.org/wp-content/uploads/2011/12/2011-Salabashev.pdf

Е, браво! Най-после! А те дори и електронно ги пуснаха.

Чудя се защо не се въведат еднакви стандарти за провеждане на състезания във всяка секция. Не е сложно - да е ясно кога има класиране, кога има награждаване, кога качват резултатите на сайта или ги окачат на стената в у-щето-секция. В 125-то, например, награждават и има класиране, в други - по телефона звъниш, трети - чаках национално класиране. Много странна работа!
Мислех си, че 125-то имат доста недостатъци, но пък са се сетили, че е супер хитро да раздават грамоти и там да е логото или името на у-щето, подписа на директора или Димитов. Това си е една положителна реклама все пак и през годините у-щето се наложи като математическо. А пък едно ЧУ като ПЧМГ не се сеща за този маркетингов момент, в който няма да е крещящо името на тяхната секция, но пък ще си е там и тези грамоти ще стоят, изложени в сградите и на други училища.

# 466
Цитат
А пък едно ЧУ като ПЧМГ не се сеща за този маркетингов момент, в който няма да е крещящо името на тяхната секция, но пък ще си е там и тези грамоти ще стоят, изложени в сградите и на други училища.
И аз съм много изненадана от ПЧМГ, за съжаление - неприятно. Зарадвах се в началото на тази учебна година, че това училище набира скорост, а то... такива неизпипани неща има. Дано някой да чете този форум и да се doh!
Как не им писва на хората в ПЧМГ да им се обаждат толкова много родители! Такова удобство е сайтът. Наистина не ги разбирам...

# 467
  • Пловдив
Здравейте!
Следя с интерес темата.В събота и двете ми деца се явиха на КМС (1 и 3 клас).Сега чакаме с нетърпение резултатите.В края  на състезанието един господин,който разлепваше решенията на темите за различните класове,на висок глас обяви,че още в неделя в сайта на училището ще публикуват решенията и отговорите на задачите,а все още нищо няма.Добре,че си купихме принтираните книжки.Явно резултатите в Пловдив няма да излязат по-рано от обявената дата 14.12.!

# 468
ПЧМГ е уж модерно частно училище .Има интернет сайт, на който обаче е невъзможно да намериш информация за резултатите от турнира "Иван Салабашев". За тези, които се интересуваха за максималният резултат за 5 клас  за явилите се в ПЧМГ-  57 точки.

# 469
ПЧМГ е уж модерно частно училище .Има интернет сайт, на който обаче е невъзможно да намериш информация за резултатите от турнира "Иван Салабашев". За тези, които се интересуваха за максималният резултат за 5 клас  за явилите се в ПЧМГ-  57 точки.

А за 4-ти клас? Embarassed

# 470
# 471

Мерси много! Аз се интересувах, защото синът ми е с 51 т. и се чудеше къде е сред другите. Реално той си знаеше, че ще е с толкова точки, въпросът е как си се справил спрямо другите деца. Пък може всички да са на максимален резултат - 60 т. и тези 51 т. да са последен резултат, примерно.

Ако не искат да споменават имена на деца, могат да сложат примерна табличка какви резултати са постигнати в дадената секция - толкова 57 т., толкова 54 т., толкова 51 т...

# 472
може ли още веднъж да попитам: какво става ако детето е решило задача 10 от КМС за 3-ти клас (с подробното разписване), но не по начина посочен в решението. Някак си ще ми е трудно да и обясня, че нейния начин не е правилен, а този на някой математик (съставил задачите) с използването на X и Y е по-правилно, при положение, че X и Y са им още непонятни. Не би ли трябвало, при положение, че е описан начина по който е решена задачата, а не само отговора, да се дават максималния брой точки. До кого трябва да се пише ако имаме забележки и т.н.

# 473
Децата с 2-ри резултат на Салабашев  в ПЧМГ имат 54 точки;
В 138-мо за 5 клас 33точки...... Thinking

# 474
1   Мартин Евгениев Генчев   ОУ "П.Р Славейков"   Варна   60   
2   Димитър Неделчев Неделчев   VII СОУ"Найден Геров"   Варна   57   
3   Димитър Руменов Пандев   ОУ"Г.С.Раковски"   Варна   57   
4   Маргарита Свиленова Тенева   ОУ"Г.С.Раковски"   Варна   57   
5      СОУ"Гео Милев"   Варна   57   
6   Александър Павлов Маринов   VII СОУ"Найден Геров"   Варна   54   
7   Елица Ивайлова Василева   ОУ "П.Р Славейков"   Варна   54   
8   Радостина Пламенова Богданова   VIII СОУПЧЕ"А.С.Пушкин"   Варна   54   
9   Теодора Живкова Христова   ОУ"Г.С.Раковски"   Варна   54   
10   Виктор Иванов Дженков   ОУ "П.Р Славейков"   Варна   51   
11   Виктория Петър Петрова   ОУ"Ст. Караджа"   Варна   51   
12   Иван Миославов Димитров   СОУ"Св.Кл.Охридски"   Варна   51
13   Кристиян Пламенов Краев   ОУ"Добри Чинтулов"   Варна   51
14   Магдалена Николаева Николова   VII СОУ"Найден Геров"   Варна   51
15   Мила Тодорова Първанова   ЧЕУ"Малкият Принц"   Варна   51
16   Тервел Галинов Стоянов   СОУ"Св.Кл.Охридски"   Варна   51
17   Цветослав Валентинов Мавродиев   СОУ"Св.Кл.Охридски"   Варна   51
18   Александра Валентин Кисимова   ОУ"Г.С.Раковски"   Варна   48

# 475
  • София
може ли още веднъж да попитам: какво става ако детето е решило задача 10 от КМС за 3-ти клас (с подробното разписване), но не по начина посочен в решението. Някак си ще ми е трудно да и обясня, че нейния начин не е правилен, а този на някой математик (съставил задачите) с използването на X и Y е по-правилно, при положение, че X и Y са им още непонятни. Не би ли трябвало, при положение, че е описан начина по който е решена задачата, а не само отговора, да се дават максималния брой точки. До кого трябва да се пише ако имаме забележки и т.н.
Най-добре изчакай резултата. Може да й я признаят. Ако не го направят, има си дни и часове за контестации. Ще отидеш и ще дискутираш с тях, ако прецениш.
Ако трябва да предполагаме нещо, редно е, принципно, да я признаят. Но какво ще решат те - никой не знае.  

# 476
  • София
Това за кое състезание е, за кой клас?....

# 477
веселушка2, това за кой клас е? Вероятно е за Салабашев.

Good morning, благодаря за информацията!

Иначе аз съм доволна от провеждането на състезанието в ПЧМГ. Много спокойно и отговорно мина всичко. Само очаквах да изнесат резултатите на сайта си и да ни облекчат по този начин. Не се притеснявам да звъня, но пък като се замисля с колко родители трябваше да разговаря момичето на телефона, мъчно ми ставаше за нея. И сам започваш да се чувстваш като последния досадник.

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 16:19 от Danybon

# 478
Иван Салабашев, 1 клас, Варна.  Mr. Green
Само не разбрах каква е идеята на публикацията. Все пак резултатите от Варна отдавна са известни. Thinking

# 479
  • София
Иван Салабашев, 1 клас, Варна.  Mr. Green
1 клас ли? Брей!

Общи условия

Активация на акаунт