Математически турнири - 12

• 70 688
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Не съм се изразила ясно, явно още спя.  Grinning При равен брой точки, на по-предно място се класира детето с по-малко отчетено време, т. е. което е предало работата си по-рано.

Това е отвратително. #Cussing outНие му обяснявахме че не важно да си напише задачите пръв , а да са му верни.За голямо мое съжаление това май ще ни е първото и последното състезание. Crossing Arms
Никъде в регламента бързината не е дадена като фактор, определящ класирането.

# 451
  • София
RoniBonboni, Тя,
Не се впрягайте на това, момичета. Първо, не се прави навсякъде. /дали не е само в Търново и още 1-2 града/, но по-важно е друго:
Това е само формално подреждане на децата. На други места са прави по азбучен ред, или отзад-напред, или по училища. Нари трябва все някак да ги подредят.  Wink
Иначе децата с еднакви точки са си класирани еднакво.  Hug

# 452
RoniBonboni, Тя,
Иначе децата с еднакви точки са си класирани еднакво.  Hug

Това ми звучи логично, но разговорът така се завъртя, сякаш дадено място ще се степенува допълнително и по време - т.е. ще има по-първи и по-малко първи и т.н.

# 453
  • София
RoniBonboni, Тя,
Иначе децата с еднакви точки са си класирани еднакво.  Hug
Това ми звучи логично, но разговорът така се завъртя, сякаш дадено място ще се степенува допълнително и по време - т.е. ще има по-първи и по-малко първи и т.н.
Само формално.
Ако има примерно две деца с 60 точки и едното е решавало 20 минути, а другото 120, и двете са на първо място и ще вземат съответно и двете грамота за такова.
А след наградените места, вече е само въпрос на подреждане в списъка.

# 454
# 455
здравейте, някой има ли информация къде може да се провери класирането на Салабашев в НПМГ-София. От гимназията са доста нелюбезни и си прехвърлят топката от един учител на друг и нищо не може да се разбере.
Дали също така са излезли резултатите от Коледното състезание в 119. Виждам, че в много уважаващи училища в провинцията вече са публикували класиранията.
Благодаря

# 456
Bezil, мисля, че от години 119-то и 125-то си обединяват класиранията. Преди време имаше две класирания и 2 награждавания.

evgeni1962, благодаря за линка!

За класирането във В. Търново - мисля, че и предишни години те класираха и според време.

Иначе си спомням, може би преди 2-3 г. сме имали случай с Коледното или Великденското, при пълен брой решени вярно задачи - да сме на 3 място. Логиката на организаторите беше, че на първо място е дете без поправена задача. На второ място остана дете с напълно решени задачи, но с поправена задача в началото. А синът ми беше също с напълно решени задачи, но с поправка на по-крайна задача. Тогава ни казаха, че не можело да има няколко първи или втори места и затова така са решили. После пък често се случваше да има по много дори на първо място. Имаше май и момент, когато пък не приемаха коригирана задача за вярна. Мисля, че вече няма такива (дори и неофициални) изисквания.

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 11:34 от Danybon

# 457
имам и още един въпрос по отношение на смятането на точките за последната задача на КМС. В решението за 3 клас се използва X и Y по такъв начин, който е абсолютно непознат за децата от 3 клас. Какво става ако детето е решило задачата по друг начин, а не по този показан в решението. Питам това защото дъщеря ми е решила всички задачи, без онази замотаната 9, на която е дала отговор 32 (а според решението е 33, като мисля, че и това не е верният отговор), а 10 задача е решила по свой доста оригинален начин, но не и по този показан в решението. Ще и дадат само една точка за правилен отговор ли? Има ли смисъл след като излезе броя на точките да се подават някакви оплаквания или си остава глас в пустиня. Като чета форумите тук ми става ясно, че сте имали опит в тези неща, та затова ми е и въпроса.
Благодаря

# 458
Bezil, мисля, че от години 119-то и 125-то си обединяват класиранията. Преди време имаше две класирания и 2 награждавания.

За класирането във В. Търново - мисля, че и предишни години те класираха и според време.

Иначе си спомням, може би преди 2-3 г. сме имали случай с Коледното или Великденското, при пълен брой точки да сме на 3 място. Логиката на организаторите беше, че на първо място е дете без поправена задача. На второ място остана дете с напълно решени задачи, но с поправена задача в началото. А синът ми беше също с напълно решени задачи, но с поправка на по-крайна задача. Тогава ни казаха, че не можело да има няколко първи или втори места и затова така са решили. После пък често се случваше да има по много дори на първо място. Имаше май и момент, когато пък не приемаха коригирана задача за вярна. Мисля, че вече няма такива (дори и неофициални) изисквания.

Е, това пък изобщо не ми изглежда честно!

# 459
Е, вече е минало-заминало. Simple Smile Преживява се! А и се трупа опит.  Simple Smile

Иначе си спомням, може би преди 2-3 г. сме имали случай с Коледното или Великденското, при пълен брой точки да сме на 3 място. Логиката на организаторите беше, че на първо място е дете без поправена задача. На второ място остана дете с напълно решени задачи, но с поправена задача в началото. А синът ми беше също с напълно решени задачи, но с поправка на по-крайна задача. Тогава ни казаха, че не можело да има няколко първи или втори места и затова така са решили. После пък често се случваше да има по много дори на първо място. Имаше май и момент, когато пък не приемаха коригирана задача за вярна. Мисля, че вече няма такива (дори и неофициални) изисквания.

Е, това пък изобщо не ми изглежда честно!

# 460
  • София
Важното е, че сега не е така. Поне за нещо са си взели поука.

# 461
# 462
ами браво на градовете в провинцията - до колкото виждам всички вече публикуваха и КМС и Салабашев. НПМГ София май тотално се излага, нито отговарят на мейли, нито дават информация по телефона, в училището също не публикуват информация за Салабашев. Не се знае ще има ли при тях класиране, а бе въобще пълна скръб - даваш си 7 лв., детето ти се труди, а накрая нищо.

# 463
Не се притеснявай резултати и в Пазарджик няма поне аз не съм видяла да има та това ако може да ти послужи за успокоение моля

# 464
е от НПМГ най после информираха: ето ги резултатите от Салабашев:
http://npmg.org/wp-content/uploads/2011/12/2011-Salabashev.pdf

Общи условия

Активация на акаунт